Benim annem 51 yaşında, öğretmen ve emekliliği çoktan geldiği halde çalışıyor. 43 yaş nedir ki? Üstelik önerdiğiniz iş o kadar makulken eşinizin "bu yaştan sonra" ve "senin yanında hizmetçilik mi yapsın?" demesi çok ayıp. Çoluğuna çocuğuna bakmak kendini çevirmek için insanlar kaç yaşında çalışıyor. Eşiniz gitsin bakalım ortalama bir ofise, orada telefona bakan, çay kahve servisi yapan ablalarımız kaç yaşında bir görsün. O insanlar hizmetçilik mi yapıyor? Ben hiç öyle düşünmedim, hor görmek aklıma bile gelmedi. Demek ki eşiniz bir büroda hizmet veren kadınları "hizmetçi" olarak görüyor. Peki sizin aileniz, anne babanız sizi okutmak için 50lerine kadar "hizmetçilik" mi yaptı? Çok kızıyorum emeğiyle parasını kazanan insanlara oturdukları yerden laf edenlere. Kızgınlığım size değil eşinizin ve annesinin dünyadan bihaber düşüncelerine.
Benim sigortam 18'imde başladı okurken hem bir şeyler öğreneyim hem de ek harçlığım olsun diye çalıştım. Erken başlatmama rağmen kim bilir kaç yaşında emekli olacağım. Bizim ülkemizde insanlar 65 yaşından önce öyle kolay kolay yan gelip yatayım torun torba bakayım diyemiyor maalesef. Sağlık problemi yoksa, çok zengin de değilsen öyle 43 yaşında yan geleyim olmaz. Hayret vallahi sokaklarda iş ara tanımadığın insanların derdini çek dememişsiniz ki, büroda yanınızda olmasının nesi ayıp anlamadım. Sizin çalışıp eve fazla fazla destek olduğunuz bu düzen güzel tabii, 43'ünüze geldiğinizde eşinize "benden paydos" bu saatten sonra adliye adliye gezip hizmetçilik yapamam dediğinizi düşünün. İşine gelir mi acaba?
KV ile ilgili olarak da, eğer sizinle yaşamasıyla ilgili sorununuz varsa bunu bizim peşin hükümle eleştirme durumumuz yok diye düşünüyorum zira siz yıllarca neler yaşadınız biz bilmiyoruz. Kimi insanlara vicdanınız yardım etmelisin dese de bir türlü içiniz almaz, bu sefer de kendinize haksızlık ediyor gibi hissedersiniz bu çok doğal.
Lütfen içinizden gelenleri bastırmayın. Evinizi açmamak olmaz belki ama, eğer sosyal güvencesi yoksa kayınvalidenizin en azından sigortasının başlaması gerektiğini, bunun için de sizin iş yerinizde ona yardımcı olursa ikiniz için de iyi olacağını izah etmeye çalışın. Bunun hastalığı var sağlığı var. SGK'sız iki kişi üstesinden gelmeniz çok zor olur. KV'nizin acı çektiğini üzüldüğünü anlayabiliyorum ama yaşı henüz çok genç. Salıp koyverecek çağda değil.