- Konu Sahibi annelikyolunda4
-
Anası kardeşi zaten seni sevmiyor yoksayıyor süpriz şekilde yapıldıysa doğum günü ortamı bozmamıştır, milletin içinde ne diyecek? asıl öenmli konu senin doğum gününde sizin kavga etmiş olmanız tabi onun doğum gününde de kavga etmiş oldunuz o ayrı.Daha önce bir çok kez soru sormuştum zaten bıktım
Bugün eşimin doğum günüydü. Dün de benim.dün gece eşimle tartıştık zaten. Neyse konuşmuyoruz zaten dünden beri.. Gün içinde de konuşmuyoruz. Saat sekiz buçukta geldi eve. Ondan sonra duşa girdi. Ben de telefonunu aldım baktım galeride. Annesi, kardeşi, yanında çalışan elemanı, a
birkaç aile dostu birlikte doğum günü kutluyorlar. Aile dostunun dükkanında. Benim haberim dahi yok. Bu ne dedim hani doğum günü kutlamayı sevmiyordun dedim. Sen ne saçmalıyorsun işte benim için en değerli sendi de sen kendi kendini bitirdin. Ben buraya gelecektim. Eve gelmek içimden gelmiyor gibi abuk sabuk şeyler söyledi. Dedim ya nasıl bu kadar aptal olabiliyorsun orda benim haberimin dahi olmaması benim aranmamam benim yok sayılmam değil mi? Karın yok, çocuğun yok ya sana doğum günü düzenleniyor. Ve benim buradan haberim bile yok ya. Bunu nasıl görmezden gelebiliyorsun gibi şeyler söyledim abuk subuk savunmalarda kendi kendine yola gidecekti zaten çekti gitti…
Hayretle okudum kadın kadının düşmanıdır diyorum evet eşin senden ayrı daha doğum günü kutlamasına yakalanır kutlar ama kutladıktan sonra da annemler benim doğum günümü kutladı diye bir bahseder yani dağın başında yaşamıyor değil mi 1 dakika arayacak vakti olmuyor yani adam normal bildiğimiz bizim gibi bir insan yani arayıp da bunu anlatamayacak mı eve gelince bunu söyleyemeyecek mi bu bir ayrıca senin ona neden benim haberim yok neden beni çağırmadan kutladılar diyebilirsin bu iki üçüncüsü eşin de diyebilir ki benim eşimi niye çağırmadınız benim çocuğum niye yok benim güzel günümde diyebilir gerçekten kadın kadının düşmanı ya şurada okudum da yani bana böyle bir şey yapısı bilmiyorum ne tepki veririm kesin tepki veririm de ne tepki vereceğimi bilemiyorum şu an ama yani seni çağırmadan bir doğum günü olamaz anlık kutlanır anlık akıllarına gelir eşin de orada oturmaya gitmiştir hemen bir pasta alalım işte seni düşünememişlerdir böyle kutlanır önceden planlanmış bir şeye bak kızım kocanın doğum günü kutluyoruz sen de gel denir hadi seni sevmiyor tamam ben kendisi kutlaycağını düşünüyorum hadi seni sevmiyor seni çağırmayacaklar hadi bunu da anladım ama eşim burada diye diyebilir benim işim yok burada diye hadi sen küssün eşin de bunu kabul etti küstünüğünüzü de kabul etti eşin senin galeriden görmen yerine benim doğum günümü kutladılar da seni arayıp da anlatması lazım oradan çıkar çıkmaz bir heyecanla ve bir şeyle ya da sana demesi lazım anlık kutladılar onlar da unutmuş diye bunu örtbas etmesi lazım böyle bir dünya yokNasıl değilim ya sen evlisin eşinin ailesini senin haberin olmadan herkesi çağırıp doğum günü kutluyor bir den yoksun bu normal mi ?
Bu tuhaf de tuhaf bu eve gelmek istemiyorum falan hiç ağız alınacak laf değil çocuğu var o evde yani bir kere en başta başından bilmiyorum zaten sen hani bir düşünceni söylemişsin böyle böyle düşünüyorum diye hayat umarım hep sana güzel gelir umarım Yuvanız bozulmaz düzelir ama hani zannetmiyorum ya çok görmezden geliniyorsun sanki yine de sen biliyorsun deliririm Allah bu kandil günleri yuvanı daim kılar sen yine eşinle bir güzelce konuş yuvanı bozmak yerine al karşına bak bana bunlar yapıldı de doğum günümü mahvettin nasıl yani doğum günümü mahvettin sorunca doğum gününü mahvetmis mi oluyorsun eşinin ne alakası var ben neler soruyom neler bir görsenBen sizi anlıyorum kavga ederek birşey çözememişsin yine çözemeyeceksin diyorsunuz… Benim anlatmak istediğim de şu en kısadan örnek vereyim üç gün önce annesiyle eşim mal mülk yüzünden tartışmış benle zerre alakası olmayan bir konuda kv eşinle aran iyiyken benimle kötü benimle iyiyken onunla kötü karında böyle demişti demiş eşim geldi sordu ben öyle demedim de hadi dedim diyelim o konuyla bu ne alaka dedim ee ben karıştırma dedim zaten diyor (hiç sanmıyorum) dün gece anasındaydık kasıtlı sordu yarın işte misin diye. Bana bir telefon edebilirdi benim kızgınlığım şu bir insanın hayatımda en önemli olması gereken eşidir çocuğudur sonra ana baba kardeş gelir hadi diyelim onlar önde ya insan düşünür annem kardeşim sürekli ilişkimi bozmaya çalışıyor çocuğum oldu ona rağmen aynılar diyip ona göre hareket eder ama yok
Buna siz izin vermişsiniz. O nişanı attığınızda geri barışmayacaktınız. Huyu suyu aile sistemi belli adamları çocuk gibi eğitir öğretir büyütürüm iddialarınız yüzünden bunlar yaşanıyor. Herkes beni haklı bulsun, niye? Kadın kadının düşmanı falan değil. Burada iyice moda oldu, hataları yanlışları söyleyince kadının düşmanı oluyorsun. Herkes sen haklısın diyip pohpohlasın, hemen duyar mı kassın istiyorsunuz? Aklını kullanmayan bile isteye belayı kabul edenin kabahati yok mu? Nişanlıyla sorun yaşanır, fikir ayrılığı olur, sen onu dedin ben bunu dedim... Sonra oturulur ortada buluşacaksak buluşalım yoksa bitirelim denir. Sizin nişan atma nedeniniz bile kayınvalide. Orada burada hem arkanızdan hem yüzünüze car car saydırabilen kadının oğluyla evlenmenin bedeli var. O zamanda sizden hazzedilmiyormuş yok sayılıyormuşsunuz şimdi de aynı. Çok mu mecbur kaldınız bu adamla evlenip tam emin olmadan çocuk yapmaya?Ya ama yok sayılıyorum sürekli bu insanı yiyip bitiriyor
Tabi ki.. Eşinizin ailesiyle aranızda inkar edilemez bir gerilim var. Ne zaman aynı ortama girseniz birşeyler tetiklenmenize sebep oluyor. İçinizden gitmek gelmiyorsa gitmeyin. Görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin. Bazı sınırları koymak için kavgaya dövüşe hakarete küslüĝe gerek yok. Tamamen koparmak yerine iletişimi minimum düzeyde de tutabilirsiniz. Ki böylece aradaki gerilimi beslememiş olursunuz. Bırakın eşiniz ailesiyle görüşsün. Siz kendinizi yerden yere vursanızda görüşecek zaten. Adamın kök ailesi sonuçta. Bu konuda kendinizi doldurmak sadece size zarar verir. Yine bu konuda ailesiyle her görüştüğünde eşinize surat asmanız, imalı sözler söylemeniz ilişkinize zarar verir. Kimseye birşey olmaz yani. Eşinizin ailesine bilenmek yerine kendinize iyi vakit geçireceğiniz, ruhunuzu dinlendirip besleyecek bir meşgale bir hobi bulun.O zaman benimde o ikisiyle görüşmemek gerekmez mi ? Bayram seyran dahil hiç gelip gitmemem lazım değil mi ???
Adamın annesi ya pasta alıp gitmiş yanına senden izin mi alacak bu ne kapris bu ne kibir? Takmışsın bana şunu yaptı bunu yaptılar cart curt evde de böyle dırdır mı yapıyorsun bir gün huzur vermeyip sürekli şikayet sürekli söylenme yapıyorsan vay o adamın halineNasıl değilim ya sen evlisin eşinin ailesini senin haberin olmadan herkesi çağırıp doğum günü kutluyor bir den yoksun bu normal mi ?
Görüsme kardesim millet sana bayilmiyor seni sevmiyorlarsa sen de ayni Tavri al cenenle kocani onlara sen itiyorsunŞöyle bir detay var hep onlar yüzünden kötü ama aramız… Ben bu yapılanlara eşimin ses çıkarmasını istiyorum ve artık kesinlikle bayram seyran dahil görüşmek istemiyorum
Bu sey istiyor kocasi onlari silip atsin o pastayi kafalarina atmaliydi falanKayınvalide ile aran iyi değilse büyütecek bir şey yok o da oğlunun doğumunu kutlamak istemiş sonuçta. Ama arada herhangi bir sorun yokken çağırmadıysa garip olmuş
Teşekkür ederim beni anladığın için…Hayretle okudum kadın kadının düşmanıdır diyorum evet eşin senden ayrı daha doğum günü kutlamasına yakalanır kutlar ama kutladıktan sonra da annemler benim doğum günümü kutladı diye bir bahseder yani dağın başında yaşamıyor değil mi 1 dakika arayacak vakti olmuyor yani adam normal bildiğimiz bizim gibi bir insan yani arayıp da bunu anlatamayacak mı eve gelince bunu söyleyemeyecek mi bu bir ayrıca senin ona neden benim haberim yok neden beni çağırmadan kutladılar diyebilirsin bu iki üçüncüsü eşin de diyebilir ki benim eşimi niye çağırmadınız benim çocuğum niye yok benim güzel günümde diyebilir gerçekten kadın kadının düşmanı ya şurada okudum da yani bana böyle bir şey yapısı bilmiyorum ne tepki veririm kesin tepki veririm de ne tepki vereceğimi bilemiyorum şu an ama yani seni çağırmadan bir doğum günü olamaz anlık kutlanır anlık akıllarına gelir eşin de orada oturmaya gitmiştir hemen bir pasta alalım işte seni düşünememişlerdir böyle kutlanır önceden planlanmış bir şeye bak kızım kocanın doğum günü kutluyoruz sen de gel denir hadi seni sevmiyor tamam ben kendisi kutlaycağını düşünüyorum hadi seni sevmiyor seni çağırmayacaklar hadi bunu da anladım ama eşim burada diye diyebilir benim işim yok burada diye hadi sen küssün eşin de bunu kabul etti küstünüğünüzü de kabul etti eşin senin galeriden görmen yerine benim doğum günümü kutladılar da seni arayıp da anlatması lazım oradan çıkar çıkmaz bir heyecanla ve bir şeyle ya da sana demesi lazım anlık kutladılar onlar da unutmuş diye bunu örtbas etmesi lazım böyle bir dünya yok
Doğru maalesef… konuyu açma amacım beni haklı bulup kvyi kötülemeniz değil, ben zaten haklı olduğumu biliyorum… Konuyu açma amacım akıl almak ne yapabilirim bu aileyekarşı diye7 sayfa konu acmissin yarisi kaynana sikayeti yarisi gebelik. Elindeki malzeme bu koca bu kaynana bu. Bile isteye evlenmissin. Evlenir evlenmez cocuk yapmissin. Basina gelecekler bunlar yani ne bekliyorsun. Sen daha bir omur bunu cekeceksin yapacak bisey yok. Burdaki insanlar “puuuu cadi kaynana boyun devrilsin” yazsa mutlu mu olacaksin. Bu kocayi kaynanayi secen sensin. Anasinin agzina bakan kocayi baba yapan sensin. Simdi senin en buyuk dusmanin kim? Gene kendin.
İşte insanların anlamadığı bu aramızda hep patlamaya hazır ar ara patlayan bir gerilim var ama dün gece 1e kadar ondaydık kavgaypk birşey yok bunu yaptılar insanlar neyi anlamıyorlarKayınvalide ile aran iyi değilse büyütecek bir şey yok o da oğlunun doğumunu kutlamak istemiş sonuçta. Ama arada herhangi bir sorun yokken çağırmadıysa garip olmuş
Sorun aile değil ki sorun eşin. Aile arası bağı es korur. Herkes kaynanasina bayılmiyor 10 kadına sorsan 9 u kaynanasiyla iyi değil ama eşinin ailesi görüşme etme demiyor. Önce kendini tamamen haklı görmekten vazgeç madem bu evliliği sürdürmek istiyorsun , kötü giden evliliğe çocuk yapmışsın devamını getirmek istiyorsun önce cenenle kocanı yormayı bırak.Doğru maalesef… konuyu açma amacım beni haklı bulup kvyi kötülemeniz değil, ben zaten haklı olduğumu biliyorum… Konuyu açma amacım akıl almak ne yapabilirim bu aileyekarşı diye
Sorun başından beri varmış kayinvalide istemiyormuş gelin olarak.Kayınvalide ile aran iyi değilse büyütecek bir şey yok o da oğlunun doğumunu kutlamak istemiş sonuçta. Ama arada herhangi bir sorun yokken çağırmadıysa garip olmuş
Aranız iyi değilken sizi niye çağırsınlar? Kim çağırsın bide? İnsan konuşmadığı kişiyi niye çağırır, konuşmayan kişi de niye davet bekler? Sizin konuşmama nedeniniz ailesi ise yine eşiniz suçlu. Gereken tutumu sergileyememiş. Doğum gününe takılana kadar çekilmez hale gelen evlilikten kurtulmanın yolunu arayın.Nasıl değilim ya sen evlisin eşinin ailesini senin haberin olmadan herkesi çağırıp doğum günü kutluyor bir den yoksun bu normal mi ?
Anladım yine de KV sizi istememiş ama eşiniz oğlu. O şekilde kutlamak istemiş yapacak bir şey yok. Siz de hiçbir şeye çağırmayın. Çağırana da kulak asmayın.İşte insanların anlamadığı bu aramızda hep patlamaya hazır ar ara patlayan bir gerilim var ama dün gece 1e kadar ondaydık kavgaypk birşey yok bunu yaptılar insanlar neyi anlamıyorlar