Kv evinde gerilim:)

Mimi_hzl

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
794
628
303
Merhaba kızlar,

Dün kayınvalidemde şöyle bir olay yaşadık; yeni doğum yapmış bi akrabanın gelini için hemen iş bulup çalışcak demesi üzerine kv lohusa kadın hemen çalışıcak demekki gibi laflar söyledi, bende dedim ki bana da aynısını yaptı herkes, daha doğurmadan halasının koynuna bırak git çalış dedi eşimin bütün akrabaları, bununda kv ve görümcemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü onların da bu tarz imaları çok oldu ama birebir söylemediler. Kv ben böyle dedikten sonra BİZ SENİ ÇALIŞ DİYE ZORLAMADIK dedi. Ben bu lafa çıldırdım, zaten ben sana hitaben söylememişim ama benim kocam var o zorlarsa zorlar yada okutan anam babam zorlar kimse beni zorlayamaz dedim. Ama düzgün bi üslupla. Eve geldik eşim vay beni mahçup ettin öyle böyle diye bi ton trip laf ne ararsan. Konuşmuyo benle iki gündür hiç bu şekilde tavır yapmazdı. Çok zoruma gitti benim annesine o lafı söylemek haddimmiymiş!

Ayrıca kv evinde beni bi odadan diğerine tek göndermiyo peşimde sürekli hiç bişey yapmamı istemiyor yani sen yabancısın psikolojisi uyguluyo. Ama kızı benim evime gelip benden habersiz eşyalarımın yerini değiştirdiğinde canı öyle istemiştir diyo.

Yani hiçbirşeyi direk yapmıyolar ama üstü kapalı sürekli psikolojik ötekileştirme uyguluyolar.

Dün eve gelene kadar eşime o konuşmayla ilgili mesaj yağdırdı ondan sonra daha çok sinirlendi benim hıyar.
Bana napmam gerekiyor bi yorum yapıverir misiniz?

Olmuş geçmiş şeylerin üzerinden konuşmamak en iyi politika.
Boş verin kim ne derse desin.
Gelmiş geçmiş..
Hem de zorlamayı aile yada eş yapamaz.
Asıl problem onlar sizin evinizde hüküm sürebilirken sizin diğer odaya bile yalnız geçemiyor oluşunuz.
Böyle davranan birine asla bu tartışmaya açık konulara girmezdim.
Şimdi ise eşinle böyle gitmeyeceğini derdi ne ise konuşması gerektiğini söyleyeceksiniz.
Bir şekilde çözeceksiniz.

Bana diyor ki bundan sonra böyle, beğenmiyorsam kızımı almadan kendin gidebilirsin. Tabi gidersem bütün evi yakıp sonra ailemi huzursuz edicekmiş

Sizin eşiniz prens mi sizi çalışmanız için zorlayacak
Eşinize çok yüz vermissiniz
Senin haddin mi deyince ben cildirirdim açıkçası
Sakinliğinizi koruyun evinizde birşey degistirilirse bir daha eklemeyin hoşlanmıyorum deyin sizde misafir gibi davranın
İlişkileriniz niye bu kadar yüz göz onu anlamadım laf sokmayın bence kendi huzurunuz için size laf sokulursa tabiri caizse ağizlarina sokun o lafı siz kötü olmuşsunuz bu şekilde
Biz böyle karar verdik evimde değişiklik sevmiyorum bu şekilde tercih etmiyorum diyerek istemediğiniz hiç bir şeyi yapmazsınız

Ben sizi haklı bulmadım bu olay için. Zamanında tepki göstermediğiniz veya artık olmuş bitmiş geçmişte kalmış bir konu neticede. Isıtıp gündeme getirmeniz gereksiz olmuş. Kayınvalidenizin yüzüne bana da aynısını yaptı herkes derseniz bu ona hitaben söylemektir. Hadi bir laf söyledin güzel bir başlangıç yaptınız neden sonrasında sana hitaben söylemedim diyorsunuz? Hem kocanız zorlar hem kimse zorlayamaz orası nasıl oluyor onu zaten anlamadım. Ne kadar düzgün bir üslupla söylemiş olsanız da söylediğiniz cümleler belli.

Eşinizin zaten üslubu leş. Asıl sizinle böyle konuşmak onun haddine miymiş? Bana çocuğu bırak git, aileni huzursuz ederim bilmem ne diyen adamın dünyasını başına yıkarım.

Bana diyor ki bundan sonra böyle, beğenmiyorsam kızımı almadan kendin gidebilirsin. Tabi gidersem bütün evi yakıp sonra ailemi huzursuz edicekmiş
O zaman paşa eşiniz annesini kendisi sustursaymış eşime kimse karışamaz ister çalışır ister çalışmaz diye.
Sakin kalın canınızı sıkmaya değmez.

Nasıl yıkılıyor mesela o dünya? tavsiye var mı ?

Normalde kayinvalideler kendi evlerini benimsedim isterler, sizinki tam tersi.ne demek ya ayrıca canı öyle istemiş,görümce gelecek eşyanın yerini değiştirecek sormadan ne haddine.ayrica yeni mi evlisiniz merak ettim.sizin söylediğiniz cümleler ne kadar düzgün üslupla söylenirse söylensin karşı tarafın alınabileceği cümleler.maalesef hakliyken haksız konumuna düşmüş gibi geldiniz bana.

Söylediklerinde hiç birşey bulamadım
Eşinin sana tepki göstermesi yanlış

Konu sahibinin zoruna giden, elalemin lohusa kadınının çalışmasına kvnin hımmmsss diye almaz almaz tepki verirken aynı hareketin örtülü biçimini geçmişte yapmış olması ikiyüzlülüğü. Konu sahibi de engel olamamış kendisine yapıştırıvermiş. Kv de elaleme rezil oldu tabi onun hırsı. Koca bey de elbette tipik çoğunluk tc erkeği gibi objektif bakmayı denemeyip, anneciğini dinlemiş.
Benim olaydan anladığım bu. Yanlışsa düzeltilebilir.

Söylemeyi unuttum editi: konu sahibinin kocasının suç potansiyeli var. İyi görünmüyor.

Harikasın teşekkürler

insanlar konuşur. Lohusa anneye çalış - çalışma demek kimsenin haddine değil. Kişinin kendi bileceği bir şey. Eşinizin akrabaları dedi de siz de hemen bebeği halasına bırakıp çalıştınız mı sanki ? Olmuş bitmiş olayı açmanız gereksiz olmuş. Onun dışında eşinizin yorumları olaya yaklaşımı baştan sona berbat.

her laf her yerde denmez diye bisey var.
hadi kendi aranızda olsa neyse. ben kalabalık içinde böyle tatsız muhabbetler dönmesinden hoşlanmıyorum.
benim kv de nasılsa toplum içinde cevap veremez diye her aklına geleni söylemeye çalışırdı bence rezil bi durum. ben basbasayken icabına bakıyorum. insanlarin içinde gerilime gerek yok. ki üzerinize kalmış zaten.

söylemleriniz de hoş değil sen kimsin ki demeye getirmişsiniz olmamış.
eşiniz de baştan ayağa hatalı. önce eşinize haddini bildirin.

Nasıl yıkılıyor mesela o dünya? tavsiye var mı ?

Bunu çok önceden yapmanız gerekiyordu aslında şimdi için bir tavsiye veremem. Mesela benim eşim bana bir kere beğenmiyorsan gidersin dese ben gerçekten giderim o da bunu iyi bilir. Hiç evi terk etmedim mesela illa ki kavgamız, sorunlarımız oldu ama bir kere evi terk edersem bu blöften değildir, dönmemek üzere giderim. Eşim en baştan ona göre davranır. Siz çok yumuşak davranmışsınız bu zamana dek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…