- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.123
- 548
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Başkaları rahatça etek giymiş ve üşümemiş olabilir, demek ki konu sahibi üşüyor. Ben de giyemem bu havada mesela. O bahsettiğiniz ince 8 denye çorap mı sıcak tutacak beni? Ayrıca abartmasak mı, ne alaka düğüne kotla gidilmez? Anayasanın değiştirilemez maddelerinden mi bu? Sanki Sait Halim Paşa Yalısı’nda baloya davet edildi kadın. Orta halli insanlarız, gittiğimiz düğünlerde iş çıkışı günlük kıyafetle gelen bir sürü davetli oluyor. Malum herkes gelinle damadın yakını olmuyor, işin gücün arasında bunlara kafa yormak zorunda değiller. Kot pantolon giyip üstündeki bluzu, altındaki ayakkabıyı, saçını, makyajını güzel ayarladıktan sonra bunda bozulacak bir durum yok.Düğüne gelen bütün kadınlar da pantolon mu gitmişti???
Ya da giymeyenler üşüdü mü?
Ben de yerine göre giyinilmesi gerektiğini düşünürüm. Köyde de olsa, sokakta da olsa düğün düğündür ve kot pantolonla gidilmez. Benim düğünüme biri kotla gelse bozulurum. Ayrıca ince çorap diye bir şey var, Aralık ayında karda sokakta yapılmadığına göre çoraba rağmen üşüyecek bir durum da yok.
Her zaman kendinize yakışanı yapın. Uzaktan akraba, bilmem kimin tanıdığı vb. bahaneler yerine bana nasıl bir hareket yakışır demek daha doğru.
Nasıl ki kına gecemizde bindallı giydik, elimize kına yaktık, çünkü adet böyle, eşinizin ailesinin yaşadığı yere göre de sizin altın bileziklerinizi takmanız adetmiş. Keşke “eşimin, sevdiğim adamın, hayat arkadaşımın annesidir” deyip kırmasaydınız.
Yok artık dedimBenim kayınvalide nikahta 1 sahte bilezik taktığı için çok rahatım ben hiç bir gün bileziğini tak diyemiyor
Bende anneler gününde takcağım ona o bileziğiYok artık dedim
Hiç seviyesine düşme derim benBende anneler gününde takcağım ona o bileziği
4 yıldır zaten kutlamıyorum. Kutlamadığım için üzülüyormuş bu 5.yıl şerefine güzel bir kutlama yapayım dedim verdiği sahte bilezikleHiç seviyesine düşme derim benanneler gününe de hediye almazdim yerinde olsam kuru kuru tel de anneler günün kutlu olsun tmm bukadar yani ona fazlası değmez
Ne kına yaptım ne de bindallı giydim :) ben sade bir düğünle evlendim.. ben kendime yakışanı yaptığımı düşünüyorum, bizim düğünümüze geldiler dedi eşim, ben de davete icabet ettim. Budur. Illa abiye giyip altın takma zorunluluğum yok. Eşimin annesi diyip 4 senedir zaten her altın lafı açıldığında onu kırmadan anlatmaya çalışıyordum. Eşim olsa anneme bunu bile yapmaz. Kimse kendi gösteriş yapacak diye beni alet edemez.Düğüne gelen bütün kadınlar da pantolon mu gitmişti???
Ya da giymeyenler üşüdü mü?
Ben de yerine göre giyinilmesi gerektiğini düşünürüm. Köyde de olsa, sokakta da olsa düğün düğündür ve kot pantolonla gidilmez. Benim düğünüme biri kotla gelse bozulurum. Ayrıca ince çorap diye bir şey var, Aralık ayında karda sokakta yapılmadığına göre çoraba rağmen üşüyecek bir durum da yok.
Her zaman kendinize yakışanı yapın. Uzaktan akraba, bilmem kimin tanıdığı vb. bahaneler yerine bana nasıl bir hareket yakışır demek daha doğru.
Nasıl ki kına gecemizde bindallı giydik, elimize kına yaktık, çünkü adet böyle, eşinizin ailesinin yaşadığı yere göre de sizin altın bileziklerinizi takmanız adetmiş. Keşke “eşimin, sevdiğim adamın, hayat arkadaşımın annesidir” deyip kırmasaydınız.
Keşke buradaki kadınların da dertleri de böyle olsa tak gitsin be bacım ne olacak.Hanımlar cmt günü eşimin köyünde düğün vardı, işten çıktık yetiştik, gitmeden eşim bileziklerini takar mısın annem bugün telefonda rica etti dedi, ben de asla gösterişi sevmediğim için eşimi reddettim, senin kararın ben sadece ilettim dedi.
Köye gittik, kv hani bileziklerin nerde dedi, kot pantolonla gitmişim oraya, fazlasıyla sporum suanki tarzima gitmez hem ben takmayı sevmiyorum dedim, elbise bile giymedim, çok yakın bir akrabamız değil dedim, giyseydin o zaman dedi, bu havada gelmeyedebilirdik ama kırmamak için iş çıkışı gelip gönül yapmaya geldik dedim. Bundan sonrakilerde takarsın o zaman dedi. Kaç yılllık evliyiz hala aynı muhabbet takmadım takmayacağım. Bu ısrar niye arkadaşlar? Artık gitmemeyi düşünüyorum. Neymiş köydekiler ne dermiş sattılar mı derlermiş, yahu satsak kime ne? Konu mankeni miyim ben, valla sıkıldım artık. Ne yapmam gerekiyor, ne söylesem ısrarı devam ediyor.
Fikir istiyorum hanımlar. Teşekkür ederim.
Teşekkürler. Olay düğüne pantolonla gitmem oldu ya şaşırıp kaldım yorumlara :) kv çok haklı canım. Kendi kızlarına böyle baskı yapılsa kaplan kesilecek hanımlar, soğuk havada niye elbise giymemişim derdine düştüler:))))) spor bir insanım, en son ne zaman elbise giydim hatırlamıyorum, her düğünde çok yakinimmiş gibi giyinip abartmak asıl yanlış olandır.Başkaları rahatça etek giymiş ve üşümemiş olabilir, demek ki konu sahibi üşüyor. Ben de giyemem bu havada mesela. O bahsettiğiniz ince 8 denye çorap mı sıcak tutacak beni? Ayrıca abartmasak mı, ne alaka düğüne kotla gidilmez? Anayasanın değiştirilemez maddelerinden mi bu? Sanki Sait Halim Paşa Yalısı’nda baloya davet edildi kadın. Orta halli insanlarız, gittiğimiz düğünlerde iş çıkışı günlük kıyafetle gelen bir sürü davetli oluyor. Malum herkes gelinle damadın yakını olmuyor, işin gücün arasında bunlara kafa yormak zorunda değiller. Kot pantolon giyip üstündeki bluzu, altındaki ayakkabıyı, saçını, makyajını güzel ayarladıktan sonra bunda bozulacak bir durum yok.
Bu arada kayınvalidelerin normal zamanda takıp takmamasına aldırış etmeyip düğünlerde millet görsün diye gelinlerden özellikle bileziklerini takmasını istemesi adet değil gösteriş budalalığıdır. Maalesef böyle bir toplumuz.
Bu da bir nevi kv baskısı değil mi ? Ne olacak canım gözüyle bakamıyorum.Keşke buradaki kadınların da dertleri de böyle olsa tak gitsin be bacım ne olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?