Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

Olanlar üzücü ama geline alınan altın aslında oğluna alınır. Yarın bi gün düğünde sonra bozdurulur ev ,araba alınır. Yani sanki geline alınıyor da kız baba evinde bırakacak gibi.
Biz doguluyiz söz kesilir önce erkek tarafının maddi durumuna göre 5 ve üstü bilezik istenir düğüne kadar bunlar alınır sonra düğünde tekrar erkek tarafı alır bunları ve takı merasimin de tekrar geline takar.sonra da düğünde takılan paradan altından ne varsa alınır wv yada araba alınır yada borçlar ödenir. Gelin tarafının taktiklarida dahil.
E şimdi bu. K.valide görüntüde geline alınan her şeyi aslında oğluna almış oluyor.ne kavga kıyamet koparmis anlamadım.
Yani bunlar yapilmayacaksa alalım bohçamizi gidelim kocaya.

Ay o altınları zaten kadın tek harcamaz ki niyeti başka değilse yani.
Bizim gelen tüm bilezikler ev alırsak peşinat olmak üzere kayınvalidede bekliyor yani. Bana kalmayacak bir şey için niye kendimi çirkin göstereyim hiç anlamıyorum.
Genelde de o bilezikler eve arabaya peşinat olur yani.

Evet ama 3 tane 18 ayar bilezik çok biriey edermi ki? Peşinat etmez ki..üstüne katıcak paraları belli ki yok bilezik almakta bile zorlanıyor damat ailesi..kadın kendimi satarım falan dediğine göre durumları bu kadar

Kimin kendini altin icin yerlere attigi belli babanizi hic bulastirmayin agirliginizca altin isteyin en makulu o

Geldiler allahin emriyle istediler babam bir ceyrek altin bile alin demedi ayiptir! Nisan takilirken ne makas kesmiyor denildi ne de ceyizin cikarken kapi tutuldu. Ben sevgilimle evlendim bundan daha degerli ne olabilirdi ki? Ask evliligi boyle oluyor sizinki mal evliligi olsa gerek

Londraya yakın sayılırız..merkez de değiliz ama..sakın sessiz ve güzel bir yer..aynen bende yıllar sonra ingilizer gibi oldum.güneş görünce bikini ile olmasa bile bir short t-shirt giyip soluğu bahçede yada parkta alıyorum. Almanya da öylemi?sürekli gri ve kasvetli?
Türkiye'ye gittiğimde kendimi cennette hissediyorum havalar sayesinde.gerçi sonrasında birçok sinir bozukluğu olmuyor değil toplumsal sorunlar ve çevre yüzünden. En çok ta trafik ve canavarlari:- )

Orası zaten vicdansızlık...
Doğurdu diye illa evlenirken para dökmesini beklemek tek kelimeyle vicdansızlık.
Çok ayıp üstelik.
Ben kendi annemden bana şu kadar gram bilezik tak üstelik işçilik fiyatı da düşmesin diye sipariş veremem insan azıcık utanır. Elalemden aleni istenir mi?

Oturup konuşabilirdiler durumum bu kdarına yetiyo sokaklarda bagırmak cagırmak daha sonra evde kavgaları hiç normal değil nolursa olsun konu sahibi ve annesi misafirler onun evinde tavrı ve yaklaşımı yanlış durumunu konuşabilirdiler zorla yaptırcak değillet ya illa tatlılıkla halledebilirdiler bir annenin sokaklarda bağırması benim için terbiyesizliktir kalitesini belli eder ayrıca ben konu sahibinin anlattıgına göre yorum yapıyorum duydugum kadarıyla yani kızım dediğine göre böyle yapmış hiç birimiz işin aslını bilemeyiz konuya göre yorum yapıyoruz
Kimin kendini altin icin yerlere attigi belli babanizi hic bulastirmayin agirliginizca altin isteyin en makulu o
Biz altınlarımızı da düğnümüze eşimle beraber ortak yaptık hiç kimse hiç bişeye karışmadı merakınızı gideriyim dedim

Evet tamam kabul ex kayınvaliden biraz sivri bir karaktermiş. Ama sende çok masum değilsin bana göre. Bak bende yeni evliyim, aynı yollardan geçtik. Ben evlilik aşamasında eş adayını ve ailesini döner sermaye olarak görmeye karşıyım. 3 tane burma yapmış işte kadın beğenmediysen sesini çıkarmazsın düğünden sonra gider nasıl bilezik istiyorsan onunla değiştirirsin olur biter. 5'i 1 yerde isterim kafanı da anlayamadım. Bir gelin adayı senin girdiğin tavırlara girdiyse onu isterim bunu isterim demeye başladıysa o iş zaten orada bir şekilde bitiyor. Ya senin başına gelen gibi kayınvalide tepkisi ile bitiyor yada kayınvalide sessiz kalıp herşeye he dese koca adayının "bu kız paragöz çıktı" düşüncesi sonucu soğuma ile bitiyor. Hiç kusura bakma ama ben suçun büyüğünü bu sebeple sende gördüm. Evleneceğin adamdan dahamı önemliydi istediğin bilezikler yada 5i 1 yerde, çıkan huzursuzluğa değdi mi ? Benim evlilik arifemde eşimin ailesi beni istemedi, ağzımı açıp tek kelime saygısızlık etmedim. Zamanla ikna oldular, bu sefer erkek tarafının alması gereken tüm beyaz eşyaları bana sormadan, göstermeden aldılar, hiçbiri de istediğim gibi değildi. Gene ağzımı çıkarıp tek kelime etmedim aksine teşekkür ettim, beğendim dedim. Çünkü onların istediği huzursuzluktu. Ben oyunlarına gelmedim. Hiçbir maddi değer için gerginlik yaşamayı ve eşimi kaybetmeyi göze alamazdım. Herşeye aşkım için katlandım. Kaynanam sadece 1 bilezik taktı düğünde. Bir de kafasına göre gidip inci set almış ondan da haberim yoktu onu taktı. Ben bilmez miydim çirkefleşmeyi ama maddi değerdense aşk ağır bastı. Şimdi de iyi ki o çizgide ilerlemişim diyorum, çok mutlu bir yuvam var. Exkayınvalidene oturup kızarken biraz kendini de sorgulamanı tavsiye ederim sana..

Trilyoner de olsam oglumla, sevdigi adamla evlenecek diye benle altin pazarligi yapacak insana bir ceyrek altin bile takmam.
Siz kadin sokakta bagirinca degil kuyumcuda ben burma istemem grami da su olacak dediginiz zaman rezil olmussunuz.
İyi bile muamele gormussunuz.

ben su bılezıgı ıstedım ben bunu ıstedım ben su altını ıstedım dıye daha gırıs cumlesını okudukdan sonrasında okumayı bıraktım oyuzden yorum yapamayacagım

Vallaha gelin benden de yok beşi bir yerde yok 20 gram altın diye liste liste mal istese ben de yan çizerim. Ben bu pazarlıkları çok çok yanlış buluyorum. Damadın annesi çirkef ona laf yok zaten. Ama sizin de tavrınız çok kötü. Evleniyor musunuz, şirket mi kuruyorsunuz? Nedir bu şirkete sermaye koyar gibi, altınlar, paralar falan.
Hem de 10 bin lirayı küçümsemişsiniz. Cebinde o kadar parası vardır, ona gücü yeter, o kadar verir. Kimse sizin altınınızı almak zorunda değil.
Gelenek adet diyecek olana, çarşafını da kaynanasına göndermesini, arifeden kaynanasının evini temizleyip tatlısını yapmasını tavsiye ederim. Nedense sadece "akçeli" geleneklere gelin hanımlar sempatik bakıyor.

Sırf altın para mevzusu yüzünden ayrilmissiniz. Mevzu altına gelince kaynananizin da tepesi atmış. Patlamış haklıyken haksız duruma düşmüş kadın . Kaynanan tecrübesizmis işini bilememis. Bu durumda ğer iki taraf da suçlu bence . Ben de evlendim ve kimseden şu kadar altın yapacaksınızdiye altın falan istemedim. Çok ilginç geldi bana bu durum. Herkes ne isterse onu takar sizin istediğinizi takmak zorunda değil. Bu durumda sizde suclusunuz .

Amann bi salak bizmiydik ya gücünüz neye yetiyorsa onu alın borca sokmayın kendinizi dedik. Valla İyiki de demişim diyorum böyle sorunları biten sonları görünce işin içine para girince ne saygı kalıyor ne başka bişey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…