• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv.Kp

Bende mama yıyen cocuk hem tombık olur algısı vardı.Bu arada bende kızımı 8 aya kadar hem mama hem süt olarak besledım şuan 17 aylık mama ıcıyor hala.Doğduugundan beri mama içen cocuga bakıyorum kızımdan daha zayıf sonra anladım bu bunye ıle alakalı bebegın ıstahı ıle alakalı dıye dusundum.Benım kızım yemeyı sever o yuzden.Her bebek bır degıl.
acıkcası bende bebekken kılolu bır bebekmısım ve yermısım esım zayıf bır bebekmıs ama suan yemegı cok sevıyor yanı genetıkde olabılır :)

tesekkur ederım o 11 15.30 21.30 mama verdıgım sureler onun harııcınde bebegımı emzırıyorum o saaatler harıcısınde ama uyuya kalıyor emerken 3 ogun olarak o saatlerde verıyorum ama tavsıyelerınız ıcın tesekur ederım sızın dedıgını gıbı yapacagım suan bebegım 15.30 da karnını doyurdum ve uyuyor saat 17.00 veya 17.30 gibide emzırecegım

Emerken uyuya kalirlar çünkü emmek yorucu oluyor. Uyudugunda biraz yüzünü oksa, gidigini oksa ki uyansin ve biraz daha emsin. Ondan dolayi mesela biberonlari biraz anne memesine benzeyen, ve deligi küçük olani almalisin.

Ben su markadan almistim. Biraz pahali fakat baska markalarinda dedigim gibi, deligi küçük olan biberonlara bakabilirsin.

Ondan dolayi biberona fazla mama koyma. Biberonda süt çekmek daha kolay oluyor. Ve bebekler sadece süt için emmiyorlar. Bu yasta emme refleksi ve istegi çok yüksek. Hali ile biberon ile fazla yeme tehlikesi var. Neticede gögüstede süt var fakat emmek zor oldugu için, çoçuk o kadar çok ml zaten almiyor, alamiyor. Doydugu kadar yiyebiliyor.

Kuzum benim bak seni ve bebegini dusundugumuz için soyluyoruz. Sana bebek cok emince sutun kalmaz diyen doktoru bir degistir once sen. Yok oyle bir sey. Tam tersi bebek ne kadar emerde sut o kadar artar. Bebek emdikce sut gelir. Sakin memelerin sut dolmasini bekleme, asıl o zaman sut azalir. Bebek emdikce vucut daha cok ihtiyac var diye daha cok sut uretir. Oyle mememi sıktım sut cikmadi, bir damla geldi sut yok gibi seyler de dusunme. Memeler sivilce degil ki sıkasın. Benim de hic bir zaman ben sıkınca sutum gelmedi hatta sagınca da hep bir kac damla geldi. Ama bebegim hep doydu cok sukur. Asla saat tutarak emzirmedim. Her huysuzlandiginda meme verdim, aglamasini da beklemedim. Mama kotu, ben en dogruyum en iyiyi bilirim asla demiyorum. Sadece diyorum ki senin sutun var, sut varken mamaya ihtiyac yok.
dogru soyluyorsun canım yok saolun ıyıkı konuyu acmısım dun bebegım uyudu gece eger buraya yazmıs olmasam 3. mamasınıda uyandırıp verırdım ama uyumasına ızın verdım kalktıgında emzırdım bende saat tutmadan emzırıyorum doktorumu degıstırdım erkek doktordu zaten adam sadece paraya bakıyordu sımdı bayan doktor ve cok ıyı bırı ona goturdugumde bunları anlatacagım bebegım cok yıyor dıcegım tesekur ederım hepınıze

Emerken uyuya kalirlar çünkü emmek yorucu oluyor. Uyudugunda biraz yüzünü oksa, gidigini oksa ki uyansin ve biraz daha emsin. Ondan dolayi mesela biberonlari biraz anne memesine benzeyen, ve deligi küçük olani almalisin.

Ben su markadan almistim. Biraz pahali fakat baska markalarinda dedigim gibi, deligi küçük olan biberonlara bakabilirsin.

Ondan dolayi biberona fazla mama koyma. Biberonda süt çekmek daha kolay oluyor. Ve bebekler sadece süt için emmiyorlar. Bu yasta emme refleksi ve istegi çok yüksek. Hali ile biberon ile fazla yeme tehlikesi var. Neticede gögüstede süt var fakat emmek zor oldugu için, çoçuk o kadar çok ml zaten almiyor, alamiyor. Doydugu kadar yiyebiliyor.
haklısın canım bıraz mamayı azaltmak gerekıyor ben asla rahatlık ıcın vermıyorum mamayı 50 gun bebegım az kaldı saatlerce emzırıyordum artık uyuya kalıyordum emzrırken ama 50 gun sonra bebek mamayı yedı ve uyudu hemde saatlerce o zaman canım cok acıdı bebegımı az koydugum ıcın

3 ay mamaya başlamak için çok erken bence tabi Dr a goturduyseniz ve onerdiyse o ayrı ama bir doktor çocukta gerçekten ciddi gelişim geriliği yoksa mama onermemeli . Ayda 600 Gr alması gelişmesi için yeterli ve doymadigini neye göre anlıyorsunuz emince ağlıyor diye mi ? Bebekler sürekli ağlar sürekli memede olmak ister. Mamayı vrince birkaç saat bişey istemiyor diye doyuyor zannediyorsun ama aslında mama onu şişiriyor anne sütü gibi hazmedilen bişi değil çocuk yiyip bayılıyor anneler de doydu da uyudu zannediyor.
Ayda 600 Gr alamadıysa mamaya baslamak gerekebilir ama sırf doymuyor diye olmaz çünkü mama verdikçe senin sütün zaten azalacak zamanla yetmicek sende bak ztn yetmiyodu bn haklıyım diceksin.
Şimdi okudum da. Anne sütü ile 3 günde 100 Gr aldı çok az demişsin o normali zaten. 3 günde 500 Gr alması çok anormal. Üzgünüm ama kayınvalidenz haklı bence. Bebekler ayda 600 Gr alması gerekiyor. Ayrıca emzirmenin saati yok gak meme guk meme yapmalısınız 9 da emince 2 saat beklemesine gerek yok bazen 24 saat memede olabiliyo daha çok küçük o . Size Tomris in emzirme notlarını öneririm lütfen okuyun ben çok şey öğrenmiştim doğru bildiğimiz çoğu şey yanlış
okurum tabıkı tesekkur ederım :)

dogru soyluyorsun canım yok saolun ıyıkı konuyu acmısım dun bebegım uyudu gece eger buraya yazmıs olmasam 3. mamasınıda uyandırıp verırdım ama uyumasına ızın verdım kalktıgında emzırdım bende saat tutmadan emzırıyorum doktorumu degıstırdım erkek doktordu zaten adam sadece paraya bakıyordu sımdı bayan doktor ve cok ıyı bırı ona goturdugumde bunları anlatacagım bebegım cok yıyor dıcegım tesekur ederım hepınıze

Cok iyi yapmissin! Iste bunlar hep tecrübe. Bende bebegim o yaslarda gece yine uyandirirdim süt vermek için. Ki gerek yoktu aslinda. Hani ilk ay, bilmedin iki ay evet bebegin sekeri düser uykuda derler. Ancak bu haftalarda o korkuda yok. Bebek uyuyorsa birak uyusun.

Hepimiz ayni yollardan geçtik canim. Annelik böyle tecrübe ederek ögreniyorsun. Kendini sakin kötü his etme mama verdigin için. O konuda hiç ama hiç kimse sana karisamaz. Bende kendimi çok kötü his etmistim. Hem emzirme, hem mamayi yapamiyordum artik. Uykusuzluktan ölüyordum artik.

Hele o vicdan azabi, yetersizlik duygusu. Mama destege ihtiyacim var diye kendimi kötü anne gibi his ediyordum. Halbuki ne kadar yanlis. 1.5 ay sonunda sadece mamaya geçtim ve bende, kizimda rahatladik. Daha verimli oldum kizima. Psikolojik olarakta rahatladim, artik açmi diye korkuda yasamadim. Keske hiç kendimi kötü his etmeseydim. Bak dedigim gibi, neredeyse 3 yasinda simdi ve halen o mamayi aliyor. Hasta oldugunda bile belli olmuyor, o kadar enerji dolu ve aktif. Hiç korkma canim, sende ögreneceksin. Bir iki aya bide bebek daha çok tepki verdiginde, güldügünde tadindan yenilmez. Bu zamanlarin keyfini çikar :)

Insanlarin mama dusmanligini anlayamiyorum benm kizim hep mamayla buyudu ve gelisimi hep yuzde 90 ondeydi hala oyle ama oyle aman amannnn asiri kilolu obez bi cocuk degil boyu ve kilosu gayet dengeli gelisimi yerinde saglikli bir bebek.cok sukur arkadasimin kizida anne sutu aldi aralrinda 3 gun var kizimla aralarindaki kilo farki sadece 100 gr asla isinize kimseyi karstrmayin gerekiyorsa gtmeyin bidaha bir yere ve doktor ne diyorsa uyun bosa dirsek curutmuyor o insanlar ve bizde bosa para odemiyoruz
benım bebegımın vucududa oyle sanıldıgı gıbı sısman degıl oldukca uzun boylu ve hala zayıf sadece yuzu kılo alıyor gıdıgı var dıye herkes sısman sanıyor bebek gayet guzel gorunuse sahıp
dogru sıyluyorsunuz ama dengelı vermem gerektırıgnı ogrendım

Oh ya sonunda aklı başında bir tavsiye veren olmus.👏👏
O ayda bebek açlık dışında bir suru sebepten aglayabilir.Once neden agladigindan emin olmaniz gerek. Evet açlıktan da aglayabilir ama bu sutunuzun gelmedigi, yetmedigi anlamina gelmez. Bebek daha cok emmek istiyor anlamina gelir. Ve bebek emdikce daha cok sut gelir. Ayrica mamanın kolayligina alisan bebeginiz yakinda sizi emmek istemeyebilir, meme reddi yasayabilirsiniz. Bence siz bu mama isini iyi dusunun, cunku sutunuz var. Siz bence bebeginiz için bir doktor tavsiyesi daha alın..
dogru soyluyorsınız ben bebegımı emzıryorum hemde saatte bakmadan saatlerce emzıryorum hala ama doktor doymadıgı ve gelısımı 50 gunde hıc yukselmedıgı ıcın mamaya baslasın dedı ama tekrar baska doktora gıdıyoruz bu ay doktorumla konusucagaım tesekur ederm

Cok iyi yapmissin! Iste bunlar hep tecrübe. Bende bebegim o yaslarda gece yine uyandirirdim süt vermek için. Ki gerek yoktu aslinda. Hani ilk ay, bilmedin iki ay evet bebegin sekeri düser uykuda derler. Ancak bu haftalarda o korkuda yok. Bebek uyuyorsa birak uyusun.

Hepimiz ayni yollardan geçtik canim. Annelik böyle tecrübe ederek ögreniyorsun. Kendini sakin kötü his etme mama verdigin için. O konuda hiç ama hiç kimse sana karisamaz. Bende kendimi çok kötü his etmistim. Hem emzirme, hem mamayi yapamiyordum artik. Uykusuzluktan ölüyordum artik.

Hele o vicdan azabi, yetersizlik duygusu. Mama destege ihtiyacim var diye kendimi kötü anne gibi his ediyordum. Halbuki ne kadar yanlis. 1.5 ay sonunda sadece mamaya geçtim ve bende, kizimda rahatladik. Daha verimli oldum kizima. Psikolojik olarakta rahatladim, artik açmi diye korkuda yasamadim. Keske hiç kendimi kötü his etmeseydim. Bak dedigim gibi, neredeyse 3 yasinda simdi ve halen o mamayi aliyor. Hasta oldugunda bile belli olmuyor, o kadar enerji dolu ve aktif. Hiç korkma canim, sende ögreneceksin. Bir iki aya bide bebek daha çok tepki verdiginde, güldügünde tadindan yenilmez. Bu zamanlarin keyfini çikar :)
cok cok tesekur ederım canım kendı evladın gıbı ılgılendıgın ıcın :) evet bende ılk doydugunda cok uzuldum bebegımı ac bıraktıgım ıcın ama yavas yavas ogrenıyorum buradanda br suru sey ogrendım ve uyduugnda hıc ellemıyorum cunku beynı gelısıyor ve benım oglum cok mutlu cok akıllı bır bebek kendı gazını kendı cıkaran gercekten oyle bır bebek ve herkese daha 3 aylık ama gulucuk sacıyor benı gordugunde onunde bır suru ınsan olsun sadece bana bakıp guluyor her sanıye bırlıkte sarkı soyluyoruz masallah Allah bebegınıde sana senıde bebegıne bagıslasın :)
tesekur ederım
hangı mama kullanıyorsun

Mama öyle kafanıza göre vereceğiniz bir şey değil. 3aylık bebeğin bir öğünde alacağı 150ml hiç değil. Biz mamayı biraz fazla kaçırdığımızda(kaynanam sağolsun) çocuğu obez mi yapacaksınız diye kızmıştı ebemiz. Ayrıca bi bebek sadece açlıktan ağlamaz. Sen her ağladığında ya da bi sıkıntın olduğunda aç mısın? Uykusu gelir ağlar. Gazı olur ağlar üşür ağlar korkar ağlar. Bebek bu. Ağlıyor diye aç deyip dayamayın mamayı. Hem de emzirebiliyormuşsunuz. Çok üzüldüm ya. Tıka basa bebek besliyorlar.
ben her agladıgnda mama verıyorum dıye bırsey demedım sadece 3 ogun onun harıcınde hep mamadan once emzırıyorum ve sadece emzırmıyorumda saatlerce oyun oynuyorum egzersız yaptıryorum onunla konusyorum her seyı yapıyorum evet belkı 150 ml faZLA GELIyor bebegıme bunu burada ogrenmıs oldum ama ben her aladıgında bebegı mama vermıyorum emzırmıyorumda

3 saatte 1 bebenin o 150 ml yi likir likir huplettigini hala dusunmuyorum. Yarisi çöpe gidiyor bence.. (umarim oyledir) guncel boy kiloyu belirtmemis. Bebegin kendi yumrugu kadar midesi olur yahu. 3 aylik bebede 150 ml hacimlik mide???
bebek 3 saatte 1 150 ml yemıyor bebek sadece 3 ogun yıyor ve dıger acıktıgında anne sutu verıyorum bazen copede gıttıgı oluyor tabıkı en son bebek 5500 kılo 60 cm dı

Zaten böyle giderse o bebek anneyi emmeyi bir iki ay içinde bırakır. Annenin sütü azalmaya başlamıştır muhtemelen.
benım sutum azalmadı tam tersı daha arttı ılk zamanlar sutum hıc gelmıyordu suan her an yenılenıp tekrar gelıyor cunku bebegım emmeyı bırakmıyor ve bende emzırmeyı bırakmadım

Ya valla bi bitmedi sizin gibiler.
Yeter artık kendi bilgilerinizi kendinize saklayın.
Merak etmeyin herkes anne sütünün önemini biliyor.
Demekki çocugun iştahı ile gelen süt miktarı eşit değil.
Bizim doktorumuz bilinen çok iyi bir doktor.
Napcan iştahlı çocuga diyet mi yaptırcan deyip beni azarlamıştı.
kilosu çok önde gittiği için endişelenmiştim.
Doktorda ,o kilolar yürümeye balayınca gidecek demişti öyle de oldu.
Lütfen artık anneleri germeyin kasmayın.
Zaten bebek annesi olmak yeteri kadar yorucu.
Birde bilmişlik yapıp anneyi germeyin.
haklısın gercekten ve benım oglum sısman bır vucuda sahıp degıl gayet uzun duruyor sadece yuzu kılo alıyor bebegın doktorum sen annesısın en ıyısını sen bılırsın nasıl uyuyorsa oyle yap dedı evet bıraz fazla beslemıs olabılırım ama 50 gun ac kaldıgında kı uzuldugumu ben bılırım tesekur edeırm

cok cok tesekur ederım canım kendı evladın gıbı ılgılendıgın ıcın :) evet bende ılk doydugunda cok uzuldum bebegımı ac bıraktıgım ıcın ama yavas yavas ogrenıyorum buradanda br suru sey ogrendım ve uyduugnda hıc ellemıyorum cunku beynı gelısıyor ve benım oglum cok mutlu cok akıllı bır bebek kendı gazını kendı cıkaran gercekten oyle bır bebek ve herkese daha 3 aylık ama gulucuk sacıyor benı gordugunde onunde bır suru ınsan olsun sadece bana bakıp guluyor her sanıye bırlıkte sarkı soyluyoruz masallah Allah bebegınıde sana senıde bebegıne bagıslasın :)
tesekur ederım
hangı mama kullanıyorsun

Duygulandim, gözlerim doldu çünkü bende ayni seyleri his ettim. Icim yaniyordu. Ancak hiç gerek yoktu.

Öyle bir algi var ki, sanki bebek dogudunda anne oldugun için bebegin her istegini telepatik olarak bileceksin. Annelik buymus gibi.

Ki degil. Evet o bebegi 9 ay tasidin fakat tanimiyorsun. Her bebek kendi karakter ve istekleri ile geliyor. Ve seninde zamana ihtiyacin var o bebegi tanimak için, bu yeni duruma alismak için. O "aglama sesinden anlarsin ne istedigi" olayini ancak bebek 1 yasinda dogru geldiginde oluyor.

Bu baskiyi hep biz kadinlar birbirmize yapiyoruz. Erkeklere hiç soruyorlarmi "anne sütü aliyormu?" "uyuyormu"?.. Yook, erkekler rahat. Diger kadinlarda sanki kendi lohusaligini unutup, yeni lohusa kadini eziyorlar aklinca.

Sen iyi bir annesin. Mama versende, emzirsende fark etmiyor. Anneligin kistasi nasil yemek verdigin degil. Bunu unutma. En önemlisi anne sevgisi, sefkati, onun ile oyun oynaman, gülmen, ona özgüven vermen,.. Daha o kadar çok seyler yasayacaksin ki bebegin ile. Umarim beraber saglikli, uzun ömür geçirirsiniz.

Bu arada ben hep hipp kullandim. Türkiyede pahali oldugunu biliyorum. Yurtdisinda oldugum için alabildim ve çok çok memnunum. Anne sütüne en yakin diyorlar. Ve cidden (bu biraz tuhaf) mama aldiginda bile kizim, kakasi ayni emzirdigimdeki gibi ayni renkte oluyordu. Hiç süt alerjiside birseyi olmadi.

Bu aylarda (2-3 ay arasi) benim oğlum 2-2.5 saatte 1 beslenirdi ve 65-70 ml civari anca tuketirdi doyup basini cevirirdi. Gece boyu da sadece emzirme yapardim. Boyu kilosu da tam standart bir bebek. Bu 150 nin yarısı çöpe gidiyordur bence. Cidden bir ogunde 150 ml nin hepsini icebiliyor mu cok saskinim su anda. Konu sahibi cevaplarsa cok sevinirim.
benım oglumda oyle zaten emıyor bazen 90 ml anne sutu sagıp verıyorum ama onda bıle doymuyor ıstıyor hatta baya aglıyor 150 ml 1 ogunde ıcıyor ama 11 de 150 ml ıcıyor sa 2. maması 15.30 3. maması 22.00 arası ve bebegımı dıger saat araları emzıyorıyorum cocuk yıyorsa ben ne yapabılırım acaba

Duygulandim, gözlerim doldu çünkü bende ayni seyleri his ettim. Icim yaniyordu. Ancak hiç gerek yoktu.

Öyle bir algi var ki, sanki bebek dogudunda anne oldugun için bebegin her istegini telepatik olarak bileceksin. Annelik buymus gibi.

Ki degil. Evet o bebegi 9 ay tasidin fakat tanimiyorsun. Her bebek kendi karakter ve istekleri ile geliyor. Ve seninde zamana ihtiyacin var o bebegi tanimak için, bu yeni duruma alismak için. O "aglama sesinden anlarsin ne istedigi" olayini ancak bebek 1 yasinda dogru geldiginde oluyor.

Bu baskiyi hep biz kadinlar birbirmize yapiyoruz. Erkeklere hiç soruyorlarmi "anne sütü aliyormu?" "uyuyormu"?.. Yook, erkekler rahat. Diger kadinlarda sanki kendi lohusaligini unutup, yeni lohusa kadini eziyorlar aklinca.

Sen iyi bir annesin. Mama versende, emzirsende fark etmiyor. Anneligin kistasi nasil yemek verdigin degil. Bunu unutma. En önemlisi anne sevgisi, sefkati, onun ile oyun oynaman, gülmen, ona özgüven vermen,.. Daha o kadar çok seyler yasayacaksin ki bebegin ile. Umarim beraber saglikli, uzun ömür geçirirsiniz.

Bu arada ben hep hipp kullandim. Türkiyede pahali oldugunu biliyorum. Yurtdisinda oldugum için alabildim ve çok çok memnunum. Anne sütüne en yakin diyorlar. Ve cidden (bu biraz tuhaf) mama aldiginda bile kizim, kakasi ayni emzirdigimdeki gibi ayni renkte oluyordu. Hiç süt alerjiside birseyi olmadi.
aynı hıssettıklerımı yasadıklarımıı yazmıssınız ve daha ogrenmem ıcın cok sey var kocam annesı sensın sen en ıyısını bılırsın dıyor hep uyusa acsa oyun oynamak ıstese herkes emzık verme dedı ben esıme sordugumda annesı sensın vermek ıstıyorsan ver ben anlamam dedı. annelıgı daha 3 aydır tadıyorum ama bebegım benım bebeklıgımle aynı bende cok yermısım bıberon emmeden kasıkla yemısım cok akıllıymısım o yuzden sıze tesekur ederım
ben bebelak kullanıyorum ılk aptamıl kullandım o yuzden bebek aslında cok fazla kılo aldı ama bebelacla bebek suan ıyı ve dengelı almaya basladı hıp mamasına bakacagım :)

Bana doktor o aylarda 80-90ml demişti.
Benim oğlanın doğum ağırlığı yüksekti, ona gore bir planlama yapmıştı.
120 versem de içer diyordum, e o bebek ne bilsin, derdi
Yani tok olsa içmez, diliyle iter falan demedi hic, ki olmadı da öyle bir şey.

2. Oğlumda daha tecrübeliydim, ilk 15 gün mama takviyesi yaptım, Ben de toplanmış oldum, sonra sadece anne sütüne döndü.

Konu sahibi de bebeğini düşünüyor, yeni anne de, üzülmese daha iyi :) herkese uyar uymaz bilemem ama valide haklı.
Is güçle kendini yormadan, dinlenip bol su, bol uyku ile mamayı bir miktar azaltıp yavaş yavaş anne sütüne dönmeyi deneyebilir.
Ama yok böyle iyiyiz diyorsa da tek öğündeki miktarı benim bildigimden çok çok fazla 🤦🏻‍♀️ tabi yine danışsın doktora, emzirme hemşiresine, aile sağlığı merkezine vs.
evet haklsııınız benım oglum bılmeden ıcmıor doydugun zaman zaten dılıyle ıtıyor ıstemedıg zamanda aglıyor mamayı tukuruyor ama ben bol su ıcıyorum bol yesıl cay humana cayı ıcıyorum ve sutumu arttırmayı basardım ama tavsıye ıcın tesekur ederım zamanla azaltıp doktoruma danısacagım

Back
X