Bildiğim kadarıyla devlet kreşleri daha büyük yaşlarda alıyor..Ben kollej olayına çok sıcak bakmıyorum... Tabi çocuklarım ilerde sınav kazanır,burs kazanır o başka :)..
Çocuklarım kendi kendilerine yiyebiliyorlar,sofraya oturuyorlar,kendi yaşıtlarıyla olmaları daha da geliştirdi....Kreşin bize faydaları bunlar....
HYMARRY'e
güzel dileklerin için tesekku ederim..hepimizin yavruları sağlıklı hayırlı yavrular olsunlar ins..çok sanslisin o okulda öğretmen oldugun için..araştırıyorum ama 20 bin liradan başlayan fiyatlar çok pahalı benim için daha anaokulda bu fiyat birde bunun ilerisi var..canım cocukları birbiriyle kiyaslamamak en dogrusudur tabi ben akranlarını şunun için öğrenmek istedim;aynı yaslarda cocuklarimiz (stickerindan öyle anlıyorum )ben merak ediyorum uyum sağlayabiliyorlar mı ?yemeklerini yerken nasıllar?herseyi düşünüyorum iste..ben şimdiye kadar evde aktivite kitaplarıyla egitim verdim onlara tahminimce seviyeleri yaşıtlarından iyi..3 yasına girecekler ama 5-6 yas kitaplarını çözüyoruz ..harcanmalarinida istemiyorum..peki bizm yas grubunu devlet okulları alıyor mu bilgin var mı bu konuda?
çok şükür babamızdan gelen bilgilere göre 2. günümüzde ağlamadan geçti :)
darısı çocuğu ağlayıp giden annelerin başına :) gerçekten sabırla üstesinden gelinemeyecek hiç bir şey yok
maşallah,umarım hep böyle devam eder..
kızlar çok şükürr ağlamadan geçen ilk günümüzzzz duyrulurr.... Çok mutluyummmmm.
oğluşummm bunun karşılığında uzun zamandır alıp da sakladığım hamurları istedii.... Ama sizcede haketmemiş mi?
maaşallah!!
darısı benimle beraber tüm ağlayan bebelerin başına. sabır taşı mıyım neyim
hala alışamadımı canımmm...
bende bu taktikler işe yaradı belki işini görür...
ben evdeki bütün oyuncakları kaldırdımm... oyun oynamak istersen kreşe ağlamadan gidip uslu durup öğretmenin dinlemen lazım orda oyuncaklar bir sürü dedimmm
yemeğini düzgün yersen öğretmenin sana hamur verir evdekileri ben oraya götürdümmm dedim...
üstünü değiştirmelerine izin verirsen kirlendiğinde eve geldiğinde çizgi flim saatinde orda keyifli vakit geçirirsin gibi vaatlerde bulundum bu bir süre sonra rayına oturdu canımm yaniii şimdi herşeyin orda olduğunu biliyor ve severek isteyerek gidiyorr ....
zaten düzene otutturmuşlar ağlayarak istemek yerine öğretmeinin verdiği saatlerde oynaması gerektiğini kavramış durumdaaa....
herşey orda olduğu içinde isteyerek gidiyor çünkü evde artık ona cazip gelen birşey yok :)
ilk zamanlar burda olan herşey ordada vardı neden gitmek istesin ki valla bir çocuğa çok fazla vermekte çok yanlış ben en büyük hatayı orda yapmışım artık herşeye ulaşmanın o kadar kolay olmadığını yavaş yavaş öğretiyorumm....
Benim oglum 3 yas 3 aylik. Bir aydir krese basladi ama devamsizliklari oldu. Aslinda cok aktif bir cocuk hatta psikologla gorusmelerimiz var hareketliligi konusunda ama son bir haftadir, atistirma saatinden sonra uyuyakaliyormus okulda. Ariyorlar beni oglunuz uyudu diye, gidiyorum bakiyorum, tum cocuklar dans ederken benimki kosede kivrilip uyuyor ve bu beni cok uzuyor. Evde hic boyle yapmaz, ogle uykusuna zor yatiririm. Bir de aglyarak gidiyor hala ve bana asiri bagli malesef. Bu beni mutlu ederdi ama simdi okulda ya agliyor ya uyuyor, anne anne diye diyeyavrum. Ogretmen kan tahlili yaptirmamizi soyledi, belki kan sekeri dusuyordur dedi. Yarin tahlil yaptiracagiz ama ben cok uzuluyorum onun bu durumuna.
Her seyde anne anne, dogdugundan beri ben yanindayim, yabanci bir ulkedeyiz, pek cevrem yok, ben onu doyuran, uyutan,oynayan kisacasi herseyiyim oglumun gozunde saniyorum ki okulda surekli beni istiyor. Bu benim yorumum tabi.ogretmenini seviyor musun diyorum, hayir annemi seviyorum diyor. Yani onun benim yerime gecmeye calistigini mi saniyor diyorum. Ama bu uyuklamasi da ne, cok uzuluyorum cok.
Bence hemen vazgeçme kreşten, yurt dışında şartlar nedir bilmiyorum ama en azından yarım gün gitmeli 3 yaşını aşmış bir çocuk. Dediğin gibi önce kan tahlillerini yaptır ama bir sorun olduğunu sanmıyorum. Belki de uykuda vakit daha çabuk geçer diye düşünüyodur, annesine daha çabuk kavuşmak için uyuyodur belki de. Benim oğlum 2 yaşında tüm gün gidiyor ama kreşten alıcaz gibi görünüyor3 yaşında yarım gün olarak tekrar bi denem yapıcaz, hayırlısı bakalım
hala alışamadımı canımmm...
bende bu taktikler işe yaradı belki işini görür...
ben evdeki bütün oyuncakları kaldırdımm... oyun oynamak istersen kreşe ağlamadan gidip uslu durup öğretmenin dinlemen lazım orda oyuncaklar bir sürü dedimmm
yemeğini düzgün yersen öğretmenin sana hamur verir evdekileri ben oraya götürdümmm dedim...
üstünü değiştirmelerine izin verirsen kirlendiğinde eve geldiğinde çizgi flim saatinde orda keyifli vakit geçirirsin gibi vaatlerde bulundum bu bir süre sonra rayına oturdu canımm yaniii şimdi herşeyin orda olduğunu biliyor ve severek isteyerek gidiyorr ....
zaten düzene otutturmuşlar ağlayarak istemek yerine öğretmeinin verdiği saatlerde oynaması gerektiğini kavramış durumdaaa....
herşey orda olduğu içinde isteyerek gidiyor çünkü evde artık ona cazip gelen birşey yok :)
ilk zamanlar burda olan herşey ordada vardı neden gitmek istesin ki valla bir çocuğa çok fazla vermekte çok yanlış ben en büyük hatayı orda yapmışım artık herşeye ulaşmanın o kadar kolay olmadığını yavaş yavaş öğretiyorumm....
benim kızımın kreş içinde hiçbir sorunu yok hiçbir şey yemyen çocuğum düzgünce yemek yemeye başladı şarkılar, türküler nasıl güzel söylüyor. sadece sabah kapıda ağlıyor 5 dak. içinde susuyor.
Bu hafta ben de ustelemeyeyim bakalim, bir de ara sira soruyorduk okula gitmek ister misin diye, hic lafini etmeyeyim. Umarim faydasi olur. Benim oglum da cop kamyonu, is makineleri seviyor ama erkek cocugu iste, dikkatlerini cekiyor. Ogretmenimiz guleryuzlu, ilgili. Ama su uyuklamasinda acaba diyorum, oyuna girmesinde cesaretlendirmiyo mu, ogretmenimiz oglumun da uyumasina izin veriyor, bana haber vermiyorlar da, gittigimde bir bakiyorum onlar topluca dans ediyorlar, benimki kosede uyumus. Aglayacak gibi oluyorum. Ya ilerde de okulu sevmezse, basarisiz olursa? Sosyallesme sorunu mu var acaba? Psikolojisi mi bozuk? Yani bunlari dusunuyorum surekli. Umarim boyle seyler degildir
aslında benim oğlumda mesela hafta sonu ödevi getirmiş... Onlarla ilgilenen iki öğretmen var birine acayip derece düşkün o nedese yapıyor öğreniyor ama diğer hocanın eve verdiği dersleri bir türlü öğrenemiyor... bende içimden bazen hocaya suç buluyorummm... belkide vardır kimbilir ama şuda bir gerçekki hayatı boyunca iyi öğretmenle karşılaşabileceği ilgisizlerlede karşılaşacakkk o derslerden geçmek zorunda kalacak... hayatıı şimdiden öğrenmesi gerekiyorr alışacak başka çaresi yok temelimizi ne kadar gerçekci atarsak ilerisi o kadar için olumlu güzel olur gibi geliyor...
ödevi yaptırıyorum ama sürekli karıştırıyorr... bazen çok düzgün cevap veriyor bazende tık yok... Kızmayıp koyversem diyorummm herzaman labali olup önemsemeyecek ödevleri... kızıncada içim gidiyorr bende şimdi ne yapsam diye onu düşünüyorummm...
bugün mc donalds gitmeyi çok istiyordu ama ödevi öğrenmediği için biraz kızdım ve uyuyakaldı götürmedimm... İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum yarında ödev çalıştırsam sıkılacak iyicene uzaklaşcak bugünse artık üzüldümmm sıka sıka onu oluruna bırakmak en iyisi diyorumm ama arkadaşları şuanda öğreniyor neden geri kalsın offf çok zor akıl verin hanımlar ne yapmalıyımm....
Su soyledikleriniz rahatlatti beni, gercekten hayatta karsisina hep ilgili ogretmenler cikmayacak ya, herseyi herkesi ogrensin. Yani benim gordugum ogretmenimiz ilgili, guleryuzlu ama iste acaba diyorum icimden de, acaba oyle degil mi?
Size akli verecekler kadar tecrubeli degilim malesef ama kendimi sizin yerinize koyup dusundugumde ben olsam mc Donalds'a odevini yapmadigin icin gitmiyoruz derdim. Eminim kizardim ama bunu belli etmemeye calisirdim. Bunun gibi yapmak istedigi seyleri odevden sonra diyerek ertelerdim. Ama ise yarar mi bilemiyorum. Bu konuda yardimci olacak arkadaslar vardir. Ya cok zor evlatlarimizi yetistirmek cok... Hep her seyin en iyisini istiyoruz onlar icin ama cok mu yuk biniyor o minik omuzlarina bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?