O kadar mı zor durumdasınız 11 aylık çocuğu bırakacak kadar ....
Hiç mi oluru yok hiç mi idare edecek kadar birşey yok, hiç değilse yürüyene kadar büyüklerinizden kendi ailenizden hiç mi destek gelmez. Arkadaşlarımın eşlerindee biliyorum eşleri yeri geliyor haftasonları ek gelir için çalışıyor sırf çocuklarını yürüyecek birazcık derdini anlatacak kıvama gelmelerini bekliyorlar.
Hani sırf kayınvalideye himmet etmemek için Kreşe verin diyenler
11 aylık bir çocuktan bahsediyoruz egoları bir yere bırakın. Araları ara açılmış kayınvalidesiyle detay yazmamış sonuçta
Yok neymiş disiplinli büyürmüş birşeyler öğrenirmiş kreşten ! Küçücük bir bebekten bahsediyoruz neyin disiplininden bahsediyorsunuz
Birazcık merhametiniz varsa iyice düşünün yazın. Her bir bebeğe 1 öğretmen mi düşüyor kreşte ve bir maaş bedelinde
Siz bilirsiniz konu sahibi sadece iyi düşünmeniz lazım
birazcık merhametiniz varsa mı?
çocuklarımızdan bahsediyoruz burada, en merhametsiz insan bile aşka gelir yahu.
elbette herkes kendi gördüğünce bildiğince yardımcı olmaya çalışıyor.
bakıcıya veren, ben şundan memnundum, şundan memnun değildim diyor,
kvsi veya akrabası bakan kendi deneyimi ni anlatıyor,
kreşe veren keza o şekilde.
konu sahibi da kendi durumuna göre değerlendirecek.
diyecek ki benim kvnin huyları bu bu, demek ki ben de gohanın problemini yaşayabilirim.
ya da etrafındaki kreşleri araştıracak, bakacak ki imkanlar şunlar, o zaman diyecek ki
cokzorbirsecim
in yaşadığı sorunları yaşayabilirim, ya da tam
E
EBRU 72
nun bahsettiği tarzda bir kreş bulacak, demek ki, benim çocuğum da ileride bu bu alışkanlıkları kazanmış olabilir.
bakıcı hikayelerinden ayrı bir bilgi edinecek.
kimse gözü kapalı, kv mi, yok olmaz demiyor ki.
egolarınızı bırakın demişsiniz, yine bu da kişi ile ilgilidir.
yine kişi kendine soracak, ben egomu bırakabilir miyim, bırakamıyorsa yine çocuğunun iyiliği için bu huyunu da hesaba katıp karar vermesi gerekmez mi?
kim mükemmel ki, biz olalım.
nasıl ki bakınıcın kreşin ve bakabilecek akrabanın iyi kötü yönlerini hesaplayarak doğru karar vermeye çalışıyorsak bu denkleme anne ve babanın da iyi-kötü yönlerini katmamız neden yanlış olsun ki.
ben kendi deneyimlerimi yazarken objektif olmaya çalışıyorum, kendimin o dönemde duygusal bir dönemden geçtiğimi ve kendimin de bazen bencillik yaptığımı gizlemiyorum ki. ama ben böyleysem ve değişmem pek mümkün değilse elbette bunu da düşünerek karar vermeliyim.