kv hakkında eşimle nasıl bir konuşma yapayımkı kızım zor durumda kalmasın.

kızımla bu konuşmayı yaptım keşke söylemeseydin kızım dedim kimseye yapmak istemediği bir şey için zorlama dedim. çocuk işte anne sen üzülme diye yaptım dedi.
Sen üzülme diye yapmış geri neden söylemiş size.Kızınız herşeyi anlayacak yaşta.Kızınıza önce dedikodunun yanlış birşey olduğunu anlatın.Bi çorap içinde ortalığı ayağa kaldırmayın hiç gerek yok.

Bence kızınıza "annecim babaannenin parası kalmamıştır, ben zaten bana almamasını söylemiştim ama almış sağolsun, biz de ona hediye alalım" demeniz lazım. Torunlarını düşünüyor mu? Yeterli. Bu yaşlarda çocuklar annelerine acıyor ve babaanneden nefret etmeye başlıyor. Lütfen böyle yapmayın, kendimden biliyorum çok kötü bir durum.
Çorabı da iade etmeyin, torununu dinlemiş almış. Sizde ufak bir hediye alın kvnize. Teşekkür ederim anne çok sıcakmış bunlar diyin. Ben iyilikten maraz doğacağını sanmıyorum.

sadece empati yapın :) eşinizin hatrı için annesine hediye alsanız ve kv geri gönderse ne düşünürdünüz?

merhaba arkadaşlar,
kv hafta sonu bize geldi hafta sonunu bizde geçirdi. bizim karşı markete termal çoraplar geldi. kv ile büyük kızım (11 yaşında) birlikte markete gitmişlerdi kv oradan bana çocuklara eşime kızına kızının çocuklarına diğer oğluna oğlunun çocuklarına birer hediye çorap almış eltimle görümcenin eşine almamış. neyse verdi bende teşekkür ettim. dün kv gittikten sonra kızım anne babaannem aslında sana almamıştı ben anneme almayacak mısın sen hepimize verince annem üzülmezmi dedim ben böyle deyince biraz bozuldu param yetmez dedi ozaman banada alma deyince iyi birtane seç onada alalım dedi. aslında kv hep böyledir. torunlarının çocuklarının doğum günlerini hiç aksatmaz kutlar ama eltimi beni ve damadını aramaz bile 3 yıl önce umreye gitti sadece torunlara iki oğluna ve kızına hediye getirdi. biz baktık kaldık öylece. dün de bana çorap hediye edince çok şaşırdım beklemiyodum aslında. şimdi ben bu çorabı kullanmak istemiyorum ve eşimle geri göndermek istiyorum ama eşime durumu anlatsam biliyorum bu sefer kızıma yüklenecek bana söylediği için. sizce eşimle nasıl bir konuşma yapayım ki kızımda zor durumda kalmasın.
Amma da yaptın ha

Ya birakin gitsin hicbisey söylemeyin eşinize bir garibana verirsiniz sevaba girersiniz en azından..
Boyle insanlari da hic anlamam.
Ulan çorap bu çorap kökü kaç kuruş ki? Sen cümbür cemaate aliyorsun eltiye ve damada almamak nedir?
Şaka gibi yaaa.
Hani doğumgünü olur 1 kisiye alırsın okey de,böyle ayırmak olur mu cok absürt geldi bana tavrı

ya ne bileyim hiç istemiyorum göndermek istiyorum
yaw arkadaşım bu kadar küçük bir sebepten büyük bir huzursuzluk çıkarmaya değer mi? aynı ederde ya da birazcık daha pahalı bir hediye de siz ona alın, çorabın parasını kendiniz vermiş gibi olur işte.

Geri göndermek bence çok kaba bir davranış. Kızınız çocuk olduğu için bunları anlatmış siz de çocuk gibi davranmayın. Kimse kimseye hediye almak zorunda değil ayrıca.

en azından ayrımcılık yapmıyor. çocuklarının eşlerine hepsine yapıyor :))) bir çorap olayı çok fazla takılmayın

Kayınvalidenize bir görüştüğünüzde çorabın parasını verin, kızım anlattı, sağolun, nezaket göstermişsiniz. Ama paranız yokken size yük olmuşum istemeden deyin.
Övün biraz, ama parasını verip susturun.
Oh hem laf sokmuş, hem çoraptan kurtulmuş, eşiniz duyarsa da param yok demiş kadın, kıyamadım dersiniz, aranızı bozmamış olursunuz.

Kayınvalidenize bir görüştüğünüzde çorabın parasını verin, kızım anlattı, sağolun, nezaket göstermişsiniz. Ama paranız yokken size yük olmuşum istemeden deyin.
Övün biraz, ama parasını verip susturun.
Oh hem laf sokmuş, hem çoraptan kurtulmuş, eşiniz duyarsa da param yok demiş kadın, kıyamadım dersiniz, aranızı bozmamış olursunuz.

Ben olsam bunu yapmazdım, çünkü kv belli ki eski kafalı ve bu laf sokmayı çok büyük "terbiyesizlik" olarak algılayabilir. Bu tarz insanların değişmeyeceğini hepimiz biliyoruz bence, olayı kapatmak en doğrusu olur.

Hiç kendinizi kasmanıza bile gerek yok.. Gecen yaz kayın ailem eşime 10 tshort , görümcelerime 1 yada 2 tshort almıslar.. Bana da nanik :anne: ay hiç üzülmenize gerek yok... Tek kelam etmenize de.. Zorla iyilik yapmak zorunda da değil.. He o kadar zorunuza gidiyorsa sizde Eltinize ve eniştenize termal corap alın hediye edin.. :mapus:

çorabı geri gönderip huzursuzluk çıkarıp 11 yaşında ki kızınızın üzülmesini istiyorsanız geri gönderin.

Amaaaannn. Hic unrumda olmaz. Ben boyle insanlari kiskanc goruyorum corabi atin. Olsun bitsin. Sorarsa aaa bulamiyorum onu yaa dersiniz

Herşeyden önce kızınız sizi düşündüğü için ona teşekkür edin ...

Ben de hep babaanneme karsi annemi savundum çünkü çok zor bir kadındır. Ama bir kere teşekkür duymadığım gibi üstüne de annem kızıp niye karisiyorsun, o senin babaannen tarzı söylemek istemediğini bildiğim ama iyiliğinden babaanneme laf soyletmeyen annemi dinledim, dinliyorum.

Ama bir kere teşekkür etse dünyalar benim olurdu çünkü hep onun süper kahramanı gibi hissettim. Annem de bu olaylar için alenen demez ama genel olarak konuşup mono benim sırtımı yere getirmez, kimseye ezdirmez der. Yine dünyalar benim, ama keşke teşekkür de etseydi....

Ben olsam hediye paketi yapar doğum gününde verirdim.
Eşinize konuyu açmayın bence. Kör değil ya gözü, bilmiyor mu annesinin her seferinde sizi atladigini

Back
X