Kv kb sorunsalı :((

sonCamene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
297
327
23
Herkese merhaba.


Evlendiğimden beri eşimin annesini hiç sevemedim, çok hain bana karşı ve eşimi hep ayırıyor (sonunda eşimde farketti) anlatsam çok uzun olur. Zaten o da beni sevmiyor. Babasini da sevmedim ama kv ve gorumceye göre hep daha samimi gelmiştir. Birde kbirader var onunla aram biraz daha iyi.

Ve onları sevmediğimi eşime pek yansıtmadım.

Beni evladımı eşimi hep diğer çocuklarından torunlarından sonra görürler ayırırlar .



Birde mezhepler farklı psikolojik baskı ile giydirip ibadethanelerine götürüyorlar, benim inancima saygılar sıfır. Gitmesem laf laf üstüne söyleniyor bir kere denedim tepkilerini merak etmistim. Ama isteyerek gidiyorum eşim için. Merak eden olursa mesaj atsın burada mezhep belirtmeyecegim.



Haftanın min. 4 günü kv ve kb ile geçiriyoruz ! Yahu sen git ben gelmiyorum dedikçe eşim beni zorladı ve hep gittim. Zaten gitmezsem hemen bana tavır koyulur laf sokulur yine kalbimin kırıldığı ile kalırım karşılık veriyorum ama sanki ben yokmusum gibi davranılır cevap dahi verilmez.


Sonra kb, eşim ve abisini eşlerinin yanında azarlar bağırır ikisinden de ses çıkmaz.


Geçen Kb evde tamir yapıyor eşim tutturdu gideceğim. Bırak dedim karışma naparsa yapsın. Yok gidicem bu sefer duydun gelmedin der azarlar. Neyse gittik. Baktım eşim nasıl yapıldığını tarif ediyor. Aman sen misin işi tarif eden senin tarifinle mi iş yapacağım diye azarladı ama ben sinirden ölüyorum. Eşim sessizce güldü ve öylece çocuk gibi elinde malzemeler yardım edicem diye bekledi.


Eve çıktık kavga kıyamet. Diyorum abi kardeş 30 yaşında adamlarsınız utanmıyorsunuz eşlerinizin yanında kendini küçük düşürüyorsunuz babanıza tavir koyamiyorsunuz. Müsaade ediyorsunuz sizi kırmasına,bizi azarlayınca da susuyorsunuz. Hala durmadan yanına iniyorsunuz. Ben babandan azar işitip annen iftira atsın diye evlenmedim dedim. Susuyor.


Ben gururuma yediremiyorum eşimin azar işitmesini. Keza bende sürekli azar işitiyorum. Kendimi çoğunlukla savunuyorum ama 3 yılı geçti böyle çok yoruldum. Eşimi çok seviyorum kırmak istemiyorum üzüldüğünü görünce kıyamıyorum.

Bu olanlara rağmen çok bağlı çok düşkün ailesine. Başbaşa pikniğe bile gidemiyoruz neymiş kırılırlarmış.


Gitmek istiyorum bebegimle yalniz kalmak istiyorum ama eşim işe gittiğinde bile akşamı zor ediyorum kıyafetlerini falan kokluyorum düşünün 11 yıldır hayatımda çok alışkınım .

Günlerdir uyuyamıyorum.Özsaygı denen şey de kalmadı. Ben nasıl çıkacağım bu durumun içinden ne olur akil verin.

Eşimi incitmeden nasıl kesin çizgimi belirlerim. Çünkü eşim her ne olursa olsun aileme çok saygılı ben aksi birşey yapmak istemiyorum.



Cevap yazılmasa bile içimi döktüm teşekkür ederim.
 
Okurken içim darlandı üstüne birde sıcaklar
bütün bu olanlar senin bir duruşun olmadığı için, eşini çok sevdiğin değer verdiğin incitmediğin için, kimseyi kırmayim üzmeyim aman eşimle aram bozulmasın vs dediğin için
birkere kusura bakma ama senin kendine özgüvenin kalmamış.. tamam herkes elbette ki eşini seviyordur
ama sizin ki çok başka boyuta gelmiş herşeyi ölçülü yapmadığınız sürece tepenize çıkarlar
kp beni azarlıyacak eşim kıs kıs gülecek he ? olay çıkarırım orda asla böyle birşey yapamaz yaptırmam . öyle birşey yaparsa onu koca yerine koymam
neden ? çünkü benim bir duruşum var sınırlarım var kurallarım var baskınlığım var.
öncelikle bir duruşun olsun ne istiyorsan onu yap.. hayatını başkalarına göre kesinlikle yönlendirme.
eşimi kırmadan üzmeden huzurumu bozmadan nasıl düzeltebilirim bu durumu deme
kırman gerekiyorsa kıracaksın.. sadece senin huzurun kaçmayacak onunda kaçacak bunu unutma.
eşin ile otur konuş. istediklerini beklentilerini söyle. bir süre mesafeli davran soguk davran ki anlasın
nasıl alıştırırsan öyle gidermiş eşini böyle sen alıştırmışsın birazda.
ne demek tek pikniğe gidemiyoruz ailesi alınırmış.. onlar kim ya ? anne baba tamam da ne işi var heryerde?
onlar alınacak diye ben kocamla baş başa pikniğe gidemeyeceğim öyle mi tövbe est.. neden eli maşalı olmuyorsun
lüften ezdirme kendini bu mağdur pasif halinden bir sıyrıl bu dünyaya bir daha mı geleceksin ? sağlam bir cinnet geçir hatta.
 
sizi zorla kendi mezheplerinin ibadetlerine götürmelerine izin veren ve her dakika ailesi ile yapışık yaşamanızı isteyen eşinizin kıyafetlerini koklamayıverin. azıcık ağırlığınız olsun kendi hayatınızda. rest çekin. korkmayın ölmezsiniz.
 
Bence eşinize babana tavir koy demediz yanliş onlarin aile ilişkileri öyle gülup geçmiş eşiniz yoksa sürekli huzursuzluk olur babasini taniyor ona göre davraniyor demek ki...size gelince biraz mesafeli olmalisiniz eşinizi de bu konuda ikna edin benim evde islerim varr diyerek veya o demeden siz plan yapin surya gidelim ve ya misafir gelecek böyle böyle gitmemeye alisir .
 
Kızlar okuyup cevaplandırdınız çok sağolun. Son derece haklısınız. Eşim maalesef hiç bir zaman beni savunup dik duracak biri değil. Ben ailesiyle konuşmayı düşünüyorum bir keresinde cesaretimi toplayıp sorunumu anlattım çok hakliyken hepsi birbirini savunup beni haksız çıkardılar ben ağlamaklı oldum konuşamadım daha fazla. Eltim aylarca küs kalıp onlarla konuşmadı yanlarına gittiği gün senin dayak zamanın geldi diyip kadını daha da ezdiler. Herşeyden korkar oldum mal gibi bişey oldum
 

İlk zamanlar her gün oradaydım üç senenin sonunda haftada bu kadar indirebildim . Yavaş yavaş kopmaya çalışıyorum
 
Elli yaşına gelse de babanın oğlunu azarlaması gayet doğal hatta şirin geliyor. Eşiniz de alınmıyor ki gülümsüyor. Beni de bu hayatta ayarlayabilen tek kişi hala babamdır. Neredeyse kırk yaşında evli kadınım. Eşimi de ilgilendirmez benim babamla aramdaki konu. Onu azalıyorsa babam ve eşim bunda bir kötü niyet seziyorsa da kendi verir cevabını.
 

E böyle hayat geçmez... Siz eşinizi kırmaýin eşiniz sizin kırılmanızı izlesin. Hayat erkeklere güzel.
 
Valla zaten güzel bir çocukluk yaşamadım. Ergenlikte Ailemle aram hep bozuktu . Çok küçük yaşta evlendim birde. İnanın kaldıramıyorum bazen belki de ben buyutuyorum bilmiyorum ama katlanılması çok çok zor geliyor
 
Kendin cevap ver o zaman. En basitinden "ben çocuk muyum vs" filan de. Biraz laflarını önceden planla sonra da soyle. Sen susarsan eşin de ezer onlar da. Kocanı da seninle ilgili her cevap vermediği zaman için cezalandır yani kendinden uzak tut canım. Hep hayatı normal devam ettirirsen nerden anlıcak da gelişcek bu adam?
Adama zaafını belli etme içinden sev.
 
Siz sadece sizi azarladıklarında kendinizi koruyun izin vermeyin !
Eşinizi azarlarlarsa azarlasınlar koca adam kendisi rahatsız olmuyor demek ki .Oluyorsa da bir zahmet başkalarının yanında benimle böyle konuşmayın diye uyarabilir.Önce siz kendinizi ezdirmediğinizi gösterin belki eşinize de örnek olur :)
 
Kp ve kv degil sorun .Onlarin dibinden ayrilmayan esiniz...Bence anne babasını elestirmeyin azar niye yiyorsun vs muhabbetine girmeyin .siz ustune dustukce kiymete biner .Biraz ağırlığınızı koysaniz iyi olur .
 
Esin kırılacak yapacak bisey yok.gozleri kör olmuş seni ezdiklerini görmüyor.su adamları bu kadar kırmaktan korkmayın kırılması gerekiyorsa kırılsın hep kadinlar mi kırılacak?
 
Eşinin ailesine karşı kendiyle alakalı susmasını anlarım. Bazı erkekler eşlerine bir laf dendiğinde konu uzamasın diye susar onu da anlarım. Ancak seni zoraki ailesinin bulunduğu yere götürmesne haftanın 4 gününden pikniğine kadar ailesiyle baskı altında tutmasını asla anlayamam. Demek senin eşinin bi tek sana gücü yetiyor. Senin sorunun kv kb değil, senin asıl çarpıştığın kişi eşin. Alıp karşına konuşacağın kişi de o. Dik durman gereken yerde resti çekeceğin kişi de o.
 
Ben hep izin verdiğim ölçüde insanların benim kişisel alanımı ihlal edeceklerini düşünürüm. Memnun olmadığın bir durum varsa önce sen kendini değiştireceksin. Mesela bir daha benzer bir durum yaşanırsa kırıcı olmadan memnuniyetsizliğini herkesin yanında ifade et.
 
Siz eşinizin ailesini, kendi dini inancınıza ibadetinize karıştırmayın restleşin kavga edin ama bu ennnn temel hakkınızı koruyun. Babasının eşinize bağır çağır yapması sizi hiç ilgilendirmez bence. Herkesin anne babasıyla kurduğu ilişki farklıdır benim de annemle laf sokmalı ağır şakalı kırılmalı dökülmeli hatta bazen ağlatmalı bir ilişkim var eşimin haddine değil yani kimse karışamaz annem değil mi istediğim gibi ezdiririm kendimi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…