Iyi de gelip annenin evini basmıyor ya
Çözüm eşinde, mesafeyi o koyacak gelîriz bir ara diyecek gerekirse yarım saat oturup kalkacak
O izin verirse babaanne de yapar tabii
Yok canım ona güzel söylenen her şey bir pekiştirme durumunda.Saygınızı bozmadan, sinirlenmeden hatta gülümseyerek çat çat cevap verin. Sizi üzdüğü hiçbir konuyu es geçmeyin. Her defasında söyleyin. Gülümseyerek "aaa babaannecim kocamın eski sevgililerinden bahsedilir mi hiç? Duyan da beni üzmek için söylüyorsun sanır. Sakın sakın kimse duymasın. Çok ayıp" diyin. 4-5 kere laf yedikten sonra söylemez sanırım. Aynısını ailenizle görüştürmeme konusunda da yapın.
sorma canım ya. kendimi çok sorguluyorum çoğu zaman bu kadar şeyi nasıl yaptırtabiliyorsun diye.Babaanne eşini ve seni saygılı ve sessiz o yüzdende cesaret bulmuş kimseden bulamadığı ilgi alakayı sizden çıkartmak istiyor gezsin tozsun iiaki sizinle olsunda duygu sömürüsü vs olsun sonunda başarmış öğrenmiş işin sırrını .Yazık tatilinizi zehir ettirme sende duygu sömürüsü yap ailemle hasret gideremiyorum vs diye...
kp ' e bir gün şikayet ettim annemlerle vakit geçirememekten. o da ben de istiyorum ki bizim köydeki büyükleri de ziyaret edin dedi.o zaman en iyisi biz boşanalım köyden birini alın siz de kurtulun ben de demişliğim var ama anlamıyorlar.
İyi de sizi zorla ziyaret ettiremezler ki
Annemle vakit geçireceğim, olsun bitsin. Kolunuzdan sürükleyecek değiller sanırım.
Cevabınızı anlamıyorlarsa da onların sorunu. İstedikleri kadar köydeki büyükleri ziyaret etmenizi istesinler, onların değil, sizin istediğiniz ve uygun olan gerçekleşir.
Diğer kişilere suç bulmayı bırakıp eşinize yoğunlaşın bence. Ciddi ciddi konuşmanız gereken kişi eşiniz.
Aynı anneannem.
Ben baktım size hep,kocanı bana getirmedigini göster yok beni ara sor.
Yok şunu alma ne gereği var ama para tatlı.
Gitsem ikinci gün sırt döner ama duysan özlüyorum benim için ağlamalar, duygu sömürüleri.
Eşim için değil kendi anneannemden bahsediyorum bi de düşün.
Ona kalsa Annem doğurdu attığınız bizi o büyüttü sadece hemide beleş
Valla yine sinir oldum. Hiç yüz verme
Alma bence dezaten asıl sıkıntı eşimin dengeyi sağlayamaması. kv ile aram iyi olmamasına rağmen defalarca annen x, babaannen de y bunları karıştırıyorsun ve anne hakkını nasıl ödeyeceğini sanıyorsun diyorum ama anlamıyor. kv nin bana karşı birkaç affedilmez hatası olunca sadece bunları söyleyip kenara çekiliyorum.
nişanlıyken dört ayrı şehirdeydik ve ancak tatillerde evlendikten sonra fark ettim işin anormalliğini.
yaşlıları çok seven biriyimdir zaten ama işin gerçeğini anlayınca çektim kendimi. başlarda evet buluyordu ama artık hiç alttan almıyorum.
Nerede gergin, huzursuz bir ortam görsem uzaklaşıyorum direk.iki üç senedir sürekli beni bir kalıba sokmaya çalışan, ne yaptıkları belli olmayan, maddi anlamda beklentiye giren insanları kapımın dışına çıkartmaya çalışmak yordu beni.
- Kusura bakmasın kimse ben anamı babamı özlemini çekmişim gurbetde ve onları görmek için can atarken sizin huysuz babaanenize bakıcılık yapmaya gelmedim yeter artık kendiniz usanmışsanız ben ne diye tatilimi zehir ettireyim oğlunuz burda hasretmi gidereceksiniz alın,ve ahada gidiyorum ailemin yanına rahatsız etmeyin de çek git
bendede var dipkaynana ama kaynanam sallamiyorki ben sallayim :)
esinin agirina gitmiyormu babaannenin annesini yok saymasi?
siz öyle her dedigini yaptikca kendini valide sultan ilan etmis resmen..
Sorun burada
Eşinizle konuşun, babaannesinin yaptıklarının normal olmadığını, er geç sizin evliliğinizi etkileyeceğini anlatın.
Kayın valideniz sabretmiş, bu şekilde davranmasına izin vermiş, kadın şimdi herkesten aynı davranışı bekliyor.
Yanlış hareket onaylandığı zaman, itiraz edilmediği zaman bir sürü kişinin hayatını cehenneme çevirebiliyor.
Top eşinizde. Onun halletmesi lazım.
Babaanne kızarsa kızsın. Kırılırsa kırılsın. Siz bu hayatı babaanne için yaşamıyorsunuz.
Benim annem de benimle kızımın veli toplantılarına gelmek ister mesela. Götürmem. Bana kırılır, bir kaç gün surat yapar. Ama yapmaya hakkı yok. O çocuğun velisi benim.
Herkesin annesi geliyor, neden benim kızımın hem annesi hem anneannesi gidiyor?
Ya da kızlarımla başbaşa tatil yapma planımdan bahsetsem kırılıyor. Ama yapacak bir şeyim yok. O benim çocuğum değil, gittiğim her yere onu götüremem. Nasıl ki benim çocuğumun benimle zaman geçirmeye ihtiyacı varsa sizin annenizin de sizinle baş başa zaman geçirmeye hakkı var, eşinizin sizinle, sizin eşinizle baş başa olmaya hakkınız var.
Anneme haksızlık oluyor, o yüzden lütfen babaannenle konuş hayatım diyebilirsiniz sakince.
Muhtemelen siz azıcık tersleyince veya açık açık yaptığının anormal olduğunu söyleyince "ay fenalaştım ay tansiyonum ay şekerim ay kalp krizi galiba" moduna girecektir.Sırf bu yüzden işin zor bence.Yoksa sen ne yapman gerektiği konusunda gayet bilinçlisin belli ki.
Diğer torunlara da aynı baskıyı yapıyorsa onlar da durumdan şikayetçiyse hep beraberken konuyu açabilirsiniz belki.Eşinize de "bak sen de strese giriyorsun seni de zor duruma düşürüyor" kısmını vurgulayın.o da vicdan yapıyor yoksa bu anlattıklarınızın farkında olmamak imkansız
Hiçkimse için kocanla didişme ağzınızın tadını bozmaya deymez diyelim onlar için yuvanı yıktın sanki seni el üstündemi tutacaklar sanıyorsun ?eşinin yüzüne gül istediğini yaptır politik ol bırak kalsın baksın babannesine nasıl bakacaksa artık ?zaten hep öyledir ne kadar birşeyi istemezsen başında biter onun için yorma kendini ne halleri varsa görsünler belki biraz ayrı kalmak yani annende kalman tatilde senin kıymetini artırır hadi hayırlısı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?