Kv nin bilezik takmam icin ısrarı

İyi yapmışsınız. Ben güzelim abiyelerin üzerine takılan şıkır şıkır altın set, bileziklere o kadar illet oluyorum ki...

Abim falan evlenir de aynı baskıya maruz kalırım diye ciddi fobi oluşturdum. Bizim taraftan da sevenler var böyle şeyleri. Halam kendi oğlunun nişanında hani altınların demişti. Ben set falan aldırmadım onun yerine bilezik aldılar. Gelinliğin üzerine takmak için de zarif ince yapılı kolye küpe aldırmıştım. Takmayacağım şeyi ne yapayım? Alırken tonla para veriyorsun sete, satarken para etmiyor.

Ben anlamıyorum, kendi istediklerini yaptırmaya çok endeksli bu kv milleti. Benim annem eşime şunu giy bunu tak diye asla karismaz, ama olay biz olduk mu kv ler dediklerini yaptırmaya çalışıyor. Eşim hak veriyor ama demek ki yeterince engel olamıyor ki bana çatıyor kv.
Evlenmek bu muydu? Elbette değildi. Çok bunaldim. Düğüne gittik yine yaranamadık. En iyisi bahane bulup gitmemek.

Niye boylesiniz ya ne var taksan gonlunu yapsan kendi kendinizi doldurup bide trip atiyosunuz. Birde bakiyorum butun gelinler marifetmis gibi soyle yapiyorum boyle diyorum diye inatlasiyor kendi anneleriniz olsa laf ettirmezsiniz.

anneniz istese de aynı tepkiyi verir miydiniz?
kaynanalarla ilgili bir çok konuda gelinlerin tarafıyım bu platformda ama burada olamayacağım.
köy yeriymiş, orada öyle şehir gibi değil takmışlar gelinlerine bilezikleri komşularına akrabalara gösteriş yapmak istiyorlar, doğru yanlış mı bilemem ama öyle..
ne var arabada taksanız giderken gene çıkarsaydınız, cool mu olmazdınız?

Annem asla istemez boyle bisey. Istedi ise de cevabını daha sert alır. Kv olduğu için arada eşim ve hatri oldugu icin daha yumuşak davranıyorum. Eşim olsaydı anneme böyle bile davranmazdı kaç yıl. Resti çekerdi.
Bir insana istemediği biseyi yaptırma ısrarı nedir ya? Onların köy de düğünlerde ne takildiysa gösteriyorlar. Diyelim iki set mı takıldı ikisini birden takiyolar. Böyle bir zevk var mı ya? Olsa bile ben bu grubun içine asla dahil olmadım. Olmayacagim.

Niye boylesiniz ya ne var taksan gonlunu yapsan kendi kendinizi doldurup bide trip atiyosunuz. Birde bakiyorum butun gelinler marifetmis gibi soyle yapiyorum boyle diyorum diye inatlasiyor kendi anneleriniz olsa laf ettirmezsiniz.
Istemedigim biseyi baskasi istiyor diye yapmam.
Bu annem de olsa eşim de olsa kv,kp de olsa geçerli. Onlar ısrar etmemeyi öğrensin.

Benim kv öyle değildir, tak falan demez de işte halamlar çok sever böyle şeyleri. Kv'nize net bir şekilde belirtin sevmiyorum, takmayacağım görgüsüz gibi duruyor deyin.

Kendimi bir an öyle takıp takıştırmış hayal ettim. Aman Allah'ım. Bir takıyormuşum dirseklere kadar, kalanlarında kurdeleye dizip boynuma asıyormuşum. Oyun havasında meydanlara dalıyormuşum Aklıma Yasemin Sakallıoğlu Zengo geldi.

Kaç kez söylesem de anlıyor gibi yapıyor bir sonraki düğünde yine aynı. Bazen günlerde bile takmamı istedi. Bense günlere sadece yardım amaclı giderim, hafta sonu ise annemin ya da kv nin ihtiyacı olursa bir iki çeşit yapar giderim. Onlarda bile söylenmiştir, tak niye takmadın diye. Artık gına geldi. Ben de kendimi asla öyle takıların içinde hayal edemem:)

Çok ilginç ya kendi ziynetlerinizi nerde nasıl kullanacaginizla alakalı hanim teyzeye açıklama yapmanız bile tuhafıma gidiyor. Haddini aşan birine en güzel cevap sallamamak bence. Yok spor giyindim, yok acele geldim... neden lafını önemseyip bahane bulup gönül alıyorsunuz. Canım istedi. Öyle oldu işte. bilmem böyle geldim derim yüzüne bakmam. Gönlü olsun ne olacak sanki diyenler böyle takıntılı hadsiz insanların gönlü olmaz anca suyuna gidip egosunu beslersiniz.

Ah ah insanlar gelinlerine takılar setler hediye ediyor. Gelinin derdi de takmam cool değil vs. Benim gibi böyle adetlerin olmadığı bir yere gelin olmalıymışsınız. Kayınvalide gümüş yüzük verdi şaka gibi. Gözüm yoktu böle şeylerde ama. İnsan gelin olduktan sonra kupkuru da kendini biraz kötü hissediyor. Keşke sizinki gibi derdim olsaydı, özendim.

Ben bu tur inatlasmalara anlam veremiyorum..

Senelerdir böyleyse bir koy düğününde takın gitsin ne var ki ?
Taviz tavizi doğurur. Bu sefer de hadi bu düğünde de tak der. Ben insanların egosuna alet olmak için evlenmedim.

Valla aynen de öyle. Iyilikle söylenen sözden anlamıyorlar çünkü. Ben de ne yapsam anlamadı. Eşimin hatri olmasa çok daha fazlasını söylerdim de susuyorum. Onları da anlıyorum ama ısrar huylarını hiç sevmiyorum.

Derdim takı altın vs değil ki.
Kv nin anlamsız ısrarı.
Zorla istemedigi birseyi karşısındakine yaptırmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…