- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
bipolar bozukluk türü şeyler torundan ziyade çocuklara geçer diye biliyorum. çocuklarında var mı bu durum ?
Genetik bir rahatsızlık olmadığı için çocuğunuza geçmez çünkü psikolojik bir durum kvnin durumu.
ilaç alması garip birşey değil ne var bunda?Arkadaşlar merhaba, kv ile çok sorun yaşamıştım daha doğrusu eşimin ailesi ile, boşanma aşamasına geldik kv habire bana küsüyordu sürekli benim kusurumu hatamı bulmaya çalışıyor, aileme şikayet ediyor vs derken bir şekilde daha iyiyiz şimdi. Ben bu süreçte eşimin ağzından laf alamasam da kv nin hal tavırlarından içtiği ilaçlardan vs psikolojik rahatsızlığı olduğunu az çok anlıyordum ama tamamen eminim artık kv manik depresif. Hiçbir fiziki engeli olmamasına rağmen bana çocuk bakamam yardımcı olamam diye habire tekrarlamasının sebebini şimdi anladım.
Şimdi kafamda yeni soru işaretleri var, genetik olarak bebeğime yansır mı gibi...İçinizde psikolog varsa yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca görümcemde evli ve onlarda çocuk yapmıyorlar (eşi istemiyor büyük ihtimal o benden daha önce anladı ) kendimi saftirik gibi hissediyorum. Eşime de kızıyorum bana tek kelime etmedi annesini hep korudu sakladı...
Etrafında olanlar, bu durumu yaşayanlar, velhasıl yorumlarınıza deneyimlerinize ihtiyacım var.
İyi de her hastalık %100 alt nesile geçer diye kesin kural nerede var ki?
Kayınvalidenize bu teşhisi kim koydu acaba? Sizin fikriniz mi, doktor raporu var mı?
ilaç alması garip birşey değil ne var bunda?
hiçbir fiziki engeli olmaması çocuguna bakmasını gerektirmez
madem psikolojık rahatsızlıgı olan insan sana garip geliyor cocuguna bakmasını niçin istiyorsun?
görümcenin olmayan cocugundan sanane ayrıca ?
yapmadıgını nereden biliyorsun ?
belki olmuyor çocugu, eşinin istemediğini nereden biliyorsun hay allahım ya.................
çok enteresansın gercekten
bi de böyle gizli gizli araştırmak tanı koymak yerine eşinizle konuşsanıza.
Benim fikrim değil tabiki...Zaten konuşmalardan anlıyordum, sürekli ilaç kullanmasından, bazen aşırı neşeli olup (abartılı derecede) bazen kimseyle konuşmamasından, tavırları davranışları zaten belli ediyor. Konuşurken ağzından kaçırıyor ilaçlarını gördüm bir kaç kere vs velhasıl 5 senedir içindeyim işte bu ailenin, daha yeni emin oldum düşünün o kadar inceledim.
Eşim, görümcem, kp hepsi kv yi aşırı koruyor hiçbiri net bir şey söylemiyor bu konuda. Deyim neredeyse toz kondurulmuyor hep benim alttan almam gerekiyordu, çok ketumlar.
Zaten aile içi meseleleri eşim bana anlatmaz konuşmaz bile. Kv hep kendi anlatır.
Bilmiyorum da bence boş yere kafada kuruyorsun gibime geldi.Yok tabiki ama ciddi bir rahatsızlık biraz araştırınca iyice telaşlandım, bir de 5 yıldır tanıyorum kv yi inanın o kadar zor ki , kullandığı ilaçlara rağmen sık sık depresyon moduna giriyor, bir bakıyorsunuz aşırı neşeli kahkahadan kırılıyor bir bakıyorsunuz odasına kapanmış kimseyle konuşmuyor, insan ne yapacağını şaşırıyor...
Hiç bir sebep yokken defalarca küstü benimle mesela, tüm ailesi bana cephe aldı ben ne bilebilirim kv nin rahatsızlığını? Konuşmalardan vs kendim çıkardım ve emin oldum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?