• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv kp problemi

eşimin aileside erkek tarafına düşen ne varsa herşeyi yaptı ama hepsini borca yaptı sonra üstümüze yıktı , yıllarca borç ödedik ,

şimdi bir allahın kulu karşımıza çıkıp sizi evlendirdik diyemez , kimseye eyvallahımız yok der kocam herzaman ,

kocayı boşayıp meydanı onlaramı bırakacaksın , daha çok sarıl kocana ve kimseye fırsat verme
Kocam hala onlarin lafina sozune bakmasa haklisiniz da hala annem de annem babam da babam diyor.

düğünde altın toplarken neden ses çıkarmadınız ki?
Bir ust mesajda altinlari masa masa nasil topladiklarini anlattim. O ortamda mudahale edebilecegimiz bir pozisyon olmadi.

benim ailemde birsey istememmişti beklediğimizden cok az sey taktılar hatta bayramda koluma iki bilezik ama nasıl ince oyıncak gibi yakmıslardı kardeslerim dalga gectiller düğündede onlardan birkac tane birazda akrabaları taktı. cok bozulmustum cünkü aynı dönemde abim evleniyordu ve bizim durum onlardan kötü oldugu halde ugrasmıstı abim.

esinle aranı bozma ben iki ay içime dert etrim sonra agladım esime anlattım . ferhaladım simdide unuttum onlarlada arana mesafe koy

Iste fikir alayim istedim. Belki de genclikten cok kiziyorum vs ama beni bu kadar aglatan bunaltan insanlarla gorusmek dahi istemiyorum. Ne ailemde ne cevremde boyle gorgusuz insalar gormedim. Kabul edemiyorum. Saygimi yitirdim. Esimin ailesi diye yalandan gulemiyorum :-(
İnanın çoğu kadın aynı şeyleri veya benzerlerini yaşıyo.. eşimin ailesi de görgüsüz ve gösteriş budalası.. senelerce sabrettim.. ama artık terbiyesizlikleri had safhaya vardı.. oğlumun ismini bahane edip kavga çıkardılar. Ağza alınmıycak laflar itiş kakış görümcem üstüme saldırdı bi ara.. üstelik eşim yoktu yanımda.. yemeğe gidelim diye götürüp rezillik çıkardılar.. şu anki durum eşim görüşüyo ben isimlerini bile duymuyorum.. mesafe en harika ilaç.. ve gayet de güzel geçiniyoruz çok şükür.. ki evlerimiz bitişik o gereksizlerle..

Eşim düzgünce konuştu onlarla sert çıkmadı ee napim şimdi adamı mı boşayım bu mikroplar için?? O yüzden diyorum ki ailesini ayda yılda bi idare edin eşinize odaklanın siz.. gerektiği yerde lafınızı söyler mesafenizi koyarsınız.. öyle kayın tarafı iyi çıkan gelin milyonda bi falan oluyo velhasılı her defasında ailesine kızıp kocaları boşasaydık devam eden evlilik olmazdı

Merhaba hanimlar,
Evleneli yaklasik 1 hafta oldu. Oncesinde nikahimizi yapmis birlikte yasiyorduk dugun simdiye kismet oldu. Sorun su 11 ay nisanli kaldik kv kp 1 kez olsun ne istersiniz demediler. Elaleme yedirdiler icirdiler beni de esimi de yalniz biraktilar. Benim ailem herseyimizi yapti. Esimde adam akilli 1 aydir maas aliyo hem ceyizimi hem butun ev esyasini ben ve ailem yaptik. Dugunde de 1 bilezik takti kp. Misafirlerin takilarini da biz sahnede dururken kv masa masa gezip topladi. Mal gibi kalakaldik. Tabi ki takilarin hicbirini bize vermediler. Gorumcelerim falan 1 kupe dahi almadilar. 1 kerecik olsun eve gelmediler. Insan merakindan gelir yine gelir ya... Ve esim tek erkek cocuk. Lafa geldi mi soyle severiz boyle kiymet veririz canim oglumuz canim gelinimiz deyip duruyolar. 1 kez olsun adam yerine koymadialr. A dan z ye butun bohcasini yapti annem esimin. Daha onceden boyle karar almisti aileler. Anne babaya vs bohca yapilmasin herkes damadina gelinine caninin cektigini yapsin dedi annem. Onlarin cani bana 1 havlu dahi cekmemis ya. Cok uzuluyorum ben boyle sabir gosterirken 1 havlunun dahi cok gorulmesini.. Daha da birsuru olay. Evimiz baska sehirde. Son gun gule gule demedim diye adim saygisiza cikti. Resmen bunalima girdim. Annem defalarca evimize gitti gitti geldi. Kv yapmasi gerekenleri de annem yapti. Esim ailesine kiyamiyor hep bu yuzden bunlar basimiza geliyor. Bosanmayi dusunuyorum artik cok cok bunaldim...

Edit: Yanlis anlasilmak istemiyorum. Benim de ailemin de hali vakti yerinde. 1 pijama takimina uzulecek insan asla degilim. Sorun ben memnuniyetsizligimi soyledigim halde kv nin hic ilgilenmemesi...

Edit 2: Bütün anlattiklarima ragmen, esim huzurumuzu kaciracaksiniz demesine ragmen kv ve kp gezmeye bizim oturdugumuz sehre gezmeye gelmek istiyolarmis. Esim de ben gerekeni soyledim yine de geliyolar diye kestirip atiyor. Eger gereken uslupla soyleyebilseydi gelmezlerdi diye dusunuyorum. Bu yuzden cok kizginim ve konu actim.
bir an konuyu ben mı actım acaba dedım:D
Takmamayı öğreneceksiniz
aynı seylerı ben de yasadım
bız de farklı sehırdeyız, eşim benım yasadıgım yere geldı buraya yerlestık
bir kere olsun ne esımı ne benı aramadılar
evlendık 3 ay snr evımıze geldıler
geldıgınde de kv süreklı agladı
canım oğlum , en kıyletlim vs vs
eşimin arabası vardı, satıp peşinat yapacaktık ev için
kv satmayalım dıye anahtarı ve ruhsatı sakladı
ta kı gecen yaza kadar ıkı sene vermedı düşünebılıyor musun
ve bız ev alamadık ıkı sene boyunca
ev alınca da
hayattkı en buyuk ısteğim oglumun bır ev almasıydı Allah dualarımı kabul etti dedi:D

Kac kere telde duydum eşime karına maasını soyleme ( ben de calısıyorum )
karından para sakla
sen onu tercıh ettın , benı bıraktın gttin vs vs

snr eşim işsiz kaldı 6 ay boyunca evi ben gecındırdım
kiradaydık ustelık
cok zor gunlerdi,
kv her telefonda agladı oğlum aklım hep sende , aklım hep sende
ama cıkarıp bir 100 tl bile gondermedıler

dedikleri sey hep şu oldu, sen rahata alıskınsın yapamayacaksın , gerı geleceksın, bak kapımız sana hep açık dediler

kp mali müşavir , kv dem de emeklı
aylık gelırlerı cok ıyı ama aynen evlenırken bır kürdan dahı alıp da bunu sizin için aldık demediler

evime baska sehırden aylar snr ilk defa geldiğinde ne getırdı bılıyor musun, bir paket kahve :D

hiçbir zor zamanımızda yanımızda yoktular
snr şans bize güldü, eşim çok iyi sartlarda iş buldu, evımızı de aldık
şuanda allaha sukur maddı durmumuz cok iyi

bizim sartlar düzelınce o kötu nıyetlı kadın dagitti ve suanda hep benı cok sevdğini soyler eşime
ama ben ınanıyor muyum hayır

sen de eşini sevıyorsan eşine ailesini şikayet etme
bırak kendı görsün
ve onları takma kafaya

bir an konuyu ben mı actım acaba dedım:KK70:
Takmamayı öğreneceksiniz
ev alınca da
hayattkı en buyuk ısteğim oglumun bır ev almasıydı Allah dualarımı kabul etti dedi:KK70:

karından para sakla

kiradaydık ustelık
cok zor gunlerdi,

dedikleri sey hep şu oldu, sen rahata alıskınsın yapamayacaksın , gerı geleceksın, bak kapımız sana hep açık dediler

aylık gelırlerı cok ıyı ama aynen evlenırken bır kürdan dahı alıp da bunu sizin için aldık demediler

evime baska sehırden aylar snr ilk defa geldiğinde ne getırdı bılıyor musun, bir paket kahve :KK70:

bizim sartlar düzelınce o kötu nıyetlı kadın dagitti ve suanda hep benı cok sevdğini soyler eşime

bırak kendı görsün
ve onları takma kafaya
Ay paççoooozzzz diyesim geldi kaynananıza kusura bakmayın tutamadım kendimi :)))

Merhaba hanimlar,
Evleneli yaklasik 1 hafta oldu. Oncesinde nikahimizi yapmis birlikte yasiyorduk dugun simdiye kismet oldu. Sorun su 11 ay nisanli kaldik kv kp 1 kez olsun ne istersiniz demediler. Elaleme yedirdiler icirdiler beni de esimi de yalniz biraktilar. Benim ailem herseyimizi yapti. Esimde adam akilli 1 aydir maas aliyo hem ceyizimi hem butun ev esyasini ben ve ailem yaptik. Dugunde de 1 bilezik takti kp. Misafirlerin takilarini da biz sahnede dururken kv masa masa gezip topladi. Mal gibi kalakaldik. Tabi ki takilarin hicbirini bize vermediler. Gorumcelerim falan 1 kupe dahi almadilar. 1 kerecik olsun eve gelmediler. Insan merakindan gelir yine gelir ya... Ve esim tek erkek cocuk. Lafa geldi mi soyle severiz boyle kiymet veririz canim oglumuz canim gelinimiz deyip duruyolar. 1 kez olsun adam yerine koymadialr. A dan z ye butun bohcasini yapti annem esimin. Daha onceden boyle karar almisti aileler. Anne babaya vs bohca yapilmasin herkes damadina gelinine caninin cektigini yapsin dedi annem. Onlarin cani bana 1 havlu dahi cekmemis ya. Cok uzuluyorum ben boyle sabir gosterirken 1 havlunun dahi cok gorulmesini.. Daha da birsuru olay. Evimiz baska sehirde. Son gun gule gule demedim diye adim saygisiza cikti. Resmen bunalima girdim. Annem defalarca evimize gitti gitti geldi. Kv yapmasi gerekenleri de annem yapti. Esim ailesine kiyamiyor hep bu yuzden bunlar basimiza geliyor. Bosanmayi dusunuyorum artik cok cok bunaldim...

Edit: Yanlis anlasilmak istemiyorum. Benim de ailemin de hali vakti yerinde. 1 pijama takimina uzulecek insan asla degilim. Sorun ben memnuniyetsizligimi soyledigim halde kv nin hic ilgilenmemesi...

Edit 2: Bütün anlattiklarima ragmen, esim huzurumuzu kaciracaksiniz demesine ragmen kv ve kp gezmeye bizim oturdugumuz sehre gezmeye gelmek istiyolarmis. Esim de ben gerekeni soyledim yine de geliyolar diye kestirip atiyor. Eger gereken uslupla soyleyebilseydi gelmezlerdi diye dusunuyorum. Bu yuzden cok kizginim ve konu actim.
Kıızz ne boşanması çıkar şu düşünceyi aklından. Benim kv ve eşimin abisi düğüne gelmediler eşimin evimiz için aldığı eşyanın hesabını tuttular kumam gibi yarıştılar. Habersiz yaşadığımız şehre bizi görmeye geldiler düğünden sonra çok özlemişlermişmiş. Eşimi dolandırdılar babadan kalan miras satılırken. Benim namusuma kadar dil uzattı o kv daha neler neler oldu anlatsam roman olur bütün bunlardan sonra ne mi oldu hala utanmadan para isterler eşim de gönderir kıyamaz. Çoğu zaman tartışıyoruz bu para mevzusunda ama o da onun huyu çok merhametli napsın. Biraz sabır göster atsan atılmaz satsan satılmaz ana baba. Eşinin hatrı için geldiklerinde misafir gibi ağırla yüzlerine gülme defolup gitsinler bütün bunlar düğünden sonra olmadı sonuçta biliyordun böyle olduklarını. Kimseden bir beklentin olmasın uzak olsunlar boşver...

bir an konuyu ben mı actım acaba dedım:KK70:
Takmamayı öğreneceksiniz
ev alınca da
hayattkı en buyuk ısteğim oglumun bır ev almasıydı Allah dualarımı kabul etti dedi:KK70:

karından para sakla

kiradaydık ustelık
cok zor gunlerdi,

evime baska sehırden aylar snr ilk defa geldiğinde ne getırdı bılıyor musun, bir paket kahve :KK70:

bırak kendı görsün
ve onları takma kafaya
Gelecegimi gordum sizde :-D esinizde benimki gibi mi davrandi? 1 2 laf soyleyip cekiliyor. Hic gerekenleri konusmuyor. Annesi zaten hemen konuyu dagitiyor..

Kıızz ne boşanması çıkar şu düşünceyi aklından. Benim kv ve eşimin abisi düğüne gelmediler eşimin evimiz için aldığı eşyanın hesabını tuttular kumam gibi yarıştılar. Habersiz yaşadığımız şehre bizi görmeye geldiler düğünden sonra çok özlemişlermişmiş. Eşimi dolandırdılar babadan kalan miras satılırken. Benim namusuma kadar dil uzattı o kv daha neler neler oldu anlatsam roman olur bütün bunlardan sonra ne mi oldu hala utanmadan para isterler eşim de gönderir kıyamaz. Çoğu zaman tartışıyoruz bu para mevzusunda ama o da onun huyu çok merhametli napsın. Biraz sabır göster atsan atılmaz satsan satılmaz ana baba. Eşinin hatrı için geldiklerinde misafir gibi ağırla yüzlerine gülme defolup gitsinler bütün bunlar düğünden sonra olmadı sonuçta biliyordun böyle olduklarını. Kimseden bir beklentin olmasın uzak olsunlar boşver...

Iste mesela benim esim bunca seye ragmen para yollasa dayanamazdim. Siz nasil dayaniyorsunuz? Yediremiyorum kendime onca sey yasanmis hala yuzsuz yuzsuz gelip gitmek istiyolar ya cildircam diyorum ya.

daha çok yenisin kurabiye zamanla bunları takmamayı öğreniceksin ,çok takma ki evliliğine zarar gelmesin, eşinle boşanma düşüncen çok yanlış ,benim eşimde öyleydi ve hala aynı saf kv kazık attı daha neler neler düğün öncesi ama akıllanmadı kocam, hala ne yapim diyo annem, bende mesafeliyim şimdi çok muhatap olmuyorum evime bile davet etmiyorum sende öyle yap kocanla mutlu olmaya çalış belki zamanla oda görür birşeyleri

Fazla fedakar olan en faZla ezilen taraf oluyor malesef. Erkek aileleri ne yaparsa yapsınlar oğulları bizlere haklısın derler hep ama ailelerine ses çıkaramıyorlar. Hiçbirşey yapmadan altınları alması ne kadar yanlış ama iş işten geçmiş neden tepki göstermediniz ki zamanında. Mesafe varmış zaten aranızda çok fazla görüşmeyin yeter niye boşanacaksınız bu sebepten

Her şeyi anladım da boşanmak nedir bu kadarcık bir mevzuda, onu anlayamadım hemen havlu mu atacaksınız herkesin evi barkı ayrı inanın insanlar nelere katlanıyorlar eşlerini sevdikleri için hep böylede olmayacak inanın bir gelirler 2 gelirler eşin tabi ki aileci olacak daha çok yeni evlisiniz insanların düzenleri değişiyor bu yüzden alışmak zaman alıyor, sakın eşinizle bu mevzulara girmek gibi bir hata yapmayın dünyanın en kötü anne babası bile olsalar kıymetli olur. Biraz sabır hoşgörü fedakarlık evlilik bunlarla bütünleşiyor.

Bir omur esim boyle yapacaksa onu da cekemem valla... Bize kotuluk yapan insanlarin yuzune gule gule dolasmaktansa yalniz olmek daha gururlu bir hareket diye dusunuyorum ben..

Sevgili yeni gelin kendini mutsuzluga mahkum ediyorsun..Geçmişe sünger çek kocanla iyi anlaşmaya bak.inan okurken yoruldum nekadar takintilarin var senin oyle..Hesap Edip duruyorsun herşeyi.esinin bu durumda suçu ne..Ailesinin her yaptığını yansıtma adama.tabiki ailesini tutar.evlenip aynı eve girmişsin artik.hakli yönlerin çok var ama ailesini adam atamazki.kisa süre sabret.biraz daha itidalli olun baskalari için yuvaniza kiymayin

Ayy cok uzuldum haline ya. İnsallah o beyinsiz kv ve kp ile gülluk gülüstanljk olmazsin. Hem bi bk yapmamislar, takilari da kendileri toplayip almislar bir de gezmeye mi geliorlar. Eve bile sokmam,defolsun gitsinler. Eger ki ogullari da analarinin tarafini tutarsa da o da defolsun gitsin.

Yok havluymuş yok bohçaya şunu koymamışlar.
Bunların hepsi işsizlikten:işsiz:
Şu kadar yazdığınız içerisinde bir tek düğünde altınları toplamaları büyük hata olmuş. Ama eğer ki bunu daha önceden anlaşmışsanız ve bunu biliyorsanız bu da hata sayılmaz:kahve:
Bir de kv ve görümce adetleri yapmadı diye kocadan ayırmaz hakim.:işsiz:

Iste mesela benim esim bunca seye ragmen para yollasa dayanamazdim. Siz nasil dayaniyorsunuz? Yediremiyorum kendime onca sey yasanmis hala yuzsuz yuzsuz gelip gitmek istiyolar ya cildircam diyorum ya.
Ben de dayanamıyorum ki sinirlerim tepeme çıkıyor her seferinde hamilelik döneminde de tansiyonum yükseliyor onlar yüzünden günlerce baş ağrısı çekiyorum yine bana zarar oluyor. Eşime yapması gerekeni söylüyorum olacakları söylüyorum öyle yada böyle muhakkak haklı çıkıyorum eskisi kadar para göndermiyor en azından hele bekarken 100 isterler 200 gönderirdi ne borçlarını ödedi haddi hesabı yok şimdi de yeğenlerini kullanıyorlar çocuklar aç harçlıkları yok gibi çok düşük bir miktar arada gönderir. Onların eline 3 kuruş geçse ilk eşimi yok sayarlar. Ne yapayım eski halinden iyidir. Şimdi de torunum torunum diyo kv ne eşimi sever ne beni hele beni ve ailemi eşimin parasını yemekle suçlar cahil cahil konuşur deli saçması şeyler kurar kafasından inanır kurduklarına. Doğumda gelecekler diye aklım çıkıyor inşallah gelmezler diye dua ediyorum :dua: bu zamana kadar hiç saygısızlık yapmadım hep sustum her yaptıklarına doğuma gelirlerse susabileceğimi hiç sanmıyorum Rabbim yardım etsin inşallah ya 3.dünya savaşı çıkabilir :KK71: 5 yılın birikimi ne de olsa :rolleyes:

Ay keşke benim kv de de benimle ilgilenmese ne var :KK70:

Kayıncalideciğim hiç alınmam vallahi düş yakamdan ilgilenme..

İlahi buna mı takıyorsun bunun için mi boşanıyorsun. Yaptıysan kendine yaptın aldıysan kendi evine aldın. Emin ol ilgilenmelerinden böylesi daha iyi olur. Bu gelin milleti nankör ilgilense bıktım kv demden. İlgilenmese hiç ilgilenmiyorlar oluyo. Acıdım bak kadınlara ne yapsalar suç.

Gelecegimi gordum sizde :-D esinizde benimki gibi mi davrandi? 1 2 laf soyleyip cekiliyor. Hic gerekenleri konusmuyor. Annesi zaten hemen konuyu dagitiyor..
Eşim bastan sessiz kaldı
Eşimin tayını benim yasadıgım sehire cıktı
Aniden tayinini verdiler
Aniden geldi yani buraya
Bizim için tayınu cıkması imkansızdı
Geleyim mi dedi gel dedim
Cebinde tek kurus parası yoktu birikmiş
Ve iki ay snraya nikah gunu aldık
Babam evlenene kadar bizde kalsin nişanlın
Tek basına ne yer ne içer dedi
O ara evimizi tuttuk ama eşim bizde kaldı
Ne annesi ne babası bir kere arayıp da babama oğlana kapınızı actınız sağolun demediler
Eşim o ara paylasırdı benle sıkıntısını
Ne biçim ailem varmıs benim derdi
Gecenn sene ev alma durumumuzda da işte kendi arabamızı vermeyince annesi
Eşim hep yedi kattan yabancılar bnm için derdi
Üzülürdü
Yüzlerine saygısızlık etmezdi
Ama esim de cok arayıp sormazdı
Keske oyle devam etseymiş
Birgün eşim bunlAra bir patladı
Tüm birikmişini döktü telefonda
O gğnden snr annesi beni bir kere daha kotulemedi
Evliliğimizi hep destekledi