- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Kendisinde de var ve takıyor:) benim düğünümde de taktı. Hayatı sadece altın olarak gören bir kadın. Hayat standartlarımız çok farklı.Ver Kendi taksin
Kız benim ki onuda vermediAh ah insanlar gelinlerine takılar setler hediye ediyor. Gelinin derdi de takmam cool değil vs. Benim gibi böyle adetlerin olmadığı bir yere gelin olmalıymışsınız. Kayınvalide gümüş yüzük verdi şaka gibi. Gözüm yoktu böle şeylerde ama. İnsan gelin olduktan sonra kupkuru da kendini biraz kötü hissediyor. Keşke sizinki gibi derdim olsaydı, özendim.
Sadece merakımdan soruyorum taksanız ne olurdu?Hanımlar cmt günü eşimin köyünde düğün vardı, işten çıktık yetiştik, gitmeden eşim bileziklerini takar mısın annem bugün telefonda rica etti dedi, ben de asla gösterişi sevmediğim için eşimi reddettim, senin kararın ben sadece ilettim dedi.
Köye gittik, kv hani bileziklerin nerde dedi, kot pantolonla gitmişim oraya, fazlasıyla sporum suanki tarzima gitmez hem ben takmayı sevmiyorum dedim, elbise bile giymedim, çok yakın bir akrabamız değil dedim, giyseydin o zaman dedi, bu havada gelmeyedebilirdik ama kırmamak için iş çıkışı gelip gönül yapmaya geldik dedim. Bundan sonrakilerde takarsın o zaman dedi. Kaç yılllık evliyiz hala aynı muhabbet takmadım takmayacağım. Bu ısrar niye arkadaşlar? Artık gitmemeyi düşünüyorum. Neymiş köydekiler ne dermiş sattılar mı derlermiş, yahu satsak kime ne? Konu mankeni miyim ben, valla sıkıldım artık. Ne yapmam gerekiyor, ne söylesem ısrarı devam ediyor.
Fikir istiyorum hanımlar. Teşekkür ederim.
Aldırırken görgüsüzlük olmuyormuş kiboşa mı aldılar kız o kdar bileziği tak sende :) millet bulupta takamıyor sen bulmuşsun takmam diyorsun o zaman kelepçe kibar bir bilezik alsaydın :)
Satsanız ne olacak ki hayret bir şey...Hanımlar cmt günü eşimin köyünde düğün vardı, işten çıktık yetiştik, gitmeden eşim bileziklerini takar mısın annem bugün telefonda rica etti dedi, ben de asla gösterişi sevmediğim için eşimi reddettim, senin kararın ben sadece ilettim dedi.
Köye gittik, kv hani bileziklerin nerde dedi, kot pantolonla gitmişim oraya, fazlasıyla sporum suanki tarzima gitmez hem ben takmayı sevmiyorum dedim, elbise bile giymedim, çok yakın bir akrabamız değil dedim, giyseydin o zaman dedi, bu havada gelmeyedebilirdik ama kırmamak için iş çıkışı gelip gönül yapmaya geldik dedim. Bundan sonrakilerde takarsın o zaman dedi. Kaç yılllık evliyiz hala aynı muhabbet takmadım takmayacağım. Bu ısrar niye arkadaşlar? Artık gitmemeyi düşünüyorum. Neymiş köydekiler ne dermiş sattılar mı derlermiş, yahu satsak kime ne? Konu mankeni miyim ben, valla sıkıldım artık. Ne yapmam gerekiyor, ne söylesem ısrarı devam ediyor.
Altın sadece takmak için alınmıyor sekerim :) en son iki tanesini araba alırken sattık, birikimin üstüne ekledik. Zaten evlenirken bir isteğim olmadı. Ikimiz de çalıştığımız için eyvallah etmedik. Kendileri istediler taktılar. O yüzden hayır anne onu değil bana bunu takin diyemezdim:)boşa mı aldılar kız o kdar bileziği tak sende :) millet bulupta takamıyor sen bulmuşsun takmam diyorsun o zaman kelepçe kibar bir bilezik alsaydın :)
Aldırmadım aldılar.Aldırırken görgüsüzlük olmuyormuş ki
Kv takmasını istediğinde oluyormuş görgüsüzlük
Bu zamanda altın takıp gezmek mantıklı mı allah aşkına? Hırsızı var manyağı var. Kim neden bilsin ne kadar altınım var? Çıkarıp çıkarıp göstereceğim gelin beni soyun diye. Öyle geliyor bana vallahi. Kayınvalide millete hava atacak diye malımı canımı tehlikeye atamazdım ben.Sadece merakımdan soruyorum taksanız ne olurdu?
O kadında istiyor ki bu gelinim desin siz şıkır şıkır giyinin takın o da gururlanacak
Bunun nesi kötü
Yani Allah aşkına sadece anlamadığım için soruyorum taksanız neyiniz eksilirdi?
Ha bir de görgüsüzce falan denilmiş
O zaman düğününüz olurken deseydiniz ya altın görgüsüzlük ben İstemem bana altın almayın diye neden demediniz
Bilmiyorum bu kadarı fazla değil mi?
Taş atıp kolunuzu yoracağınız bir talep değil ki
Süslen altınlarını tak diyor ne var bunda
Vallahi anlamadım cidden ondan soruyorum
Aldırır görgüsüzlük olmuyormuş kiboşa mı aldılar kız o kdar bileziği tak sende :) millet bulupta takamıyor sen bulmuşsun takmam diyorsun o zaman kelepçe kibar bir bilezik alsaydın :)
Yok artık!Bu zamanda altın takıp gezmek mantıklı mı allah aşkına? Hırsızı var manyağı var. Kim neden bilsin ne kadar altınım var? Çıkarıp çıkarıp göstereceğim gelin beni soyun diye. Öyle geliyor bana vallahi. Kayınvalide millete hava atacak diye malımı canımı tehlikeye atamazdım ben.
E taktırmalarına müsaade etmiyorsun daAldırmadım aldılar.
Benim hayattaki amacım düğünlere gidip altın takarak hava atmak değilSadece merakımdan soruyorum taksanız ne olurdu?
O kadında istiyor ki bu gelinim desin siz şıkır şıkır giyinin takın o da gururlanacak
Bunun nesi kötü
Yani Allah aşkına sadece anlamadığım için soruyorum taksanız neyiniz eksilirdi?
Ha bir de görgüsüzce falan denilmiş
O zaman düğününüz olurken deseydiniz ya altın görgüsüzlük ben İstemem bana altın almayın diye neden demediniz
Bilmiyorum bu kadarı fazla değil mi?
Taş atıp kolunuzu yoracağınız bir talep değil ki
Süslen altınlarını tak diyor ne var bunda
Vallahi anlamadım cidden ondan soruyorum
Bizim düğünlerde kimse takmaz. Ben kendi düğünümde bile takı töreninin hemen ardından çıkardım üzerimden. Kime neyi ispat etmeye çalışıyoruz ki? Altın takıyı seversin, aksesuar olarak takarsın o olur, ama sırf millete bak benim ne kadar altınım var diye göstermek için takmanın ne ahlak ne inanç anlayışımda yeri yok.Aldırır görgüsüzlük olmuyormuş ki
Kv takmasını istediğinde oluyormuş görgüsüzlük
Yok artık!
Çıkıp sokakta gezsin demiyor ki kv
Düğün bu
Düğünde herkes takar
Siz hiç düğüne gitmediniz mi
Görmediniz mi
Daha neler
Valla benim 13 bilezik altin bile takmami istedi esim biliyordu alerjim vardi kolum kasindiriyordu dügünde alerji hapi alarak idare etmistim zar zor o bilezigin altinda kollarim kipkirmiziydi nokta nokta olarak felaket kasiniyordu, Allahtan esim müdahale etti karimin alerjisi var zorlama zatrn bankaya koyduk kimse karima tak tak demeyin üstüne de gitmeyin deyip konuyu kapattirdiHanımlar cmt günü eşimin köyünde düğün vardı, işten çıktık yetiştik, gitmeden eşim bileziklerini takar mısın annem bugün telefonda rica etti dedi, ben de asla gösterişi sevmediğim için eşimi reddettim, senin kararın ben sadece ilettim dedi.
Ay düğün hediyesi alınan takıları üzerinde taşımak mecburimi sen ceyreklerinle falan mi geziyorsun. Altın kullanmayı sevmeyen birisi aman bana takmayın ben kullanmıyorum mu diyecek. Bunu kim dese zekasından şüphe duyar milletE taktırmalarına müsaade etmiyorsun da
Almalarına neden müsade ediyorsun
Demezler mi adama?
Almayın ne münasebet görgüsüzlük takmam ben deseydiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?