Kv değil babaanne bunalımı

Iyi de gelip annenin evini basmıyor ya

Çözüm eşinde, mesafeyi o koyacak gelîriz bir ara diyecek gerekirse yarım saat oturup kalkacak

O izin verirse babaanne de yapar tabii

annemlere de gelmek istiyor imada bulunuyor da sessiz kalıyorum.
annem de çok sever hadi gidelim ben sana bakarım demeyi. kına gecemde bir baktım babaanne bizde kalıyor, toplasanız üç dört kere ancak görmüştüm nasıl biri olduğunu da bilmiyordum.
annemi tehdit ettim nezaketen bile teklif edersen hiç gelmem diye.
zaten asıl sorun eşimde. bence sorunlu aile yoktur zaten, dengeyi sağlayamayan eş vardır..
ama evlendiğimiz günden beri birçok sorunumuz oldu ve birçoğunu atlattık çok şükür. şimdi sıra bunda ama ben çok sıkıldım sürekli bir şeyleri dengeye oturtmaya çalışmaktan.

Yok canım ona güzel söylenen her şey bir pekiştirme durumunda.
Başlarda telde konuşmayı sevmiyorum, sen böyle baskı yapınca annemlerle ağız tadıyla vakit geçiremiyorum diye diye dilimde tüy bitti. Evlendiğimizin ilk haftalarında çocuk muhabbeti sürekli, cücük yok mu ne zaman görecem,ben göremeden öleceğim falan der ben de kaç kere tersledim size ne, utanırım büyüklerle bu konuyu konuşmaktan diye ama ertesi aradığında yine aynı.aramıyorum tellerine çıkmıyorum yine anlamıyor.
Bir kere köydeyken üzerine yürüdüm artık. Ama yok yani. Anlamıyor kadın.

Babaanne eşini ve seni saygılı ve sessiz o yüzdende cesaret bulmuş kimseden bulamadığı ilgi alakayı sizden çıkartmak istiyor gezsin tozsun iiaki sizinle olsunda duygu sömürüsü vs olsun sonunda başarmış öğrenmiş işin sırrını .Yazık tatilinizi zehir ettirme sende duygu sömürüsü yap ailemle hasret gideremiyorum vs diye...

sorma canım ya. kendimi çok sorguluyorum çoğu zaman bu kadar şeyi nasıl yaptırtabiliyorsun diye.
eşimin ailesinin yanına gittiğimde kendimi sürekli bir tiyatro oyununda hissediyorum.
seyirciye hissettirmeden sahneyi değiştiren oyuncular gibiler. ben sonradan fark ediyorum her şeyi.
kv dahil herkes kadının çenesinden bıkmış zaten hepsi bizim oraya gitmemizi dört gözle bekliyor.
örneğin bir nazlanma seansında bak çocuklar geldi seni gezdirirler şimdi diyor mesela halaları.
biz sonra eşimle sessiz kalmasından bir ton kavga.
kp ' e bir gün şikayet ettim annemlerle vakit geçirememekten. o da ben de istiyorum ki bizim köydeki büyükleri de ziyaret edin dedi.o zaman en iyisi biz boşanalım köyden birini alın siz de kurtulun ben de demişliğim var ama anlamıyorlar.

İyi de sizi zorla ziyaret ettiremezler ki

Annemle vakit geçireceğim, olsun bitsin. Kolunuzdan sürükleyecek değiller sanırım.

Cevabınızı anlamıyorlarsa da onların sorunu. İstedikleri kadar köydeki büyükleri ziyaret etmenizi istesinler, onların değil, sizin istediğiniz ve uygun olan gerçekleşir.

Diğer kişilere suç bulmayı bırakıp eşinize yoğunlaşın bence. Ciddi ciddi konuşmanız gereken kişi eşiniz.

ben zaten asıl sorunun eşim olduğunu belirttim. birçok konuda değişti eşim de ben artık sürekli sorun çözmeye çalışmaktan yoruldum.
ne yapıyorlarsa ben yalnız gönderdiğimde dönüşte bir ton kavga ediyor oluyorduk.
evet haklısınız sorunlu aile yoktur bence de, dengeyi sağlayamayan eş vardır.

ben de kendi babaannem çok yüz vermez diye üzülürdüm, canmış babaannem.
kv ' de kimi zaman ben de çektim sen de çek psikolojisinde ama ben yine de rol kapmaya çalışan birine tahammül edemiyorum. hele de yaşını başını almış bir büyüğe hiç yakıştıramıyorum.
Allah kolaylık versin hepimize.

1. Kusura bakmasın kimse ben anamı babamı özlemini çekmişim gurbetde ve onları görmek için can atarken sizin huysuz babaanenize bakıcılık yapmaya gelmedim yeter artık kendiniz usanmışsanız ben ne diye tatilimi zehir ettireyim oğlunuz burda hasretmi gidereceksiniz alın,ve ahada gidiyorum ailemin yanına rahatsız etmeyin de çek git

Alma bence de

Nerede gergin, huzursuz bir ortam görsem uzaklaşıyorum direk.iki üç senedir sürekli beni bir kalıba sokmaya çalışan, ne yaptıkları belli olmayan, maddi anlamda beklentiye giren insanları kapımın dışına çıkartmaya çalışmak yordu beni.
şu dediğiniz şeyi başka bir konuda yaptım resti çektim, birkaç kaç kere boşanma aşamasına geldik ama olay babaanneye gelmemişti daha.
Eşimle ailem konusunda anlaşmaya vardık ben ailemin olduğu şehirdeki akrabalarını son gün ziyaret edeceğim. Akrabalarında kalacak o da. Annemlere de birlikte gitme konusunda iki taraftan baskı olursa bir daha iki tarafa da gitmem dedim.
Ben de babaanneni nasılsa annemlerin orada görmüş olacaksın senin memlekete götürmeyelim bu sefer dedim ama tabii ki bildik aileme taktın, babaannemi sırtımda taşırım vb şeylerden sonra ne halin varsa gör dedim.
çok bunalırsam biner otobüse kaçarım.

bendede var dipkaynana ama kaynanam sallamiyorki ben sallayim :)
esinin agirina gitmiyormu babaannenin annesini yok saymasi?
siz öyle her dedigini yaptikca kendini valide sultan ilan etmis resmen..

bendede var dipkaynana ama kaynanam sallamiyorki ben sallayim :)
esinin agirina gitmiyormu babaannenin annesini yok saymasi?
siz öyle her dedigini yaptikca kendini valide sultan ilan etmis resmen..

benim kayınvalide de sallamıyor zaten, o da alttan alta ben çektim sen de çek derdinde.
ay ben de sallamayacağım da eşim babaannesini annesi gibi gördüğünden o da kullanıyor bunu.
Allah' tan uzakta bir şehirde yaşıyorum. aynı veya iki üç saatlik bir şehirde olsam yanmıştım.
annesi de oğlunu yok sayıyor, bağ oluşmasına izin vermemiş babaanne.
kayınvalideyle birkaç kere konuşmayı denedim ama onun da çok düzeleceği yok, sen de çek derdinde olan bir kadına benim yapabileceğim başka bir şey yok.
en iyisi hepsinden uzak olmak.

Muhtemelen siz azıcık tersleyince veya açık açık yaptığının anormal olduğunu söyleyince "ay fenalaştım ay tansiyonum ay şekerim ay kalp krizi galiba" moduna girecektir.Sırf bu yüzden işin zor bence.Yoksa sen ne yapman gerektiği konusunda gayet bilinçlisin belli ki.
Diğer torunlara da aynı baskıyı yapıyorsa onlar da durumdan şikayetçiyse hep beraberken konuyu açabilirsiniz belki.Eşinize de "bak sen de strese giriyorsun seni de zor duruma düşürüyor" kısmını vurgulayın.o da vicdan yapıyor yoksa bu anlattıklarınızın farkında olmamak imkansız

Hiçkimse için kocanla didişme ağzınızın tadını bozmaya deymez diyelim onlar için yuvanı yıktın sanki seni el üstündemi tutacaklar sanıyorsun ?eşinin yüzüne gül istediğini yaptır politik ol bırak kalsın baksın babannesine nasıl bakacaksa artık ?zaten hep öyledir ne kadar birşeyi istemezsen başında biter onun için yorma kendini ne halleri varsa görsünler belki biraz ayrı kalmak yani annende kalman tatilde senin kıymetini artırır hadi hayırlısı ..

+1

Allahim neden erkekleri de bu mantığa sahip olarak yaratmadın ?

Neden bunları hep biz düşünmek ve çekmek zorundayız.

Gayet olağan şeyler yazdiklariniz ve olması gereken şeyler fakat bunu düşünen neden sadece kadınlar.

Hep, annem kırılır kafası.

Ya eşi, sevgilisi, nişanlısı ?

evet işte hastalığını ileri sürmesinden fazla ileri gidemiyorum, hemen şekeri fırlamış oluyor.
kv genelde kızlarına yaklaştırmıyor ama onları bile çenesiyle ağlatmışlığı var.
kuzenleri iyidir eşimin. biriyle konuşmuştum ama o da biz farkındayız rahat bırakın gençleri diyoruz ama anlamıyor demişti.ama büyükler anlayışsız bu konuda.
evet eşimin çok üzerine gitmeden yavaş yavaş çekmeyi düşünüyorum.eşimde öfke kontrolü yok benim de fevri davranışlarımda çevreye çok laf veriyoruz.
o da çok bunaldı aile meselelerinden, daha fazla arada kalıp gerginlik yaşamak istemiyor.

Teşekkür ederim güzel dileklerin için.
Eşim de ben de gergin huzursuz ortamlardan kaçıyoruz zaten ve bir de hamileyken başkaları için yuvamız bozulsun istemiyoruz. Yavaş yavaş daha da değişecek eminim yeri geldiğinde tepki göstermeyi de öğrenecek inşallah.

Annenlere ne zaman gittiğinizi söylemeyin. Tatilinizi yapın senin ailenin yanında sonra onun yanına gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…