- 24 Mart 2016
- 6.752
- 15.415
- 198
- 34
- Konu Sahibi turuncupipet
-
İyi ki değilmişsin güzel cümle değil.. yanlız hem oğlu soğur senden hemde kv...çünkü gerçekten üzücü bir cümle sırt keselemeye eşit bir cümle kınadığınız bir davranışı sözlü olarak ek yanlış bir cümleyle tamamladığınızda ondan kalırınız yok kaynananın yaptığı davranışın aynısını sözelde uygulamak ta yapmanın aynısı
Şimdi anladım yani doğrudur yanlıştır kişiye göre değişir ama böyle migde bulandiricak tramva olusturucak bir durum degil gibi ben yaşamadım ama yasayanida şaşkınlıkla karşılamam eğer eşim ve annesi o yakinliktan mutluysa ve benim tarzıma saygililarsa bana evliliğime zarari yoksa benim için bu ve benzeri şeyler benim için problem olmazYanlız benim aklimda yer etmesinin sebebi başka. Ben biraz takintiliyim saçma sapan şeyler en ufak şeyler aklimda yer eder. Örnek vermek gerekirse 1 sene evvel eşimle yolda yürürken kaldirimin diğer ucunda toprak alanda ezilmiş kocaman bi fare görmüştüm. Ve 2 hafta boyunca bu fare arabanın altında ezildiyse nasıl yolda değilde toprağın orada öldü bu fare nasıl öldü diye düşünüp durdum. Kaldı ki bu konu ilk açıldığında absürd olmadığını, annesi oldugunu söylemiştim
Vayyy kaynana çıktı meydana ateş yakın kervana. Kaynanasın anlaşılan mesajima atladigina göre, benim kaynanam canını yaka yaka iyi bir keseyi hakediyor, oğlunu büyütmekle bitmiyor iş. Oglunu seven oğlunun yuvasına burnunu sokmaz, oğluyla gelininin arasını bozmaz,yuva yıkanin yuvası olmaz sözünü bilmiyor benim kaynanam, o zaman iyi bir keseyi hakediyor, kaynanamın kayinbabamin bana neler çektirdiğini bilmeden, tanimadigin insanları savunmaya geçme
Bu alışkanlık mı diyeyim,kültür mü diyeyim,bizde de yoktur.Fakat bazı yörelerde çok doğal,adeta kahve ısmarlar gibi,jest olarak karşılanıyor.Erkek kardeşimin banyosuna annem 10 yaşından beri girmemiştir.Ben de ortaokula giden oğlumun yanına girmem.Fakat yapanı da eleştirme hakkını kendimde bulmuyorum.Bu konu aslında neye göre kime göre yetistirilme tarzı bazı insanlara göre çok mahrem çok ayıptır bazılarına görede gayet normaldir yani ortada tek bir doğru yoktur yanlışta diyemem dogruda diyemem tercih meselesidir.Ben kendi adıma böyle bir durumdan asla rahatsız olmam o onun oğluyla arasındaki diyalogtur .Konu benim kişisel sınırlarima mahremiyetime girilmediyse benim icin problem olmaz Bu durum ne migdemi bulandirir nede benden takdir alır tamamen tercih yetişme yetiştirilme olayıdır.ben çok mesafeli biriyimdir annem benim ne sirtimi keselemistir ne de ne zaman genç kız oldugumu bilmiştir ki aramızda 14 yaş var ama birinde gorsemde yasamadigim halde yadirgamam Yani aylarca akıldan cikmayacak kadar uc bir durum bana göre değil. Buda yine tercih durumu benim sınır ihlalim olmadıkça sıkıntı yok
Bu alışkanlık mı diyeyim,kültür mü diyeyim,bizde de yoktur.Fakat bazı yörelerde çok doğal,adeta kahve ısmarlar gibi,jest olarak karşılanıyor.Erkek kardeşimin banyosuna annem 10 yaşından beri girmemiştir.Ben de ortaokula giden oğlumun yanına girmem.Fakat yapanı da eleştirme hakkını kendimde bulmuyorum.
Kardeşimin arkadaşınında sırtını annesi keselermiş.Tamam olabilir.Fakat öyle bir yerde bunu tekrarladı ki,zurnanın zırt dediği yer oldu.Nıkah günü,uzakta olan kızın ailesi filan damadın evinde,nikaha gidilecek.Damat duşta.
Oglum,sırtını bir keseleyeyim de nikaha öyle git, diye seslenmiş,oğlanda gel demiş,herkes salonda
Aynı kadın,biz erkek kardeşimizle gittiğimiz günübirlik geziyi anlatırken,başını iki yana sallayarak,çocuğu rahat bırakın,erkek çocuk o,arkadaşlarıyla takılsın,özel alanına giriyorsunuz demişti
:)Aynen şaka gibi,gelinle az savaşmadı,ikisi uyurken yazlıkta,odalarına dalıp,oğğluum hadi kalk,yürüyüşe çıkalım annem diye elinden tutup gezmelerAma ne bu böyle yaaa.
Şaka gibi geliyor
:)Aynen şaka gibi,gelinle az savaşmadı,ikisi uyurken yazlıkta,odalarına dalıp,oğğluum hadi kalk,yürüyüşe çıkalım annem diye elinden tutup gezmeler
Oğluşu hipnozun etkisinden kurtuldukça artık garipliğin farkına varmaya başladı.
Yani sırt keselenmekle kalırsa sorun yok.
Mide bulandırmaktan ziyade gıcıklığa gidiyor iş zamanla...
Donun rengini secmesinde bir sey yok ama keseleyim aaa gelin varmis demesi de sanki misiilleme espriymis gibi geldi siz biraz abartiyor olabilir misiniz ?Arkadaşlar artık o kadar çok bunaldım ki bu kadından nasıl kurtulucam hiçbilmiyorum. Uzakta olmamıza rağmen burnumuzdan getirir. Memlekete gitsek iğrendiriyor.
Pazara gittiğimiz bir vakit eşim kendine iç çamaşırı bakıyordu yanına gittim kaynanam hemen gelip şu rengi al demez mi dondum kaldım ben karısıyım ya ben sen kocamın iç çamaşırının rengini napıcaksın
Eşim ilk memlekete geldiğimizde annesi duşa gir seni keseleyim dedi ben yine şok yüzünebakakaldım aa doğru ya gelin vardı diyor benim yüzüne baktığımı görünce ki bir yıllık evliyiz
Anne dedim oğlunla tatile gidicez anca beraber kanca beraber diyor
Her olayda tepki versemde sorun eşimde eşim iyi hoştur ama olgunlaşmamış kendi düşüncesinden ziyade annesininkiyle hareet ediyor
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim siz olsanız naparsınız
Bu arada eşim kv tek erkek çocuğu
3,5 senelik gelin ve bir erkek çocuğu annesi olarak yorum yapacağım.
evet oğlum benim hayatım herşeyim dünyadaki tek varlığım ama evlendireceğim hem de sazlı sözlü, göbek de atacağım düğününde... çünkü hayatın kanunu bu yani.. tabii ki mutlu olsun isterim...
ben annesiyim, ayrı bir kulvardayım (beni daha çok sevecek ben anayım anaaa diye hömkürmüyorum!)
evleneceği kişi de eşi o da ayrı bir kulvarda.
ikimize duyacağı sevgi aynı seviyede olamaz ki.. çünkü yazdım ya, kulvarlar farklı..
bunun ayrımına varmalı kayınvalideler de gelinler de. bu birincisiydi.
ikincisi de, evlendikten sonrayı bırak, ergenliğe geçtikten sonra kese yapmam çocuğuma, kız- erkek fark etmez. he sevmiyo muyum seviyorum. he olay kıskançlık mı? nirvanaya çıkarım kıskançlık seviyesinde, gözümü kırpmadan herşeyi yaparım o bıdık eşolueşek için, ben bir tam gün boyunca uğraştım onu doğuracağım diye ayol kolay mı
ama gelinimden de kıskanmam yani... dediğim gibi çünkü yerimiz ayrı.
yanımda gelinim varken, ya da yakınımdayken de, bilerek duyurmak isteyerek de yapmam böyle bir hareket anlattıklarımdan anlaşılmıştır zaten...
hatta oğlum beni kendi çağırsa anne gel bir sırtımı kesele derse, karın var hadi kuzum git kocacının sırtını kesele bak nazlanıyo falan derim yani.. kaarısı var yanında ben ne elimi ıslatıcam ayolbu da ikincisi.
Küstüğüde oluyordu eltime hediyeler alıp yanımda baktığıda bende güzelmiş diyordum hatta bir kere anne bende aldım giderken götür dedim şaşırdı görümceme avm den herşeyi alır bana almazdı seste etmedim almasın zaten gönlünden geçmezse gösteriş diye almasın ki ben öyle biri değildim bende kendime ayrı alırdım yanında almazdım tabikide nispet ederse iki taraf evlilik sanatını yürütemezdim hatta mankende görür hiç heveslenme içine girmezsin sen onun derdi bende çul çaput dünya malı derdim gardımı çok ölçtü baktı ki hatmece aşmış zaten sonra pes etti kıskanmıyorsun herşeyi seviyorsun tartışmıyorsun diye ağladı bile oldu sonra kabullendi sevdi
aaah ah işte ben kendi kv'demden çektim ondan böyleyim kuzum diyomuşumkızım olsa dünür olabilirdik bence.
sizin gibi kaynana dostlar başına diyelim
Neden ki bu sirt hijyenine anneler cok onem veriyor:) annee su gomlegimi utulermisin? Diyorsun hayir diye yanit alirken sirta gelince ummali bir calisma icinde olabiliyorlar:))3,5 senelik gelin ve bir erkek çocuğu annesi olarak yorum yapacağım.
evet oğlum benim hayatım herşeyim dünyadaki tek varlığım ama evlendireceğim hem de sazlı sözlü, göbek de atacağım düğününde... çünkü hayatın kanunu bu yani.. tabii ki mutlu olsun isterim...
ben annesiyim, ayrı bir kulvardayım (beni daha çok sevecek ben anayım anaaa diye hömkürmüyorum!)
evleneceği kişi de eşi o da ayrı bir kulvarda.
ikimize duyacağı sevgi aynı seviyede olamaz ki.. çünkü yazdım ya, kulvarlar farklı..
bunun ayrımına varmalı kayınvalideler de gelinler de. bu birincisiydi.
ikincisi de, evlendikten sonrayı bırak, ergenliğe geçtikten sonra kese yapmam çocuğuma, kız- erkek fark etmez. he sevmiyo muyum seviyorum. he olay kıskançlık mı? nirvanaya çıkarım kıskançlık seviyesinde, gözümü kırpmadan herşeyi yaparım o bıdık eşolueşek için, ben bir tam gün boyunca uğraştım onu doğuracağım diye ayol kolay mı
ama gelinimden de kıskanmam yani... dediğim gibi çünkü yerimiz ayrı.
yanımda gelinim varken, ya da yakınımdayken de, bilerek duyurmak isteyerek de yapmam böyle bir hareket anlattıklarımdan anlaşılmıştır zaten...
hatta oğlum beni kendi çağırsa anne gel bir sırtımı kesele derse, karın var hadi kuzum git kocacının sırtını kesele bak nazlanıyo falan derim yani.. kaarısı var yanında ben ne elimi ıslatıcam ayolbu da ikincisi.
aaah ah işte ben kendi kv'demden çektim ondan böyleyim kuzum diyomuşum
benimki sinsilerdenama çözdüm...
Çünki sırt önemli,o sırt zinde olmalı ki,zamanı gelince o sırtta itinayla taşınsınNeden ki bu sirt hijyenine anneler cok onem veriyor:) annee su gomlegimi utulermisin? Diyorsun hayir diye yanit alirken sirta gelince ummali bir calisma icinde olabiliyorlar:))
ben de çalışıyorum çalıştığım halde neler yaşadıkhahah doğrudur
Rabbim hayırlı kaynanalarla karşılaştırsın diye dua ediyorum yeni evleneceklere.
ben çalıştığım için çok görmüyorum mesafeliyim de ama diğerlerinin Allah yardımcısı olsun
Çünki sırt önemli,o sırt zinde olmalı ki,zamanı gelince o sırtta itinayla taşınsın
2 erkek annesi olarak benim içinde geçerli,ama mis gibi liflerim var,hediye edeceğim,kendi işlerini görsünler,sırtta taşınma hakkım baki tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?