• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv evinde iş yapma ölçüsü

Bir ara salak gibi yapardım tarlaya gitsin koştur koştur gider yemeğini yapardım premmmsesss kızı ben mutfakta iş yaparken gündüzün 3 ünde 4 ünde gerine gerine mutfağa gelirdi.Artık yapmıyorum hamile kaldığımdan beri çoğunlukla o beklentiye girmiyorlar orada yemek yediysek görümcem sokmaz mutfağa yat dinlen der.Yaptığım zamanlarda bile ev süpürme toz alma vs işine girişmiyordum o kadar da değil

sofra kurkaldır işine yardım yapılır beklenmez normal
benim kvdemler heryeri temizleyecek dinçlikte değil günlük yemek çamaşır işlerini halledebiliyor
bu yüzden kendimi ayarlayıp denk getirdiğim zamanlar yapabildiğim temizliğini yaparım
aynı zamanda diğer çocukları da böyle onlarda imkan dahilinde yapar
ama asla diğer çocuklarla iletişime geçmiyorum fazla sadece gmrdüğüm zaman iyiyim
çünkü hep ben ne kadar yapsam da görmeyip kendi yaptıklarına yardım etmemi bekliyorlar
bi de onları görüp hayatımı onlara adayamam
bu yüzden kayınvalideye eğer ki ihtiyacı var ise yapman senin hayrına olur hem aranız iyi olur

Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum 😟

benim 2 cocugum var,
haliyle nereye gitsem ev isine biraz el atmam icap ediyor,
yatili kaliyorsam temizlige falan da yardim ederim (evi supurme gibi cok genel temizlikten bahsediyorum tabi ki),
yoksa sadece sofra kur kaldir isine.

ama kayinvalidemde genelde esim yapar bu yardim islerini, ben kaytaririm.

Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum 😟
Bi kere evini süpürdüm. Gidersem akşamdan giderim yemek yapmış olur ben sofrayı kaldırırım bulaşıkları hallederim. Çay koyarım yada kahve. 3 yıllık evliyim. Kayınvaldem 54 yaşında. Hamileyken taşındım , doğum öncesi temizliği gibi şeylerde bir kere yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı. O yüzden yapacağım bundan ötesine geçmez.

Bayanlardamı çekiliyorlar köşelerine yoksa..
Yok kadınlar toparliyor, erkekler yiyip yiyip kenara geciyor. Ben kendi yedigimi ictigimi kaldirirm dedim diye bana "sofra kaldirmak zor gelmemeli" dediniz.

Ben de, eşim de kendi yedigimizi ictigimizi dagittigimizi toparlariniz. Gerisi beni hiç ilgilendirmiyor. Enistelerin bulaşiklarini da toplayacak degilim dedim.

Zaten akşam oturmaya gideriz yemek yapmış olur tencere tencere sağolsun, yedirmeyi sever. Ben masayı kurar ve toplarım bazen de eşimle tek gittiysek bulaşık yıkarım. Genelde gorumcelerim ordayken giderim sıkıldığım için ve onlar varken de bulaşık yıkamam zaten.
Yemek yaptırabilse yaptirirdi bence, bir gün bir şey yaptıracakti neyse sen yapamazsın şimdi dedi kendi yaptı ben 1 yıllık evliyim ve yemek yapmayı yeni öğreniyorum hiçbir şey bilmiyorum gibi bakıyorlar bana işime geliyor 😊
1 ay sonra da KV şehirdeki evine gelecekmiş köyden , yani alt daireme. Yılın 3 ayı burdalar geri kalanı koydeler. Geçen köye herkes gitmişti eşim filan ama ben gitmemiştim, Eltim evi temizlemek gerek eşime soyledim o süpürür seninkine de camları siler dedim diyor. Oğlu yapsın yani ben kendi camımı zor temizliyorum.

3 yilda 1 bir kere bamya yemeği yaptım, (hamileydim orada kalmistik canim cekmisti)1 kere de bulaşık makinesi tam yerlestirdim. 2 Haftada bir falan gideriz. Bazen birinin cayi falan biterse doldururum veya bir iki tabak yemekten sonra mutfaga götürürüm. Yemekten sonra kendi toplar mutfagini vs.. Temizlik yapmadim, genel ev temizligine yardima gitmedim, toplamadim. Hepsini kendi yapar. Benden yapmamı da beklemez, simdiye kadarda istemedi ama yapmadim diye lafta etmez. Eşimde yapacaksik edeceksin demez. Ihtiyacı olur da çağırırsa yardim ederim.

Aileye göre değişir bu. Biz genelde kayınvalideme haftada-10 günde bir akşam yemeğine gideriz. Kadın zaten genç ve emekli, iş çıkışı bana yemek yaptıracak hali yok. Beraber sofrayı kurarız kaldırırız, çayları kahveleri bazen o getirir bazen ben, nasıl denk gelirse. Başka da bir iş yapmadım kayınvalidemin evinde. Ben de onu evime misafir edince iş yaptırtmam. Zaten çok sık görüşemiyoruz iş güç.
Ama mesela bir sebepten tüm günü onda geçirecek olsaydım, ya da atıyorum aile apartmanıdır her gün görüşülüyordur, elbet bir işin ucundan tutardım :) Aile dinamiklerine göre değişir bu. Ama yine de o yap dememeli, nezaketen otur kızım ben yaparım demeli, ben de nezaketen kalkıp yapmalıyım. Bizde bu şekilde oluyor.

Cam kapi silme temizlik yapma vs cok defa yapmisimdir. Çamaşırına karismam. Ama eskiden yatili kaldigimizda olurdu.
En cok yemek yapmışımdır.
Gene de yaranamam orasi ayri. İlla kp laf soyler yemeklere
Çok defa da yemege cagirmisimdir, kendi ailemden fazla.
Kv geňç şuan calisiyor. Ama bende iki kucuk cocuk suan is kendime zor yapiyorum. Cocuklara bakarsa ancak yaparim. Ama kendisine zaten cocuk bakmak daha zor gelir :)
Gecen yaza kadar hamile oldugum seneler hariç anneme her yaz buyuk yaz temizligi yapardim.
Mesela ikisine de gitsem yerde pislik kırıntı vs gorsem acar supurge yaparim. Neden cunku en basta yerde yuvarlanan bir bebek var. Toza alerjisi olan çocuk var.
Hakkini yemem kv temizdir, bugune kadarda ne yemekler icin ne yaptığım isler icin hep iyi seyler soylemistir. Ama kp memnun olmaz beğenmez

Haa birde ben ne zaman yemek yapsam yada iste pogaca borek tatli birşey yapsam gorumcem gelir annesi yapmis sanar mutlaka bir kulp begenmezdi. Bu da beni cok soguttu. En son kv yuzune soyledim. Daha da burda yemek yapmam. Sen yap ben diger seyleri yaparım dedim. Yok olmaz oyle falan filan desede 6 senede bıktırdılar. Hem yap hem yenilsin, ama kulp bulup begenilmesin

Memlekete ilk yerleştigimizde bayram öncesi arayıp eşime beni kötülemişti kv hanım. Herkesin gelini bir hafta öncesinde kayinvalidesine gidip temizlik yapmış bayram hazırlığı yapmış. Ben niye gitmemisim falan. Gelsin yardim etsin dedi esime. Bende 5 aylık hamileydim o zaman. Tepem attı. Çok yardım bekliyorsa evladı olan sensin git yardım et annene dedim. Gerçi altinda kalmadi cadaloz. Eşimi dolduruşa getirdi durdu o zamanlar. Neyseki sonradan eşim bir aydınlanma yasadida neyin ne olduğunu anladı. Şimdi sadece oturmaya gittiğimizde sofrayı kurmada ve toplamada vs yardım ediyorum onuda nereye gitsem yaparım zaten kv'nin şahsına parmağımı bile kıpırdamam.

Bi kere sofra kurun dedi. Biz ac değiliz dedim. Kızı erken kalacakmış yesinler dedi. :KK57: kim acıkmışsa o kursun hayret bişey. Aynı şu emojideki gibi baktım. Daha erken dedim.
Bi daha da kızına hizmet ettirme girişiminde bulunmadı.
Parantez içinde benim eşim en büyük evlat, ben okumuşum ve çalışıyorum, benim çocuklarım ufak peşlerindeyim vs vs. O an görünceye sebep sofrayı benim kurmam o kadar sacma ki ne hiyerarsiye ne eğitime ne de pozisyona sığar. Sırf emir komuta denedi.
Bi kez de eşim der gibi oldu bacım hasta annem yaslı sofrayı kur diye. Ben hamileyim çok lazımsa sen kur dedim. :işsiz:ben mi kötüyüm bilmiyorum ama kv amenna ama görümceme hizmet etmem (bizim evde olsak elbette ama kv evinde etmem)

Aynı şehirde olup sık gitsem beklerdi belki. Ama senede beşer günden iki kere gidiyorum. Haliyle beklemiyor. Zaten oğlu kendi yemeğini yesin istiyor. Ben sofraya yardım eder, bulaşıkları o siler ben makineye dizerim. O kadar. Ama bana geldiğinde de iş yaptırmam. O da bana senede bi kere gelir üç dört gün kalır. Toplamda zaten 365 günde 15 -20 gün görüştüğümüzden misafir oluyoruz tam anlamıyla. Aynı şehirde olup yemeğe içmeye sık gitsek ama beklerdi eminim

İstemeyene denk gelmedim ben. Evine gittiğim, evimize gelen insanlar samimi olduğumuz arkadaşlarımız ya da ailemizdir zaten. Teklif edecek kadar mesafeli olduğum birini evime davet etmem, davete icabet etmem. Bahsedilen de kayınvalide evi zaten. Anne izin verirseniz sofrayı ben toplayayım denmez.
Sadece samimi olana gidilmiyor ki daha protokol ziyaretler de olabiliyor ayrıca müsait olmayabilir vs. Ben sormadan girmem herkesi de dibime köşeme sokmuyorum. Evime gelmiş ama biliyorum arkamdan konuda ak ya da yüzüme akıl öğretecek. Gerek yok hallederim diyorum illa ısrar ederse de geriliyorum
Siz bu bir görgü kuralıdır demişsiniz. Görgü kuralı olan kimsenin alanına izinsiz girmemektir.

Yılda 2-3 kere kayınvalideme gidiyorum, gidince 1 hafta kadar kalıyoruz. Ev kalabalık oluyor, gorumcelerimde geliyor ve sağolsunlar çoğu işi onlar hallediyor. Çok nadir yemek yapmışımdır ama tuvalet banyo temizliği de dahil yapıyorum. Benden bişey bekleyen yok ama kendi adıma rahat edemem, oturup beklemek falan yapıma ters. Kendi evimde ne yapıyorsam kvdemin evdeki düzenini bozmadan yapmaya çalışıyorum.
Nerelisin? gelinlere senin ordan bakim aradığım kan bu:)) tebrikler yani ne bilim insan da çok şey beklemez de milleti gözleyen de tuhaf ölçü mölçü

Yemeğe davet eder ve benim yapmamı bekler. Yemeğe kalmak zorunda kaldığımda hijyen konusu problem olmasaydı yemek, çay, kahve falan bile yapmazdım.
Çünkü hak etmiyor.
Mesela geçenlerde şehir dışından gelen eşimin ablası, eve adım attığı gün temizlik yaptırdı. Eşimde gidelim gidelim dedi. Gittik. Onlar yaptı ben oturdum. Bana laf attı. Gelin oturuyor ben temizlik yapıyorum falan dedi. Güldüm ve oturmaya devam ettim.
Katakulli ile bana misafirlerinin misafirini ağırlatıp insanların içinde hizmetçi dediği günden beri işime gelmeyen hiç bir şeyi yapmıyorum.
Sınır keyfiniz, ilişkinize göre değişir.

Son düzenleme:
Altlı üstlüyüz. Yardıma ihtiyacı varsa benden birşey isterse yapıyorum çünkü o da bana yardıma ihtiyacım olursa yardım ediyor. Genelde akşamları beraber yiyoruz .. Çocuk olana kadar bir kayınvalidem bir ben yapardık yemeği sonra sofrayı toplar bulaşığı yıkardım. Çocuk olduktan sonra kayınvalidem yemekleri yapmaya başladı.. o bebeğe bakarken ben yerim sonra oğlumu bana verir sen evine git çoçuğunla ilgilen der bulaşığı da yıkatmaz eğer çocuk sakinse yine yıkarım ama Allah razı olsun ondan 🤗😍

Back
X