sorun bu zaten eşin anneni hatasını görüp susturabilse kayınvaliden sana gık bile diyemez , kimse kanatsız melek değildir sen hatalı olduğunda onu, o hatalı oldugunda seni savunabilmeli.. allah kolaylık versineşim annesine laf ettirmiyor. annesini kanatsız melek sanıyor.
ben şikayet eden bir insan değilim ama bazı şeyleri görmesi gerekir.
hic bisey yapma evde birak daginik kalsin aradigini bulamasin hepsi ayni biz gelin deil hizmetciyiz gozlerdinde bu degismezişten çıksam çok zor durumda kalırız. eşime aldığı maaştan yol parası bile kalmıyor. tamamı krediye gidiyor. ama bunu da görüyorlar..
ben gelin olarak da görülmek istemiyorum. eşler hayatlarını birleştiriyorlar. iki kişide yaşadığı evden çıkıp, kendilerine bir yuva kuruyor, böyle bakılmalı.hic bisey yapma evde birak daginik kalsin aradigini bulamasin hepsi ayni biz gelin deil hizmetciyiz gozlerdinde bu degismez
Çok haklısınızinanılmaz soğudum, hemen terk etmek istedim orayı. ama yapmadım, ortam iyice gerilmesin diye..
evet bize başından bu yana yalan söylediler. onlardan kalan bana ait bir çöp dahi yok.benimde eşimin ailesi ev alırken yirmibin tl vereceğiz üstünüde tamamlayıp alırsınız dediler sonra aynı sizinkiler gibi vermediler bide verirlerse borcunu biz ödeyip kayınpederimin üstüne yapmamızı istediler.aynı konular bizdede oldu oğlum kalklıp suyunu b,ile almazdı ,çorabı bile ütülü gezerdi falan.benim eşim söylüyorum yapıp yardımcı oluyor allahtan ama ilk zaman çok çektim bende.en güzeli çok mesafeli olmak söylediklerini kale almamak cevap vermemmek evdede eşinize yapılacak şeyi güzel dille yaptırmak.
bizimde aynı şekilde sizinde karakter yapınız herhalde benim gibi biraz ben biri söz verip tutamyınca çok sinir oluyorum kendimde tutamayacağım sözü asla vermem.verilen sözde tutulsun diye beklerim.banada çok dokunmuştu ama arsız oluyorlar ne yazıkki birde millete ev aldık diyorlar ki 1 tl katkıları olmadı.karakterli olmakta zor işte kaldıramıyor insan karaktersizlikleri.evet bize başından bu yana yalan söylediler. onlardan kalan bana ait bir çöp dahi yok.
eşim ailesine gidip geldikten sonra değişiyor, bunu fark ettim. annesi bana karşı iyi gibi görünüyor ama arkamdan eşime farklı konuştuğunu düşünüyorum. benim görevim oğlunun arkasını toplamaksa, o zaman çalışmamam gerektiğini düşünüyorum. çünkü onların mantığına göre erkekte ev geçindirmekten sorumlu olmalı...Canım bizde evlendiğimiz ilk zamanlar böyleydik eşim çorabını dahi kirliye atmazdı. Kayınvalidem öyle alıştırmış çünkü ve bana da diyordu oğlum öyle alışık diye. Bende çok iyi bir marifetmiş gibi bununla övünüyor musun anne dedim. Oğlun çalışıyorsa bende çalışıyorum, bekarken bende evde doğru dürüst iş yapmazdım annem yaptırmazdı kıyamazdı, ama şimdi yapıyorum dedim. Ya kendi döküntülerini toplayıp bana yardım edecek ya da ben işten çıkacağım hepsine aynı anda yetişemiyorum dedim. İşten çıkarsam zorlanacağımızı bildiği için eşim şimdi hem döküntülerini topluyor hem de evde bana bayağı yardımcı oluyor.
evet, en azından hayatımıza kendimiz yön verebilirdik, gerçeklerin bunlar olduğunu bilseydik. ama kandırdılar..bizimde aynı şekilde sizinde karakter yapınız herhalde benim gibi biraz ben biri söz verip tutamyınca çok sinir oluyorum kendimde tutamayacağım sözü asla vermem.verilen sözde tutulsun diye beklerim.banada çok dokunmuştu ama arsız oluyorlar ne yazıkki birde millete ev aldık diyorlar ki 1 tl katkıları olmadı.karakterli olmakta zor işte kaldıramıyor insan karaktersizlikleri.
eşim ailesine gidip geldikten sonra değişiyor, bunu fark ettim. annesi bana karşı iyi gibi görünüyor ama arkamdan eşime farklı konuştuğunu düşünüyorum. benim görevim oğlunun arkasını toplamaksa, o zaman çalışmamam gerektiğini düşünüyorum. çünkü onların mantığına göre erkekte ev geçindirmekten sorumlu olmalı...
nasıl mülayim oldu biraz anlatırmısınız. benim eşimde bana evde yardımcı oluyor ama sürekli benim söylememle ve oflaya puflaya iş yapıyor. sonrada saçmasapan bişeyden kavga çıkarıyorAynen öyle vallahi benim kayınvalidemin ne düşündüğü umurumda bile değil, eşimle gayet net konuşuyorum bu konuda, ben sana destek olmak için çalışıyorsam sende bana evde yardımcı olacaksın başka çaresi yok bende insanım ve benimde belli bir kapasitem var. Üstelik bizde iki de çocuk var. Şimdi gayet mülayim oldu annesinin ilgisi annesinin evinde kaldı geçte olsa onu öğrenmiş oldu.
kesinlikle inanın, eşimle bu konular yüzünden tartıştığımızda ciddi ciddi bende işten ayrılmak istedim. ama sonra içinde bulunacağım durumu göz önüne aldığımda yapamıyorum..evlenirken ve yeni evliyken çok genç ve tecrübesizmişim. hiç bişeyi önemsememişim ama şimdi dışarda - evde çalışmak ve değer görmemek bana çok koyuyor bu yüzden konunuzu takipteyim.yorumları merak ediyorum. ayrıca bi daha böyle bi iş bulacağımı bilsem onlara ve eşime ders vermek adına çoktan işten ayrılmıştım.
evet benim eşimde böyle, ilk zamanlarda yapıyordu. şimdi benim dememle yapıyor. bir çay demlese bile onu konuşuyor. ben yaptıklarımı söylediğimde de e ben kadınmıyım nasıl yapayım diyor.nasıl mülayim oldu biraz anlatırmısınız. benim eşimde bana evde yardımcı oluyor ama sürekli benim söylememle ve oflaya puflaya iş yapıyor. sonrada saçmasapan bişeyden kavga çıkarıyor
nasıl mülayim oldu biraz anlatırmısınız. benim eşimde bana evde yardımcı oluyor ama sürekli benim söylememle ve oflaya puflaya iş yapıyor. sonrada saçmasapan bişeyden kavga çıkarıyor
eşim yalnız kaldığımızda genelde bana hak verir, yanımda olur. ama annesinin yanında neden sessiz kaldığını anlayamadım. annesine düşkün ve benim cevap vermem gereken kişi değilmiş. annesi safmış, ne konuştuğunu bilmiyormuş. bana böyle dedikçe iyice sinir oldum eşime.kaynanan bir yana esinede cok kizdim ben okurken canim, seni savunmaliydi orda nolursa olsun, hem onlar icin onca seye katlaniyorsun birde laf mi isiteceksin, kadinsak hizmetci degiliz bizide bir ana dogurdu herkesin eli ayagi var bir corabi yerine koymaktan aciz olmamali insan
çok hoşuma gitti yazdıklarınız yüzümde bir gülümseme oldu :) haklısınız dediğiniz gibi yapmak daha mantıklı..gene bir kendini bir ananın doğurduğu fakat gelinlerin yımırtadan çıktığını düşünen kaynana vakası,İsviçreli bilim adamları her ottan moktan meseleyi çözdüler ama kaynana olayına herhangi bir bakış açısı getiremediler maalesef..
çözüm:sıfır ilgi alaka iplememe sallamama,bırak evi mok götürsün bir iki hafta kaynana gelirse o haliyle görsün beni anam el bebek gül bebek büyüttü bana baksın diye kocaya verdi beni hani bana bakan koca boğazımdan lokması mı geçiyor deyip haşin bir gülüş patlatırsın oldu bitti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?