Kv evinde hizmetçilik ve karşılığı

Sevgi perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
301
359
33
Arkadaşlar 1,5 aydır memleketteyiz bu hafta evimize donecegiz.ikimizin ailesi de burada cogunlukla kv evinde fırsat buldukça annemde kaliyorum.Kv ler son 15 gündür sürekli tarlada eşim ve görümcem de yardıma gidiyor ben evde kendi çocuklarım görümcenin çocukları onlarla ilgilenirken millete 3 öğün yemek hazırlayıp evi toparliyorum falan.Bayramda gitmediler tarlaya annem de kaldim 3.,4.gun. neyse eşim benim almaya geldi dün annem de düğüne gidecekti "ben de sizinle geleyim çocukları sahilde parka götürürüz sonra beni düğüne bırakırsanız"dedi mesafeler yakın ve zaten neredeyse akşam olmuştu 1-2 saat anca kaldık sahilde.Esim bu plan da nereden çıkti daha çok kalacak miyiz sürekli benim annemi gezdirmmek isteğimden bikmis söylendi durdu tatil boyunca 1 kere sahil 1 kere günü birlik bir yerlere gittik annem eşim birlikte sadece.Sanki annem çok şey istedi.bugün yine tarlaya gittiler sabah bir sürü aksilik oldu o da sabrımı taşırdı galiba.Eve yemek almaya gelince Sen de ailenle her gün tarlaya gidiyorsun ben evde hizmetçilik yapıyorum bir gün surat asıp isyan ettim mi hakkım helal değil diye bagirdim.Baya kavga ettik sinirlendi gitti.Bu arada eşimin ailesinden maddi destek hiç bir zaman olmadı düğün de dahil Allah muhtaç da etmesin.Ama ben iyi niyetli yaklaşırken sanki gorevimmis gibi üstüme yüklenilmesi ama benim ailem söz konusuyken bencilce davranilması sinirlerimi bozdu her zaman böyle bencil bir adam.Bize ne soruyorsun derseniz dertlesmek istedim neden bu kadar fedakarlık yapıyorum bilmiyorum hiç kıymet bilindiğini de zannetmiyorum.Okuyanlara teşekkür ederim

Kimseyi savunmak deil amacım , anladığım kadarıyla hergün tarlada çalışan bir aile var ve böyle durumlarda evde kim var kim yok çalışır.. yani evde kalan çocuklara bakar ortalığı toplar yemek yapar bu kimi zaman gelin olur kimi zaman kayın valide.. şimdi diyeceksinizki ama brn tatile geldim.. kv evinde 1.5 ay tatil olmaz ( bence ) üstelik bağı bahçesi ve hayvanı olanlara hiç tatil olmadığı için sizin tatil isteğinizide anlamazlar.. siz sahile gitmekte haklısınız tabiki ama eminim ailede kocanıza baskı yapıyordur biz insan değişmiyiz belimiz koptu yemek yapmak zormu gelmiş tarlada çapamı yaptırdık sanki veeeeee bizim zamanımızda diye başlayan cümleler..

Kv evinde o kadar kalmak zorunda mısınız ki? Çalışıyor musunuz bu arada evet çalışmıyorsanız mecburi gibi tutabiliyor eş ama çalışıyorsanız tatilinizi hizmet etmek icin heba etmek çok mantıklı değil hele ki böyle nankör koca için.

Tespitlerde çok haklisiniz ben de bunu bildiğimden elimden geldiğince yapıyorum ama fedakarlık dediğim benim annemin de isi var ama ona hiç yardım edemiyorum gelinim diye öncelikli burayı halletmem gerekiyor bir de sene boyunca çalışmıyorlar senede 15 gün bi ürün topluyorlar bi de kalmamiz için ısrar eden onlar

Gelinsiniz diye öncelikli orayı halletmeniz gerekmiyor, buna bir önce kendinizi ikna edin. Annenizin işleri varsa siz de ona yardım edin. İşi yoksa bile annenizde kalın. Arada bir diğer tarafa uğrarsınız yeter.

Yaşadığımız yer çok sıcak burada evler bahçeli ve denize yakın cocuklar için burada geçirmeyi tercih ediyoruz

Gelinsiniz diye öncelikli orayı halletmeniz gerekmiyor, buna bir önce kendinizi ikna edin. Annenizin işleri varsa siz de ona yardım edin. İşi yoksa bile annenizde kalın. Arada bir diğer tarafa uğrarsınız yeter.
Evet ben o bilincteyim ama beklenti böyle.Konuyu uzatmamak için çok ayrıntılı yazamadım ama anneme giderken kv surat asıyor

Onca fedakarlıktan sonra size söylenecek laf yapmasaydın olur
Ama sorunun baş kahramanı eşiniz
Daha anasının memesinden kopamamış
Sende ona göre davran pişmanlık yaşama

Gelini hizmetçi diye almışlar galiba.Tamam iş bölümü olur yardım da edilir de sizin ailenize gelince bencillik yapılması çok çirkin.

Kavga ettiğiniz için de üzülmeyin bence.Arada bi' silkelemek lazım yaptığı saçmalıkların farkında olmayan insanları , eşiniz bile olsa.İyi yapmışsınız.

Eşiniz tarlada sadece ailesine mi yardıma gidiyor? Yoksa sizde maddi vs birşeyler alıyor musunuz? Sırf ailesine yardım size hiçbir şekilde faydası yoksa tarlaya gitmesinin haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…