Bence eşinize babana tavir koy demediz yanliş onlarin aile ilişkileri öyle gülup geçmiş eşiniz yoksa sürekli huzursuzluk olur babasini taniyor ona göre davraniyor demek ki...size gelince biraz mesafeli olmalisiniz eşinizi de bu konuda ikna edin benim evde islerim varr diyerek veya o demeden siz plan yapin surya gidelim ve ya misafir gelecek böyle böyle gitmemeye alisir .
Elli yaşına gelse de babanın oğlunu azarlaması gayet doğal hatta şirin geliyor. Eşiniz de alınmıyor ki gülümsüyor. Beni de bu hayatta ayarlayabilen tek kişi hala babamdır. Neredeyse kırk yaşında evli kadınım. Eşimi de ilgilendirmez benim babamla aramdaki konu. Onu azalıyorsa babam ve eşim bunda bir kötü niyet seziyorsa da kendi verir cevabını.Herkese merhaba.
Evlendiğimden beri eşimin annesini hiç sevemedim, çok hain bana karşı ve eşimi hep ayırıyor (sonunda eşimde farketti) anlatsam çok uzun olur. Zaten o da beni sevmiyor. Babasini da sevmedim ama kv ve gorumceye göre hep daha samimi gelmiştir. Birde kbirader var onunla aram biraz daha iyi.
Ve onları sevmediğimi eşime pek yansıtmadım.
Beni evladımı eşimi hep diğer çocuklarından torunlarından sonra görürler ayırırlar .
Birde mezhepler farklı psikolojik baskı ile giydirip ibadethanelerine götürüyorlar, benim inancima saygılar sıfır. Gitmesem laf laf üstüne söyleniyor bir kere denedim tepkilerini merak etmistim. Ama isteyerek gidiyorum eşim için. Merak eden olursa mesaj atsın burada mezhep belirtmeyecegim.
Haftanın min. 4 günü kv ve kb ile geçiriyoruz ! Yahu sen git ben gelmiyorum dedikçe eşim beni zorladı ve hep gittim. Zaten gitmezsem hemen bana tavır koyulur laf sokulur yine kalbimin kırıldığı ile kalırım karşılık veriyorum ama sanki ben yokmusum gibi davranılır cevap dahi verilmez.
Sonra kb, eşim ve abisini eşlerinin yanında azarlar bağırır ikisinden de ses çıkmaz.
Geçen Kb evde tamir yapıyor eşim tutturdu gideceğim. Bırak dedim karışma naparsa yapsın. Yok gidicem bu sefer duydun gelmedin der azarlar. Neyse gittik. Baktım eşim nasıl yapıldığını tarif ediyor. Aman sen misin işi tarif eden senin tarifinle mi iş yapacağım diye azarladı ama ben sinirden ölüyorum. Eşim sessizce güldü ve öylece çocuk gibi elinde malzemeler yardım edicem diye bekledi.
Eve çıktık kavga kıyamet. Diyorum abi kardeş 30 yaşında adamlarsınız utanmıyorsunuz eşlerinizin yanında kendini küçük düşürüyorsunuz babanıza tavir koyamiyorsunuz. Müsaade ediyorsunuz sizi kırmasına,bizi azarlayınca da susuyorsunuz. Hala durmadan yanına iniyorsunuz. Ben babandan azar işitip annen iftira atsın diye evlenmedim dedim. Susuyor.
Ben gururuma yediremiyorum eşimin azar işitmesini. Keza bende sürekli azar işitiyorum. Kendimi çoğunlukla savunuyorum ama 3 yılı geçti böyle çok yoruldum. Eşimi çok seviyorum kırmak istemiyorum üzüldüğünü görünce kıyamıyorum.
Bu olanlara rağmen çok bağlı çok düşkün ailesine. Başbaşa pikniğe bile gidemiyoruz neymiş kırılırlarmış.
Gitmek istiyorum bebegimle yalniz kalmak istiyorum ama eşim işe gittiğinde bile akşamı zor ediyorum kıyafetlerini falan kokluyorum düşünün 11 yıldır hayatımda çok alışkınım .
Günlerdir uyuyamıyorum.Özsaygı denen şey de kalmadı. Ben nasıl çıkacağım bu durumun içinden ne olur akil verin.
Eşimi incitmeden nasıl kesin çizgimi belirlerim. Çünkü eşim her ne olursa olsun aileme çok saygılı ben aksi birşey yapmak istemiyorum.
Cevap yazılmasa bile içimi döktüm teşekkür ederim.
Kızlar okuyup cevaplandırdınız çok sağolun. Son derece haklısınız. Eşim maalesef hiç bir zaman beni savunup dik duracak biri değil. Ben ailesiyle konuşmayı düşünüyorum bir keresinde cesaretimi toplayıp sorunumu anlattım çok hakliyken hepsi birbirini savunup beni haksız çıkardılar ben ağlamaklı oldum konuşamadım daha fazla. Eltim aylarca küs kalıp onlarla konuşmadı yanlarına gittiği gün senin dayak zamanın geldi diyip kadını daha da ezdiler. Herşeyden korkar oldum mal gibi bişey oldum
+1milyonsizi zorla kendi mezheplerinin ibadetlerine götürmelerine izin veren ve her dakika ailesi ile yapışık yaşamanızı isteyen eşinizin kıyafetlerini koklamayıverin. azıcık ağırlığınız olsun kendi hayatınızda. rest çekin. korkmayın ölmezsiniz.
Eşinin ailesine karşı kendiyle alakalı susmasını anlarım. Bazı erkekler eşlerine bir laf dendiğinde konu uzamasın diye susar onu da anlarım. Ancak seni zoraki ailesinin bulunduğu yere götürmesne haftanın 4 gününden pikniğine kadar ailesiyle baskı altında tutmasını asla anlayamam. Demek senin eşinin bi tek sana gücü yetiyor. Senin sorunun kv kb değil, senin asıl çarpıştığın kişi eşin. Alıp karşına konuşacağın kişi de o. Dik durman gereken yerde resti çekeceğin kişi de o.Kızlar okuyup cevaplandırdınız çok sağolun. Son derece haklısınız. Eşim maalesef hiç bir zaman beni savunup dik duracak biri değil. Ben ailesiyle konuşmayı düşünüyorum bir keresinde cesaretimi toplayıp sorunumu anlattım çok hakliyken hepsi birbirini savunup beni haksız çıkardılar ben ağlamaklı oldum konuşamadım daha fazla. Eltim aylarca küs kalıp onlarla konuşmadı yanlarına gittiği gün senin dayak zamanın geldi diyip kadını daha da ezdiler. Herşeyden korkar oldum mal gibi bişey oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?