• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv kalma sorunu

Hayır asla. Aksine çok gururluyumdur. Sadece bu süreci atlatmak cok zor benim için. Alıştıgım şeylerden kolay vazgeçemiyorum. Herkesi yapısı farklıdır kendimi de tanıyorum ne istediğimi de.
Sana bir örnek vereyim benim erkek kardeşim 20 gün kaldı bizde İnan rahat giyinemiyor konuşamıyor öpüşemiyorsun. Düşün bu Benim erkek kardeşim evime mutfağıma karışmayan benim kurallarıma uyan biri ama 20 gün geçsin diye allah affetsin çok dua ettim eşimi çok özledim çünkü. Gerildik tartışır olduk. Çocuk ile alakası olmasa da işte ev içinde uzun misafir olmuyor valla

Hayır asla. Aksine çok gururluyumdur. Sadece bu süreci atlatmak cok zor benim için. Alıştıgım şeylerden kolay vazgeçemiyorum. Herkesi yapısı farklıdır kendimi de tanıyorum ne istediğimi de.

Daha iyi aliskanliklar edin canim :)

Erkek kitligimi varda? Her erkek annesi için ölmüyor, emin ol. Büyümüs, bagimsiz özgür erkeklerde var. Seni annesine hizmetçi olarak layik görmeyen erkeklerde var, hayatinda basarili olmani isteyen erkekler. Ünide yada isinde basarili olmani isteyen erkeklerde var.

Yasin küçük gibi geliyor. Muhtmelen daha ilk askin felandir. Cocuklugunda asik oldugun için, simdi evlenmek zorunda degilsin. Emin ol, 2 yil sonra onu sokakta esi ile ve annesi ile gördügünde o kadar mutlu olacaksin ki iyikine onun ile evlenmedigine.

ayrıldık kızlar. çok sinirlendi ve telefonu yüzüme kapattı, engelledi. bitti yani ve ben çok mutsuzum. olması gerekn bu değildi halledebilirdik bi şekilde.
Yalvarır kendinizi affettirmeye çalışırsanız sizi iyice avucunun içine alır, zaten istediği de budur.
Sakın adım atmayın, daha evlenmeden böyle yapıyorsa evlendikten sonra iyice anneci yanını gösterecektir.

kızlar öncelikle geribildirimleriniz için teşekkür ederim. hepsini okudum. fakat dul olmayan bir kv ninde yaptıklarını gördük çoğu kez burada. kv nin eşi olup ta kalabalık 2 eltisi 3 görümcesi olan aileler de var. onların daha iyi olacağı kesin değil. bizim öyle bir durumumuz yok nişanlımın bi annesi bir de kız kardeşi var. demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki. eşi yaşayan bi kayınvalidem olur farklı şehirlerde yaşarız kalan yine gelip kalmak ister yani. mümkün mertebe bu içinde bulunduğum durumu benim kv ile konuşup anlaşmam lazım diye düşünüyorum. çünkü kadının ne düşündüğünü bile bilmiyorum henüz.

nişanı atsam bize ziyan olacak, nişanlım boşuna evham yapıyorsun belki rahat edemeyecek git gel yapmayacak hiç gelmeyecek diyor. ya da ilerde kv nin annesi yaşıyor onlarla kalırlar belki diyor. ama yılın belli ayında gelmek isterse de gelme diyemem diyor. bunlar önümüzdeki seçenekler ısrarla bu konuyu açmandan rahatsız oluyorum annem de annem diyorsun yeter artık diyor. ne yapacağımı şaşırdım. olmayan bi konu hakkında konuşmak ne zormuş. sürekli yanlış anlaşılıyorum.
Nickini hafızama kazıdım düğünden sonra gelip burda eşimle kayınvalidem yüzünden anlaşamıyoruz diye konu açarsın 😏

Yani ille kendini yangina atmaya kesin kararlisin. Sorun kadinin tek yasamasi degil (dul kelimes çok itici bu arada). Sorun nisanlinin ana kuzusu olmasidir. Evet kadin evli olupta musallat olabilirdi. Ancak simdi evli degil ve musallat. Dikkatini çekerim, musallat olmayan kv'delerde var. Ve dahasi, ana kuzusu olmayan erkeklerde var.

Kv'denin sizde kalip kalmamasi, onun hosuna gidip gitmemesine bagli olmamali. Senin ve nisanlinin isteklerine bagli olmali. Normal yetiskin bir adam sürekli annesinin gelmesini istememeli. Anne geldiginde, bir ay kalmasini istememeli, hatta daha fazlasini hiç istememli.

Adam rahat tabi. Hizmet edecek olan o degil. Ama sen diken üstüne oturacaksin. Canin pijama ile gezmek istese olmayacak, esin ile film izlemek isteyeceksen olmayacak. Seks sadece yatak odasinda olur, bu defada aman görültü olur, aman banyo sesi gider diye diken üstüne otur.

Ha buda eger kv'de çirkeflik yapmazsa, "iyi senaryo". Cirkeflik yaparsa bide senden sikayetçi olur, güler yüz göstermedin diye, hizmet etmedin diye,..

Adam evlenmiyor, annesine hizmetçi ariyor. Hizmetçi olmaya raziysan evlen canim. Degilsen ayril ve kendine yetiskin bir erkek bul. Büyümemis oglan çoçugu degil.
Allah bilir gece oğlunun üstünü örmeye de gider yatak odalarına

Sizin unuttuğunuz şey o sevdiğiniz adamın annesi tek kadın kalsa ne olacak sanki böyle düşünmeniz cok kötü sizin anneniz öyle olsa nişanlınız eşiniz annenizi istemese ne yapacaksınız ki yalnız kalamayabilir insanlık hali 2 çocuğu var niye yalnız kalsın ?
İlerde sizde evlat sahibi olacaksınız kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Hem el oğlundansa kendi oğlunda rahat eder diye düşünüyorum.
bir adamın sadece kara kaşını kara gözünü sevmekle bitmiyor iş anasını da babasını da seveceksin.Yoksa Allah korusun yarın öbür gün kadına bir şey olsa huzurevine bile koyarsınız .
Nişanlınızın yerinde olsam ben bu evliliği yapmak için bir kez daha düşünürüm .Anası onu 9ay karnında taşımış kim bilir ne zorluklarla büyüttü ona evimizde yer yok ne demek ?
Babası oğluna bir bağ üzümü vermiş oğlu babasına bir dal üzüm vermemiş misali 🤷‍♀️
anası 9 ay karnında taşımış diye el kızı aynı evde yaşayıp hizmetçiliğini yapmak zorunda mı? oğlu gündüz işte akşam evde işi iş tabi. ya konu sahibi arkadaş. temizlik, yemek, kayınvalideyle bütün gün yalnız kalmak, evinde özgür davranamamak... ekstrem bir durum olur ona eyvallah. daha nişanlıyken anam da anam diye tutturan sütten kesilmemiş nişanlı kişisinin yaptığı normal, konu sahibinin düşüncesi mi anormal?

Ev tutma konusunda anlaşamadık da ben gemileri yaktım.annem ikna etti..
Bir de bana annesiyle yaşamaya zorlayacak alnını karışlarım.
Sadakan varmıs .yaptığın iyilikler gün yüzüne çıkmış.evlenmeden adam gerçek yüzünü göstermiş.açık açık yüzüne de çarpmış.
Şu an iki yol var .hangisini seçersen razı olacaksın.
Sana saygısı olmayan adamla ömür boyu kv yaşayacaksın.
Ya da başka hayatlar ..
İyi ya da kötü olacağını yaşamadan bilemezsin de bu bangır bangır bağırıyor...
Bela geliyorımmmmmmm
Şu an zordur elbette ..keşkelerin olacak..hemen maddi gücün varsa onlıne psikolojik destek al

Kızlar neler neler konuşuldu o telefonda, ben halledebileceğimizden dem vurdum sürekli bi şekilde hallolacak dedim. Biz anlaşmıştık şimdi hiç gelmesin diyorsun dedi senin haddine değil evi varmış maaşı varmış dedi. Ben annem için ölürüm dedi nispet yapar gibi, dayanamadım şok oldum. Kapatmaması için de yalvardım resmen ama yüzüme kapttı ve her yerden engelledi.

C1415018-7090-4735-8960-379236BE1B04.webp

Sen halletmeye çabalayıp didinirken, ona olan sevgin karşısında istemediğin, hayatını etkileyecek bir durumu bile kabullenmeye neredeyse razı olmuş iken nişanlın hemen kestirip atıp silebiliyorsa seni kaybetmekten kesinlikle korkmuyor demektir. Bir ilişki karşılıklı çaba vs ile yürür. Nişanlın bu ilişkiye emek verecek, sana değer verecek biri değil. Sadece kendisini düşünen bencil, kaba olduğu kadar da anneci, sığ kafalı biri. En doğrusunu yaptın, sakın kararından vazgeçme. Pişman olacak. Aile kurmanın, eş olmanın ne demek olduğunu anlayacak. Ondan sonra barışsanızda barışmasanızda kendini ağırdan al asla taviz verme. Nişan atmak çok kolay emin ol hiçbir şey değil... hakkında hayırlısı olsun.

Ekstra odanız olmasın, boş odanız yani. İlerisi için plan yapmayın şimdiden, aman boş oda zaten diye yerleştirir kadını haberiniz olmaz. Bu kadar zorlaması da ilginç gerçekten ya

Benim k.valide de dul ama 15 yıldır kaynımla yaşıyor. Biz evlenmeden önce ve sonrasında eşim beni çok yokladı bu konuda ama ben her seferinde olumsuz konuştum.duruşunu bozmazsan istediğin sonuca ulaşırsın.

Hal edilmezdi. Adam ana kuzusu. Daima hep annesi ön planda olacak. Sen es degil, o annenin hizmetçisi olacaktin iste. Bunun orta yolu yok. Yarim hizmetçilik, halen hizmetçiliktir.

Düsün sirf annesi ile beraber yasayamiyor diye, nisan atiyor bu adam. Bu cümleyi bir kaç defa oku. Ve böyle bir adam ile evliligi hayal et. Özel hayatin olmazdi da, bunun üstüne bide adam asla arkanda durmazdi. Kv'den bir defa bile sikayet ederse, hincini senden alirdi adam.

Yani sakin sakin barismayi deneme. Bir zaman sonra "iyiki olmamis" diyeceksin. Bu evlilik sadece sana aci ve üzüntü verir. Adam bir süre sonra "tamam tamam, ayri yasayacagiz" demesine kanma. Bu defa tüm günü kv'dede geçirirsin, ancak uyumaya kendi evine. Annesi ile beraber yasamak isteyen birinde zaten zihniyet sorunu var. Aslinda tedavi edilmesi gerek.
senin icin en hayirlisi olmuş

Bende fikrimi söylemek isterim benim annemde dul şu an birlikte yaşıyoruz.Benim annem benim yakınımda oturacak alt kat üst kat anneme öyle dedim.Kendimi bildim bileli hem annelik hem babalık yaptı. Bu gibi durumlarda birkaç çocuğu varsa daha iyi durum,en azından görümceniz varmış.Yakından ev tutsun hiç duramam derse senede 1-2 ay kızında 1-2 ay sizde geri kalan zamanda kendi evinde kalır.Çoğu kişi o 1 ay olur 5 ay ben buna katılmıyorum o kişiden kişiye değişir çok yüzsüz olması lazım öyle bir şey için.Ayriyetten kendi oğluda rahat edemez zaten .Aynı mahalleden bile tutmak istemiyorsa sorun büyük.Yani kimse annnesine anne kalma gelme diyemez anne bu.Bir şekilde dönüşümlü olarak idare edelir çevremde bu şekilde çok aile var sorunda yaşamıyorlar.Ama dediğim gibi kurulu evinin olması lazım.Hiç evi olmadan sadece çocuklarda kalmak çok zor olur.Ben şu an öğrenciyim annemi yanıma aldım abimlerin yakınında bile kalma boşver benim yakınım daha iyi dedim aynı mahalle vs.Çünkü el kızı ne kadar iyide olsa ama ben kendi anneme daha iyi yardımcı olurum.Şu an ordan oraya savruluyoruz babasızlık gerçekten çok zor.Her şeyi tek başımıza kimseye yük olmadan yapmaya çalışıyoruz.Kayanananızla evlenmeden vakit geçirin tanımaya çalışın iyi mi kötü mü görmüş olursunuz
en iyisini yapmissiniz gelinin yakininda çok kizinin yakininda rahat edecektir

merhaba kızlar
ben nişanlıyım şu anda ev bakma aşamasındayız. kendimize göre 2+1 ev bakıyoruz. dul bi kayınvalidem var. kendi evi ve maaşı var ama tek kalamıyor. şu anda kızında kalıyor. kızı da evli bu arada. biz evlendiğimizde de yılın belli bi zamanı bize gelip kalacak-mış(nişanlımın söylediği bu kv nin hiçbişeyden haberi yok) hatta nişanlıma kızım bu saatten sonra beni bırakmaz falan diyormuş. kv nin şu an yaşadığı şehirden farklı bi şehirde yaşayacağız işlerimizden ötürü. ben bunu istemediğimi net bi şekilde söyledim nişanlıma. en fazla gelirse 1 ay gelir kalır dedim. bu yüzden de tartıştık.
sorum şu ki dul kv si olanlar yılın belli bi ayı size gelip kalır mı kv niz? normal olan bu mudur? geldiğinde ne kadar kalır? ya da bu konu açıldığın da tekrardan nasıl konuşmalıyım ben mi çok tepki gösteriyorum.

Dipnot: kızlar öncelikle geribildirimleriniz için teşekkür ederim. hepsini okudum. fakat dul olmayan bir kv ninde yaptıklarını gördük çoğu kez burada. kv nin eşi olup ta kalabalık 2 eltisi 3 görümcesi olan aileler de var. onların daha iyi olacağı kesin değil. bizim öyle bir durumumuz yok nişanlımın bi annesi bir de kız kardeşi var. demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki. eşi yaşayan bi kayınvalidem olur farklı şehirlerde yaşarız kalan yine gelip kalmak ister yani. mümkün mertebe bu içinde bulunduğum durumu benim kv ile konuşup anlaşmam lazım diye düşünüyorum. çünkü kadının ne düşündüğünü bile bilmiyorum henüz.

nişanı atsam bize ziyan olacak, nişanlım boşuna evham yapıyorsun belki rahat edemeyecek git gel yapmayacak hiç gelmeyecek diyor. ya da ilerde kv nin annesi yaşıyor onlarla kalırlar belki diyor. ama yılın belli ayında gelmek isterse de gelme diyemem diyor. bunlar önümüzdeki seçenekler ısrarla bu konuyu açmandan rahatsız oluyorum annem de annem diyorsun yeter artık diyor. ne yapacağımı şaşırdım. olmayan bi konu hakkında konuşmak ne zormuş. sürekli yanlış anlaşılıyorum.
Yapma etme eyleme. Bak bu yolda ne evlilikler ziyan oldu. Erkeğin sözüne güvenilmez. KV sandığın kadar masum değildir. Uyarımı yaptım ben. Gerisi size kalmış

merhaba kızlar
ben nişanlıyım şu anda ev bakma aşamasındayız. kendimize göre 2+1 ev bakıyoruz. dul bi kayınvalidem var. kendi evi ve maaşı var ama tek kalamıyor. şu anda kızında kalıyor. kızı da evli bu arada. biz evlendiğimizde de yılın belli bi zamanı bize gelip kalacak-mış(nişanlımın söylediği bu kv nin hiçbişeyden haberi yok) hatta nişanlıma kızım bu saatten sonra beni bırakmaz falan diyormuş. kv nin şu an yaşadığı şehirden farklı bi şehirde yaşayacağız işlerimizden ötürü. ben bunu istemediğimi net bi şekilde söyledim nişanlıma. en fazla gelirse 1 ay gelir kalır dedim. bu yüzden de tartıştık.
sorum şu ki dul kv si olanlar yılın belli bi ayı size gelip kalır mı kv niz? normal olan bu mudur? geldiğinde ne kadar kalır? ya da bu konu açıldığın da tekrardan nasıl konuşmalıyım ben mi çok tepki gösteriyorum.

Dipnot: kızlar öncelikle geribildirimleriniz için teşekkür ederim. hepsini okudum. fakat dul olmayan bir kv ninde yaptıklarını gördük çoğu kez burada. kv nin eşi olup ta kalabalık 2 eltisi 3 görümcesi olan aileler de var. onların daha iyi olacağı kesin değil. bizim öyle bir durumumuz yok nişanlımın bi annesi bir de kız kardeşi var. demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki. eşi yaşayan bi kayınvalidem olur farklı şehirlerde yaşarız kalan yine gelip kalmak ister yani. mümkün mertebe bu içinde bulunduğum durumu benim kv ile konuşup anlaşmam lazım diye düşünüyorum. çünkü kadının ne düşündüğünü bile bilmiyorum henüz.

Kadıncağızın eşi yok yılda bi kere gelse nolur ki . Kötü bi insan olmadıktan sonra sana fenalık yapmadıktan sonra. Ki zaten en iyi kızında rahat eder buna emin ol. Bence çok abartıyosn aynı durumda annen olsa gelsin sürekli sizde kalsın isterdin. Eşin de bir evlat onunda annesi var unutuyprsub. Kendini onun yerine koy. Ha kadın fena bi kadındır o zaman haklısın derim sana . Ama nişanlısınız az çok tanımışsındır

Kadıncağızın eşi yok yılda bi kere gelse nolur ki . Kötü bi insan olmadıktan sonra sana fenalık yapmadıktan sonra. Ki zaten en iyi kızında rahat eder buna emin ol. Bence çok abartıyosn aynı durumda annen olsa gelsin sürekli sizde kalsın isterdin. Eşin de bir evlat onunda annesi var unutuyprsub. Kendini onun yerine koy. Ha kadın fena bi kadındır o zaman haklısın derim sana . Ama nişanlısınız az çok tanımışsındır
Yılda bi kez olsa keşke. Yılın yarısı Bizde yarısı kızında kalacakmış.

en iyisini yapmissiniz gelinin yakininda çok kizinin yakininda rahat edecektir
Aynen canım yendemde iyi ama kendi annesi aynı mahallede kendi annesi iyi olsa bile kadın kıskançlık yapabilir,malum ülkemizde bu durum çok fazla.Ama ben annemede bakarım kaynanama yardımcı da olurum annem biraz hassas kadın ve narin

merhaba kızlar

valla ben öyle kacak dövüsü sevmem kaynanan al karsına nisanlından yanında olsun böyle böyle bi fikri var siz ne düsünüyosunuz de ki 1 ay bile fazla yani gec bunları ben evimde kimseyi 2 gunden fazla istemem eger derse ogluun evi gelicem tabi zaten anla tinayeteni bu o kafadan arkana bakmadan kac nisanlın sana laf salatası yapıyo annesine bakıs acısı acınıcak dul anne kafası oldugu sürece baska ogluda yokmus hastalanır vs hep sen bakarsın valla isin zor

Back
X