Kv gelin yardim muhabbetleri

Annem her sene yapmiyor kışlık. Onsuz zaten gitmiyorum.
E o zaman bireysel bi takıntı olmus sende kv. O eve gideceksin onlar iş yapacak sen de ben anlamam deyip kenarda sandalyede oturup izleyeceksin. Eger ısrar ederse anne ben uğraşmak istemiyorum sonra öğrenirim diceksin. Çok ısrar ederse gülümseyip telefonunla ilgileneceksin. Bu arada eşin bozulabilir ama bozulursa bozulsun allasen.

Ayrıca size de verecez bak falan derse ben zaten pek sevmiyorum marketten alırız vb salla yani. Kasma kendini bu kadar.
İnsanlar gülümseyerek neleri idare ediyor biliyor musun

Benim yasanmisliklarim olduğu için söylüyorum kv ile altli ustlu oturuyoruz aramızda şehirler var sanki o kadar mesafeli duruyorum ...

Ben olsam gitmezdim valla zamanında çok gittim hiç hakkı olmayan eltilerime verdi hepsini. ..

Salça yapmak kolayda değil yaptık misafir gibi gelip giden eltilere dağıttı bende bir daha asla gitmedim gitmem de kime veriyorsa o gelsin yapsın ...

o zaman çok güzel ne mutlu size
bunu ben nimet olarak görüyorum gerçekten, yani kendim çok isterdim anne kız gibi olabilmeyi , ben nasıl böyle bir insana çattım benim layığım bu muydu diye çok üzülüyorum,
kendimden eminim diyorsunuz ama gerçketen iyilik tek taraflı olmuyor karşı tarafın da iyi olması gerekiyor
ben de kendimden eminim ben de kimse ile sesimi yükseltmiş insan değilim ama olmadı işte
sadece benim iyiliğimle iş ezilmeye döndü , yaşlı kadındır saygıdır falan derken bu seferde sustukça tepesine biniyorlar insanın iyilik olsun diye de köle isauraya dönüşemem ki
sizi o zaman ben şanşlı bir insan olarak gördüm ne mutlu size ve çevrenizdekilere, ben öyle olamadıgım için çok üzülüyorum

ha konu sahibine hiç yorum yapmadım sadece sizinle diyaloğa girdim
konu sahibine ben de yorum yapacak olursam ; ben ilk önce gidilmesi taraftarıyım daha sonra o zaten belli olur işin rengi yapışkanlar mı değiller mi diye ama şuan için hani kaynanaya yakın ve görümce ve kaynana bir iş yapıyor beraber gelin de 3 dakikalık yerden gelmiıyorsa bence kötü olur
ha daha sonra baktınız herşeye karısıyor yapısıyor falan sonra demeye yüzünüz olur bakın ben bılmedıgım işlere bile geldim yanınıza ama dozu kaçtı fazla oldu dıyebılırsınız belaokumakitapoku

Hahhah yani esimi kirmayip gidiyim tamam da. Ayak islerini yine ben yapicam :/ cay doldurmaktan anliyorum sonucta. Evime gelseler rahat ettirmek icin cok ugrasirim ama boyle git hizmet et olaylarini hic sevmiyorum

Esim ne yapicak? Ailem bi ricada bulunmuyor ki ondan yeterince mesafeli zaten. Esime bahane bulamam ayni evin icinde hani kv bir der bahane bulurum iki der bulurum da esime ne bahane uydurcam fikrim yok.

aileniz bulunmayacak zaten,siz bulunucaksınız ricada. yani mesela diyelim,babanızın evinde boya badana işleri var.eşinize söyleyeceksiniz,gidip yardım edelim diye.hiç anlamasa bile gidip,ortada dönecek.bu işler böyle.

kayınvalideniz istememiş ki sizden,eşiniz rica etmiş. siz de söyleyebilirsiniz.yani ben öyle yapıyordum.şimdi onun ailesini bir işi olunca ben,benim ailemin bir işi olunca o,kendiliğinden gelişiyor.söylemeye bile gerek yok yani.

ama sanırım siz ne yazarsak yazalım,gitmeyeceksiniz.o zaman açıkça istemediğinizi söyleyin eşinize.çok mu kızar,küser mi?bunlara da katlanacaksınız.öyle bahanelerle evlilik yürümez.bir buldunuz,iki buldunuz.sonun da bir yerde tıkanacaksınız.
eşiniz bilmeli ki,siz istemiyorsunuz ve yapmayacaksınız.bir daha teklif bile etmeyecek.bu da kısa ve net konuşmakla mümkün."istemiyorum,gitmeyeceğim."

Hayir tabii ki.
Hani set cekiyor onune samimi olmuyor gibi düşünün. Benim onun ailesiyle iliskime gore oyle. Bahane de ben bayanmisim kv ile gorumce ile daha cabuk kaynasirmisim.

Eşinizin ailesi ile olan ilişkilerinizi eşinizden bağımsız değerlendirmenizi öneririm.
İnatlaşmakla bir yere varılmaz.
Misilleme ile hiç bir sorun çözülmez.
Siz eşinizin ailesine yaklaşırsanız o da yarın sizinkine yaklaşır. Birinin ilk adımı atması gerek. Eşiniz uzaklaşsın, siz uzaklaşın olmaz.

Eşinizin annesini sizden yardım rica eden bir komşu olarak düşünseniz. Komşumuza bile yardım ediyoruz. Kaldı ki yapılan şeylerden size de verilecek.

Ben de bundan korkuyorum ne yazik ki. Ve mesafe cok guzel bi sey. Peki bahaneniz ne oluyor esinize ve kv ye?

3 dk yürüme mesafesı bildiğin 2-3 ev var aranızda. aynı apartmanda aranızda baya kat olsa 3 dk inersin evıne
bahane diyorsun ama 1-2 kere bulursun
daha sonra nıyetın anlaşılır ve senden kötüsü olmaz. naparsan yap buna engel olamazsın bu kadar yakın oturcagınız için.
çoğu şeye engel olacak tek şey; yakın oturmamak

İşte herkes kendi penceresinden bakıyor. Belki konu sahibinin kayınvaklidesi de çok çok iyi bir insan. Ön yargılı davranmaması gerektiğini düşünüyorum ben. Evet hiç bir şey tek taraflı olmaz ama gelin bu kadar önyargılı davranır kendini çekerse karşısında iyi bir kayınvalide bulamaz gibi geliyor.

Tesekkurler bu sozlerle kv yi etkisiz hale getiririm de esime ne diycem

Canım beni sevdiğini ve bana, isteklerime saygı duyduğunu biliyorum ama ben oraya gitmek istemiyorum. Bunu da anlayışla karşılayacağından eminim. Ben yetişkin bir bireyim, kendi kararlarımı kendim vermek isterim ve kararımı da verdim: Gitmek istemiyorum, gitmeyeceğim. Ben de seni zorlasam hoşuna gitmez değil mi? İstemediğin şeyi sen de yapmak istemezsin değil mi? O yüzden lütfen ısrar etme. Seni seviyorum. Sen de beni sevdiğin için uzatmayalım.

Gorumce gelmiyor biz yapacagiz. Ona kiyamaz kv yapar yapar yollar. Ben sevmem oyle yufka manti. Oglu sever. Salca yapimi falan da zormus anlamam diyip siyrilirim da esimle niye gidip cay demlemedin diye bozusabiliriz. Gitmek istemiyorum yardima desem hakaret etmisim gibi gelir annesine ona gore.

Ben de bundan korkuyorum ne yazik ki. Ve mesafe cok guzel bi sey. Peki bahaneniz ne oluyor esinize ve kv ye?
Esim herşeyi gördüğü için kendi gitme diyor artık hamilesin bisi olur sana diyor bir çağırırlar gitmem 2 gitmem bir daha cagirmazlar banane ya o kadar gelin bir beni mı görüyor aman bosver ...

Ben sevmem, oğlu sever diyorsunuz. "Oğlu" diye bahsettiğiniz kişi sizin hayat arkadaşınız değil mi? Nasıl böyle bencilce düşünebiliyorsunuz? Şaşkınlık içindeyim.

Teşekkürler bi muddet sogukluk kacinilmaz ne yazik ki. Bunu diyinceküfür etmisim gibi anlar kesin. Ama onunu kesmek istedigimi anlayamaz. Anlasa da zoruna gider.

burada yani bu konu da dediğim gibi bende bunda gidilmesi gerektiğini düşünüyorum
diyorum ya ben şimdi şaşıyroum konulara bakıyorum mesela nişanlı kızlar yazıyor buraya kaynanama yakın ev tutuyorlar işte sorun cıkar mı falan dıye ve hatta buradaki yorumlardan ders cıkararak severek nişanlandıkları adamdan ayrılanlar bile oluyor
ben ne kadar safmışım meger dıyorum ben hiç bilmezdim böle seyleri ben de görmedim hiç ben evlenencegım zaman kaynana falan dıye dusunmezdım toz pembe hayat bulutlarda yürürdüm
ben iyi oldum da ön yargısız yaklaştım da ne oldu sanki gene olmadı ama

vel hasıl bilmiyorum işte Allah iyi insanlarla karsılaştırsın herkesi ve herkesin gönlüne göre versin diyorum

faydalanacaksanız gidin bi işin ucundan tutun ölmezsinz yani üstelk kışın lezzetli ve pratk oluyor ama faydalanmıcaksnz kesinlike verirsede almayn. ben kv ile yaptm tarhana menemen hem tek yorulmadm hem çabuk bitti şmdi miss gibi duruyor kışın yenmeyi bekliyor. aslında evdesinz gidip biraz yardm etsenz elinzden geldiğince güzel olablr anlaşıyorsanz sorunda olmz bi problem olmadan mesfe koymak niye anlamıyorm eşiniz annenize böle yapsa siz üzülmezmisnz aile birlik demek sonuçta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…