- 21 Eylül 2017
- 642
- 1.818
- 113
- 34
- Konu Sahibi Minnakeller
-
anlamadım ki neden izin aldınız haber vermek yerine?
İzin almak gibi söylemedik zaten. Gitmek istiyoruz dedik. KV nin başına ağrılar girmiş. Şekeri çıkmış. Görümcem öyle anlattı sonrasında bize. Yada bize öyle diyorlar. Bilemiyorum
Hayat sizin hayatiniz , bu yasta kimsenin iznini almaniza gerek yok
Bizde gidiyoruz , aileme gidiyoruz dedim , babam hergun ucak var mi oraya diye sordu :)
Gidemezsiniz deme hakki zaten yok , musade etmeyin hayatlariniza karisilmasina
Ayrı bir ev ayrı bir aileyken neden izin alma gereği duydunuz? Haber verip söylersiniz ha illa yok gitmeyin diyorlarsa biz karar verdik deyip gidin bu kadar net.
canım süreciniz nasıl olucak oturma izni iş falan biz de çok istiyoruz nerden başlayacağımızı bulamıyoruz
Bence anlatmak zorunda degilsiniz , hayat sizin hauatiniz , sizin karariniz , sadece gidiyoruz demeniz yeterli
Bana göre de öyle, benim ailemde destekliyor ama işte KV ye anlatamıyoruz orada daha iyi olacağımızı
İzin almak gibi söylemedik zaten. Gitmek istiyoruz dedik. KV nin başına ağrılar girmiş. Şekeri çıkmış. Görümcem öyle anlattı sonrasında bize. Yada bize öyle diyorlar. Bilemiyorum
eğer aile yapısı böyle çok sıkıysa herkes kendi ailesini halletsin o halde. sizinkiler bir şey dememiş sizlik bir durum y
Kayınvalide size bir şey dememiş ki? Tamam demiş yüzünüze ama kendi içinde üzülmüş olabilir. Müdahale etmemiş neticede. Üzülmesine de engel olamazsınız ki. Görümce niye ortalığı karıştırıyor?
Çok iyi düşünmüşsünüz. Aklıma takılan ücretsiz izin boyunca diğer ülkede kaçak şekilde mi çalışacaksınız? Yoksa bi kaç ay iş mi arayacaksınız?Merhaba hanımlar.
3 yıllık evliyim. 7 aylık tatlı bir canavarımız var.
Yurtdışına taşınmayı düşünüyoruz eşimle. Bebeğimi de bunu düşünerek taşınmak istediğimiz ülkede doğurdum.
Eşim de ben de kamu da iyi bir pozisyonda çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi çok şükür. Ama biz hem kızımızın daha iyi eğitim alması ve daha iyi şartlarda yaşaması aynı zamanda da bizim de daha iyi yaşamamız adına yurtdışına taşınmaya karar verdik.
Ailelerimize de öncesinden az çok bu konuyu çıtlattık. Benim ailem karışmaz zaten, hatta destek olalım maddi açıdan dediler. Ancak eşimin ailesini ikna edemiyoruz. Bayram zamanı konuştuk ikna oldular tamam dediler ancak sonra görümcemden Gönüller’inin olmadığını duyduk.
Gönül rızası olmadan gitmek istemiyoruz ama önce tamam diyip sonra gönlümüz istemiyor dedikleri için biraz sinirlendim. Ben de eşime eğer sırf ailen istemediği için gitmekten vazgeçersen evliliğimiz sıkıntıya girer dedim. Sonrasında ailesi ve benim aramda bıraktığım İçin özür diledim. Ama bu yapılanın doğru olmadığını da söyledim.
Nasıl ikna edeceğiz bir türlü bilemiyoruz.
İstememe sebepleri de uzakta olacağımız. Onların deyimiyle buradaki Gül gibi işimizi bırakıp gideceğimiz.
Not: işimizi tamamen bırakmayacağız. Ücretsiz izin alacağız 1 sene. Eğer işler iyi gitmezse döneceğiz zaten. İyi giderse 1 sene sonunda istifa edip tamamen yerleşeceğiz. Bunu da söyledik onlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?