Kv değil babaanne bunalımı

blueest

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
497
384
303
Kızlar sorunum eşimin babaannesi. Eşimin ailesiyle de var ama en azından şimdilik asgari boyuta indirdik.babaanne torunlarını çocukları gibi görüyor. ( sadece Kv' ninkiler)Kv' nin hiç hakkı yokmuş çocuklarda,öyle söylüyor.

Kv ile eşim arasında Oğul evlat ilişkisi yok ve babaanne bildiğiniz boşluğu doldurmuş. Benimle olan sorun ise benim onu sürekli aramamı beklemek ve tatillerde çok bunaltıcı olması.

Eşimin ailesi, benim ailem ve biz ayrı şehirlerdeyiz. Annemlere gittiğimiz zaman hemen annemlerin şehrinde oturan çocuklarının yanına geliyor ve beni o kadar bunaltıyor ki nerede kaldınız, gelmiyor musunuz, bugün burada kalın. Ben annemle hasret gideremeden bizim bütün gün kapıda gelmemizi bekleyen babaannenin stresini çekiyorum. Sonra eşimin annemlerin şehrinde olan ailesi ziyaret ediliyor zaten.annemi bir veya iki gün o da bekleyen birinin olduğu stresiyle görebiliyorum.

biz her defasında eşimin ailesinin şehrine geçerken onu da götürüyoruz. Ne var bunda demeyin. Eşimin ailesi zaten bir göz odalı dağ evinde kalıyor bir de tuvalete giderken bile dibinizden ayrılmayan bir yaşlı. Ördekler gibi basımlama yapıyoruz bildiğiniz.gezmeye bayılır zaten, daha evleneli altı ay olmamış kaplıcalara gideceğiz eşim babaannemi götürmezsek kızar diyor o da strese giriyor.

Sadece bu da değil. Kv lere giderken market alışverişi yapıyoruz diyelim ne gerek var sizin bir sürü borcunuz var diyen kadın eşim kendisine harçlık verince - ki çok sıkışık bir dönemde- hiç hayır demiyor. Benden bildiğiniz ayakkabı çanta gibi hediyeler bekliyor.eşimin annesini öyle kıskanıyor ki hasbelkader önce o değil Kv ziyaret edilse ona bile çıldırır. Masum bir yaşlı boyutunu çok aşmış durumda. O kadar inceden dokunduruyor ki insana, her defasında eşimin eski sevgilerinden, istemeleri için haber gönderilen güzel bir kızdan bahseder.

Ben çalıştığım ve onun sürekli yanında birisinin bulunması gerektiği halde ben onların yanında kalsam hiçbir zararım olmaz diyormuş ve bana da bunu ima ediyor sürekli.

Allah' tan farklı şehirlerdeyiz. Ben mesafemi koruyorum, aramıyorum, zaman zaman çok rahatsız olduğumda uygun bir dille söylüyorum. ama tek istediğim bütün bir yıl boyunca ailemle hasret gidermeyi beklerken babaanne bekliyor, gezmek istiyor, torunu ve geliniyle vakit geçirmek istiyor duygu sömürüsünü çekmemek.

Eşime anlatıyorum - yani babaanne sorununa yeni sıra geldi- ben annemlerle vakit geçiremiyorum lütfen birkaç gün izin versinler diye.ama gittiğimizin ertesi günü babaanne boynumuzu kıracak derecede sarıla sarsıla ağlarken buluyoruz kendimizi.

hahaha kendi annemi gördüm,babanneniz de,benim yapmadığım kaynanalığı,yapmak istiyor gelinime.ama oğlum en başından,tavrını koyduğu için yapamıyor.
o da aramıyorsunuz,sormuyorsunuz diye sitemini eder.sürekli,gezdirilmeyi,hediyeler alınmasını bekler.gelinim de allah var,benden çok ona yapıyor,kadını memnun etmek için.bizimkiler yaşlı diye ,hoş görmeye çalışıyorlar,sizde öyle yapın.

Her yere birlikte gitmeniz gerek yok bence eşinle. Onu önden babaannesine gönder 3 gün kalsın sonra sen yanına git 1 gece kal dön.

Bu arada babaanne nasıl senin kV yi ekarte edip torunları ele geçirmiş. Aynısını senin bebeğin olunca sana da yapacak haberin olsun. Uyanık ol kendi anneni devreye sok. Belki kV ni bile ona cephe oluşturma konusunda kullanabilirsin. Ama ondan çok umudum yok bu kadim onu ezmiş geçmiş zaten.

Saygınızı bozmadan, sinirlenmeden hatta gülümseyerek çat çat cevap verin. Sizi üzdüğü hiçbir konuyu es geçmeyin. Her defasında söyleyin. Gülümseyerek "aaa babaannecim kocamın eski sevgililerinden bahsedilir mi hiç? Duyan da beni üzmek için söylüyorsun sanır. Sakın sakın kimse duymasın. Çok ayıp" diyin. 4-5 kere laf yedikten sonra söylemez sanırım. Aynısını ailenizle görüştürmeme konusunda da yapın.

yaşlı diye ben de sesimi çıkaramıyordum gönlünü hoş tutmaya çalışıyordum ama tüm tatili onunla geçirmemizi istemesi canımı sıkıyor.
Hediye kısmına gelince ben de her gittiğimde alırım bir şeyler ama ben hem borçları kapatayım hem birikim yapayım derdinde kendi harcamamı kısıyorum. Geçtiğimiz aylarda babaanne bize geldiğinde hiç nakitimiz yoktu ve eşimin ailesine bir miktar da kredi çekerek borç vermiştik, ben bir şey de beklemiyorum ama hem evime eli boş gelip hem de bana hediye imasında bulunması tuhafıma gitti.daha önce de yapmıştı bunu.

normalde yaşlıları çok severim, tecrübeleri ve muhabbetlerine bayılırım ama zaten iki şehir ve eşimin kalabalık sülalesi arasında yoğun ve yorucu geçen bir tatilde sürekli birinin nazına katlanmak zor.
Aslında siz de oğlunuz ne güzel engelleyici olmuş, benim eşim ne yazık ki dengeyi sağlanamıyor.

eşim babaannemi götürmezsek kızar diyor o da strese giriyor.

Sorun burada
Eşinizle konuşun, babaannesinin yaptıklarının normal olmadığını, er geç sizin evliliğinizi etkileyeceğini anlatın.
Kayın valideniz sabretmiş, bu şekilde davranmasına izin vermiş, kadın şimdi herkesten aynı davranışı bekliyor.

Yanlış hareket onaylandığı zaman, itiraz edilmediği zaman bir sürü kişinin hayatını cehenneme çevirebiliyor.

Top eşinizde. Onun halletmesi lazım.

Babaanne kızarsa kızsın. Kırılırsa kırılsın. Siz bu hayatı babaanne için yaşamıyorsunuz.

Benim annem de benimle kızımın veli toplantılarına gelmek ister mesela. Götürmem. Bana kırılır, bir kaç gün surat yapar. Ama yapmaya hakkı yok. O çocuğun velisi benim.
Herkesin annesi geliyor, neden benim kızımın hem annesi hem anneannesi gidiyor?

Ya da kızlarımla başbaşa tatil yapma planımdan bahsetsem kırılıyor. Ama yapacak bir şeyim yok. O benim çocuğum değil, gittiğim her yere onu götüremem. Nasıl ki benim çocuğumun benimle zaman geçirmeye ihtiyacı varsa sizin annenizin de sizinle baş başa zaman geçirmeye hakkı var, eşinizin sizinle, sizin eşinizle baş başa olmaya hakkınız var.

Anneme haksızlık oluyor, o yüzden lütfen babaannenle konuş hayatım diyebilirsiniz sakince.

evet iş eşinizde bitiyor.benim annem sitem edince,oğlum devreye girer,çalışıyoruz anneanne,vakit bulamıyoruz diye.gelinim karışmaz,böylece kötü olmaz.torunlara alınmazlar ama gelin söylese hemen alınırlar.biraz politik olmak lazım.
hı hı diyip geçmek lazım.aksi takdirde,yaşlı diye vicdan yaparsınız.

Ya eşine topu at o gezdirsin o hediyeler alsın sen mesafeli ol ve kal annende. Bence sizden de çok yüz buluyor babaanne. Bir de kv ile aran nasıl bilmiyorum ama iyiyse bence onunla ittifak olusturup ekarte edin. Esine de annesinin anne babaannesinin babaaanne olduğunu hatirlatin sık sık.

eşlerin her yere beraber gitmeleri gerektiğini düşünen bir yapıları var. onu da denedik ama eşim geldiğinde ne söyledilerse bir bunalmıştı bir daha yalnız gitmek istemiyorum diyor. ama bu sefer biraz bunalsın umrumda değil.
aslında asıl sorun eşimde. ben tek gönderdiğimde de acaba maddi olarak bir şeyler yapıyor mu diye düşünmek zorunda kalıyorum. çok eli açık biri değil ama karşı taraf düşüncesiz olunca.
babaanne anladığım kadarıyla ben çocuklara bakayım sen işleri hallet muhabbetine işleri Kv ye yıkmış. Alttan alta da size hep ben baktım diye diye özellikle eşimi işlemiş, kv ya sevgisini gösteremiyor ya da cidden oğluyla küçük anne olduğundan ya da zaman geçiremediğinden bağ oluşmamış.ama eşim benim annem babaannem dedi kaç kere. kv hiç çözemedim zaten, o da çok ayrı bir boyut.

Sartlar neydi bilmiyorum ama babaanne, ana-ogulu kaynastiracagina, saglikli bir bag kurmalarina mani olmus ve artan yasina ragmen ders almamis. Bencilmis ve hala bencil. Sizi dusunmeyeni siz hic dusunmeyin. Bir jenerasyonu baltalamis ve su an sizinkine el atiyor. Musaade etmeyin. Bence insanlara sadece yasindan oturu saygi gostermek sacma. Saygiyi kazanmalilar.

annene gittiğinden niye haberi oluyo babannenin
öğretmen olunca tatil günlerimiz de belli.
ilk önce güya benim tarafa gidiyoruz ama eşimin akrabalarının bir kısmı ailemin yaşadığı şehirde.o da biz gitmeden oraya gitmiş oluyor zaten.
aman allahım bir keresinde biz annemlerdeyken o eşimin memleketinde kaldı. oraya gideceğimizi sandı ilk.
çıldırdı kadın eşimle yanına gidene kadar. bir de ablamlar da gelmişti bizimle annemlere. ablanlar olmasaymış ilk buraya gelecekmişsiniz ablanlar olunca annenlere gitmişsiniz dedi.

Aynı anneannem.
Ben baktım size hep,kocanı bana getirmedigini göster yok beni ara sor.
Yok şunu alma ne gereği var ama para tatlı.
Gitsem ikinci gün sırt döner ama duysan özlüyorum benim için ağlamalar, duygu sömürüleri.
Eşim için değil kendi anneannemden bahsediyorum bi de düşün.
Ona kalsa Annem doğurdu attığınız bizi o büyüttü sadece hemide beleş
Valla yine sinir oldum. Hiç yüz verme

Babaanne cok uyanikmis masallah. Gelini ekarte etmis, isleri ustune yikmis, bir de torunlari bir guzel islemis. Kv'nizin de psikolojisi cok bozulmus, ondan cozmekte zorlaniyorsunuz bence. Babaanne kocanizi programladigi icin isiniz zor ama bence yavastan siz de islemeye baslayin. Tamamen kurtulamazsiniz bu beladan da etkisini azaltirsiniz. Hasminiz hem uyanik hem de deneyimli.

Bir daha hadi hadi deyince benimde Annem var görmek istiyorum. Geliyoruz işte her seferınde abartmayın bu kadar de geç tersleyerek bir kere sonra sesi çıkmaz.

zaten asıl sıkıntı eşimin dengeyi sağlayamaması. kv ile aram iyi olmamasına rağmen defalarca annen x, babaannen de y bunları karıştırıyorsun ve anne hakkını nasıl ödeyeceğini sanıyorsun diyorum ama anlamıyor. kv nin bana karşı birkaç affedilmez hatası olunca sadece bunları söyleyip kenara çekiliyorum.
nişanlıyken dört ayrı şehirdeydik ve ancak tatillerde evlendikten sonra fark ettim işin anormalliğini.
yaşlıları çok seven biriyimdir zaten ama işin gerçeğini anlayınca çektim kendimi. başlarda evet buluyordu ama artık hiç alttan almıyorum.

benim için aslında asıl sorun kadının bu çirkin huyları.
hamileliğimi yeni öğrendiğimde yazın gelir de memlekete bizimle gitmeyi bekler diye ben çalışırken çağırdım. kalp atışları duyulmadan kimseye söylemeyecektik eşimle. iki misafir olunca yormamaları adına söyledik ama kimseye söylemeyin bir iki hafta bekleyeceğiz dedik. yani kvden önce öğrendi. bir iki hafta sonra da kv ' ye söyledik. ve eşimle konuşurken sesi geliyordu sitem ediyordu annene söylemişsin diye.

asıl derdi bizimle beraber kalmak zaten. eşimi işleyene kadar yakınlarda bir şehire taşınmayı düşünmüyorum bu yüzden.
allahtan uzaktayız da sürekli gelemiyor.

görümceme bile lohusa zamanı gidip kaç gün kaldı yaşlı ve bakıma muhtaç olduğu halde. sürekli ağlama halinde ve hastalığını bahane ettiği için herkes istediğini yapıyor maalesef.
yani aralarında bir çekindiği kişi benim düşünün.

Cok bunaltici bi babanne.hurmet sinirini asmis.insanlar ne kada haddini asiyo ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…