- 26 Ekim 2012
- 5.018
- 4.072
- 198
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Orda burda bombalar patlıyor, üstü kapalı iç savaş var, cari açık almış yürümüş, zam üzerine zam, dolar vs konuşmuyorum bile. Piyasa durgun, kimsenin eli cebine gitmiyor, kimse alışveriş yapamıyor, turizm battı, para yastıkaltı yapılıyor...
Burada gerçekten altın gramı ve bohça için başlayan bir kavgadan konuşuluyor değil mi? Hani 10 bini az bulan gelin ve cinnet geçiren kv??
Ben sevgilime durumları hem benden hem benim ailemden açık ara iyi olduğu için evlilik sözleşmesi yapacağımı ve mal ayrılığı rejimini seçeceğimizi söyledim. Kimse benim arkamdan bu kadında bununla parası için evlendi demesin diye.
ayıp şeyler bunlar, yapmayınız ne olur. Bir de şu bir gerçek hem sen hem annen hem nişanlın hem de kayınların kriz yönetmek konusunda çok kötüsünüz.
Eğer nişanla devam etmek istiyorsan o yıkılan köprüleri ellerinle kurman gerekecek. Bu rezalet tatlıya bağlanmadan sizin iş yaş bacım.
Yazık. O çok istediğiniz .beşi bi yerdeler bile şu an sizden daha mutlu..en azından beşi bir yerde..ya siz?ALTIN yüzünden sevgilinizle ayrisiniz. .degdimi?
Yaa helal sana nasil sagduyulu bir yorum ben de oyle dusundum ama acaba bekarim ondan empati mi kuramiyorum dedim sizin hakkindaya da baktim ama siz evlisiniz daha objektif dusunebiliyorsunuz ben de duruma gore empati kurarim objektif oldugumu da dusunuyorum.Kvnin derdi nedir net anlayamadım ama, maddi gücü elverdiğince yapıyor belli ki bir şeyleri. Ya hiç yapmasaydı? Umursamasaydı?
Bunlar konuşularak aşılabilecek şeyler iken nasıl bu hale geliyor?
Acayip davranmaya başladığı an "Anne biz bunları konuşmuştuk, değişen nedir?" diye sorup oturup konuşsanız olmaz mıydı?
Kusura bakma, benim gözüm önünde eşim-sözlüm annesine altın için bağıracak "Seni keserim?!" diye, dönüverir eşime "Sen ne diyorsun anan o senin anan!" derim. İstediği kadar haksız olsun, para için, altın için anneye denecek şey mi bu?!
Keşke adetlerimizde birazcık olsun amerikanvari olaymış. .en azından kimse altın yüzünden ayrilmazdiHahahahha beşi bir yerde siz ayrısınız..hahaha çok güzel olmuş amerikanvari kelime oyunları :)
Çil çil altında verseler
Annesine seni her an kesebilirim diyen adamla evlenmem ben
İçimin yağları erimez yani ohhh altın almazsa oğlu da böyle der diye, beni de doğrar bu psikopat der kaçarım
Baktım alınan elbiseyi altını göstermişsin ...özlemiş huyu sen gelince huy mu degistirsinCanim diger konularima bak:)
Kocasiyla sevisip opusup bilmem ne yaptiklarini anlatmisti ilk gittigimizde onlara.
Simdi de 11_ kurtaj oldugunu soyledi yine. Zaten akli yerinde degil yani. Zaten sapkinin teki. Yollarda mi bagirmayacak!?
Yok onlar fakir..Ali Agaoglu demisya;fakirler karanfil bıraktı ben gül bıraktım diye..fakirin değeri yok ki bazılarının gözünde. .Biri bana şunu anlatabilir mi? Neden evlenirken şu kadar diye altın istenir? Neden takılanlar ailenin şanından şerefindendir denir? Takmayanlar, takamayanlar şansız şerefsiz mi oluyor acaba?
Keşke adetlerimizde birazcık olsun amerikanvari olaymış. .en azından kimse altın yüzünden ayrilmazdi
Tabiki öyle..gelişmiş kültürlerin en az 50 yıl gerisinden geliyoruz biz.birçok ülkede evlenen oğula yada kıza aile hiçbir yardım yapmak zorunda bile değil. 18 yaşından sonra birey okur çalışır kendine meslek edinir.sorumluluk almayı öğrenir para kazanır ve zamanı gelince sevdiği kişi ile evlenip tüm masrafı kendi karşılar. Hediye edilen herşeye teşekkür etmesini de bilir. Ve böyle insanların evliliği daha sağlam olur.sıfır beklenti;sonsuz mutluluk..Evet ne kadar komiğiz değil mi ya? Bunlar işte hep oryantal kültür ..ortadoğunun ilkelliği..insanların hayat gayeleri ve meşguliyetleri olmadığı için bir an evvel evlenip hayat kurmaya değil ,evlenirken takılacak olan bileziğe kafayı takıyorlar.Bilezik için sevdiği adamdan ayrılmış şaka gibi :) başka konusunda gördüm,aynı adamı dövmüşte..bence ayrılsın ben adama acımaya başladım
Evet senin derdin para sozlunu sevseydin sozlunun senden yana olmasını onemserdinDimi canim ben setimi dahi anneme aldirdim ben sadece besi bi yerde meragim var diye soyledim yok ki bunda bisey annem geline alinir az da olsa diyor kv bizim burda bisey takmazlar diyor.. Beni hicbir seye layik gorememis.. Sozlum benden yana olsa da ne cikar para annesi babasinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?