• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV KP kendisini istemediği halde evlenen var mı?

Peki ben bu durumu önceden anlayabilir miyim sizce yoksa hiç renk vermiyorlar mi ben çünkü arada bu konuya değiniyorum birkaç bişey konusuyoruz ilerideki tutumu hakkında hayatımın en büyük hatasını yapmaktan çok korkuyorum ama vazgeçersem de hep içimde ukte kalacak

bana göre anlayamazsın ama kendim dahil evlendikten sonra değişmeyen erkek henüz görmedim
benim eşimle aramdaki tek problem annesinin babasının saçma sapan davranışlarıydı eşim gerekirse görüşmem dedi ki nişanlıyken ailesine inanılmaz tepkiliydi. ne zaman evlendik o zaman ailesinden iyisi olmadı
benden sana tavsiye güzel kardeşim. erkek soyu köpek soyudur, köpek gibi davranırsan kıymetli olursun.

Benimkide isteme sirasinda kahveyi almadi ayran getir dag gibi oglusumu veriyorum tansiyonum oynadi demisti. Ahh azcik beynim calissaydi kahveyi suratina firlatmaz miydim.

Güzelim kaç oradan nefes bile almadan kaç olmaz o iş bugüne kadar tek bir tane görmedim... Hakkında hayırlısı olsun.
Amin insallah çok teşekkür ederim hala düşünüyorum ben ne yapayım diye cikmazda gibiyim hayırlısı olur inşallah.
bana göre anlayamazsın ama kendim dahil evlendikten sonra değişmeyen erkek henüz görmedim
benim eşimle aramdaki tek problem annesinin babasının saçma sapan davranışlarıydı eşim gerekirse görüşmem dedi ki nişanlıyken ailesine inanılmaz tepkiliydi. ne zaman evlendik o zaman ailesinden iyisi olmadı
benden sana tavsiye güzel kardeşim. erkek soyu köpek soyudur, köpek gibi davranırsan kıymetli olursun.
Şimdi bizde de durumlar aynı ailesine atıp tutmuyor o kadar ama ileride yumuşarlar diyor yani zaten en basinda görüşme fikri var kafasında dua edin lutfen su işin içinden cikayim hayırlısıyla :63:

Benimkide isteme sirasinda kahveyi almadi ayran getir dag gibi oglusumu veriyorum tansiyonum oynadi demisti. Ahh azcik beynim calissaydi kahveyi suratina firlatmaz miydim.
Hey Allah im ya ne cins insanlar var o evlatta sanki biz neysek bu erkeklerin annelerinin gerçek yüzünü gorememesini anlamıyorum biz mi fesatız onlar mı saf !

elimden gelse suratına tükürürdüm
Amin insallah çok teşekkür ederim hala düşünüyorum ben ne yapayım diye cikmazda gibiyim hayırlısı olur inşallah.

Şimdi bizde de durumlar aynı ailesine atıp tutmuyor o kadar ama ileride yumuşarlar diyor yani zaten en basinda görüşme fikri var kafasında dua edin lutfen su işin içinden cikayim hayırlısıyla :63:
ailesi yumuşamaz kendisi ailesine karşı yumuşar dilerim senin için ennn hayırlısı olsun ama tecrübeyle yazılan her şeyi dikkate al derim

Neden uzak dursun ki babasından? Evladı diye korkuyla karışık saygıyla mı yaklaşmalıydı? Hayır. He baba ben ölüyorum aşkımdan acilen evlenmem lazım desin demiyorum ama babasının karşı tarafa yaptığı şey çok saçmaydı, kabul edelim. "Kızım çalışırsa yapamaz!" Niye? Belki de yapacak? Neden kendi kızını kötü göstermiş ki?

Unutmayalım ki konu sahibinin babasının jenerasyonuyla yetişen ve çocuğunun görüşlerine saygıyla yaklaşan babalar da var. Yavrusunun fikrini sormasının nesi yanlış?

Öyle babaların var olduğundan bende bahsettim zaten. Ama öyle değilde böyle babalar var diye de yadırgamamak lazım. Yavrusunun fikrini sorması yanlış gibi bir kelime kullanmadım. Bana cvp olarak yazdığınız yazıda "çocuğunun fikrini soran baba kötü, azarlayıp kızan kendi bildiğini okuyan baba iyidir" cümlesi kurmuşum gibi cvp vermişsiniz. Anlayıslı olanlar kadar anlayıssızlarda var. Bizm burdan yorum olarak yazdığımız konuyu baska insanlar yaşıyor. O yüzden hassasiyet gösterdim. Kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilip okula gönderilmediği gelinlikle gittin kefenle gelirsin zihniyetinin kol gezdiği ülkede olduğumuzu unutmadığım için konu sahibinin yazdığını saçma bulmadığımdan bahsettim. Jenerasyondan bahsetmişsiniz benm amcam ve babamdan örnek vereyim iki kardeş ama çok farklı. Biri konu sahibinin babası gibi. Diğeri kızının her daim yanında. Ilımlı pamuk gibi. O yüzden diyorum işte.

Babasının yaptığı şey tabikide akıl kârı değil. Ama bazı kızlar babalarına isteklerini yüksek sesle söyleyemiyor ne yazıkki. Buda yetiştirilme tarzından kaynaklı. Höt zöt nereye kadar...

Not;hazır konuyu bulmusken genelleme yaptm biraz.

Ben babam konusunda çok şükür çok şanslıyım babam evet bi hata yaptı ama uygun olmadığımızı düşünüyordu benim içimde kalmasın diye tanışmayı kabul etti sonra onların aile düşünce yapısı ters geldi babamda bilerek onları vazgeçirmek istedi beni kırmak istemedi sadece hangi baba evladının kötülüğünü ister ki sonradan erkek arkadaşımı kesinlikle istemedi ama ben baba bi konuş ne diyecek dinle dedim diye kabul etti ve konuşmalar sırasında daha babası arayıp tek başınasın ne halin varsa gör dedi babam kızım için işini gücünden vazgeçti bari ben destekçileri olayım diyip destek oldu yani tamamen karşı tarafın tutumuyla alakalıydi bizdeki huzursuzluklar.
Önce baban başlatmış farkındaysan. Baban sonrasında değişmiş. Vicdan mı yaptı artk naptysa.

Önce baban başlatmış farkındaysan. Baban sonrasında değişmiş. Vicdan mı yaptı artk naptysa.
Herkes babamın yaptıklarından dem vurmuş konuya açıklık getireyim babam tanışmada gayet ilimliydi ne zaman onun ailesinin kız çocuğu çalışmasa daha iyi olur tavrını sezdi onun üzerine onlarla aynı düşüncede gibi davranıp ailesinin gerçek yüzünü gösterdi babamdan destek gördüklerini sanıp iyice kendilerini belli ettiler yukarda da söyledim babam sağolsun hep bizim için uğraşır sizce o kadar gerikafalı olsa durumu çok iyi olmadığı halde benim buralara kadar gelmeme üniversite okumama bu kadar destek olur muydu.Konu çok değişik yerlere gitti ha babamın hatası yinede var diyorum ama bahsettiğiniz gibi değil konu.

elimden gelse suratına tükürürdüm

ailesi yumuşamaz kendisi ailesine karşı yumuşar dilerim senin için ennn hayırlısı olsun ama tecrübeyle yazılan her şeyi dikkate al derim
Çok teşekkür ederim ,hepinizin tecrübeleri ayrı ayrı çok kıymetli mutlaka dikkate alacağım :KK37:

Kp adayı da bana ben çalışan gelin istemiyorum git nasibini başka yerde ara dedi.

İçimde hep olayların sizin durumdaki gibi olacağına dair bir his var ama hislerle nereye veririm bilmiyorum çünkü bizde suan herşeye sıfırdan başlayıp kendimiz yapmaya calisiyoruz biseyleri ve Allah öyle birahat sabır verdi ki normalde cevabını şak diye yapıştıracak ben sabrediyorum:bicak:

çalışan gelin istemiyorum ne demek ya, sanane oğlun evlendikten sonra karısı çalışır çalışmaz yemek pişer pişmez, kaynanan istiyorsa çok sorun olmaz bence, senin kayınpeder çok arızaymış
ayrıca ilk mesajında onun ailesi sen de aileni silersen bu iş düzelir demiş ya, ne demek o
inada mı bindirdiler sen aileni silersen mi seni kabul etcekmiş kayınpeder beyler

aslında ortada bi olay bile yok, nasıl bu hale geldiniz anlamadım

:KK70:
niye nolur ki ,konu sahibi değilim de çok ilgimi çekti,ne yaptılar size ?
benim böyle bir durumum asla olmadı
gayet isteyerek gönüllü olarak gelip istediler beni
eşimide ailem istedi verdiler
tavsiye üzerine oldu birde bizimki
ama ben bu evlilikte dogru taraf eşim hatalı cıktı:deli:

ben beni istemeyeni bende asla istemem
sürekli bu sıkıntılar evlilikte önüne gelir
ailelelr evleniyor iki kişi degil malesef
kimse agaç kavuğundan cıkmadı

çalışan gelin istemiyorum ne demek ya, sanane oğlun evlendikten sonra karısı çalışır çalışmaz yemek pişer pişmez, kaynanan istiyorsa çok sorun olmaz bence, senin kayınpeder çok arızaymış
ayrıca ilk mesajında onun ailesi sen de aileni silersen bu iş düzelir demiş ya, ne demek o
inada mı bindirdiler sen aileni silersen mi seni kabul etcekmiş kayınpeder beyler

aslında ortada bi olay bile yok, nasıl bu hale geldiniz anlamadım
Kaynana sorun değil istiyor yani şöyle söyledi sen bizim oğlanla gel dugunu yapalim aileni çiğne bu olay tatlıya bağlansın, bayağı inada bindi is ve dediğiniz gibi bi olay olmadan ortalık karıştı.

Kaynana sorun değil istiyor yani şöyle söyledi sen bizim oğlanla gel dugunu yapalim aileni çiğne bu olay tatlıya bağlansın, bayağı inada bindi is ve dediğiniz gibi bi olay olmadan ortalık karıştı.

sen de ona bakalım senin kızın sizi çiğneyip kocaya gitse ne hissedersin, insan kızları olan aileden biraz daha empati yapmasını bekliyor ama yok demekki

ben beni istemeyeni bende asla istemem
sürekli bu sıkıntılar evlilikte önüne gelir
ailelelr evleniyor iki kişi degil malesef
kimse agaç kavuğundan cıkmadı
Haklısınız da erkek arkadaşıma kıyamıyorum benim için kötü oldu ailesiyle.
sen de ona bakalım senin kızın sizi çiğneyip kocaya gitse ne hissedersin, insan kızları olan aileden biraz daha empati yapmasını bekliyor ama yok demekki
Soyledim zaten ben aileme bunu yapamam bence siz ikna olmaya bakın dedim.Empati nerdeeee:110:

Şuan resmi bir durum yok aramızda söz nisan vs. daha isteme aşamasında sorunlar oldu babam ilk geldiklerinde kendi istemediği için beni kırmamak için karşı tarafı vazgeçirmeye çalıştı akıl oyunlarıyla aile yapılarına ters düşecek bir mesleğim(suan yeni mezunum ve birden fazla seçeneğim var netlesmedi suan çalışmıyorum)olduğundan calisma saatlerimin sıkıntılı oluşundan,sürekli insanlarla muhattap olacagimdan falan bahsetti .Çalışan kadınin düzeni olmuyor çocukları mutlu olmuyor gibi saçma şeyler. Karşı tarafta zaten sırf oğullarını kırmamak için geldiklerinden onlarda babamla birlik olup işi bozdular.
Ortadaki gerginlik bize yansıdı erkek arkadaşımla bizim aramız bozuldu ve 15 gün görüşmedik daha sonra erkek arkadaşım pişman oldu çok ailesini tekrar bize getirmek istedi istetmek için ailesi gitmem onların evine istemem bir kere vermediler deyip vazgeçirmeye çalıştılar başka birilerini istemek için ugrastilar erkek arkadaşımda tek başına gelip istedi babamdan babamda onu tanımadan en basinda reddettiginden tanıyınca ve herşeye rağmen geldiğini görünce o tutumunu sevdi ve ben arkanızdayım dedi erkek arkadaşımın ailesi de onu sildiler ne halin varsa gör istemiyoruz biz o kizi dediler.Sonuç olarak suan istemeyen bir kp adayı var annesi istiyor ama oda kocasının sözünden çıkmıyor ben ne yapacağımı bilemedim suan geri dönecek olsam erkek arkadaşım çok sıkıntı çekti babama kabul ettirmek için ve kendi ailesiyle kötüler suan böyle ne olduğu bilinmez bir şekilde devam ediyoruz ama ben ilerde bu ailesi bizi çok etkiler mi diye korkuyorum şimdi ailesini önemsemiyor ama ilerde bu ne kadar sorun olur kestiremiyorum.Ailesini hiç kötülemiyorum kendi aralarında halletsinler istiyorum , ailesi defalarca beni arayıp istemediklerini belirttiler oğlumuz bizi çiğnedi geçti sende aileni çiğnersen bu iş düzelir yoksa olmaz dediler ben ne yapicam inanın bilmiyorum ve erkek arkadaşımı gerçekten seviyorum.

Canım ben aynı durumdayım seninle onun ailesi istemedi eşim tek gelip beni istedi ailem arkamda durdu evlendik 2 yıl oldu çok mutluyuz sen vazgeçme hiç kimse için

Canım ben aynı durumdayım seninle onun ailesi istemedi eşim tek gelip beni istedi ailem arkamda durdu evlendik 2 yıl oldu çok mutluyuz sen vazgeçme hiç kimse için
Nisan söz düğün nasıl hallettiniz manevi yönünü soruyorum toplum baskısı eş adayının kendini yalnız hissetmesi vs?

Nisan söz düğün nasıl hallettiniz manevi yönünü soruyorum toplum baskısı eş adayının kendini yalnız hissetmesi vs?

Çok rahat bir şekilde halloldu herşey söz nişan bizim evimizde olmuştu herşeyimizi kendimiz yaptık şuan çok mutluyuz tek bur problemimiz yok aile bence teferruat işi biraz önemli olan ikinizsiniz...

Back
X