- 26 Mayıs 2018
- 8.202
- 38.777
- 548
- 51
Ne diyeyim karşılıklı laf sokun o zaman birbirinize.Vala bana öyle hoş olmayan hareketler yapildiki eve gelen misafire laf sokmaktan öte gidildi
Valla konusmalarınız cok celıskılı kv kp herkese ıyıyken sana kotuyse hıc dusundu mu benım payım var mı dıye. Cunku hıc bır ılıskı tek taraflı degıldır ayrıca adamlar adım atmıs evıne gelmek ıstemıs ben onları dort dortluk agırlar yaptıklarından utandırırmdım. Bence sen bı kendını yokla ne eksık? Herkesle ıyı senle kotuMerhaba onceki konularımi okuyanlar bilir belki ben evlendikten 1 hafta sonra kv kp yüzünden 1.5 sene esimle kavga ettik ne yeni evliliğimi anladim ne hamileliğime sevindim nede bebegim oldugunda icime sindi. Çünkü surekli bana laf ettiler esim onların lafiyla bana yapmadigini bırakma di. Simdi son zamanlarda esimle daha iyiyiz artik a aile icin seninle kavga etmegecegim kendi gözümüzün onune bakalim dedi. Asıl sorun kv kp bana boyle davranırken diğer eltilerime cok iyi davranıyorlar ben hamileyken 5 kere hastaneye yattım parça düşürdüm çok sorunlu bir hamilelik geçirdim bir kere bile arayıp ne yaptınız nasılsın demediler halimi sormadılar doğum yaptım kimse aramadı gelmedi Ben eşime söylediğimde onlar kimseyi aramazlar kimseyle konuşmazlar dedi bebek görmeye bile 4 ay sonra geldiler. Benim onlara bir yanlışım bir ayıbım olmadı ama sürekli üstüme geldiler diğer gelinlerinin yapmadığı terbiyesizlik kalmadı ağza alınmayacak şeyler söylediler Ama onları her zaman El Bebek Gül Bebek. Sanırım eşimden kaynaklanıyor. Asil sorun şimdi benim hamileliğimde hastaneye yattigimda doğumumda gelmeyen aramayan sormayan kv eltim amelyat olacak diye ona bakmaya geliyormus bende ''ben sezeryanla dogum yaptım kac gun hastanede yattım neden bana bakmadin da ona bakmaya gidiyosun dedim beni azarladı senjn annen var o bakar diye bende ''benim annemin saglik durumu iyi degil benim annem kanser bana ne halde baktı biliyor musun dedim . Neyse o olaydan sonra simdi elti amelyat olmus kv kp kaynim gorumcem esi gecmis olsuna geliyor larmis ordanda bize geleceklermiş esim aradi haber verdi .simdi görümcem bebegimi kac kere gordu yanina goturdum ama ne bir hediye aldi en bir bebek görmeye geldi (tabiki ihtiyacımiz yok yada boyle seylerin maddi önemi yokama manevi onemi var sizde hakverirsinizki). Eltim simdi amelyatli yemek hazirlayamaz kvkp sehir disindan geliyor resmen onun icin gelip bizede yemek yemeye geliyorlar eltim yemek hazırlayamaz diye . Benim sizden istediğim geldiklerinde bana gelmediniz ama eltim e geliyor sunuzu kapak bir laf olarak söylemek istiyorum . Görümcemdr buyuk ihtimalle bebegime hediye getirecek ama1 yasina kadar aklin nerdeydi uzak bir yolda degil sehir disi ama 1 saat surekli gelip gittikleri yer ama bana gelince kimse gelmedi sormadı halimi hatrimi benim bana kapak laflar söyleyin böylece kapansın istemiorum bu konu ?
Sinirle düşünmüyorum bunalri benim tepkimi koymam lazim yoksa tepemden inmeyecekler bakin tepeme çıkacaklar demiyorum inmeyecekler diyorum esime bu gune kadar söyledim su oldu bu oldu sunu yaptilar bunu söylediler diye hepsinde benimle kavga etti onları savundu yaramıyor ise yani
Annemin sıkça tekrarladığı bir laf var bu duruma uygun; "baktığın yüze tükürme ,tukurdugun yüze bakma " diye ...ilişkileri lacka hale getirmeden hareket etmek lazım bence deNe diyeyim karşılıklı laf sokun o zaman birbirinize.
Değişik bir ilişkiniz var demek ki eşinizle ve ailesiyle.
Hiç bana göre değil böyle işler.
Ya tavrımı koyarım hiç görüşmem,
ya da evime gelen misafire saygılı davranırım.
Soframda oturan insanlara hem yemek,
hem laf yedirmek bana göre değil.
Misâfir olduğum evde de bana kötü davranılırsa kalkar evime gelirim bir daha da o kapıyı açmam.
Eşim isterse,kendisi,tek başına,
gider,görür ailesini.
Canım yapma ...cocugun ile oyna , kahveni iç.. onlar gelince çocukla oynarlarken de yap tarhana çorbası yanına hazır mantı ...su b.m marketlerde kakaolu hazır pasta /kek benzeri şeyler satılıyor koy çayın yanında oh missss..Ne diye minicik kuzuyu mağdur edip aslında yaparken rahatsızlık duydugun ikram sofralari hazirliyorsun ki?Bence ne laf çarp ,ne huzursuzluk çıkar ama kendini parcalayip çocuğunu ihmal edeceğin hazırlığa da girmeYapıyorum valla uyutup yapıyorum pusete koyuyorum onune oyuncak koyuyorum
Neden size karsi sorumluluklari olsun ustelik istemediginz insanlar benim kv kp min bana neden sorumlulugu olsun arkadasim yani bilmiyorum eskidenmis o . O da ogluyla onlar arasinda siz karismamalisinz besleyip buyuten annesi analarin hakki odenmez. Elinz ayaginiz tuttukca kimseden birsey beklemeyin anne babanizdan vr esinizden baska.kmse sizden sorumlu degil bahsettiklerim yoksa kendinizden sorumlusunuz. Ahir zaman hele ki kimseden brsey beklemeyin benceNe uzak durması bana karsi yapacaklari sorumluluk lari yerine getirmiyor ama en ufak ihtiyaçları oldugunda para lazjm oldugunda yardim lazim oldugunda bizden istiyorlar uzak durmuyorlar yani
O zaman eltinin ameliyatına gelip konu sahibinin evinde kalmasınlar. Konu sahibi eve kabul etmesin içimden gelmiyor diye bak nasıl kıyameti koparıyorlar gelin bizi eve almadı diye. Ayrıca doğurduğu çocuk da öz be öz torunları. Insan hiç tanımadığına yardım ediyor yeri gelince. Muhtaçlık değil insanlık bence.Kimse kimseye bakmak zorunda değil ki. Bana neden bakmadınız diye laf sokmak biraz gereksiz olur bence. İçlerinden gelse, yardımcı olsalar iyi olurmuş ama istememişler yapmamışlar. Böyle bir zorunluluk olmadığı için bana kalırsa kendinizi onlara muhtaç duruma sokmayın.
Kimse benden sorumlu degil bende onlardan sorumlu deilim o zman . Anasi babasi diyorsunuz bende bir aneyim neden bana kötü davranılıyor o zman kusura bakmayın ama anne baba diye bana kotu davranmaya haklari yok . Aile olmak bunu gerektirir benim doğumda ihtiyacım vardi kendime ve bebege bakamiyordum çünküNeden size karsi sorumluluklari olsun ustelik istemediginz insanlar benim kv kp min bana neden sorumlulugu olsun arkadasim yani bilmiyorum eskidenmis o . O da ogluyla onlar arasinda siz karismamalisinz besleyip buyuten annesi analarin hakki odenmez. Elinz ayaginiz tuttukca kimseden birsey beklemeyin anne babanizdan vr esinizden baska.kmse sizden sorumlu degil bahsettiklerim yoksa kendinizden sorumlusunuz. Ahir zaman hele ki kimseden brsey beklemeyin bence
Merhaba perşembe gunu geliyor lar daha gelmediler yaniMerak ettim ne yemek yaptınız? nasıl geçti?
Hoşlanmıyorum ama onlar yardima ihtiyacı oldugunda bana geliyorlar hep bana kotu davranıyor lar ve ayrimcilik yapiyorlar benim yardima ihtiyacım vardı bj tas corbaya bile ihtiyacım vardi kimden medet umacagim bu tür bir durumda ,bu sizinki nasil bir algilama hatasi peki.Hem hoslanmiyorsunuz hem de size baksinlar istiyorsunuz,bu nasil bir mantik hatasidir?
Bana yapilan hakaretler hor görmeler laf carpmalar hos oluyor ama. Kimi severlerse sevsinler umrumda degil ama ben boşverdikce alttan aldikca baslarina kakmadikca bunlar dahada azıtıp ustume geliyor larSize yardım etmek zorunda değiller. Eltinizi daha çok seviyor olabilirler. Ama aynı şekilde siz de onlar için emek harcamak zorunda değilsiniz. Oğulları ilgilensin anne babasıyla.
Laf çarpmaya da çalışmayın ama. Hoş olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?