- 25 Ekim 2016
- 602
- 506
- 23
- Konu Sahibi ShellShock
-
Olmaz olmaz korkma yeterki sen akıllıca hareket et, gaza gelip ortalığı darma duman etme.ben anlatayımda arif olan anlar artık.. bunun aklı basında görmüş geçirmiş bir büyükten nasihat alması lazım bence.. ama öyleee aklı basında düşünenler nedendir hep benim ailemde var o da taraf tutuyor bunlar diye dinlemezallah tan umudum var belki böyl rüyasına ak sakallı dede falan girerde sadece karını mutlu et der birde ev ev üstüne olmaz desin tam olsun
dün biraz hırsımdan saçmaladım farkındayım da o zorladı beni yoksa ben tartısmayalım şimdi konusulcak konular değil dedim kaç kere... bakalım bu sebepten de boşanacağım derse bu adam boşanmaya yr arıyor artık diyeceğim.Olmaz olmaz korkma yeterki sen akıllıca hareket et, gaza gelip ortalığı darma duman etme.
Esin kirilacak diye kendini üzme ..bırak o üzülsn. Dediğinde çok haklısın gayet kime bakıyorduysa zamanında onların yanına gitsin.Esimin canı zaten dün tartisma istiyordu neredeyse. Ablasi ve enistesiyle avm ye gittik ablasinin oglunun sunnet dugunu var elbiselerimize uygun takı almak icin. Esime sakayla karisik orda taki alcam diye iki uc kez sirinlik yaptim eve gelince uc kez soyluyorsun sanki ben sana para vermiyorum falan dedi sirince soyledim ama dedim onlar oyle anlamaz ama dedi neyse kapattik konuyu birden dediki su suratindaki makyaja bak on kat falan dedi bayagi bozuldum dusa girdim. Cikinca guzelce dediki su guzelligini kapatiyorsun makyajla onun icin dedim ben dedi. Haydi onada tamam gonlumu aldi. Sonra bir konu gecti sakayla kucuk beyninle bunumu dusunuyorsun sen diyince pardon ? Dedim yaa ben saka yaptim bilmem ne dedi . İki dk sonra laf soktum kucuk beynimle bunuda dusundum diye iste ozur falan dileyp saka yaptim dedi. En son bomba geliyor.... ya biz niye araba aliyoruz ki ev alalim dedi bende evet daha mantikli dedim annesi diyormuski arsayi satin ustune kredi cekin(arsayi babaannesi verdi esime) bende orasi degerlencek satilmasin ev olursa eger annen oturur orda dedim. Annemin emekli maasi olcak eve ihtiyacimi olcak dedi niye olmasin ki emekli maasi nekadar sanki dedim . Adam demesin mi babaannemle babama allah korusun birsey olursa annem bizimle yasar. Ay ictigim cay burnumdan gelcekti olmaz oyle sey dedim. Niye daha once olur diyordun dedi. (Kadin ozaman melek gibiydi) bende olmaz iste bunlar suan konusulcak seyler degil tartisma olmasin canim dedim bayagi israr etti niye niye bi soyle anlamiyorum falan dedi. Bende dedimki sen bosancam diye evini barkini birakip oraya gittin kim aradi beni ben maasimi alamamistim otobuse bile cuzdanimi unuttum binebilir miyim dedim evde bir kuru ekmegim yoktu sabahtan tavuk pilav yapip aksama kadar onu yedim kim aradi beni kizim iyi misin ne yedin ne ictin diye dedim. Ben birsey demiyorum dedi sonra gel uyuyalim canim dedim sen uyu dedi tam opecektim giderken eliyle itti. Yattim uyudum bende. Birde soyle bir ayrinti var bana cocugun olursa oturur bakarsin ben bakmam diyor beni dibinde oturtuyor. Kizlarinin cocuguna bakiyor onlar ekonomik ozgurluklerini alsin diye. Benim bir gunum var ev temizlemek icin bir yere gezmeye giderken sen calisiyorsun diyolar akrabalarina gidince ben temizlik yapcam diyince gelmiyoo gitmiyooo bizi sevmiyoo oluyor. (hizmeti kim yapcak yoksa) kendi kizlarinin evinin temizligini utusunu yemegini yapiyor bana bir tas fazladan yapmiyor sonra caya cagiriyor biz hala evde yemek pisirmeye calisirken gidemeyince caya bile gelmiyor oluyor. Bana yardim etmek cocuguma bakmak zorunda degil ama engel de olmasin benim cocuguma anneannem bakcaksa ben onun yaninda otururum hala beni dibine sokmaya calisiyor. Dun agzima geldi geldi soyleyemedim annen gencken kime kosuyorsa ev isi yardimi cocuk bakimi vs. Yalniz kalinca da onlar alsin yanina demek istedim daha kotu oluruz diye soylemedim... ben ne yapayim nerelere gideyim bir akil verin bunlarin arasinda kafayi yiycem
bunu söyleyemedim eşime ama baktım damarıma basıyorlar söyleyeceğim.. ben bana yardım etsin demiyorum ama köstekte olmasın merhaba merhaba olalım yeterli.. bir insanın hayatı nasıl mahvedilir konulu bir deney yapıyorlar sanırım... ama ben bu oyunu bozarımEsin kirilacak diye kendini üzme ..bırak o üzülsn. Dediğinde çok haklısın gayet kime bakıyorduysa zamanında onların yanına gitsin.
çok haklısınız insan neden ben diyor artık... tabiki mutlu değil kadının yüzüne gülüp arkasından aman şöyle aman böyle diyor. ve kaynanasının üç kızı var hiç biri bakmadı diye tatava yapar arada.. ne kadar sevrsen sev biz bir aile olduysak çocuk dışında üçüncü bir kişi huzur bozaaarr. adam ailesine aşık olduğu için anlamıyor. valla şuan bana küstü pek konusmaz valla pek de umrumda değil ister küssün isterse boşansın. ben 21 yasındayım o 28 yasında eğer bunu anlayamacaksa yeterli olgunluğa erişememiş ve ailein ne demek olduğunu bilemiyordur bana göre... üç kere uğurlar olsun hepsne de. ben mutsuz olduktan sonra niye çekeyim milletin kahrını ya. yanlış anlaşılmasın bugün kendi annem sizle yaşayacağım dese cevabım yine aynı olur. benim annemde çoook maddi zorluklar çekiyor elimden geldiğinde küçük küçük yardım ediyorum ama bir yerden sonra çizgi çekip benimde evim var evimin giderleri var diyebiliyorum. ama eşim bunu yapamıyor.Valla oyle de bi beklenti içinde oluyorlar ki benim kv biz evdelendikten sonra iki bekar oğluna artık sizde evlenin bende rahat edeyim yemek çamaşır derdim bitsin gezeyim tozayim diyodu su an bi ay sonra son bekar oğlu evlencek dört oğlundan sadece benim esime diretiyo bana sen bakacaksin mecbursun ki bu zamana kadarda hep ezdiği benim esim hem maddi hem manevi diğerlerine agzini acmiyo bakıma muhtaç değil evi emeklisi var dha 52 yaşında evlerde uzak degil birbirine onunda bize hiç bi hayri dokunmaz aç kaldığımız zaman bile evinden bi taş çorba getirmiş insan degil bildiği halde eşinize ev üstüne ev olmicagini örneklerle anlatın kendi annesi babaneye baktigi icin mutlumuymus
ya ben kendi annemi bil evime ancak misafir olarak kabul ederim. herkesin düzeni farklı ben bir aile olduysam çocuğum dışında kimse dahil olamaz olmamalı. birde bana kimsenin hayrı yok zararıda olmasın mümkünse zaten bir beklenti içinde değilim onlarda olmasın. arsayı verdiler diyeyse mümkünse geri alsınlar..Yaslaninca bakima muhtac hale gelince bakici tutulur,butun evlatlari da ortaklasa parasini oder,kadin da emekli maasiyla gul gibi gecinir,bu kadar basit. Hele hele erkek cocuklari eslerine guvenip de analarini cekip eve getirmemeli, ille bakacaksak kendi anamiza bakariz kocamizinkine degil yani akil var mantik var
şuan atamıyorum marta kadar kendi borcum var eşime vriyorum ama marttan sonra zırnık alamaz artık benden.. çünkü o yaşadıklarımı bir ben bir allah bilir. çok şükür parasızlıktan ölmedim ama çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde dururken bu duruma düşmek çok üzdü beni.inş artık kenara 3-5 b,şeyler atıyorsunuzdur. yani görünen o ki eşinizi aç susuz bırakabilecek potansiyelde biriymiş! ben en çok buna takıldım yani.
şuan atamıyorum marta kadar kendi borcum var eşime vriyorum ama marttan sonra zırnık alamaz artık benden.. çünkü o yaşadıklarımı bir ben bir allah bilir. çok şükür parasızlıktan ölmedim ama çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde dururken bu duruma düşmek çok üzdü beni.
düşüncenize saygım var ancak çocuğuna kendin bakarsın diyen bir tek günümde temizlik yapacağımı bile bile akrabalarına çağırıp son dk gelmeyince oğluna şikayet eden ve kızları için her şeyi yapıp benim çırpınışlarımın içinde benden hala bir şeyler bekleyen bir insan varsa karşımda üzgünüm ilerde bakacak olan kişi ben değil her derdine koştuğu kızları olmalı. yani benden başka kimsesi yok değil. evet benim annemde ben size yerleşcem derse yeterli yardımı yaparım ama düzenimi bozamam. bu nettir benim için. kimseden beklentim yok kimsenin de benden olmasın. büyük konusmayım ama ilerde de evladımın huzurunu kaçırmamak için elimden geleni yaparım.Merak ediyorum kendi anneniz sizinle kalmak istese sizden başkası olmasa da yok kalamazsin der misiniz ? Siz de bir gün yaslanacaksiniz belki yalnızlık çok urkutecek sizi çocuklarınız gül gibi bakıp evlendirdikleriniz size sırtını döndüğünde ben de zamanında böyle yaptım hakettim diyecek misiniz herkes yasattigini yaşayacak ona göre yaşayın.
dilimin ucuna çok geldi ama söylemedim iyice kötü oluruz diye.. biraz daha zorlarsa söylyeceğim..asıl söylemen gereken lafı söylememiş sin ,
benım kv benım çocuguma bakmadı herkes bakacagı çocugu dogursun dedi ,
bende kimın çocuguna baktıysa o baksın diyorum .
Kuzum ben olsam da farkli konusurdum esimedilimin ucuna çok geldi ama söylemedim iyice kötü oluruz diye.. biraz daha zorlarsa söylyeceğim..
evet gerçekten çok zor bir durum. allah daha kötü günler göstermesin..bence siz borç da ödeseniz biraz atın kenara. çok sinirimi bozdu adamçalışan kadın olarak ayı getiremeyince ben de çok bozuluyorum.
valla zam falan alırsam ki inşallah yakında alırım kesinlikle söylemeyeceğim o parayı biriktireceğim. çünkü bende güvenmiyorum her an yarı yolda bırakılacağımı çok iyi biliyorum.. bu saatten sonra adımlarımı sağlam atmam gerek.. yok ille de anam derse üç kere uğurlar olsun.Kuzum ben olsam da farkli konusurdum esime
Sen bize baktin da anan eksik kaldi derdim
Aman sen uc bes kurus biriktirmeye bak bu adam seni yari yolda birakmasin da
aynı benim kaynanam o kendi kızının çocuğunada bakmıyor benim olursa onada bakmayacakmış.bana erkek değilmi eşşek gibi bakacak diyordu kafasız işte.işimi bırakıp oğlunun eline bakıp yanlarına taşınayım istiyor avcunu yalar yüz verme muhattap olmaYa oyle de simdi adam konuyu aciyor birde küsüyor ben mecbur muyum ya. Sanki biri hayatimi almis eline oyuncak gibi oynuyor... bir gun üst katina tasindirmaya calisiyir obur gun oglu geliyor sacma sapan konusuyor. Ben okul bitircem ben caliscam ben kaynana falan bakamam ya ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?