• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mi kreş mi sizce

ayy niye bu kadar sinirlenişyorsunuzzz.kimse kreşlere kötü demiyorki hayırdır siz kreş sahibimisniz:))))
çok alemsiniz yaa.

Kreş sahibi değilim ben..
Çocuğunuzun okuldan getirdiği karton kalple gözüm boyanacak bir insan değilim elbette ki sinirlenirim böyle söylenirse..
Alem falan da değilim..
Eğitime önem veren, saygı duyan bir anneyim sadece..

Ebru bildiğim kadarıyla hem anne hem baba olan annelerden, feyz aldığım bir o var bir pelin bir de gelen kutusu,hata payı bırakacaklarını sanmıyorum çocukları konusunda

Kimse çocuğunu eti senin kemiği benim diye izbe yerlere emanet etmez

Çok teşekkür ederim..
Evet hem anne hem babayım çocuklarıma..
Çocuklarımın en güzel şekilde yetişmesi için, aynı zamanda insani duygularla büyümesi için elinden geleni yapan, ve kendimle ilgili herşeyi erteleyen ve bununla da gurur duyan anneyim..
Benim her anım çocuklarım için en iyisi nedir düşünerek, araştırarak geçiyor..

Ne kadar yanlış bir genelleme yapmışsınız. Herhalde siz de 2 ya da 3 tane en ucuz kreşi gezdiniz.
Zira ben de ÖZEL kreşe gönderdim 2 çocuğumu da, ikisi de çocuklarımın ikinci evi, öğretmenleri ikinci anneleri gibiydi.

Karşınızdaki kişiyi bu kadar küçümsemeniz çok terbiyesizce. O yorumu yazan üyeyi (siz hariç) herkes tanır ki ne kadar hassas bir anne olduğunu biliriz. Herhangi bir şeyin gözünü boyamasına izin vermeyecek kadar akıllıdır.

Çok teşekkür ederim. Neyse ki ne demek istediğimi, amacımın sadece çocukların iyiliği için konuştuğumu anlayanlar var..

Ne kadar yanlış bir genelleme yapmışsınız. Herhalde siz de 2 ya da 3 tane en ucuz kreşi gezdiniz.
Zira ben de ÖZEL kreşe gönderdim 2 çocuğumu da, ikisi de çocuklarımın ikinci evi, öğretmenleri ikinci anneleri gibiydi.

Karşınızdaki kişiyi bu kadar küçümsemeniz çok terbiyesizce. O yorumu yazan üyeyi (siz hariç) herkes tanır ki ne kadar hassas bir anne olduğunu biliriz. Herhangi bir şeyin gözünü boyamasına izin vermeyecek kadar akıllıdır.
Bakın hanımefendi siz benim yazdıklarımı tam okumamişsiniz sanırım. Alintiladiginiz yerin hemen altına iyi bir kreşe denk gelmiş olabilecegini de yazdım. Ayrıca kendisi beni alintilayip iyi kres secmedigimi söyleyerek genel yorumdan kişisel yoruma girmiş. Bunun uzerine yorum yaptim ben.Siz de terbiyesiz bulmuşsunuz beni. Hayretler içindeyim.

Ayrıca burada kimsenin kimseyi tanıma mecburiyeti olduğunu da sanmıyorum.

Ben sadece 11 ay çocuk için kres erken diyorum o kadar.

kv nasıl durumu sağlığı el veriyorsa istiyorsa bakmak kesinlikle babane baksın derim çok küçük daha

Vermelerinde ne gibi bir sakınca var,bu göz boyayacak birsey değil ki, anne bunları saklar ya da evine asar ilerde de çocuğuna gösterir,çocuğun orda boya badana yapması kötü birsey mi ki
Bakın çoğumuz anneyi ve duygusaliz cocuklarimiz konusunda. 2 yaşındaki bir çocuk bir kağıda ne çizebilir ya da ne gibi bir resim yapabilir çok yetenekli değilse. Kreslerin bu gibi faaliyetlerini sonradan sergi ya da dosya şeklinde vermeleri, ya da çocuk eve gelirken yanında getirmeleri çoğu kres için "bakın çocuğunuza ilgilendik bugun" demenin subliminal mesajı olarak görüyorum ben. Bu benim görüşüm. Göz boyama kelimesini asla bir küçümseme olarak kullanmadım. Çünkü bende anneyim ve böyle çocuk temalı şeylere hassasim. Bu yonumuzun de kullanılmaya açık olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca gerçekten de çok alindım ve üzüldüm. Terbiyesizmişim, ucuuzcumuşum. Böyle mi olmaliydi.

Bakın çoğumuz anneyi ve duygusaliz cocuklarimiz konusunda. 2 yaşındaki bir çocuk bir kağıda ne çizebilir ya da ne gibi bir resim yapabilir çok yetenekli değilse. Kreslerin bu gibi faaliyetlerini sonradan sergi ya da dosya şeklinde vermeleri, ya da çocuk eve gelirken yanında getirmeleri çoğu kres için "bakın çocuğunuza ilgilendik bugun" demenin subliminal mesajı olarak görüyorum ben. Bu benim görüşüm. Göz boyama kelimesini asla bir küçümseme olarak kullanmadım. Çünkü bende anneyim ve böyle çocuk temalı şeylere hassasim. Bu yonumuzun de kullanılmaya açık olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca gerçekten de çok alindım ve üzüldüm. Terbiyesizmişim, ucuuzcumuşum. Böyle mi olmaliydi.

bence bazen yazı dili ile ifadede zorlanabiliyoruz.
ona bağlamalıyız buradaki tartışmayı diye düşünüyorum.

onun dışında şu kreşten verilen kağıtlar konusunda, çoğu şeyi öğretmenlerinin yaptıkları zaten bilinen bir şey, eve göndermeseler de olur benim düşüncem. ben zaten çocuğumun yapıp yapamayacağı şeyleri biliyorum, içlerinde çiziklerle dolu kağıtlar var, oğlum gösteriyor, bak yol diyor :) bazıları ile hiç ilgilenmiyor mesela, biliyorum ki o resimde emeği çok az.
sadece şöyle diyorum, o saatte onu sınıfça yapmaya çalışmışlar, işte yapıştırıcı tutmuş, makas tutmuş, kendi yapmasa bile bir yetişkinle birlikte denemiş. bir yıl sonra belki kendisi yapacak.

ben mesela saklamıyorum bunları, her ay geliyor çünkü, öğretmenlerin sanat eserlerini niye saklayayım ki diyorum :)
ama göz boyama amacı olarak görmüyorum.

Üslubunuzdan dolayı öyle konuştum..
Sizi kırmak için söylemedim..
Ama gerçekten de ben herşeyi araştırdım böyle diye genellemeniz ve o kurduğunuz cümle çok inciticiydi..
Herkesin doğrusu kendinedir..
Herkes kendi yaşadığını bilir.
Tecrübeler farklıdır..
Eğer siz çocuğun getirdiği yalandan faaliyetler gözünüzü boyamış derseniz ben buna kızarım..
Çünkü o zaman gerçekten beni küçümsemiş olursunuz..
Burda ya da reelde kimsenin kalbini kırmaya eğilimli değilimdir ben..
Tepkim söylediğiniz sözlere yoksa sizi incitmek amaçlı değil..

Sizin tecrübeleriniz varsa bizim de var..
Demek ki iyi bir kreşe göndermemişsiniz..

Ben kimse hakkında alintilayarak yorum yapmadım kendi fikrimi ve tecrübelerimi yazdım konu sahibine.

Sizin gibi dusunmeyenleri ucuzcu, iyi seçimler yapamayan kişi gibi algilatma çabası sizlerin.

Alintiladigim kısım sonrası yazdım göz boyama durumlarını kreslerin. Çünkü genelden cikaeak ozel bir yorumda bulunmuş hanimefendi benim için.

Eminim hepimiz çocuklarimiz için en iyisini isteriz. Ama şunu da öğretmek gerek. Senden farklı dusunenlere saygılı olmak.

Ben kimse hakkında alintilayarak yorum yapmadım kendi fikrimi ve tecrübelerimi yazdım konu sahibine.

Sizin gibi dusunmeyenleri ucuzcu, iyi seçimler yapamayan kişi gibi algilatma çabası sizlerin.

Alintiladigim kısım sonrası yazdım göz boyama durumlarını kreslerin. Çünkü genelden cikaeak ozel bir yorumda bulunmuş hanimefendi benim için.

Eminim hepimiz çocuklarimiz için en iyisini isteriz. Ama şunu da öğretmek gerek. Senden farklı dusunenlere saygılı olmak.

Siz böyle önyargılı suçlarken sizinle konuşulmayacağını öğrendim..
Algılatma gibi bir çabam mümkün değil olamaz..
İnsanlar karşı fikirlerini söylerken alıntı yapabilirler..
Saygıyı da çok iyi bilirim ve gayet de saygılıyımdır..
Saygı öğretilmez..
Örnek olunur..
Son yazışımın sebebi alınmanız ve incinmeniz nedeniyleydi..
Size değli kurduğunuz cümlelere tepkim olduğunu anlatmak içindi
Konunun polemiğe girmemesi için tekrar yazmayacağım size.

Siz böyle önyargılı suçlarken sizinle konuşulmayacağını öğrendim..
Algılatma gibi bir çabam mümkün değil olamaz..
İnsanlar karşı fikirlerini söylerken alıntı yapabilirler..
Saygıyı da çok iyi bilirim ve gayet de saygılıyımdır..
Saygı öğretilmez..
Örnek olunur..
Son yazışımın sebebi alınmanız ve incinmeniz nedeniyleydi..
Size değli kurduğunuz cümlelere tepkim olduğunu anlatmak içindi
Konunun polemiğe girmemesi için tekrar yazmayacağım size.
Ben sizi kıracak bir kelime kullandiysam ozur dilerim. Eminim cocuklariniz için en iyisini istediğinizi.

Fikrimi soyledigim icin onyargılı, konusulamaz, terbiyesiz ve ucuzcu olarak suclandigim için şu an çok Üzgünüm. Gercekten kirildi sanki kalbimde bir yer.Konuyu bırakıyorum.

Hepimizin çocuklarına sağlıklı mutlu kahkahali ömürler diliyorum.

Ben terbiyesiz ya da ucuz demedim orda bi netleşelim de...

2 yaşında bir çocuktan tablo yapması beklenmiyor zaten amaç öncelikle kalemi düzgün tutması arkadaşlarıyla sinerji içimde bir faaliyete katılması kuralları öğrenmesi,olaya ne çizecek ki diye yaklaşırsak zaten kreşe gerek yok

Ben hiç subliminal mesaj almıyorum o konuda açıkçası, kuaförde kesilen saçlarını bile alıyorum oğlumun, saçları açıktan koyuyor nasıl değişmiş görüyorum pipisinin kesilen kısmını da sakladım misal,o verilecek kâğıtlarda anı olacak, çocuğunuzla ilgilendik mesajı da olsa ne olur ki anlamıyorum

O kadar mı zor durumdasınız 11 aylık çocuğu bırakacak kadar ....
Hiç mi oluru yok hiç mi idare edecek kadar birşey yok, hiç değilse yürüyene kadar büyüklerinizden kendi ailenizden hiç mi destek gelmez. Arkadaşlarımın eşlerindee biliyorum eşleri yeri geliyor haftasonları ek gelir için çalışıyor sırf çocuklarını yürüyecek birazcık derdini anlatacak kıvama gelmelerini bekliyorlar.
Hani sırf kayınvalideye himmet etmemek için Kreşe verin diyenler
11 aylık bir çocuktan bahsediyoruz egoları bir yere bırakın. Araları ara açılmış kayınvalidesiyle detay yazmamış sonuçta
Yok neymiş disiplinli büyürmüş birşeyler öğrenirmiş kreşten ! Küçücük bir bebekten bahsediyoruz neyin disiplininden bahsediyorsunuz
Birazcık merhametiniz varsa iyice düşünün yazın. Her bir bebeğe 1 öğretmen mi düşüyor kreşte ve bir maaş bedelinde
Siz bilirsiniz konu sahibi sadece iyi düşünmeniz lazım

Bir yanım küçücük çocuk kreşte ne işi var ev ortamında büyüsün diyor.

- Ama şunu da çok gördüm anneanne yada babaanne de büyüyen çocuklar anne babasını pek saymıyor şımarık oluyor 2 yerde yetiştiği için bu tür sorunlar ortaya çıkıyor bu bir gerçek.

- Evde durup bütün gün tv izliceğine kreşe gitse insan ilişkisi küçük yaştan çok iyi gelişir kendine güven gelir eğitimini ilerde çok büyük etkiler.

- Birde kayınvalide ile sorununuz yoksa bile kesin ufak büyük sorunlar çıkıcak.
Çocugunuzu yetiştirme tarzına karışıp laf söylemiceksiniz. O nasıl beslenme yetiştirme düzeni yaparsa siz ona uymak zorunda kalıcaksınız çünkü o büyütcek çocuğu ve sizden çok onu görüp benimsicek.

Artı ve eksileri siz kendi kafanızda koyun şimdi. Hangisi uyarsa mantığınıza onu yapın.
Ben olsam kesinlikle bir başkasının bakmasını istemem aklıma bile gelmez güvenilir temiz bir kreşe veririm.

O kadar mı zor durumdasınız 11 aylık çocuğu bırakacak kadar ....
Hiç mi oluru yok hiç mi idare edecek kadar birşey yok, hiç değilse yürüyene kadar büyüklerinizden kendi ailenizden hiç mi destek gelmez. Arkadaşlarımın eşlerindee biliyorum eşleri yeri geliyor haftasonları ek gelir için çalışıyor sırf çocuklarını yürüyecek birazcık derdini anlatacak kıvama gelmelerini bekliyorlar.
Hani sırf kayınvalideye himmet etmemek için Kreşe verin diyenler
11 aylık bir çocuktan bahsediyoruz egoları bir yere bırakın. Araları ara açılmış kayınvalidesiyle detay yazmamış sonuçta
Yok neymiş disiplinli büyürmüş birşeyler öğrenirmiş kreşten ! Küçücük bir bebekten bahsediyoruz neyin disiplininden bahsediyorsunuz
Birazcık merhametiniz varsa iyice düşünün yazın. Her bir bebeğe 1 öğretmen mi düşüyor kreşte ve bir maaş bedelinde
Siz bilirsiniz konu sahibi sadece iyi düşünmeniz lazım

birazcık merhametiniz varsa mı?
çocuklarımızdan bahsediyoruz burada, en merhametsiz insan bile aşka gelir yahu.
elbette herkes kendi gördüğünce bildiğince yardımcı olmaya çalışıyor.
bakıcıya veren, ben şundan memnundum, şundan memnun değildim diyor,
kvsi veya akrabası bakan kendi deneyimi ni anlatıyor,
kreşe veren keza o şekilde.

konu sahibi da kendi durumuna göre değerlendirecek.
diyecek ki benim kvnin huyları bu bu, demek ki ben de gohanın problemini yaşayabilirim.
ya da etrafındaki kreşleri araştıracak, bakacak ki imkanlar şunlar, o zaman diyecek ki cokzorbirsecim cokzorbirsecim in yaşadığı sorunları yaşayabilirim, ya da tam E EBRU 72 nun bahsettiği tarzda bir kreş bulacak, demek ki, benim çocuğum da ileride bu bu alışkanlıkları kazanmış olabilir.
bakıcı hikayelerinden ayrı bir bilgi edinecek.

kimse gözü kapalı, kv mi, yok olmaz demiyor ki.

egolarınızı bırakın demişsiniz, yine bu da kişi ile ilgilidir.
yine kişi kendine soracak, ben egomu bırakabilir miyim, bırakamıyorsa yine çocuğunun iyiliği için bu huyunu da hesaba katıp karar vermesi gerekmez mi?

kim mükemmel ki, biz olalım.
nasıl ki bakınıcın kreşin ve bakabilecek akrabanın iyi kötü yönlerini hesaplayarak doğru karar vermeye çalışıyorsak bu denkleme anne ve babanın da iyi-kötü yönlerini katmamız neden yanlış olsun ki.

ben kendi deneyimlerimi yazarken objektif olmaya çalışıyorum, kendimin o dönemde duygusal bir dönemden geçtiğimi ve kendimin de bazen bencillik yaptığımı gizlemiyorum ki. ama ben böyleysem ve değişmem pek mümkün değilse elbette bunu da düşünerek karar vermeliyim.

16 aylıkken kreşe göndermiş bir anne olarak, kreş derim. öncesinde 7 ay kv baktı keşke daha önce verseymişim dedim.

cokzorbirsecim cokzorbirsecim sen de çocuklarını küçük yaşta kreşe vermişsin olumsuz ne oldu peki çocuklarında
Ben de ilk çocuğumu 11 aylıkken bulundugumuz yerin en iyi kresine vermiştim o zaman diplomatik bir durum söz konusuydu ve bu dediğim yere böyle kişilerin çocukları da geliyordu. Benim maasimin hepsiydi neredeyse ucret.Cocugu almaya giderdim bacakları titrerdi yürürken. Duse duse gelirdi. yeni öğreniyordu yürümeyi. Yolda ağlardim.

Birgün öğle yemeğine gittim baskın gibi. Sossuz makarna konserve bezelye yemegi. Ve yemin ediyorum 1 avuç yoktu tabaklarda. Bir gün ikindi atistirmasina gittim sarelleli ekmek. O kadar kucuk cocuk nasil yesin ekmek nasil. o sarelle surulmemis sanki degdirilmis .10 çocuğun başında 1 öğretmen 1 kız meslek lisesi stajeri. O manzarayı anlatamam.

Kamera sadece ortak alan çekerdi . Sınıflarda olmasi yasaklandı biliyorsunuz.

Çocukların elleri buz gibi olurdu hep akşam alırken. Diğer çocukları da kontrol ediyordum. Yanaklar eller buz.

Anneler almaya yakın çocuklara dalın kolonya sürerlerdi sanki bakim yapilmis tüm gün öyle mis gibi gezmiş görünsün diye.

Sonra değiştik kreşi ama hep aynı manzaralar. 3 kres falan değiştik. Sonra kurum kreşi bulduk. Orda işler daha iyi gibiydi. Çünkü biliyorsunuz ödenekleri var devletten. Yeme icme gibi sorunlar yok.Öğretmenler daha tecrübeli. Buralarda da temizlik, kalabalık ve her sosyokulturel cevreden cocuklarin olmasi gibi sorunlariyla karşılaştım. Öğretmenlerde de devlet memuru rehaveti vardi maalesef.

Cocugu kaldirirdim sabah buz gibi havada küçücük bebekti. Koyardim yabancı kollara. Ve biliyor musunuz gülerdi....o kadar algilayamazdi yani.

Bütün gün o halifleksli yerlerde yuvarlanarak diğer cocuklara kendini duyurmaya kabul ettirmeye çalışırdi henüz doğru dürüst yuruyemezken konusamazken.

Bakın bu anlattıklarım birinci. Daha ikinci de var yani.

İyi kres olmaz demiyorum tabiki vardır mutlaka. Ama çok çok zor bulması. Bir yerde parayla yapılan iş varsa vicdan uçuyor maalesef. Keşke böyle olmasaydı. Vicdanli kisilerle karsilassa herkes.

Screenshot_2016-03-31-11-44-51.webp

Konu sahibinin kendi beyanı bu siz ne merhametinden bahsediyorsunuz

Back
X