• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mi kreş mi sizce

ozlemeymenn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
54
23
3
33
kızlar merhabalar benim 11 aylık bi oğlum var.:KK46:çalışmam gerekiyo işe başlıcam sizce kayınvalideme mi bırakayım kreşe mi vereyim.ayrıca kayınvalidemle problemler yasadık oğluma bakmasını istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum kreş için erken mi acaba

Tabiki erken onun bi kalabalığa bi öğretmene değil bir yakınına bağlanması gerekir ki sonuçta babannesi bakacak oda istekliyse torunu için sorun yok sizin onunla geçirdiğiniz sorunlar önemli değil suan önemli olan cocugunuzun psikolojisi.zaten cocugunuz sizden ayrilacak zorlanacak hatta ise başlamadan ara ara babanneyle birarada olup alısmasını sağlayın.

ayyy daha anne kuzusu nasıl vericeksin kreşe. ben çocumu 3,5 yaşında gönderdim.hevesl gitti. inanılmaz mutluydu 6 ay sonra o bile sıkıldı.yazıktır yapmayın .onun ev ortamına ihtiyacı var

KV karakterine bağlı bence
Sevmek ve çocuk bakmak, terbiye etmek, eğitmek çok farklı şeyler
Benim kv de sever torunlarını ama televizyon kumandası için 1,5 yaşındaki torunun kafasına vurur, kendi istediği izlensin diye
Habire şekerli, bol tuzlu, sağlıksız şeyler alır, yedirmeye çalışır. Kahvaltıda çay içirmeye çalışır.

Hadi bunları geçtim diyelim, yalancıdır. Çocuğumun gözü önünde yalan söyler. Ona kötü örnek olur. Çocukla oyun oynamayı bilmez. Çocuğu tv karşısına oturtunca çocuk oyalanır, hem de bir sürü şey öğrenir zanneder. Çocuğuma kitap okumaz, zaten okuma yazması yok, ama yanıma oturtayım da bari bir masal anlatayım demez.

Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.

Bence kreş..
Hem istemediğiniz birine minnet etmeyeceksiniz hem de çocuğunuz kurallı, disiplinli, öğrenerek büyüyecek..
İster istemez kayınvalidenize borçlu hissedeceksiniz kendinizi kullanma ihtimali olabilir..
Sıkılanlar oluyormuş ama benim çocuklarım hiç sıkılmadılar..
kızım sizinkinden biraz büyüktü kreşe başladığında..
Hala okul, etüd, kurs başarılarlar devam ediyor maşallah..
Evde kalırsa sıkılıyor asıl..

Benim kv de sever torunlarını ama televizyon kumandası için 1,5 yaşındaki torunun kafasına vurur, kendi istediği izlensin diye
Habire şekerli, bol tuzlu, sağlıksız şeyler alır, yedirmeye çalışır. Kahvaltıda çay içirmeye çalışır.

Hadi bunları geçtim diyelim, yalancıdır. Çocuğumun gözü önünde yalan söyler. Ona kötü örnek olur. Çocukla oyun oynamayı bilmez. Çocuğu tv karşısına oturtunca çocuk oyalanır, hem de bir sürü şey öğrenir zanneder. Çocuğuma kitap okumaz, zaten okuma yazması yok, ama yanıma oturtayım da bari bir masal anlatayım demez.

Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.

+1
arkadaş çok güzel anlatmış :KK66:

Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.
tüm söylediklerine katılıyorum benim kayınvalidemde öyle çocuk oyalansında nasıl olursa olsun mantığında

Bence kreş..
Hem istemediğiniz birine minnet etmeyeceksiniz hem de çocuğunuz kurallı, disiplinli, öğrenerek büyüyecek..
İster istemez kayınvalidenize borçlu hissedeceksiniz kendinizi kullanma ihtimali olabilir..
Sıkılanlar oluyormuş ama benim çocuklarım hiç sıkılmadılar..
kızım sizinkinden biraz büyüktü kreşe başladığında..
Hala okul, etüd, kurs başarılarlar devam ediyor maşallah..
Evde kalırsa sıkılıyor asıl..
evet tam aklımdakiler aslında kurallı disiplinli olacack güzel eğitim alacak kayınvaldiem bunu yapamaz

kreş bence.
benim annem baktı 20 ay ama çok zor oldu ya.
yok bu çocuk çok erken kalkıyor, öğlen uyumadı, hiç durmadı , dışarıyı istiyor, bugün banka işim var falan filan.
Allah razı olsun çok güzel baktı ama böyle ufak ufak sorunlarda oldu. kreşe verdim 20 aylıkken kafam rahatladı yani.
ha bu arada bir daha Allah nasip eder çocuğum olursa 11 aylık da veririm gönül rahatlığıyla. tabi iyi araştırıp karar vermek gerek hangi kreş olacağına da.

Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.

Harika, kaleminize sağlık :)

kreş bence.
yok bu çocuk çok erken kalkıyor, öğlen uyumadı, hiç durmadı , dışarıyı istiyor, bugün banka işim var falan filan.
Allah razı olsun çok güzel baktı ama böyle ufak ufak sorunlarda oldu. kreşe verdim 20 aylıkken kafam rahatladı yani.
ha bu arada bir daha Allah nasip eder çocuğum olursa 11 aylık da veririm gönül rahatlığıyla. tabi iyi araştırıp karar vermek gerek hangi kreş olacağına da.

Ben anneme de kayınvalideme de güvenmiyorum çocuk bakımı konusunda.. Söylediğiniz problemler baksalar bende de olur ama ben sık sık izin alamam iş yerinden o yüzden kreşe vereceğim. Sevgi, güzel bakma konusunda haklı olabilirsiniz ama bu sıkıntılar beni çok boğar, o sıkıntılara kafamı yormaktan çocuğumla ilgilenemem şahsen..

Benim kızım 15 aylıkken ben de işe başlayacağım. Ama çocuk yetiştirme tarzlarımız çok farklı kayınvalidemle. O şekerli, tuzlu zararlı hiç bakmaz yeter ki yesin der. Bir araya geldiğimizde bile çok zor sabrediyorum, temelli ona emanet edemem, aklım kalır. Ama kayınvalidemle aynı görüşleri paylaşıyor olsaydık ve aramız iyi olsaydı kesinlikle bakmasını isterdim. Ayrıca sıkılır dayanamaz onu da biliyorum 2 ay sonra hasta olur hiç gerek yok, ömür boyu da başıma kakar. Bu yüzden ben kreşe vereceğim.

kreş bence.

Katılıyorum size..
Kesinlikle iyi bir kreş..
Ben kurumuma yakın bir kreşe verdim önce. Birlikte gider geliriz hem yanına istediğimde giderim diye..
Ama kızım sabah akşam ağladı..
Hemen alıp daha önce kardeşimin çocuğun gönderdiği ve bulunduğum yerdeki en iyilerden biri olan kreşe verdim.
3 sene sonra zor ayırdık o kreşten..
Öyle çok sevdi..
Küçüğümü de oraya gönderdim tabi..
Şimdi gururlanıyorum çocuklarımla herkes çok iyi yetişmiş çocuklar dedikçe..
Bu benim değil kreşimizin başarısı aslında..

İlk 6 yaş çok önemli diye bizi sürekli uyaran ve bilgilendiren bir sahibesi vardı kreşimizin..
Baktırmak için değil çocuğun kişisel gelişimine inanılmaz katkıları olan bir okuldu..

walla 11 aylık çocuğu krese verecekseni zçalışmayın bence.yazıktır ya

Katılıyorum size..
Kesinlikle iyi bir kreş..
Ben kurumuma yakın bir kreşe verdim önce. Birlikte gider geliriz hem yanına istediğimde giderim diye..
Ama kızım sabah akşam ağladı..
Hemen alıp daha önce kardeşimin çocuğun gönderdiği ve bulunduğum yerdeki en iyilerden biri olan kreşe verdim.
3 sene sonra zor ayırdık o kreşten..
Öyle çok sevdi..
Küçüğümü de oraya gönderdim tabi..
Şimdi gururlanıyorum çocuklarımla herkes çok iyi yetişmiş çocuklar dedikçe..
Bu benim değil kreşimizin başarısı aslında..
İlk 6 yaş çok önemli diye bizi sürekli uyaran ve bilgilendiren bir sahibesi vardı kreşimizin..
Baktırmak için değil çocuğun kişisel gelişimine inanılmaz katkıları olan bir okuldu..

ewt ewt kreş çok ciddi önem taşıyor.
dün eve gittik akşam çocuk durmayınca parka çıkardım. kınamak değil de şaşkınlık diyeyim. annelerinin yetiştiridiği! çocuklardı parka taş atıyorlar yüksekten, ateş yakıyorlar, başka çocukları taciz ediyorlar şok oldum. bu çocuklar da 5-8 yaş arasıydı üstelik. 2 yaşındaki oğlum da garip garip bakıyor arkadaş sanıp arkalarından koşmaya çalışıyordu. aldım geldim çocuğu. kafasına bir taş gelecek diye ödüm patladı. kaç kez de uyardım atmayın çocuklar, yapmayın çocuklar diye. dayanamadm sesim yüksek çıktı bıraktılar taşı ama bu seferde kibrit bulup ateş yakmaya başladılar.

velhasıl şimdilik ben de çok memnunum maşallah kreşten. 2 yaşında oğlum severek gidiyor. ağlamıyor kaçmıyor.. inş böyle devam ederiz. sizze de ne mutlu , sizi gururlandıracak evlatlarınız var. Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin inş.

Harika, kaleminize sağlık :)

Ben anneme de kayınvalideme de güvenmiyorum çocuk bakımı konusunda.. Söylediğiniz problemler baksalar bende de olur ama ben sık sık izin alamam iş yerinden o yüzden kreşe vereceğim. Sevgi, güzel bakma konusunda haklı olabilirsiniz ama bu sıkıntılar beni çok boğar, o sıkıntılara kafamı yormaktan çocuğumla ilgilenemem şahsen..

ewt boğuyor gerçekten. çocuk geç kalksın diye dua ediyordum. sessiz sessiz çıkıyordum evden .. banka işleri olduğunda müdüre ağız mı eğsem yıllık izin mi alsam gibi düşünür dururdum.. ewt sevgi çok güzeldi, iyi de bakıyordu annem çocuk mutluydu baya annemi çok seviyor ama yetmedi bunlar.. neyse ki kreşimizden de memnunuz maşallah diyim.. :)

bende kızım 7-8 aylık olduğunda inşallah işe geri dönmeyi düşünüyordum. anneme dedim 2 ay sen bakarsın 2 ay kv bakar sonra 1 yaşını geçince kreşe veririmm. annemmin dediği şu : çocuğun psikolojisi ne olacak bu durumda ? o zaman ya sadece kayınvalidem bakar ya da sadece sen bakarsın dedim. annemin cvp: ya adamakıllı bi bakıcı bul çocuğu iyi eğitecek ya kreşe ver ya da 2 yıl ücretsiz izin al.
ben henüz karar vermedim hangisini yapacağıma ama annelere baktırmayacağım kesin. benim çalıştığım kurumun kreşi var. bi arkadaş çocuğu 9 aylıkken vermişti kreşe en küçük seninki mi dedim. hayır 5 aylık var demişti. veren veriyor yani kardeş.

Back
X