• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv adayı ile tanışma

EftelyaNergis

Hiç yokmuş aslında.
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
317
582
33
35
Merhaba hanımlar, 9 aylık bir ilişkim var. Bu haftasonu kv adayı ile tanışacağız nasip olursa. Sevgilim başka bir ilde oraya gideceğim tanışmak için. Kendisi beni 3aydır falan biliyor, ne zaman tanıştıracaksın diye sıkıştırmaya başlamıştı sonunda karar verdik ama ben pek istemiyorum açıkcası.

Nedeni ise oğluna çok düşkün, eğer benden hoşlanmazsa aramızı bozabilir diye düşünüyorum. Uzak olmanın verdiği sıkıntılar var zaten bir de böyle birşey eklensin istemiyorum çünkü evlilik için en az 1yıl var önümüzde. Biraz kıskançlığı da var annesinin.

Mesela Benim yanıma geldiğinde mesaj attı cici annen nasıl diye oğluna. Ben bu lafa kızdım ve annesinin ayıp ettiğini söyledim cici ne demek oluyor dedim. İlla bahsedecekse annemden, eftelyanın annesi ya da kv adayın nasıl demeli cici de neymiş dedim ki annemle tanıştırmadım bile daha sevgilimi. Ben öyle söyleyince haklısın falan dedi. Önce annesiyle tanışıp öyle karar vermek istiyorum anneme söylemek için. Bu arada başka örnekler de var kıskançlıkla ilgili ama uzatmak istemiyorum.

Soru 1: Haftasonu olacağı için tüm aile evde olacak ama sadece annesi ile tanışmaya karar verdik. Bir cafede falan mı tanışmalıyım yoksa sadece annesinin evde kalmasını ayarlayıp evde mi tanışmalıyım hangisi daha iyi olur?

Soru 2: Eğer annesiyle anlaşamayacağımı anlarsam ne yapmalıyım? Devam mı etmeliyim sınırı çizip yoksa ayrılmalı mıyım? ( evlenirsek ben onun bulunduğu şehire gideceğim ve orda kimsem yok). Yorumlarınızı bekliyorum.

Soru 1: Haftasonu olacağı için tüm aile evde olacak ama sadece annesi ile tanışmaya karar verdik. Bir cafede falan mı tanışmalıyım yoksa sadece annesinin evde kalmasını ayarlayıp evde mi tanışmalıyım hangisi daha iyi olur?
Cafede tanışmak candır,
Soru 2: Eğer annesiyle anlaşamayacağımı anlarsam ne yapmalıyım? Devam mı etmeliyim sınırı çizip yoksa ayrılmalı mıyım? ( evlenirsek ben onun bulunduğu şehire gideceğim ve orda kimsem yok). Yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrılık fikrini şimdilik uzak tut ,içini ferahlat,sevgilinin tavrına göre ilişkiye devam ya da son kararı alırsın.

Evine gitme bence kafe daha uygun, hemen ayrılma biraz bak hele erkek arkadaşın nasıl davranıyor , bi anne içinde oğlunu paylaşmak kolay değil bunuda göz ardı etme.

Cici anne biraz garip olmuş ama şimdiden bi iki kelime için sevgilinizle gerginlik yaşamayın derim

Kv adayıyla tanışmak özen ister her iki taraf içinde bu böyle o ilk tanışmada belli olur çoğu şey

Annesiyle anlaşamasanız da önemli olan sevgilinizin tutumu. Yanlışa yanlış diyebilen annesini karısından üstün tıtacak (her koşulda) bi adamsa bi daha düşün derim. Aile önemli

Evde tanışmayın. Ev ortamı sizi ister istemez gerecektir. Ayrıca belli olmaz, siz müstakbel kaynananız ile tanışmaya gidersiniz, bir bakmışsınız evde dıdısının dıdısı yengeler, teyzeler filan soru bombardımanına tutuluyorsunuz. Bunu yaşama riskini almayın ve dışarıda görüşün.

Annesi ile anlaşıp anlaşamayacağınız kısmından önce müstakbel eşinizin annesi yanındaki davranışlarına dikkat etmenizi öneririm. Esas olan sevgilinizin ne kadar anneci olduğunu tahlil edebilmek.

Bol şans :)

1- Dışarda bir yerde görüşün bence, şartlar eşit olunca sen de kendini daha rahat hissedersin.
2- Eğer erkek arkadaşınla aran iyiyse ve aşırı anneci değilse( bu arada ideal insan yok daha tahammül edilebilir insan var) ayrılmayı düşünmemelisin. Aynı şehirde yaşasanız bile yakın oturmazsınız ve mesafeli davranırsınız

Cafede tanışmak candır,

Ayrılık fikrini şimdilik uzak tut ,içini ferahlat,sevgilinin tavrına göre ilişkiye devam ya da son kararı alırsın.
Bana da cafe daha iyi olur gibi geldi ama bir yandan da dışarıda tanışınca içselleştirilmem mi acaba diye de düşünmüyor değilim:110:

Evde tanışmayın. Ev ortamı sizi ister istemez gerecektir. Ayrıca belli olmaz, siz müstakbel kaynananız ile tanışmaya gidersiniz, bir bakmışsınız evde dıdısının dıdısı yengeler, teyzeler filan soru bombardımanına tutuluyorsunuz. Bunu yaşama riskini almayın ve dışarıda görüşün.

Annesi ile anlaşıp anlaşamayacağınız kısmından önce müstakbel eşinizin annesi yanındaki davranışlarına dikkat etmenizi öneririm. Esas olan sevgilinizin ne kadar anneci olduğunu tahlil edebilmek.

Bol şans :)
Nelere dikkat etmeliyim mesela biraz ipucu verseniz:KK45: ileride ilk tanışmada bu sıkıntıyı hareketlerinden nasıl da anlayamamışım demek istemiyorum.

Nelere dikkat etmeliyim mesela biraz ipucu verseniz:KK45: ileride ilk tanışmada bu sıkıntıyı hareketlerinden nasıl da anlayamamışım demek istemiyorum.

Tek buluşma ile belli olmaz da hani, ufaktan annesi sizi bozacak şeyler söylerse sevgilinizin araya girip girmediğine bakın. Annesi konuşurken, sevgiliniz gözünü mü kaçırır, annesinin yanında oturuşu nasıldır asker gibi mi durur, annesi sürekli oğlunu anlatırken salt dinler mi, masada garsona siparişi annesi mi verir vb. Alırsınız o rahatsızlık hissini zaten.

Bence önce önyargılarından bi arın. Kadını sevmemeye odaklı bir işe başlarsan bu işi kendine ömürlük bi işkenceye dönüştürürsün.
Ayrıca ilk tanışma için kafe en iyisi. Evle manasız bi gerginlik olur üzerinde yok çayım bitti kalkıp ben mi alsam yok onun çayını da mı doldursam vs gibi.

Kusura bakma ama ben olsam şehir dışına tek başıma tanışmaya gitmezdim.Hiç usule uygun gelmedi eğer gerçekten tanışmak istiyorsa teyze oğlunu alsın gelsin sizin bulunduğunuz şehire,sende anneni al bı cafede buluşun tanisin konuşun.gitme canım.ailem izin vermiyor filan de.sakin gitme.

6 ay önce bende bu durumdaydım. Kv adayımla müstakbel görümcemin evinde tanıştık.
Sessiz ve sakin olmanı
soru soruldukça yanıtlamanı
çaya çorbaya karışmamanı
elinden geldiğince Güler yüzlü ve kibar olmanı tavsiye ederim.
Sıkıntı etme ..

Bence taraflar ailelerle tanışacak aşamaya geldilerse bunun ilk adımı erkeğin olmalı.Yani gelip o sizin ailenizle tanıssın sonra siz annesiyle tanısın.Ki 1 sene varsa bence daha çok erken.Şimdiye kadar müstakbel kayınvalidesiyle tanıştı diye aşırı mutlu olan kimseyi görmedim ne kadar geç o kadar iyi :D

Illa tanısacaksan kafede tanış.İçten davran ama mesafeli ol.Siz diye hitap et.Kolay gelsin :)

Bence hiç tanışma olmaması en iyisi.ciddi bişeyler yapmaya karar verdiğinizde atılmalı bu adım.hem ilişki tam oturmuş olur hem de erkenden muhattap olmaya kayın Valide sorunları yaşamaya gerek kalmaz.biraz da merak etsinler

Back
X