Tek yaşıyor. Eşiyle de bu sebeplerden dolayı ayrılmışlar ağırlıklı olarak. Eşimin babası yaparmış yemekleri.
Selamlar,
Haftaya Pazartesi kayınvalidem 1 hafta kalmak üzere bize gelecek, Cuma günü görümcem ve eşi de katılacak. Düşündükçe strese giriyorum. 13 aylık bebeğim var. Kayınvalidem sigara içen biri. Sigara içerken balkonu kullanıyor ama balkon mutfağın yanında olduğundan bütün koku mutfağa yayılıyor. Benim oğlum da mutfakta durmayı çok seviyor, mama sandalyesi balkon kapısının yanında. O konu aklımı karıştırıyor.
Bir de oğlumun yediğine içtiğine sürekli karışıyor. Ben doktor tavsiyeleri doğrultusunda en uygun şekilde beslemeye çalışıyorum. Ama o eski kafa her şeyi yedirmeye uğraşıyor. Ben bu tavırlardan çok rahatsızım. Eşimin çocukken daha kilolu olduğunu gösteren fotolar paylaşıyor benimle vs. Annelik kıyaslamasına mı girdi ne, çok rahatsızım.
Ben hafta içi çalışıyorum. Akşam gelip ona yemek yapmam imkansız. Yeri geliyor kendimize zor yapabiliyorum. Eşim dışarıdan söyleriz diyor ama 1 hafta boyunca dışarıdan yemek de çok masraflı olur gibi. Bu arada o kesinlikle yapıp yardım etmez. Kendi evinde bile yapmıyor. Bir diğer sıkıntı da haftasonu bir de görümcem ve eşi de bizde kalacağı için. Sabah onlara kahvaltı hazırlamak gerekEcek. Çocuklu evi tahmin edersiniz. Bizim özellikle haftasonu kahvaltılarımız savaş şeklinde geçiyor. Oğlumun iştahsız olduğu için kahvaltı süreci çok zorlu geçiyor. Bir yandan onunla uğraşıp, bir yandan nasıl kahvaltı hazırlıcam. Özetle çok stresli bir hafta beni bekliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Çok geçmiş olsun1 hafta mi pehh benimkiler 2 ay kalmaya geliyormus
SagolÇok geçmiş olsun
evinize misafir geldiğinde böyle mi davranıyorsunuz gerçekten ?Desene sizin evde şenlik var :))
kahvaltıyı ilk gün hallatmeye çalış sonrasında görümcenden yardım iste. Esin de bir zahmet yardimci olsun anasi kizmiyorsa :) Hepinizin yiyeceği bir yemeği neden sen hazırlıyorsun, üstelik çalışıyorsun ..evden çıkarken de malzemeleri tezgahın üzerine bıraktım size kolaylık olsun diye ,akşam için yemek yaparken lazım olur ,hoscakalin de ,arkana bakmadan çık git :)
Çalışmıyorum ,çalışırsam ve evdekiler totoyu devirip yatmaktan başka birşey yapmıyorsa evet ,böyle davranırım .benim evim otel değil ,ben de o otelin görevlisi değilim .okula giderken de durum aynı ..yalnız benim kayınvalidem çok anlayislidir. Asla beni zora sokacak şeyler yapmaz .o yüzden ben de ona kıyamamevinize misafir geldiğinde böyle mi davranıyorsunuz gerçekten ?
yılda bir iki kere gelen insanlar isterlerse totolarını kaldırmasın sevgili kardeşim hani misafirin anlamı nedir ben onu merak ettim?hani kimse senin benim çocuğuma bakmak zorunda değil diye bir lafımız var ya misafir de iş yapmak mecburiyetinde değil adı üstünde misafir.Çalışmıyorum ,çalışırsam ve evdekiler totoyu devirip yatmaktan başka birşey yapmıyorsa evet ,böyle davranırım .benim evim otel değil ,ben de o otelin görevlisi değilim .okula giderken de durum aynı ..yalnız benim kayınvalidem çok anlayislidir. Asla beni zora sokacak şeyler yapmaz .o yüzden ben de ona kıyamam
İyi de ben böyle bir tutum içerisinde değilim zaten .lafın direkt değil de dolaylı olarak bana :)yılda bir iki kere gelen insanlar isterlerse totolarını kaldırmasın sevgili kardeşim hani misafirin anlamı nedir ben onu merak ettim?hani kimse senin benim çocuğuma bakmak zorunda değil diye bir lafımız var ya misafir de iş yapmak mecburiyetinde değil adı üstünde misafir.
yani ben anlamnıyorum MİSAFİR ne demek ne kadar rahat unuttuk sonra memeleketlere gidince nerde o eski akrabalar kimse yüzümüze bakmıyor diye hayıflanıyoruz ya birilerinin bu anlayışı sürdürme çabasına girmesi gerekmez mi?
bu arada lafım direkt size değil genel yorumluyorum.
belki de yapacaklar konu sahibi peşin peşin gerilenlerden :)İyi de ben böyle bir tutum içerisinde değilim zaten .lafın direkt değil de dolaylı olarak bana :)
Bu arada normal misafirden de bahsetmiyoruz, kayınvalide ve görümce ..bu insanlar çalışan bir kadına yardım edebilmeli .temizlik yapsınlar demiyorum fakat 2 kap yemek yapıp ev sahibinin yükünü hafifletebilirler. Ev sahibi de gelir eşiyle birlikte sofra kurar kaldırır ,çay kahve ikramı yapar ..bence normali budur ..yabancı misafirden kimse beklemez bunları ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?