- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
evet, aslında başından bu yana huyu suyu bellı insandan farklı bısey beklenemez. fakat ben mesafemi hep korudum.Eşinizle olan ilişkiniz için;
"Başkalarının hayatlarını kolaylaştırmayın. Onlara bedel ödedikçe sizin kıymetinizi bilmezler ama sizin için onlar daha kıymetli olur. Kim bedel öderse o vazgeçemiyor. Siz de insanlara bedel ödetin ki kıymetinizi bilsinler..."
İlişki uzmanı; Aşkım Kapışmak
Böyle (dürüst davranmamış, sizi çok zor durumlarda bırakıp vicdanı sızlamamış, en ufak yardım için kılı kıpırdamamış ) bir kaynanadan da farklı bir davranış, sizi de düşünme, ilgi, şevkat beklemeyin, hiççç önemsemeyin sözlerini ve mesafenizi arttırın.
Bence burada ki temel sorunun kaynağı eşiniz, orada o konuyu açarak yüz göz olunmasına yol açmış kendi egosunu tatmin için, perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş aslında, zaten annesinin yanında size karşı şımarıyormuş bilerek öncesinde de. Eşiniz için çok ödün vermeyin anlasın bir, ikincisi de kaynana ile muhattap olmayın, olmanız gereken mecburi durumlarda da zırhınızı kuşanarak gidin, her şeye hazır olun ve kesin yanıtlar vererek konuyu uzattırmayın, iyi niyetli tavrınızla boşu boşuna ezilip yıpranmayın, değer mi?evet, aslında başından bu yana huyu suyu bellı insandan farklı bısey beklenemez. fakat ben mesafemi hep korudum.
bu tarz konuşmanın aramızda geçmesini tahmin edemezdim. çok şaşırttı beni.
kesinlikle değmez bu niyette insanlar için...Bence burada ki temel sorunun kaynağı eşiniz, orada o konuyu açarak yüz göz olunmasına yol açmış kendi egosunu tatmin için, çarşambanın gelişi perşembeden belliymiş zaten annesinin yanında size karşı şımarıyormuş bilerek öncesinde de. Eşiniz için çok ödün vermeyin anlasın bir, ikincisi de kaynana ile muhattap olmayın, olmanız gereken mecburi durumlarda da zırhınızı kuşanarak gidin, her şeye hazır olun ve kesin yanıtlar vererek konuyu uzattırmayın, iyi niyetli tavrınızla boşu boşuna ezilip yıpranmayın, değer mi?
Yani... Seni senden den başka kollayacak kimse yok şu durumda ve bir hayatın daha olmayacak ona göre davranmak, kendi değerini 2. plana atmamak-attırmamak lazım...kesinlikle değmez bu niyette insanlar için...
bende aynı fikirdeyim, beni benden başkası anlamaz.Yani... Seni senden den başka kollayacak kimse yok şu durumda ve bir hayatın daha olmayacak ona göre davranmak, kendi değerini 2. plana atmamak-attırmamak lazım...
evet bende bu düşüncedeyim. ben çalışayım, ya da çalışmayayım insan kendi ihtiyaçlarını kendisi görmeli. kv bunu marifet gibi görüyor, böyle söyledikçe eşimde şımarıklık yapıyor.üff en sevmediğim şey kendi çorapını ve bardağını toplamaktan aciz bir adam
oğluşuma kendi suyunu da ben götürürdüm deyip bunu marifetmiş gibi anlatan bir ana
demiyor ki ben yetiştiremedim kendi temizliğinin evinin temizliğinin önemini öğretemedim sırf erkek diye oğlumu şehzade zanntettim buyur gelin bundan sonra tüm işleri sana ait
böyle adamlardan bekarken yapıp evlenince eline sürmeyen adam da çok
evet maalesef bu zihniyete göre evin temizliği derlenmesi toplanması kadına ait
ama o ev sana ait adam atamaz öyle her şeyini her yere
senin evinin kurallarına uysun ben senin annen değilim
annen tüm gün evde oturuyordu ben çalışıyorum dersin
şöyle söyliyeyim, haklısınız ev alırken para verilmesi gerekir, ta ki taşınmadan önce. ama mütahit kp nin tanıdığı olduğu için düğün sonrası paranın verilmesini kabul etmiş. biz de eve yerleştik. kp bir an önce biz taşınalım, para vermesem de nasıl olsa bu evden çıkamazlar düşüncesiyle hareket edip karambole getirdi bir anda. sonradan da üstüne yattı. eşim bilmeliydi bunu bende bu düşüncedeyim. insan babasını tanımazmı sonuçta. ama dönemde kp kurbanlık işleriyle uğraştığı için eşim ona güvenmiş. sonrada zarar ettim diyerek, verdiği sözleri yerine getirmedi. ki sonradan da öğrendim ki yaptığı iş kurbanlıklar kendisine ait değilmiş, bana ve aileme yalan söylemiş. eşimde işin içini bilmediğini söyledi. yani başka bir kişinin hayvanları satıp, komisyon aldığını öğrendim.Zaten en baştan mesafeliymişsiniz zaten başkalarından da beklentili olmak doğru değil. Ev alınırken parayı vermesi gerekmez miydi baktınız ki vermedi taşınmasaydınız. Kredi parası toptan çekiliyor ve ev alınıyor sonuçta. Sonradan taksitler ödeniyor kp kendi üzerine kredi almadıysa neden giriyorsunuz eve ev sahibi parasını almadan sokmaz ki sizieve yani sonradan öğreneceğiniz birşey değil bu. 2.5 saat yol gidiyorum diyorsunuz gidiş geliş 5 saat işe nasıl yetişiyorsunuz evde kaçta oluyorsunuz ve esasen kaynanalar hep böyle ben şahsen kaynanamla tartışmaya girmezdim eşimle aramdaki konu sonuçta onunla çözerdim. Ayrıca doğalgazı filan yokmul evin kp nereden bilsin açılmayacağını 3 ay sizden başka kimse taşınmadı mı apartmana banyo filan nasıl yaptınız yemek yaptınız 3 ay boyunca yani az değil bana abartı gibi geldi. Her neyse boşverin alınmış ödenecek başka çare yok.
evet evet. aynen dediğiniz gibi, onların görevi de baktığınızda ev geçindirmek. ama maddi olanakları imkan vermediği için biz kendimiz çalışıp çabalıyoruz. benim eşimde kendi ailesinin yanında bir bardak çay doldurmaz.Bu toplumsal bir sorun , bu durumla siz sadece başbaşa kalmıyorsunuz.Tüm çevremdeki çalışan kadınlar ve bende aynı şeylere maruz kaldım.Yapacağın tek şey takma bildiğini oku.İşten çıkarsan sen yine yıprancaksın ekonomik olarak kaynanana birşey olmayacak.Sen eşini müşterek bir hayat yaşadıgının farkında olması lazım.İlk evlendiğim yıllar misafiliğe gelmişlerdi kv bize eşim ayaktaydı bir bardak çay koyar mısın babana dedim , eşim ve kv ters ters baktı bana ve koymadı çayı.Bende misafirler diye ses etmedim .KV gittikten sonra kıyamet koptu uzun uzun kavglar oldu sonunda anladı.Bir arada kv eşine böyle şeyler yaptırma o senin görevin dedi bende eee o kendi görevlerini tam anlamıyla yapsa bende çalışyorm dedim sustu bozuldu kaldı.
benimde erkek evladım olursa kesinlikle ilk önce kendi dağınıklığı toplamasını öğreteceğim.Geçen gün bir programda izlemiştim. Doktor bir bayan programa konuk olmuş; oğluma evde iş yaptırıyorum, evlendiği zaman gelinimin bana kızmaması, gönül koymaması için dedi. Eşiniz kirli çamaşırlarını annesine götürdüğünde , annesi hiç sormuyormuş mu gelinin kıyafetleri nerede, nasıl yıkıyorsunuz diye ya da eşiniz size teklif etmiyor muydu? Bu ev meselesini hiç oturup konuşmadınız mı? böyle böyle demiştiniz diye. Temizlik konusunda da eşinize ”kirliler sepetine atılmayan çamaşırlar yıkanmayacak” ve bir süre toplamayın, dağınıklığı sevmeyen insan için zor olacak ; ama sabredin.
borçlardan birşey olursa sorumlusu sizi mi gördüler. söz verip tutmayan oğluna bir sürü borca sokan kendisi ama? iyi niyetle söz verilir, sonradan gerçekten umdukları gibi olmaz işler bozulur yardım edilmez, size de açıklamasını üzülerek yaparlar. o zaman sorun olmaz , insanız herşey başımıza gelebilir. sizin eşinizin ailesi başından size yardım etmek amacıyla söz vermedi mi(başından yalan mı söylemişler) yoksa sonradan gerçekten yardım edemedi mi, işleri umduğu gibi olmayıp? borcu size yıkmak başından planlıymış mı?benimde erkek evladım olursa kesinlikle ilk önce kendi dağınıklığı toplamasını öğreteceğim.
eşim annemde yıkayalım diyordu ama ben kv den hiç duymadım, getir yıkayalım dediğini. eşim annesinin hatasını kapatmak için, ne alakası var orası da senin evin götürelim diyordu ama benim içinden hiç gelmedi.
kv ve kp den önce görümcelerim ''olmadı ne yapsın babam elinden bu kadar geliyor '' diye savunmaya geçtiler. kp de siz gençsiniz ödersiniz demeye başladı, biz sormadan önce. hatta eşim çok bunalıp, babasını aramış mutahit sıkıştırınca sitem etmiş babasına. babası da beni aradı, suçlar nitelikte oğlum kendine bişey yaparsa bu borçlardan dolayı sorumlusu sen olursun dedi. bende ben sizinle konuşmak istemiyorum dedim ve kapattım konuyu. çünkü bişeyler aşılamaz bu insanlarla.
borçlardan birşey olursa sorumlusu sizi mi gördüler. söz verip tutmayan oğluna bir sürü borca sokan kendisi ama? iyi niyetle söz verilir, sonradan gerçekten umdukları gibi olmaz işler bozulur yardım edilmez, size de açıklamasını üzülerek yaparlar. o zaman sorun olmaz , insanız herşey başımıza gelebilir. sizin eşinizin ailesi başından size yardım etmek amacıyla söz vermedi mi(başından yalan mı söylemişler) yoksa sonradan gerçekten yardım edemedi mi, işleri umduğu gibi olmayıp? borcu size yıkmak başından planlıymış mı?
borçlardan birşey olursa sorumlusu sizi mi gördüler. söz verip tutmayan oğluna bir sürü borca sokan kendisi ama? iyi niyetle söz verilir, sonradan gerçekten umdukları gibi olmaz işler bozulur yardım edilmez, size de açıklamasını üzülerek yaparlar. o zaman sorun olmaz , insanız herşey başımıza gelebilir. sizin eşinizin ailesi başından size yardım etmek amacıyla söz vermedi mi(başından yalan mı söylemişler) yoksa sonradan gerçekten yardım edemedi mi, işleri umduğu gibi olmayıp? borcu size yıkmak başından planlıymış mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?