Kv gelin yardim muhabbetleri

Ne sacma kendinizi paspas ediyorsunuz hemde calisiyorsunuz. Kv ye is yapmak icinmi evlendiniz. Ne gerek var yapmayin firsat buldukca didisin hatta esinize bunu yansitip evinizde huzurunuzu kacirin kislikta neymis :)

Anlaşılmayan noktalar var sanırım. KV yardım için aramaz, ben duyarsam gönüllü gider yardım ederim. Kadın beni kızından ayırmaz, maddi manevi hep yanımızda. Çocuğuma bakar, bazen gelir temizliğime yardım eder. Ben de onun için elimden geleni yaparım. Zaten belirttim aranız iyiyse gocunmayın diye. Aram kötü olsaydı evine bile girmezdim.

Virgulu virgulune anladim merak etme latife yaptim bende ayni dusuncedeyim kendi annesi neyse benim annemde odur esim icin. Kv bana kizi gibi davranirken yapmasam icim daralir benimde ama boyle yapmamiz eziklik goruluyormus ya ona istinaden soyledim :)

İroniyi anlamamışım pardon :)

Simdi konu gidip kayinvalidenin evini temizlemek olsaydi tabiki olmazdi ama kis hazirliklari yapmak ki bundan sizde pay alacaksiniz bana pekte katiyen olmazmis gibi gelmedi.

Bilmiyorum ben seviyorum tarhana olsun eriste olsun konserve olsun kis hazirliklarini. Calismasaydim yardima giderdim herhalde kayinvalideme. O yapar verir bana ama ben yardim edemesem bile bende ona kurban bayraminda dagittiktan sonra kalan etin yarisini boler veririm (kayinvalidemler kurban kesemiyorlar). Yani karsiligini mutlaka veririm yoksa icim rahat etmez.

Yok ben sevmiyorum tarhana eriste menemen felan diyorsaniz. Esinizle hic tartismaya girmeyin. He diyin gecin. Zamani gelincede bir bahane uydurur gitmezsiniz.

benim tavsiyem taşınma olayını durdurman. bu kışlık sacmalığı sadece başlangıç farkındasın umarım
Yalnız bu kv istegi degil. Esimin istegi. O da durduk yere dedi dun. Kv mi dedi acaba bak kafama takildi su an. Tasinmami annem de istemiyor zaten. Ama ordaki kiraci çıkıyor biz geliyoruz diye.

Yahu kislik kullanip kullanmama başka mesele :) yapmak istemiyorsa yapmaz bu kadar basit diğerlerine de saygi duymak düşer. benzetme de hic hoş olmamis. Huzuru gidip is yapmamak bozmasin bi zahmet. Once eşi de aileyle mesafeyi ayarlasin.

Ama bunların mesafeyle de ilgisi yok sadece. Baştan beklenti oluşturmamak istiyor, normal. Yapabileceği varsa yapar yoksa satin alir. Ben de oyle yapıyorum mesela.

Eşinizin tavrına göre ilişkilerinizi mukayese etmeyin.Sonuçta davranışını annesi tayin etmediyse; bu ayıp eşinizindir.Ailesininde bundan nasiplenmesi gereksiz.Senin ailen/benim ailem boyutuna getirirseniz çözüm bulamaz, ilişkinizi güçleştitirirsiniz.Benim bir kaç aile bireyine karşı eşimin ön yargılarını bu sayede yıkmış oldum.Kayın valideniz ile aranızdaki ilişkinizde çok farklı kusurlar varsa çizginizi o noktada çekin tabii durum ayrı..

Eziklik değil ki o da. isteyen yardım eder isteyen etmez mesele bu. Yoksa beraber yapmaktan mutlu olan yapsin ne güzel. Ama emrivakiyle olmaz.

Yani cok şükür alabilecek gucteyken boyle beklenti olusturup kendimizi uzmek gereksiz.

Kv ve gorumcenin nisanliyken bazi konularda ailem hakkinda konuştuğunu dusunuyorum. Hatta ogrendim diyebilirim. Tabii ki esim istemese olmazdi, biz de ailecek konustuk bazi seyleri ama ogrenince pek hos olmuyor. Bunun ustune gidip te gorumcenin kisligini hazirlamak istemiyorum. Haksiz miyim?

Benim kvde de başlarda çok iş yaptırma meraklısıydı. Bende senin gibi bi şeyden anlamıyordum evlendiğimde. Herşeyi netten bakarak yapıyordum. Bi iki çağırdı eşim de gerçi istemiyodu yapmamı kıyamıyodu ben gittim gördü yapamıyorum aman bırak sen bana iki lak lak döv kendine bi de kahve yap demeye başladı. Hala da yaptırmaz bi şey sağolsun

Benimki de sürekli yaptirmaz. Evde de her seye yardim ediyo ama ne bu yapamazsan bile git cay demle aski anlamadim

Ben de sevmiyorum şu kışlık kurulan şeyleri... 3 yıldır evliyim hiç de ihtiyacım olmadı. Ne bileyim zaten salçamı falan özel getirtiyorum, turşu yemiyoruz. Gerek olmadı.

Çağırdıklarında direk ben sevmiyorum o tür kışlıkları diyebilirsin. O kolay.

Ama eşin buna tepki verir mi bilemiyorum işte o biraz zor bir durum. Eşine de diyebilirsin mutfak işine karışma benim düzenim ayrı diye.

Sen erzak istemeyince gitme durumun da kalmaz...

Bana cok eglenceli gelir tursu recel eriste vs. isleri. Hem eglenip hem yemek yapilir genelde boyle ortamlarda. Size de vereceklermis ne guzel. Valla ben olsam kosa kosa giderdim zaten bayilirim tursuya

Benim eşim de söyler anneme yardım edersen mutlu olur birşey yapmasan da olur seni görmek istiyor falan der. Ben de senin gibiydim hiç birşey bilmeden evlendim. Şimdi herşeyi kendim yapabiliyorum. Çünkü zamanında gittim sadece izledim onlara az buçuk yardım ettim. Ben de çalışıyorum eksilen bir tarafım da olmadı aksine kendi kendime yeter hissetmek hoşuma gidiyor

Şimdi de bildiğim halde hep beraber yapıyoruz böyle şeyleri, hem aile içi bağlar güçleniyor hem de bir aksiyon oluyor gidince bütün işleri sana yaptıracaklar diye korkuyorsan da bu senin elinde. Her seferinde gitme ama arada gidip yokla çorbada tuzun olsun

3 - 4 gün gidilebilir .Ben bunda bir sakınca görmüyorum. Neticede sizede yapılacakmış. Ben de evlendiğim de hiç birşey bilmiyordum. Börek dahi yapamazdım. Ve mutfak ile ilgili herşeyi kayınvalidem den öğrendim. Şimdi kışlık domatesimi menemenliğimi vs. bir çok şeyi kendim yaparım. Ama hala onun kadar güzel börek yapamam. Zamanında çok gönderdi sağolsun şimdi kendine göre yapıyor. Eğer çok sıkısırsa yardıma çağırır ve çalıştığım halde gocunmadan giderim. Biraz alttan almak gerekir. Netice de 365 gün tarhana,domates sos vs. yapılmıyor. Güzel şeyler bunlar. Yarın sizde kayınvalide olacaksınız ve emin olun ki gelininizi veya kızınızı böyle zaman da sizde yanınızda isteyeceksiniz. Kalın sağlıcakla

Canım senin ilk bebeğin mi doğcak. Eğer öyleyse bebekten sonra gör sen saygıyı. Sana zerre saygı göstermicekler. Bebeği sanki kendileri doğurmuş gibi davrancaklar kucaklarından indirmek istemicekler,bebeğini senden bile kıskancaklar. Sen o zaman gör ne sorunlar çıkıyor. Sana saygı göstermeyen kocanın ailesine sende saygı göstermek istemicen zamanla, bebeği senden çekmeleri zoruna gitcek çünkü.Torun sevmek farklıdır,torunu sanki kendi doğurmuş gibi kucaktan indirmemek daha bir farklıdır, o zaman saygı falan kalmıyo işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…