Kv misafir mi ev sahibi gibi mi

Misafir mi ev sahibi gibi mi

• Misafir gibi ağırlarım

OY: 136 70,8%
  • Kendi evleri gibi takılırlar

OY: 21 10,9%
  • Kendi evleri gibi takılırlar ama ağır hazırlık yaparım

OY: 21 10,9%
  • Misafir gibi çağırırm ama hazırlık yapmam

OY: 14 7,3%

• Ankete Katılan
    192
  • Anket Kapalı .
Sizin düzeniniz nasıl kv kp yi eve davet edip öyle misafir gibi yemeğini çayını tatlısını vs. güzelce ağırlayıp uğurlar mısınız?
Yoksa kendi evleri gibi istedikleri zaman gelip uğrayıp, istedikleri gibi yapıp yiyip kalırlar mı?
Ben genelde güzelce ağırlamaya çalışırım kv iş yapmasını istemem. (Yaşlı diye neticede ve gerek duymam. ) Eşim de annem istediği zaman gelir istediği zaman temizler diyor. Ağır hazırlık yapınca onlar rahat edemiyorlar diyor. ( ne yapıyim hiçbir şey hazırlamadan gelin kendi eviniz gibi oturun yemeğinizi kendiniz yapın mı diyim) Siz nasıl yapıyorsunuz?
Bizimkiler çağırmadan gelmedikleri için, biz de kırk yılda bir çağırdığımız için epey güzel hazırlık yapıp misafir olarak ağırlıyoruz. Yatıya kalmazlar zaten, eşimle baştan öyle anlaşmamız var yatıya misafir almıyoruz hiç. Ama misler gibi 4/4lük ağırlarız, çiçek gibi uğurlarız 😬

Eşimin önünde diyor süpürgeyi temizledim şurayı yaptım bunu yaptım ben bunları hep yapıyorum sanki pismis gibi Allahtan manyak gibi temizlik yaptığımı biliyorda benimki umursamıyor
Ben de o kadar çok yaparım ama kv yaptığında eşim hayatında ilk defa görmüş gibi davranınca çıldırıyorum😂 o yapınca çok önemli bi iş oluyor annem yaptı da annem yaptı

Ben de o kadar çok yaparım ama kv yaptığında eşim hayatında ilk defa görmüş gibi davranınca çıldırıyorum😂 o yapınca çok önemli bi iş oluyor annem yaptı da annem yaptı
Bende senelerdir yemek yaparım çorba salata yoğurt birşeyler ana yemek şeklinde işten gelip eksiksiz bir gün ev ne kokuyor dememiştir dün kapıdan geldi biber dolması yapmış kv anneee yemek mi yaptın ne güzel kokuyo diyor hemen dedim aç bıraktım ben seni senelerce Allah tan kork bir gün kapıdan girerken böyle birşey demedin kv de oğlum desene karına oda yapıyor ya hep dedi ama kabardı yani fark ettim onu kocamı tavuk gibi yolmak istedim o an anası gitsin bi ben yemek yapmayı bırakayım görsün

Bizimkiler çağırmadan gelmedikleri için, biz de kırk yılda bir çağırdığımız için epey güzel hazırlık yapıp misafir olarak ağırlıyoruz. Yatıya kalmazlar zaten, eşimle baştan öyle anlaşmamız var yatıya misafir almıyoruz hiç. Ama misler gibi 4/4lük ağırlarız, çiçek gibi uğurlarız 😬
Dünyada cenneti yaşayanlar da varmış 😂😂

Benimkilerde bazen haberli bazen habersiz sürpriz gelirler ama genelde haberli

Gelince misafir gibi ağırlarım dört dörtlük
Yatıya kalırlar tabiki kalsınlarda ay millet geleceğine anamız babamız çöreklensin 🤣

İlk gün full misafir gibi davranırım işe elini sürdürmem
İkinci günden başlar ama kayınvalidem ben boş oturamam der Temizlik yapar dipfriz dolap doldurur içliköfte vs
Birde her bulaşık vs işleri hep o yapar asla sokmuyor beni. Kaynanam yemek yapmayı sevmiyor. Kendi evinde de hep et yenir onu da hep kayınbabam yapar. Onun için derki yemeğine karışmam ne istiyorsan onu pişir ama işler benim der döküleni bulaşanı herşeyi tertemiz eder çıkar

Ama sağolsunlar ne konsa önlerine yerler hepte öve öve bitiremezler beni yemeğimi fln

İşlerime de karışmazlar eşyamıza düzenimize hiç karışmazlar

İyiyiz yani

Ben baya ağır bir işte çalışıyorum iki gün önce geldiler yeni hamileyim bu yüzden iki gündür kv yemekleri yapıyor ben işten gelince salata yapıyorum sofra kuruyoruz ama gelmeden önce evi baya temizledim dolapları falan sildim benim kv ben evde yokken her yeri ama aklınıza gelebilecek her deliği kurcalıyor malesef bunda da hiç bir sorun görmüyor başta takiyordum artık umrumda bile değil tatlı yapmak istesem ne gerek var yemeğin yanına birşey yapmak istesem ne gerek var salataya bile ne gerek var diyor düşünün hiç umursamadan yapacağımı yapıp kenara çekiliyorum kendi evi gibi takılıp gidiyor
Belki yorulma diye diyordur

Benimki kendisinin misafir olduğunu oğlunın bir ailesi olduğunu anlayamadığı için bişey yapmam kendi ne bulursa halletsin çünkü bana ya da eşime gelirken müsait misiniz gelebilir miyim demez pat gelir başka şehirden o yüzden bende yapmam hazırlık falan

Eskiden farkli sehirlerdeydik ayda 2 defa gelip 3 5 gun yatılı kaliyorlardi hatta yeni evliyken kv kendi kv ve kp ine bakmaya geliyordu 1.5 ayda bir 15 gun kaliyordu hamileydim 6 aylk calisiyordm onu kv sine birakip ise geciyordum cikarken alip getiriyordum yemek yapiyordum elini sürmezdi hicbirseye toymusuz 25 dim ozaman bes karis surat otururdu suan olsa yerin dibine sokarim onu ..

smdi ayni sehirdeyiz gorusmuyorm hicbirsyle kv geliyor sadece mecburiyetten konusuyorum totosunun altinda diken var gibi oturuyor,otururken bile .. misafir gbi gelir cocuklari gormeye ağır hazirlik da yapmam cay kahve yaparim kendimize neyse onu yer gider baskasi olsa kapidan sokmazda neyse sinirlerim depresti yine

Yapma kardesim hicbirsey yapma tum emeklerime aciyorum suan kiymet bilinmez ne yapsan tersini isterler hakeden gercekten cok az

Sizin düzeniniz nasıl kv kp yi eve davet edip öyle misafir gibi yemeğini çayını tatlısını vs. güzelce ağırlayıp uğurlar mısınız?
Yoksa kendi evleri gibi istedikleri zaman gelip uğrayıp, istedikleri gibi yapıp yiyip kalırlar mı?
Ben genelde güzelce ağırlamaya çalışırım kv iş yapmasını istemem. (Yaşlı diye neticede ve gerek duymam. ) Eşim de annem istediği zaman gelir istediği zaman temizler diyor. Ağır hazırlık yapınca onlar rahat edemiyorlar diyor. ( ne yapıyim hiçbir şey hazırlamadan gelin kendi eviniz gibi oturun yemeğinizi kendiniz yapın mı diyim) Siz nasıl yapıyorsunuz?

Çalıştığım için her zaman özel bi ikram yapmam ama hiçbir şey yapamadıysam bile pastaneden bir şeyler alırım çayın yanında koymak için. Bu yönüyle tam misafir gibi ağırlıyorum diyemem. Ama evin sahibi gibi istedikleri zaman da gelip öyle evimi temizleyemezler yani 😂😂 evin yedek anahtarı ilk haftalar onlarda da vardı mesela aldım 😅

Yeni evlendigim zaman kendi evi gibi davranıyordu. Bir iki aylık evliydim bı akşam çaya çağırdım evlerimiz araba ile 10 dakikalık mesafede bı baktim kendine eşya getirmiş pijama iç çamaşıri günlük kıyafetler falan dedim bunlar ne napcan. Buraya getirdim kalınca duşa girerim sıcak olursa lazım olursa falan dedi. Meğerse kendince yatiliya gelmiş. İlk o an bozmadım. Kaldı o akşam. Daha sonra eşimin akrabalari geldi misafirliğe bı baktım kapıya o çıkıyor karşılamaya hoşgeldiniz falan evi gezdiriyor kendi evi gibi :) mutfağa geçip kafasına göre davranıp yemeğe girismeler. hop dedim orda bı dur. Burası benim evim kafana göre davranamazsin. Falan bir sınır cizdim. Bidaha bırak misafir karşılayıp ev gezdirmeyi sana şu gelmek istiyor bile diyemedi. Şimdi misafir gibi gelir giderler.

Ben baya ağır bir işte çalışıyorum iki gün önce geldiler yeni hamileyim bu yüzden iki gündür kv yemekleri yapıyor ben işten gelince salata yapıyorum sofra kuruyoruz ama gelmeden önce evi baya temizledim dolapları falan sildim benim kv ben evde yokken her yeri ama aklınıza gelebilecek her deliği kurcalıyor malesef bunda da hiç bir sorun görmüyor başta takiyordum artık umrumda bile değil tatlı yapmak istesem ne gerek var yemeğin yanına birşey yapmak istesem ne gerek var salataya bile ne gerek var diyor düşünün hiç umursamadan yapacağımı yapıp kenara çekiliyorum kendi evi gibi takılıp gidiyor
Çalışmadığım için meydan ona kalmıyor çok şükür dedim yazdıklarınızı okuyunca

Eşinizi dinlemeyin sakın, yolunu yapmaya çalışıyor. Her evin bir hanımı vardır ne demek "annem istediği zaman gelir istediği zaman temizler."

Ben temizlenmesinden hoşlanmiyorum benim evim benim düzenim şurayı temizledim bunu düzelttim diye söylediği zaman bana laf sokmuş gibi geliyor en basitinden plastik kavanozda salamura zeytini cam kavanoza koyup dolaba koymuş ya zaten benim yerim yok zeytin bozulmuyor yoğurt mayaliyorum nereye koyacağımi şaşırıyorum neden yani elektrikli süpürge haznesi boşaltılan birşey mesela evi süpürmemis ama haznesini boşaltmış çeyreği dolu bile degildi düşünün bunlar beni sinir ediyor
Bazı modellerin nefes alması bile rahatsız edebiliyor 🤣

Yeni evlendigim zaman kendi evi gibi davranıyordu. Bir iki aylık evliydim bı akşam çaya çağırdım evlerimiz araba ile 10 dakikalık mesafede bı baktim kendine eşya getirmiş pijama iç çamaşıri günlük kıyafetler falan dedim bunlar ne napcan. Buraya getirdim kalınca duşa girerim sıcak olursa lazım olursa falan dedi. Meğerse kendince yatiliya gelmiş. İlk o an bozmadım. Kaldı o akşam. Daha sonra eşimin akrabalari geldi misafirliğe bı baktım kapıya o çıkıyor karşılamaya hoşgeldiniz falan evi gezdiriyor kendi evi gibi :) mutfağa geçip kafasına göre davranıp yemeğe girismeler. hop dedim orda bı dur. Burası benim evim kafana göre davranamazsin. Falan bir sınır cizdim. Bidaha bırak misafir karşılayıp ev gezdirmeyi sana şu gelmek istiyor bile diyemedi. Şimdi misafir gibi gelir giderler.
Benzer şeyleri yaşadım her ne kadar ev sahibi gibi davransada ev sahibi olmadığı belli oluyor benim ki de mutfakta dolapları açıp gelenlere göstermişti yine gelin derken camdan aşağı düşecekti nerdeyse

Eskiden farkli sehirlerdeydik ayda 2 defa gelip 3 5 gun yatılı kaliyorlardi hatta yeni evliyken kv kendi kv ve kp ine bakmaya geliyordu 1.5 ayda bir 15 gun kaliyordu hamileydim 6 aylk calisiyordm onu kv sine birakip ise geciyordum cikarken alip getiriyordum yemek yapiyordum elini sürmezdi hicbirseye toymusuz 25 dim ozaman bes karis surat otururdu suan olsa yerin dibine sokarim onu ..

smdi ayni sehirdeyiz gorusmuyorm hicbirsyle kv geliyor sadece mecburiyetten konusuyorum totosunun altinda diken var gibi oturuyor,otururken bile .. misafir gbi gelir cocuklari gormeye ağır hazirlik da yapmam cay kahve yaparim kendimize neyse onu yer gider baskasi olsa kapidan sokmazda neyse sinirlerim depresti yine

Yapma kardesim hicbirsey yapma tum emeklerime aciyorum suan kiymet bilinmez ne yapsan tersini isterler hakeden gercekten cok az
Alnı öpülesi yorumlardan 🌟

Benzer şeyleri yaşadım her ne kadar ev sahibi gibi davransada ev sahibi olmadığı belli oluyor benim ki de mutfakta dolapları açıp gelenlere göstermişti yine gelin derken camdan aşağı düşecekti nerdeyse
😂😂😂 aynı aynı . İki kızım bı oğlum var şimdi. Asla ne kızımın ne oğlumun evine benim evim gözüyle bakarım. Ne anlıyorlar böyle yapıp 🤷🏻‍♀️

Kv ler kapatılsın

Yav benimki sürekli böyle alttan alttan imalı mesaj vermeye çalışıyordu . Artık bende öyle yapıyorum 😂 geçenlerde mesela bana diyor ki eskiden böyle haberli gelmek yoktu herkes istediği zaman istediğine giderdi, çok güzel komşuluk vardı dedi. Sağolsun eşim kasıtlı mı dedi bilmiyorum ama ‘’hiç benim eşimlik iş değilmiş o ‘’ dedi hahahaha içimin yağları eridi. Anlamadım dedi kv. Ben de ‘anne ben habersiz gelinmesini sevmiyorum
Ya onu diyor dedim . İşin daha da güzeli o gün görümcem habersiz gelmişti bize ve bu muhabbet esnasında karşı koltukta oturuyordu 😂😂

Back
X