Kv kp in arabanin satilmasinin siniri

Senden de bak bizimde cocugumuz olcak biz de onu okutacaz evlendirecez sanki zamani gelince biz ondan para pul mu isticez hatta biz ona destek olcaz dee belki anlar kafaya takma hamilesin bisey felan olur ya sabir cek cok işe yarar allah yardimcin olsun

evlatlarımızı yetiştirirken, kendimize yatırım olarak görmemeliyiz.
Hep dua ederim, evladıma muhtaç olmayayım, kendi hesabı düzeni olsun. Beklenti içinde olmamayım.
Canı isterse, içinden gelirse 'o tutsun benim elimden.. ' diye..

Yazdıklarınızda haklısınız ve genel olarak yaşanan bir problem.
Çok kişiden duyarım 'evlattan hayır yok, gelinden hayır yok... '

Beklenti neydi ki, ne oldu? Yani aile tabii ki atmayız can ciğerimiz ama evlendikten sonra da mıç mıç olmaya karşıyım.

'Saçını başını yolcam' cümlesi için de bşy diyemiyeceğim. Seviye belli..

kaptinn kaptinn

kaptinn kaptinn , Eşim ailesine 10bin tl borç verdi, üstelik başkasından aldı.
bu arada benim altınlarım vardı. Verebilirdim ama vermedim.
Keyfi harcamalar başka, zorunlu ihtiyaçlar başka benim gözümde. Yeri ve zamanı bilecek kadar idrak edebiliyorum her şeyi..

Su kendi borcunu baskalara yikma calismalarida hep Türklerde duyuyoruz nedense. Insanlar imkanlarina göre yasamalari lazim veya calisip kendileri ödeyecek. Borc yap baskalari ödesin ne güzel. Hickimseye aslinda ne kadar paran oldugunu söylemeyeceksin. Acil durumda yine yardim teklif edersin,ama aksi takdirse millet seni banka biliyor

Çok şükür kayınvalidem para derdinde değil kayinpederim zaten evlendigim 3 ay sonra vefat etti. Bence mesafeli davran hem kayinpederin hem kayınvaliden ikiside sinir bozucu insanlar iznini kendine kullan bu insanlar için harcama dinlen derim.

Hic birsey icin degil sacini yolarim cümlesinin hesabini sorardim. Aynaya baktiginizda kendinizde sayginizi görün lutfen. Bu cumlenin şaka yollu da olsa asla soylenmemeli ben kabul edemezdim. Araba olayina gelince iyi yapmışsınız. Sizin bebeğiniz olacak kizim borclarinizi kapatmışsiniz iyi bari biraz da olsa rahatlamissinizdir diyecegine ettigi laflara bak. Hic taviz verme lutfen kendine de boyle sözler ettirme.

Siz eşinize aranızda geçen diyaloğu söylemezseniz kayınvalideniz kaptinn bana böyle dedi alındım diye eşinize mi anlatıyor? Eğer böyleyse sahiden çok ayıp. Benim eşimin annesi çok tatlı bir kadıncağızdır ama bazen düşünmeden söylediği şeyler olabiliyor. Hepimizin olur. O durumlarda ben cevap veriyorum ama kırmadan. Eşime de her zaman söylerim. Senden bağımsız olarak bizim bir ilişkimiz var. Biz anne kızız aramızdaki herşeyi bilmek ve müdahil olmak zorunda değilsin diye. O da kırıcı olunmadığı sürece bir şey demez zaten.

Ama haklısın her ilişkinin farklı bir dinamiği var. Sizde böylesi daha kolaysa böyle olması daha iyi tabiki. Eşiniz annenizi ona şikayet ettiğinizi düşünmüyor olabilir ama o yanınızda değilken olmul bir şeyin hesabını annesine sorduğunda annesi oğlumu bana karşı dolduruyor kafasına girebilir. Zaten "Sen neden saçını yolucam diyorsun kaptinne anne?" Diye sorarsa "Aaaa ben şaka yaptım bişey demedim ki oğlumm." Diyecektir. Eşiniz de size annesinin kötü bir niyeti olmadığını söyleyecektir :) Bu durumda da böyle tatsız şakalar sürebilir. Ben olsam "Anne şaka yaptın biliyorum ama ben böyle şakaları sevmiyorum." diyip eşime de anlatmazdım sanırım. Eşim bunu duysa bile bana "Neden öyle dedin?" Diye soramaz ki :) "Napayım sevmiyorum öyle şaka" derim
Eşime anlatiyo evet o yuzden once ben anlatmayi tercih ediyorum yoksa kv den dinledigi zaman bu seferde bana karsi ters davranabiliyo erkekler bu konularda saf oluyo malesef ne duyuyosa ona inaniyo :)

Bec saf manasında kullanılmaz kaptinn, afedersin ama salak aptal manasında kullanılır. Bir cinnet her şeyi çözer, onlar 1 yapıyorsa sen 3 yap ki sinsinler bir süre sonra, yoksa çok zorlanırsın. Çok iğrenç bir kayınvaliden var, saçını yolacakmışmış, hiç konuşturmaman lazım o kadını aslında.
Gercekten mii bana saf anlaminda kullaniliyo demistiler :eek:

canım mesafeni koruyacaksın haftada değil ayda 1 belki gideceksin aramıcan sormıcaksın 2 tane devlet memuru olan çocuğu var onlar yardım etsin bir zahmet deseydin onları okutmuşsunuz. biraz sınırını belirlemen gerekli yoksa çok daha huzursuz olacaksın
5 dk mesafedeyken ayda 1 olmuyo kuxum haftada 1 e zor düsurdüm biliyosun aslinda mesafeliyimde ama azicik güler yüz gösterdim mi eskiye dönüyolar bende soguk olmiyayim diye ugrasiyorum ama ayni zamanda da uzak duruyorum cok zor bu mesafe isleri ya

bu tarz insanlara ne kadar açıklama yaparsanız o kadar çok laf sokacak yer buluyorlar,benim kv de iyi kadındır ama meraklıdır,onun sorduğuna değil de canımın istediği şeye cevap veriyorum mıy mıy konuşuyorum,uyuycam biraz başım ağrıyor filan derken yakamı bırakıyor:eğlence:
Benmkiler birakmiyo iste aksam mesela mutfagi topluyorum dedim isim var yani soyledim ama yarim saat tuttu beni telefonda en son soylicek seyi bitti de oule kapatti

Cnm evlenmeden önce eşimin bı aracı vardı. Arac çok eski değil ama yenide değil. Ailemden biri istedi. Verirken arabaya bişey olursa yaptıracaksan al dedim. Araç bizim evin önünde park halindeydi. Anahtar da bendeydi. neyse aldı aracı araç da problem çıktı. Hemen yaptırdı aracı.
Balayına giderken de araç eşimin akrabasındaydi. Nikah günü kuzeni kullandı aracı.
Balayına gittik hiç bize haber vermeden baya baya uzak bir yere gitmiş. Arabaları da var bu arada rezilliğe bak.
Ay arabayı almaya gittik araba arabalıktan çıkmış.
Eşim sinir oldu.
Evlendik aracımızı baya baya yeniledik. Aracımız bı kaç yıllık yani yeni.
Nazardan çok korkarım kimseye söylemedik değiştirdiğimizi, birde kimse istemesin die söylemedim.
Bu kuzen arabaları olduğu halde aracımızı istemek için aradı inanılır gibi değildi.
Eşim şok oldu.
Tabi ki aracı vermedik.
Kendi araci varken neden sizinkini istiyo:110:
Herkes istiyo eger bi kere tm dersen gerisi de geliyo
Bn hamileyim kapimizin onunde araba olmasi gerekiyo normalde ama biz tutamadik cunku genelde bizde durmuyodu surekli istiyodular nasil olsa vsrla yok arasi dedik sattik en son

Saclarini yolacam dedirtecek kadar mesafeli davranmissiniz maalesef...
Daha once hic boyle bi cumle duymamistim inan ki
Aksamdan beri düsüne düsune deliricem bugun karnima sancilar girdi esim geldi is yerinden sinirden cok fazla gerildim sanirim aliskin dgilim bende boyle seylere

Senden de bak bizimde cocugumuz olcak biz de onu okutacaz evlendirecez sanki zamani gelince biz ondan para pul mu isticez hatta biz ona destek olcaz dee belki anlar kafaya takma hamilesin bisey felan olur ya sabir cek cok işe yarar allah yardimcin olsun
Evet iste herkes cocugunu okutuyo buyutuyo evlendiriuo bunu anlamak istemiyolar sanki yaptiklari farkli bi durum baska kimse yapmamis gibi amlatiyolar

evlatlarımızı yetiştirirken, kendimize yatırım olarak görmemeliyiz.
Hep dua ederim, evladıma muhtaç olmayayım, kendi hesabı düzeni olsun. Beklenti içinde olmamayım.
Canı isterse, içinden gelirse 'o tutsun benim elimden.. ' diye..

Yazdıklarınızda haklısınız ve genel olarak yaşanan bir problem.
Çok kişiden duyarım 'evlattan hayır yok, gelinden hayır yok... '

Beklenti neydi ki, ne oldu? Yani aile tabii ki atmayız can ciğerimiz ama evlendikten sonra da mıç mıç olmaya karşıyım.

'Saçını başını yolcam' cümlesi için de bşy diyemiyeceğim. Seviye belli..

kaptinn kaptinn
Kesinlikle bisey beklememk gerek. Eger dogurduysak sevdiysek bakmakta bizim görevimiz kendi ayaklari uzerinde durmaya basladiginda birakicaksin cocuklari kendi hayatlarina baksinlar yakalarina yapisip para dilenmenin manasi yok ki..

Su kendi borcunu baskalara yikma calismalarida hep Türklerde duyuyoruz nedense. Insanlar imkanlarina göre yasamalari lazim veya calisip kendileri ödeyecek. Borc yap baskalari ödesin ne güzel. Hickimseye aslinda ne kadar paran oldugunu söylemeyeceksin. Acil durumda yine yardim teklif edersin,ama aksi takdirse millet seni banka biliyor
Evet cebinde paran oldugunu bilen yapisiyo bide ailelerden geride isteyemiyosun babana borc verdin geri istedin hayirsiz evlat konumuna geciriyolar hemen
Ama sen onlardn borc aldiysan her firsatta istiyolar o ayri..

Bec saf manasında kullanılmaz kaptinn, afedersin ama salak aptal manasında kullanılır. Bir cinnet her şeyi çözer, onlar 1 yapıyorsa sen 3 yap ki sinsinler bir süre sonra, yoksa çok zorlanırsın. Çok iğrenç bir kayınvaliden var, saçını yolacakmışmış, hiç konuşturmaman lazım o kadını aslında.
Hangi dil bu bacım

Çok şükür kayınvalidem para derdinde değil kayinpederim zaten evlendigim 3 ay sonra vefat etti. Bence mesafeli davran hem kayinpederin hem kayınvaliden ikiside sinir bozucu insanlar iznini kendine kullan bu insanlar için harcama dinlen derim.
Zaten kimse icin son aylarimi harcayamam :) isteyen küssün isteyen darilsin evde dinlenmek icin aldigim izini kv kp gonlu yaparak harcicak degilim

Hic birsey icin degil sacini yolarim cümlesinin hesabini sorardim. Aynaya baktiginizda kendinizde sayginizi görün lutfen. Bu cumlenin şaka yollu da olsa asla soylenmemeli ben kabul edemezdim. Araba olayina gelince iyi yapmışsınız. Sizin bebeğiniz olacak kizim borclarinizi kapatmışsiniz iyi bari biraz da olsa rahatlamissinizdir diyecegine ettigi laflara bak. Hic taviz verme lutfen kendine de boyle sözler ettirme.
Ben o sokla sadece sustum soyledigi seyi duyunca zaten 2 3 kere tekrar etti sonra arya baska laf girdi yuz yuze soylemis olsa belki durum farkli olurdu en azindan bakisimin farkina varip susanilirdi

Back
X