• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV bize kalmaya geliyor :(

iyi de esiniz disaridan soyleriz demis, siz de aman maddiyat diyorsunuz,
kirk yilin basi annem gelecek de esim aman maddiyat diyecek, cok ayip bu gercekten,
bence esiniz bir kac gun soylesin disaridan, bir kac gun de olmadi guzel soslu bir makarna yaparsiniz, hem doyurucu hem goz doldurucu olabilir.

onun disinda bir hafta esin annesi idare edilmeli bence ya, tamam bazi cok sorunlu insanlar olabiliyor, o zaman kimse tahammul edemez de,
yok yemek yapmiyor yok sigara iciyor diye de bir insan silinmez yani.

haftasonu gorumce agirlamak da biraz evden biraz hazir halledilir. Esiniz yardime tmiyormus, o zaman bu hafta temizlik icin bir yardimci cagirabilirsiniz mesela, kahvalti hazirlamakta ne var hem, biraz hazir alinir, yumurta kirilir, karin doyurmak degil midir olacak olan neticede.

Ve de yani tamam kimse esin ailesi ile anlasmak zorunda degildir de, boyle arada sirada insana bir degisiklik olur ya, cocuk icin de sizin icin de iyi olur. Neden bu kadar onyargilisiniz ki.

Oglum krese baslayacak diye, esimin bir arkadasinin misafirligini kabul etmedim, baska sebeplerden de dolayi cok zor bir donem olacak cunku, onda bile esime haksizlik mi ettim diye dusunuyorum bazen, bence su tutumunuz esinize yaptiginiz haksizlik. Gerci o da size yardim etmeyerek haksizlik yapiyor, karsilikli oluyor. Yine de siz kendinize yakistirmayin bunu.

Olay kv den kv ye değişir
Benim kayinvalim de az degildir. Laf sokar nazlidir. Yaninda 5 dk oturmasan bagirir cagirir, annemin gelmesini istemez. Ama gene de esimi doguran buyuten insan. Üstelik yasli insanlar cocuklasiyor zamanla bize dusen onlari idare etmek..ne Kadar daha yasayacaklar ki

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Takma kafana nekadar plan program yapsanda herşey olucağına varır

Anladığım kadarıyla hic sevmiyorsunuz yoksa bir hafta katlanılamayacak sey değil
Madem pazartesiden geliyor pazardan bikaç cesit yemek yapıp buzdolabına koyun
Bi gün soslu tavuk kanat yapın yanına salata bi günde hamsi vs uygun suanda öyle balık günü yapın bigünde öyle geçsin vs
Stres yapmazsanız daha kolay atlatırsınız

Benim kayinvalim de az degildir. Laf sokar nazlidir. Yaninda 5 dk oturmasan bagirir cagirir, annemin gelmesini istemez. Ama gene de esimi doguran buyuten insan. Üstelik yasli insanlar cocuklasiyor zamanla bize dusen onlari idare etmek..ne Kadar daha yasayacaklar ki
Bizimki yasamadi iste ben simdi kendime kendime dusunuyorum niye yapmadim etmedim diye kiziyorum kendime.son zamanlar yanindaydim yakindim ama daha cok ilgili alakadar olmaliydim o benim hayat arkadasimin annesi yok mesafe koy yok yuz verme yok alismasin diye kendimiz olmaktan cikiyoruz. simdi esimi kaybetme korkusu var ona sarildim torununa sariliyorum Kuranimi okuyorum dua ediyorum agliyorum.esim ne dedi biliyor musun iki gun once yeni ev aldik annem su evime gelip gonlunce istedigi kadar kalamadi en cok bu agrima gidiyor dedi ben bisey diyemedim ne dicemki.esim beni hep uyarirdi sana kotuluk yapana iyilik yap ofkeme hirsima yenik dustum imtihani kaybettim.kv kotu birsey yasamadik ama iyiliklerim de cok degildi.bu yuzden uzgunum.

Siz normalde yemek yapmıyor musunuz?
Bir tabak fazla koyacaksınız alt tarafı.
Çocuğunuz da 7/24 mutfakta durmuyordur herlhalde siz salonda otururken ?
Eğer kv geldiğinde pratik olmak istiyorsanız şimdiden yaptığınız her yemeği fazla yapın koyun kavanozlara kapatın kapağını ters çevirin havası çıksın soğuduğunda da koyun dolaba ( kışlık domates yapar gibi )
1 haftalık yemeğiniz hazır olur.
İşten gelince hemen dolaptan alır kapağını açar tencerede ısıtır koyarsınız sofraya . Oldu bitti.

Selamlar,

Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.

Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.

Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Fazla abartmissiniz, oglunuz mutfakta durmasin 1 hafta odasında yada salonda oyakiayin bebek yani bu bütün gün mutfakta mama sandalyesinin tepesinde ne işi var bebeğin? Kayinvalide mutfak balkonunda icicek sigara evin içinde değil, eşiniz dışardan ismarlariz diyor yemek yapamam diyince ee onada laf ediyorsunuz masraf olcak diye, haftasonu kahvaltı hazırlama durumuna bile gelemiyorsunuz pardon ama neden EVLENDINİZ? ??

Kimin daha çok yaşayacağı belli olmaz

Selamlar,

Yemeklerini önceden hazırlayıp dondurucuya atsan ve günü gelince pişirsen...
Mesela ben dolmayı doldurup, karnıyarığı yapıp atarım, keza böreği felan da...
Allah yardımcın olsun...
Keşke gelip yardım edebilsek

Ne kadar abartmışsınız böyle. Kayınvalidenizi istemiyorsunuz, gelmemesi için bahaneler üretiyorsunuz ama bunu buraya yazmak yerine eşinize söyleyin.

Haftasonu iki çeşit zeytinyağlı yapsanız bütün haftayı kurtarır zaten. Yanına pilav, köfte, tavuk vs ile çeşit yaparsınız. Bir gün lahmacun söylersiniz. Bir akşam kahvaltı yaparsınız olur biter.

18 aylık bebeğim var. Çocuklu evin ne olduğunu bilirim. Ama siz gereksiz abartmışsınız. Her şey olur.

Akisina birak.
Sayili gun
Anlamazsin bile gecer gider.

Bu arada nicin geliyorlar ozel birsey mi var?

Ne ilginç gerçekten iki tane erkek evladım var Allah bağışlarsa gelinlerim olacak oğullarımin evine gideceğimde böyle mi olacak ben büyütüyorum gece mi gündüzüme katıyorum Allah var yukarda bence bu ruh halinden bir an önce kurtulun.

Ne var yani akşamdan ertesi günün yemeklerini hepimiz yapıyoruz, yapamıyorsak fırına balık atmak menemen yapıp çay demlemek makarna köfte vsss daha birsuru kolay yemek var bu kadar fazla abartmaniza gerek yok ben çok sık pazar kahvaltısına kalabalık misafir alırım iki küçük yaramaz çocuk çok da güzel baş ederim yapmayın Allah aşkına bu kadar canınızı sıkmayın bir pazar kahvaltısını da savaş etmeden bitirin az yesin bebek bir günden bişey olmaz, eşinizin ailesi yabacı değil gelenler elbette kırk yılda bir gelecekler ben geçen sene eşimin kuzenini ailesiyle misafir ettim günlerce pek yatılı misafir sevmem ama gelmek isteyene hayır diyemem ve elimden geldikçe güzel ağırlarım.

Biraz relax olun evlenince böyle şeyler mecburen oluyor el içine karışmak bu işte.Kolay gelsin şimdiden.

Hazır mantı alın bi kaç paket bi akşam onla çıkar, bi akşam da fırına tavuk patates atatsın, bi akşam içinde buzluğa börek atarsın onu yaparsın, bi akşam gelirken kasaptan köfte alırsınız yanına iki patates dilimleyip atarsın fırına, kuru fasulye haşla at buzluğa gelince hemen suyla karıştır al sana yemek.

Sigara içen biri, aç kalınca yemeğini kendi hazırlar.
Aç karnına tütün içilmiyor keyif vermiyor :D

Fazla abartıyorsunuz.
Söylenmiş zaten pratik şeyleri şimdiden yapın buzluğa atın.
Sonuçta çalışıyorsunuz çocuk var.
İyi biriyse zaten elini atar yapar.

Hiçbir şey yapmazlarsa buzluğa attıklarınız bitince kahvaltı lahmacun/pide makarna gibi basit alternatiflerle tamamlayın...

Sigaraya gereksiz takılmışsınız. Balkon kapısını kapatırsa hiç bir şey olmaz.

Ya konuyla alakasız olacak ama buzluğa börek atma işi nasıl oluyo nasıl yapıyosunuz? Konu sahibine gelecek olursa bence kendini kasma canım ya ben çok severim geç saatlere kadar oturup sohbet etmek hem eşin annesiyle olunca ayrı bi coşkulu oluyo güzel ve değişik bi hava oluyo hem çocuğun ićinde iyi olur senin hiç birşeyin olmayabilirler ama eşinin ve ćocuğunun kan bağları var mecbur gorüsülecek

Back
X