- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
hep derim onlarinki altindan bizimki bakirAmann bi salak bizmiydik ya gücünüz neye yetiyorsa onu alın borca sokmayın kendinizi dedik. Valla İyiki de demişim diyorum böyle sorunları biten sonları görünce işin içine para girince ne saygı kalıyor ne başka bişey.
satacak sayacakbu besi bi yerdede zincirin ucuna 5 tane altin mi takiliyor?
napacaktinki onu ? kullanilmaz ki !!!
Olanlar üzücü ama geline alınan altın aslında oğluna alınır. Yarın bi gün düğünde sonra bozdurulur ev ,araba alınır. Yani sanki geline alınıyor da kız baba evinde bırakacak gibi.
Biz doguluyiz söz kesilir önce erkek tarafının maddi durumuna göre 5 ve üstü bilezik istenir düğüne kadar bunlar alınır sonra düğünde tekrar erkek tarafı alır bunları ve takı merasimin de tekrar geline takar.sonra da düğünde takılan paradan altından ne varsa alınır wv yada araba alınır yada borçlar ödenir. Gelin tarafının taktiklarida dahil.
E şimdi bu. K.valide görüntüde geline alınan her şeyi aslında oğluna almış oluyor.ne kavga kıyamet koparmis anlamadım.
Yani bunlar yapilmayacaksa alalım bohçamizi gidelim kocaya.
Bazi yerlerde ne kadar altin varsa alinir kimseye vermezler borclar kv ve kb kalir benim komsumvar kadin yasli kocasi birkac yil once oldu gelin dugunde takilan tum altinlari aldi gitti kadin dugun oldumu kendi alip takiyo altini birkez bile sormamis gelen davetiye karşılığı ben vereyim diye on yillik gelin simdide sunnet dugunu yapti kimse takmadi diye bozulmus sen baskasina takmadiysan sanada kimse altin takmazOlanlar üzücü ama geline alınan altın aslında oğluna alınır. Yarın bi gün düğünde sonra bozdurulur ev ,araba alınır. Yani sanki geline alınıyor da kız baba evinde bırakacak gibi.
Biz doguluyiz söz kesilir önce erkek tarafının maddi durumuna göre 5 ve üstü bilezik istenir düğüne kadar bunlar alınır sonra düğünde tekrar erkek tarafı alır bunları ve takı merasimin de tekrar geline takar.sonra da düğünde takılan paradan altından ne varsa alınır wv yada araba alınır yada borçlar ödenir. Gelin tarafının taktiklarida dahil.
E şimdi bu. K.valide görüntüde geline alınan her şeyi aslında oğluna almış oluyor.ne kavga kıyamet koparmis anlamadım.
Yani bunlar yapilmayacaksa alalım bohçamizi gidelim kocaya.
İyi ki oğlum yok, bu yorumlarımdan sonra evde kalırdı yoksa
bu besi bi yerdede zincirin ucuna 5 tane altin mi takiliyor?
napacaktinki onu ? kullanilmaz ki !!!
Allah korusun :) cok tuhaf degılmı uc kurusun derdıne dusmuş bır hayat arkadasını kim isterkı oğluna .. Bırde burda konu acıp haklıymış gıbı demesı cok garıp . Kım oğluna ne layık goruyorsa durumlarınca onu yapar ötesı haksızlıkBenim bir oğlum var,
Hiç öyle gelinim gelinim diye dolaşacak bir kv modeli
çıkmaz benden :)
Niyetine bakarım iyiyse ne ala, değilse dişe diş kana kan
Hele bide oglum altini az aliyorum diye seni keserim anne diyecek,
Oglum moglum demem kafa kafaya tokustururum.
(Evet 2030-40 li yillarda Bdv de konu rekorlari kiran kv de olabilirim)
Allah korusun :) cok tuhaf degılmı uc kurusun derdıne dusmuş bır hayat arkadasını kim isterkı oğluna .. Bırde burda konu acıp haklıymış gıbı demesı cok garıp . Kım oğluna ne layık goruyorsa durumlarınca onu yapar ötesı haksızlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?