Felaket tellalı gibi konuşmak istemesem de görünen köy kılavuz istemez demişler. Nişanlın kendine göre haklıydı, çünkü bütün ailesinden yıllarca o beklentiyle büyütülmüş. Yani sen tek oğlansın, annene tabiki sen bakacaksın. Annesi de mağdur, kendine yetemeyen , melek rolde. Belki gerçekten iyi biridir ama gerçekten iyi niyetli bir kadın olsa gelinin de oğluyla yeni evinde özel hayatı olmasına saygılı olur oğlunu karşına alıp oğlum ben kızımda kalırım size çok gelmem , kıza sakın baskı kurma derdi. Bunu yapacak kv kimine göre imkansız ama bence var. Kendi annem yada ben böyle derdim mesela. Sizin kayınvalide büyük ihtimalle zaten yılın yarısını kızında yarısını sizde geçirmeyi planlıyordu. Nişanlın da sana kabul ettirmek için böyle üstüne geldi.
Demek istediğim bu arasıra gelir diyenler aslında annem gelir aylarca kalır kendi ne zaman gitmek isterse o zaman gider demek istiyor. Esimin babası da vefat etmiş. Bizde nerdeyse bu konu yüzünden ayrılacak gibi olmuştuk ilk sevgili zamanlarımızda. Sonra bu problemleri çözdük.En azından benim fikrimi biliyor.Ne senin ne benim ailem zorunlu olmadıkça birlikte yaşamam diye dedim. İnsan kendi evliliğinden bir şey anlamaz ki evde birileri olunca. Kv iyidir genel olarak bir sorunum yok, birkaç gün bile misafir olarak gitsek yada o gelse hemen zaman geçsin de evime gideyim istiyorum. İnsan rahat edemiyor çünkü başka yerde. En basitinden evde birileri varsa eşinle bile bir resmiyet giriyor arana.
Şuan muhtemelen için yanıyor, ama sabırlı ol ve bekle. Seni yıldırmak için ipleri kopardı. Senin kaybetme korkusuyla tamam annen konusunda kabul ediyorum demeni bekliyor. Taviz verme bekle, zaten annesi ve ailen duyunca işin rengi değişir. Sen konuşma, ailen konuşsun. Onun ailesine hepimiz sağlıklıyız. Bir sağlık sorunu falan olmadıkça kızımız birlikte yapamaz, rahat edemez diyecek. Böylece annesinin de fikrini öğrenmiş olursun. Belki de ailesiyle senin ailen anlaşmasına vesile olur yada tamamen ipler kopar. Ama iyi tarafından bak, eğer sorun çözülürse herkes senin fikrini bilmiş olacak ve ilerde sana niye annesini kabul etmiyorsun diyemeyecek. Annesi beni istemeyeni ben hiç istemem tribine girerse de zaten arkana bakmadan kaç, annesiyle evlensin. Son cümlem ağır olmuş olabilir ama bu yüzden dağılan bir sürü yuva var. Anneler de anneliğini bilsin. Gencecik geliri olan bir insan ayakları üzerinde durabilmeli. Yazık günah milletin kızlarını sinir hastası ediyorlar sonra.