- Konu Sahibi ShellShock
-
Ben aileme param pulum yok evde ekmegim bile yok desem tabiki kosarlar ama onlari uzmek istemedim .. birde bana diyor ki evde tavuk vardi ben biliyordum maas gunun gelmisti maasini aldin sandim diyor ozel sektor burasi ayni gun vermiyor ki maasi ben cok caresiz kaldim ve mj attim o zaman esime benim param yok para gonder diye oyle gonderdi.hani bekliyorum ki haklisin zor gununde bir kere aramasi gerekirdi diye.. birde uzerine bana küsüyor.. ama sor ablalarinin yanina kv gelse kabul ederler mi diye hayatta etmezler kizlari var onlar baksin derler... insanlar cook acimasiz coook...Gogsume okuz oturdu. siz bu adami nasil affettiniz? yediginiz ictiginiz onun umrunda olmamis annesi mi arayacak? sizin aileniz nerde?
Aynen oyle... kendi kizlarinin boyle bir durumu olsa hayatta kabul etmezler eger arsa verdiler diyeyse su dakika iade ederim yani yeter ki benim huzurumu bozmasinlar ac kalirim yinede minnet etmemArsaya karşılık eşin annesine bakıcı arıyor ve seni uygun görmüş. Şimdiden tavrını göstermekle iyi yapmışsın bence
Haklisiniz umarim o da anlar bazi seyleri dicem ama ona gore ailesi melek ben seytanDaha ortada bişi yok canını sıkma şimdiden ama konu açıldıkça hep böyle net ol, küserse küssün sen git yat küstügü gibi kendi barışsın sen adım atma
Haklisiniz o bana bunu yapti sunu yapti demek yerine ev ev ustune olmaz annen cok muhtac duruma duserse o zaman bakici bile tutariz diyecegimO devirler geçti artık, o kabul etmiş evlenmiş sen kayınvalideyi kabul ettin mi? Ya ben yaşlanınca gidip huzur evinde yatıcam gerçekten.
Sen de akıllıca hareket et bacım durup dururken kocanın antipatisini kazanma boşu boşuna. Fikrini sakin zamanlarda direk değil dolaylı yollardan söyle.
belki bir gün bugun varız yarın yokuz derler ve yok oluverirler :))))) 100 yıl yaşayacakmış gibi hesap yapanlara soruyorun ne çekiyorsunuzEsimin canı zaten dün tartisma istiyordu neredeyse. Ablasi ve enistesiyle avm ye gittik ablasinin oglunun sunnet dugunu var elbiselerimize uygun takı almak icin. Esime sakayla karisik orda taki alcam diye iki uc kez sirinlik yaptim eve gelince uc kez soyluyorsun sanki ben sana para vermiyorum falan dedi sirince soyledim ama dedim onlar oyle anlamaz ama dedi neyse kapattik konuyu birden dediki su suratindaki makyaja bak on kat falan dedi bayagi bozuldum dusa girdim. Cikinca guzelce dediki su guzelligini kapatiyorsun makyajla onun icin dedim ben dedi. Haydi onada tamam gonlumu aldi. Sonra bir konu gecti sakayla kucuk beyninle bunumu dusunuyorsun sen diyince pardon ? Dedim yaa ben saka yaptim bilmem ne dedi . İki dk sonra laf soktum kucuk beynimle bunuda dusundum diye iste ozur falan dileyp saka yaptim dedi. En son bomba geliyor.... ya biz niye araba aliyoruz ki ev alalim dedi bende evet daha mantikli dedim annesi diyormuski arsayi satin ustune kredi cekin(arsayi babaannesi verdi esime) bende orasi degerlencek satilmasin ev olursa eger annen oturur orda dedim. Annemin emekli maasi olcak eve ihtiyacimi olcak dedi niye olmasin ki emekli maasi nekadar sanki dedim . Adam demesin mi babaannemle babama allah korusun birsey olursa annem bizimle yasar. Ay ictigim cay burnumdan gelcekti olmaz oyle sey dedim. Niye daha once olur diyordun dedi. (Kadin ozaman melek gibiydi) bende olmaz iste bunlar suan konusulcak seyler degil tartisma olmasin canim dedim bayagi israr etti niye niye bi soyle anlamiyorum falan dedi. Bende dedimki sen bosancam diye evini barkini birakip oraya gittin kim aradi beni ben maasimi alamamistim otobuse bile cuzdanimi unuttum binebilir miyim dedim evde bir kuru ekmegim yoktu sabahtan tavuk pilav yapip aksama kadar onu yedim kim aradi beni kizim iyi misin ne yedin ne ictin diye dedim. Ben birsey demiyorum dedi sonra gel uyuyalim canim dedim sen uyu dedi tam opecektim giderken eliyle itti. Yattim uyudum bende. Birde soyle bir ayrinti var bana cocugun olursa oturur bakarsin ben bakmam diyor beni dibinde oturtuyor. Kizlarinin cocuguna bakiyor onlar ekonomik ozgurluklerini alsin diye. Benim bir gunum var ev temizlemek icin bir yere gezmeye giderken sen calisiyorsun diyolar akrabalarina gidince ben temizlik yapcam diyince gelmiyoo gitmiyooo bizi sevmiyoo oluyor. (hizmeti kim yapcak yoksa) kendi kizlarinin evinin temizligini utusunu yemegini yapiyor bana bir tas fazladan yapmiyor sonra caya cagiriyor biz hala evde yemek pisirmeye calisirken gidemeyince caya bile gelmiyor oluyor. Bana yardim etmek cocuguma bakmak zorunda degil ama engel de olmasin benim cocuguma anneannem bakcaksa ben onun yaninda otururum hala beni dibine sokmaya calisiyor. Dun agzima geldi geldi soyleyemedim annen gencken kime kosuyorsa ev isi yardimi cocuk bakimi vs. Yalniz kalinca da onlar alsin yanina demek istedim daha kotu oluruz diye soylemedim... ben ne yapayim nerelere gideyim bir akil verin bunlarin arasinda kafayi yiycem
Valla okadar haklisiniz ki.. kimse kimseyi kirmamali incitmemeli kimse kimsenin hayatina mudahele edip huzur kacirmamali ... esim bu yarim asir sonraki planini biraz zemin yapmak icin soyledi bence.. ben omrumde bukadar anneci bir erkek gormedim...belki bir gün bugun varız yarın yokuz derler ve yok oluverirler :))))) 100 yıl yaşayacakmış gibi hesap yapanlara soruyorun ne çekiyorsunuz
Biz evlenirken annemle kocam madden çok rahat ederiz 3 maaş girer eve diye aynı evde oturalım dediler ben ev ev üstüne olmaz dedim istemedim. Sonra da annem hastalanınca büyük bi eve çıkalım annemin maaşı da var beraber oturalım dedik, sonra da kısmet olmadı annem hastalandı yoğun bakımda yattı uzun süre, ki çıksaydı büyük eve çıkıp bi bakıcı tutup öyle idare edecektik öyle konuştuk ama annem 1 ay içinde vefat etti. Şimdi benim kayın valide de kocasını boşayıp, maaşım var beraber oturalıma getiriyodu ki tepkimi koydum hemen. Sonra sakinken de izah ettim, ben tek çocuğum başkasıyla yaşamak istemiyorum, annemi de istemedim ki isteseydim madden çok rahat edecektik tek evin masrafı olacaktı, kaldı ki annemin bakıma muhtaç halinde bile teyzelerim bile bakıcı tut ağır gelir sana dediler vs vs izah ettim. Bana bu konuda kinlenmediğini düşünüyorum, kinlenirse de kendi bilir benim huzurum önceliğim kimse kusura bakmasın, ben eve girer girmez üstünü değiştirip rahat kıyafetler giyen insanım kayınvalidenin yanında yapamıyorum bu özgürlüğümden olamam isterse 5 maaşı olsun. Ha gerçekten bakıma muhtaç olursa huzur evini de istemezse ben bakamam kusura bakmasın, ben anneme bile bakmayı göze alamadım, maaşı var bi bakıcısı olur evin bi odasında bizle yaşar.Haklisiniz o bana bunu yapti sunu yapti demek yerine ev ev ustune olmaz annen cok muhtac duruma duserse o zaman bakici bile tutariz diyecegim
Cok cok haklisiniz ne olursa olsun artik bizler evlenince baska bir aile oluyoruz bende kendi kv yaninda hayatta rahat edemem birde ilerisi icin dusunuyorlar tam duzenimi oturtacagim zamana denk geliyor kurulu duzen bozulacak evin icinde diken ustunde olacagim surekli tartisma vs olacak birde bu kadinin misafiri hismi akrabasi hic eksik olmaz onlarin arkasini toplayacagim ozet geceyim bunlar istiyorki cocugu dogursun onu buyutsun calismasin okumasin sonra ben geleyim olene kadarda bana baksin. Hayatima gasp ediyorlar resmen omur boyu bunu yasamaktansa ceker giderim daha iyi.. adam sirf ailesinin mutlulugunu huzurunu isteklerini dusunuyor ya yegeni para istese yaratiyor ben birsey istesem aliyor ama nasil aliyor on kez sorguya cekiyor neredeyse. Onlar mutlu olsun bu kizda hizmetcilik yapsin. Eger benimle mutlu olmak istiyorsa onceligi biz olacagiz yoook oncelik ailem diyorsa gitsin onlarla yasasin.Biz evlenirken annemle kocam madden çok rahat ederiz 3 maaş girer eve diye aynı evde oturalım dediler ben ev ev üstüne olmaz dedim istemedim. Sonra da annem hastalanınca büyük bi eve çıkalım annemin maaşı da var beraber oturalım dedik, sonra da kısmet olmadı annem hastalandı yoğun bakımda yattı uzun süre, ki çıksaydı büyük eve çıkıp bi bakıcı tutup öyle idare edecektik öyle konuştuk ama annem 1 ay içinde vefat etti. Şimdi benim kayın valide de kocasını boşayıp, maaşım var beraber oturalıma getiriyodu ki tepkimi koydum hemen. Sonra sakinken de izah ettim, ben tek çocuğum başkasıyla yaşamak istemiyorum, annemi de istemedim ki isteseydim madden çok rahat edecektik tek evin masrafı olacaktı, kaldı ki annemin bakıma muhtaç halinde bile teyzelerim bile bakıcı tut ağır gelir sana dediler vs vs izah ettim. Bana bu konuda kinlenmediğini düşünüyorum, kinlenirse de kendi bilir benim huzurum önceliğim kimse kusura bakmasın, ben eve girer girmez üstünü değiştirip rahat kıyafetler giyen insanım kayınvalidenin yanında yapamıyorum bu özgürlüğümden olamam isterse 5 maaşı olsun. Ha gerçekten bakıma muhtaç olursa huzur evini de istemezse ben bakamam kusura bakmasın, ben anneme bile bakmayı göze alamadım, maaşı var bi bakıcısı olur evin bi odasında bizle yaşar.
Bu arada basiniz sagolsun cok uzucu bir durum gercekten...Biz evlenirken annemle kocam madden çok rahat ederiz 3 maaş girer eve diye aynı evde oturalım dediler ben ev ev üstüne olmaz dedim istemedim. Sonra da annem hastalanınca büyük bi eve çıkalım annemin maaşı da var beraber oturalım dedik, sonra da kısmet olmadı annem hastalandı yoğun bakımda yattı uzun süre, ki çıksaydı büyük eve çıkıp bi bakıcı tutup öyle idare edecektik öyle konuştuk ama annem 1 ay içinde vefat etti. Şimdi benim kayın valide de kocasını boşayıp, maaşım var beraber oturalıma getiriyodu ki tepkimi koydum hemen. Sonra sakinken de izah ettim, ben tek çocuğum başkasıyla yaşamak istemiyorum, annemi de istemedim ki isteseydim madden çok rahat edecektik tek evin masrafı olacaktı, kaldı ki annemin bakıma muhtaç halinde bile teyzelerim bile bakıcı tut ağır gelir sana dediler vs vs izah ettim. Bana bu konuda kinlenmediğini düşünüyorum, kinlenirse de kendi bilir benim huzurum önceliğim kimse kusura bakmasın, ben eve girer girmez üstünü değiştirip rahat kıyafetler giyen insanım kayınvalidenin yanında yapamıyorum bu özgürlüğümden olamam isterse 5 maaşı olsun. Ha gerçekten bakıma muhtaç olursa huzur evini de istemezse ben bakamam kusura bakmasın, ben anneme bile bakmayı göze alamadım, maaşı var bi bakıcısı olur evin bi odasında bizle yaşar.
Yok öyle bi dünya forumu takip ediyosan bilirsin Zeynep hanım vardı kayınvalidesi kayınpederi ölünce yanlarına yerleşmek için tutturdu sonra da olaylar zincirinin akabinde boşandılar. Sen kocanla sorunlarını kavga ederek değil de güzel güzel hallet, mesela ne güzel gitsin onlarla yaşasın diyosun öyle dersen kocaya gider de yaşar da bi gün, gidip onlarla yaşarsa yaşayabileceği zorlukları tatlı tatlı hatırlat sen ona ama sakinken:)Cok cok haklisiniz ne olursa olsun artik bizler evlenince baska bir aile oluyoruz bende kendi kv yaninda hayatta rahat edemem birde ilerisi icin dusunuyorlar tam duzenimi oturtacagim zamana denk geliyor kurulu duzen bozulacak evin icinde diken ustunde olacagim surekli tartisma vs olacak birde bu kadinin misafiri hismi akrabasi hic eksik olmaz onlarin arkasini toplayacagim ozet geceyim bunlar istiyorki cocugu dogursun onu buyutsun calismasin okumasin sonra ben geleyim olene kadarda bana baksin. Hayatima gasp ediyorlar resmen omur boyu bunu yasamaktansa ceker giderim daha iyi.. adam sirf ailesinin mutlulugunu huzurunu isteklerini dusunuyor ya yegeni para istese yaratiyor ben birsey istesem aliyor ama nasil aliyor on kez sorguya cekiyor neredeyse. Onlar mutlu olsun bu kizda hizmetcilik yapsin. Eger benimle mutlu olmak istiyorsa onceligi biz olacagiz yoook oncelik ailem diyorsa gitsin onlarla yasasin.
Sağol canım dostlar sağolsun.Bu arada basiniz sagolsun cok uzucu bir durum gercekten...
Ben aileme param pulum yok evde ekmegim bile yok desem tabiki kosarlar ama onlari uzmek istemedim .. birde bana diyor ki evde tavuk vardi ben biliyordum maas gunun gelmisti maasini aldin sandim diyor ozel sektor burasi ayni gun vermiyor ki maasi ben cok caresiz kaldim ve mj attim o zaman esime benim param yok para gonder diye oyle gonderdi.hani bekliyorum ki haklisin zor gununde bir kere aramasi gerekirdi diye.. birde uzerine bana küsüyor.. ama sor ablalarinin yanina kv gelse kabul ederler mi diye hayatta etmezler kizlari var onlar baksin derler... insanlar cook acimasiz coook...
ben o konuyu takip edemedim de en son kk üyeleri zeynep hanıma kızıyordu... valla dünde pek kışkırtıcı birşey demedim olmaz dedim aramadılar sormadılar dedim. bu sadce bahane istemiyorum yani. biz ne zaman aile olacağız diye kara kara düşünüyorum.. kendi kendine sorun yaratıp küsüyor.. eşim dediğim dediktir ama baktım beni dinleyecek kıvama geliyor ancak o zaman anlatabilirim derdimi..... evlilik terapistine gidecektik o da yalan oldu. bir gitsek o da at gözlüklerini çıkartıp objektif bakınca anlayacak da.......Yok öyle bi dünya forumu takip ediyosan bilirsin Zeynep hanım vardı kayınvalidesi kayınpederi ölünce yanlarına yerleşmek için tutturdu sonra da olaylar zincirinin akabinde boşandılar. Sen kocanla sorunlarını kavga ederek değil de güzel güzel hallet, mesela ne güzel gitsin onlarla yaşasın diyosun öyle dersen kocaya gider de yaşar da bi gün, gidip onlarla yaşarsa yaşayabileceği zorlukları tatlı tatlı hatırlat sen ona ama sakinken:)
Sağol canım dostlar sağolsun.
Tek başınıza sorunları çözemiyosanız gidin tabi bu isin profesyonelleri ne güne duruyo ama naçizane tavsiyemdir öyle adamlara inatlaşarak bi şey yaptıramazsın.ben o konuyu takip edemedim de en son kk üyeleri zeynep hanıma kızıyordu... valla dünde pek kışkırtıcı birşey demedim olmaz dedim aramadılar sormadılar dedim. bu sadce bahane istemiyorum yani. biz ne zaman aile olacağız diye kara kara düşünüyorum.. kendi kendine sorun yaratıp küsüyor.. eşim dediğim dediktir ama baktım beni dinleyecek kıvama geliyor ancak o zaman anlatabilirim derdimi..... evlilik terapistine gidecektik o da yalan oldu. bir gitsek o da at gözlüklerini çıkartıp objektif bakınca anlayacak da.......
aslında çok haklısınız o an diğer sebepleri söylemek büyük tartısmaya sebep verir diye ağzımdan bunlar çıkıverdi.. ama tekrar açılırsa konu tatlı tatlı bu işin böyle olamayacağını anlatacağım.. ben böyle bir konusmayı hiç beklemedğim için nutkum tutuldu neden neden diye sorunca ne diyeceğimi bilemedim..Bakın bence çok yanlış insanlara kızıyorsunuz aramadılar diye. Kendinizden pay biçin evladınız evlendi, sonra evi terkedip yanınıza geldi, ben mutsuzum bu evlilikte boşanıcam dedi. Siz evladınızı mutsuz eden insanı arayıp da ne yedin ne içtin der misiniz? Eşiniz büyük ihtimalle siz karışmayın biz anlaştık boşanıcaz demiştir. Sizin kendi eşiniz, bunca yıllık eşiniz maaşı ne zaman alıyorsunuz, düzenli alıyor musunuz diye düşünmemiş de kv mi düşünecek?
Ha kesinlikle aynı evde kalınmasına sıcak bakmayın ama sebebiniz de biz boşanıcakken beni arayıp sormadılar olmasın. Aileniz boşanıcak durumda olduğunuzu biliyor muydu? Eşiniz evi terketmiş, gelip en azından moral olacak birileri yok muydu? Yani kvye gelene kadar sizinle ilgilenmesi gereken bir sürü insan var.
Otobüse bile cüzdanımı unuttum diye binmek zorunda kalışınız sizin için bir milat olsun. Artık gelecek için B planınız olsun. Bu adamla bütün alfabenin planını yapsanız iyi olur ayrıca.
haklısınız umarım tatlı dilden anlar.. bizim iki kişilik bir aile olduğumuzu kavrasa yeter..Tek başınıza sorunları çözemiyosanız gidin tabi bu isin profesyonelleri ne güne duruyo ama naçizane tavsiyemdir öyle adamlara inatlaşarak bi şey yaptıramazsın.
Benim kuzen kayınvalide yüzünden boşanıyodu dava falan açmıştı barıştılar bi şekilde şimdi kocası aile anne baba çocuktan oluşuyomuş diyomuş. Mesela sohbet esnasında böyle bi örnek anlathaklısınız umarım tatlı dilden anlar.. bizim iki kişilik bir aile olduğumuzu kavrasa yeter..
babaanne baba hala yasiyor degil mi esinize haber mi gelmis once onlar olecek diye.dogmamis cocuga don bicmek gibi olmus. Kim ne zaman olecek nerden bilelim kimsenin yarina garantisi yokkiEsimin canı zaten dün tartisma istiyordu neredeyse. Ablasi ve enistesiyle avm ye gittik ablasinin oglunun sunnet dugunu var elbiselerimize uygun takı almak icin. Esime sakayla karisik orda taki alcam diye iki uc kez sirinlik yaptim eve gelince uc kez soyluyorsun sanki ben sana para vermiyorum falan dedi sirince soyledim ama dedim onlar oyle anlamaz ama dedi neyse kapattik konuyu birden dediki su suratindaki makyaja bak on kat falan dedi bayagi bozuldum dusa girdim. Cikinca guzelce dediki su guzelligini kapatiyorsun makyajla onun icin dedim ben dedi. Haydi onada tamam gonlumu aldi. Sonra bir konu gecti sakayla kucuk beyninle bunumu dusunuyorsun sen diyince pardon ? Dedim yaa ben saka yaptim bilmem ne dedi . İki dk sonra laf soktum kucuk beynimle bunuda dusundum diye iste ozur falan dileyp saka yaptim dedi. En son bomba geliyor.... ya biz niye araba aliyoruz ki ev alalim dedi bende evet daha mantikli dedim annesi diyormuski arsayi satin ustune kredi cekin(arsayi babaannesi verdi esime) bende orasi degerlencek satilmasin ev olursa eger annen oturur orda dedim. Annemin emekli maasi olcak eve ihtiyacimi olcak dedi niye olmasin ki emekli maasi nekadar sanki dedim . Adam demesin mi babaannemle babama allah korusun birsey olursa annem bizimle yasar. Ay ictigim cay burnumdan gelcekti olmaz oyle sey dedim. Niye daha once olur diyordun dedi. (Kadin ozaman melek gibiydi) bende olmaz iste bunlar suan konusulcak seyler degil tartisma olmasin canim dedim bayagi israr etti niye niye bi soyle anlamiyorum falan dedi. Bende dedimki sen bosancam diye evini barkini birakip oraya gittin kim aradi beni ben maasimi alamamistim otobuse bile cuzdanimi unuttum binebilir miyim dedim evde bir kuru ekmegim yoktu sabahtan tavuk pilav yapip aksama kadar onu yedim kim aradi beni kizim iyi misin ne yedin ne ictin diye dedim. Ben birsey demiyorum dedi sonra gel uyuyalim canim dedim sen uyu dedi tam opecektim giderken eliyle itti. Yattim uyudum bende. Birde soyle bir ayrinti var bana cocugun olursa oturur bakarsin ben bakmam diyor beni dibinde oturtuyor. Kizlarinin cocuguna bakiyor onlar ekonomik ozgurluklerini alsin diye. Benim bir gunum var ev temizlemek icin bir yere gezmeye giderken sen calisiyorsun diyolar akrabalarina gidince ben temizlik yapcam diyince gelmiyoo gitmiyooo bizi sevmiyoo oluyor. (hizmeti kim yapcak yoksa) kendi kizlarinin evinin temizligini utusunu yemegini yapiyor bana bir tas fazladan yapmiyor sonra caya cagiriyor biz hala evde yemek pisirmeye calisirken gidemeyince caya bile gelmiyor oluyor. Bana yardim etmek cocuguma bakmak zorunda degil ama engel de olmasin benim cocuguma anneannem bakcaksa ben onun yaninda otururum hala beni dibine sokmaya calisiyor. Dun agzima geldi geldi soyleyemedim annen gencken kime kosuyorsa ev isi yardimi cocuk bakimi vs. Yalniz kalinca da onlar alsin yanina demek istedim daha kotu oluruz diye soylemedim... ben ne yapayim nerelere gideyim bir akil verin bunlarin arasinda kafayi yiycem
Benim kuzen kayınvalide yüzünden boşanıyodu dava falan açmıştı barıştılar bi şekilde şimdi kocası aile anne baba çocuktan oluşuyomuş diyomuş. Mesela sohbet esnasında böyle bi örnek anlatmutlaka vardır çevrenizde.
evet yasıyorlar. vallahi çok haklısınız daha ortda fol yumurta yokken evin tadını tuzunu kaçırıyor. canı tartısma istiyor demekki iki haftadır aman nazar değmesin çok iyiyiz diyordum. ama nedense ben ailesiyl ne zaman bir araya gelsem bu adamın benle kavgaya tutuşası geliyor.babaanne baba hala yasiyor degil mi esinize haber mi gelmis once onlar olecek diye.dogmamis cocuga don bicmek gibi olmus. Kim ne zaman olecek nerden bilelim kimsenin yarina garantisi yokki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?