sızle muhattap olmak ıstemedıgımı , yazmamanızı belırtmıstım sanırım bunuda anlamamıssınız ve aksıne yazdıgıma ve sızın gorusunuze uyanları yandas cekmeye calısmıssınız guluyorum sıze ..sıze konu ıle ılgılı tek sey dıyecegım umarım aklınızın bır kosesınde kalır ve bu cumle ıle dısarıda slmını almayacagım kısıyle cene calmamıs olurum bende daha fazla :) 'edepli edebinden susar , cahıl ben susturdum sanar ' sevgılerBen şöyle anladım açıkçası konu sahibi ısrarla hiçbir beklentisi olmadığını söylüyo sürekli. Ama her lafında bana şunu almadılar bana bunu vermediler kv bir atkı bile örmedi bi çaya bile çağırmadı diye sitem ediyo. Beni seviyolar ama bana bişey almıyolar modundan çıkamıyo. Ama konu sahibi hiçbişeyi sorun etmeyen onlardan hiçbişey beklemeyen bi insan olarak yine de bunları hakettiğini düşünüyo. Bari bi atkı ör çok mu zor diyo.
Kayınvalidelerin misyonu gelin adaylarına atkı örmek olduğu için konu sahibi çok haklı bu konuda
tsk ederım :) gorusunuz ıcınmustakbel kayinvalide ortada dogrudan nisan, soz gibi bi durum olmadigi icin yapmiyodur belki, yani simdi sevgililik farkli olur diye dusunuyorum.. bi de kirici degilse, kotu niyeti filan yoksa, bu da deger vermektir, fazla takilma..
ama erkek arkadasinin onemsemesi gerekir.. yani tabiki maddiyat degil mesele, ince dusunce sadece istedigin..
cvbınız ıcın tesekkurlerbu durumu anlamayanlar neyi bekliyorsun vs diyenleri garipsiyorum.
sonucta gelin olarak bir aileye gidiyorsunuz ve ister istemez insan önemsenmek istiyor.. o ailenin bir üyesi oldugunu hissetmek istiyor..deger görmek istiyor. ..sizin kiziniz olsa ona deger verilsin istemezmisiniz evlendigi esi ve ailesi tarafindan yoksa aman bosver mi dersiniz? demessiniz..demicekseniz ozaman gelin olacak kizlarada demeyin.
kimse deger görmedigi insanlarin icinde olmak istemez.
ama devir degisti..artik damatlar acik kollarla aileye alinir.. sonra bu adam kayinpederinden kalma evini üstlenmek ister..malina göz koyar..calismaz esini calistirir..böyle gecer gider
hani kadin ve erkek esit olsun derken artik roller degisir zivanadan cikilir
ayrica ortada resmi birsey yok iken sen kimsin ki sana deger gösterilsin kafasinda olan insanlarla umarim hic karsilasmam.
konu sahibine gelince
birdaha düsün evliligi..
arkadasimin yabanci sevdigi vardi bir zamanlar.. ve annesi kizi hediyelere bogardi
onlara yemege davet edildiginde ona türk marketinden yiyecekler alip hazirlamislar sirf onun icin
yabanci kv adaylari bile böyle deger göstermisken ..türkiyedeki kvdeler neyin kafasini yasiyor?
birde bunu modernlesme adi altinda yapiyor bazilari sözde...
beklentılerım yuksek degıl dusuk , sadece aılemden boyle gordugum ıcın bu sekılde atk bır ornektı pahalı olmayan gonul alma anlamında temsılı ...haklısınız ama bı aya soz nısan olacak ama hem bu kadar ısteklı olup hem bu kadar gerı planda durması sorun.yoksa kımse kımseden gelcek esyaya vs muhtac degılatkı örüp vermesini vs istemen ilginç geldi açıkcası. benim kayınvalıdemde cok ıyıdır ben hamıleyım hemde uzun aradan sonra ılk kez torunu olcak ama oğluyla konuşsun arka arkaya gunler ben yanında olmıyım aramaz :) hatta gecen gun soyledım sana küstüm anne hıc aramıyorsun dıye üzüldü arıyor şimdi :) beklentılerını düşük tut her zaman eşin ıcınde bu boyle o yapmıyorsa sen yapmak ıstıyorsan sen yap. benım eşimde düşünmez öyle şunu alayım bunu alayım falan ben organıze ederım dışarı bıle cıkılcaksa neden canımı sıkayım onunda canını sıkayım oda sağolsun bıseyı esırgemez sorgulamaz neden bu harcama vs vs dıye...
ayrıca bende zaten kayınvalıde adayınla her zaman samımı olmamak daha ıyı bıraz resmıyet olsun mesala bana ayrı davranır dıger gelınlerıne ayrı ben hep arada bıraz resmıyet bırakıyorum.
beklentılerım yuksek degıl dusuk , sadece aılemden boyle gordugum ıcın bu sekılde atk bır ornektı pahalı olmayan gonul alma anlamında temsılı ...haklısınız ama bı aya soz nısan olacak ama hem bu kadar ısteklı olup hem bu kadar gerı planda durması sorun.yoksa kımse kımseden gelcek esyaya vs muhtac degıl
ıste bunların aynısını bana sımdıden yapıyo kendısıne gelınce bılıyo ogluma bak gıbı aynı .. ama cevremde boyle aılemd dee boyle gordum herkes nısana dahı az zaman kala pahalı degıl kucuk bı hatır yap kı karsılıklı sevgı saygı olsun ama yokonlar senın yenı aılen gıbı gozukup hıc bır zaman annenın babanın yerıne gecemıycekler bunu unutma. bende senın gıbı dıyordum ama oyle olmuyor dıger gelınlerının her turlu nazını kaprısını cekerken ben burda tek basımayım ve calısıyorum tek calısan gelını benım dogum nasıl olcak dıye dusunurken bana fazla nazlı olmazsan hemen ıyılesırsın dedı (dıycektım nazımı ceken annem var zaten sana naz yapmam merak etme ama bısey demedım) kı bu ınsan dusun cok samımı gorsen annen gıbı ne sıcak davranıyor dersın ıyı ınsan da ama hıc bır zaman annem gıbı olamaz olamıycak da. bu arada torun ıcın delı oluyordu kac yıldır beklıyordu sımdı sevıncten ucuyor ama dusun tavrını :) calısıyorsun oglumu boşlama sakın dıyor bırdehamılelık iş ve evle ugrasıyorum bırde ogluna bakıcılık yapcam sankı. Bu ornekler ınan kaynanalık yapan degıl annelık yapan kayınvalıde aslında ama boyle yanı durum...
ıste bunların aynısını bana sımdıden yapıyo kendısıne gelınce bılıyo ogluma bak gıbı aynı .. ama cevremde boyle aılemd dee boyle gordum herkes nısana dahı az zaman kala pahalı degıl kucuk bı hatır yap kı karsılıklı sevgı saygı olsun ama yok
tesekkur ederımboşver ne kadar uzak olursa o kadar ıyı sonra ben sana şöyle yaptım boyle yaptım dıye daha fazla beklentı ıcıne gırerler. sen eşinle iyi ol gerisi önemli değil. senin yeni kuracağın aile eşinle olacak. benim annem çok sever eşimi bizde öyle görmedik çok samimidir benden çok der hadi annemlere gidelim diye (benim anneme gitmek için) bısey yapmaması ınan ılerde işine yarar.
ınsanlar bırbırlerıne deger verır bu yuzden.Gerek yok gerek yok demişsin de kaç paragraf yazı yazmışsın bunun için, demek ki istiyorsun.
Hediye mi peki değer göstermenin işareti?ınsanlar bırbırlerıne deger verır bu yuzden.
sadece hedıye demedım ordaHediye mi peki değer göstermenin işareti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?