Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

evet o biz şu kadar yapıyoruz diyeni hatırlıyorum. baya günlü sayılı filan bi yorumdu.

yani konu sahibi dibine kadar haksız evet. ama iş en az ben istedim hayır ben istedim yarışına dönüşmüş
yarıştan ziyade iç dökme bence.
bazen keşke kilom kadar altın isteseydim diyorum, kv aklıma gelince :)

isteedim kp der tamam kızım aldım kızım sen merak etme dedi vs vs. eşimin maaşını da nişanlıyken sormadık inan araştırdık eşimi herkes çok efendi terbiyeli vs de dedi ki öyledir ailemi hiç üzmedi kp derim imam emeklisi kimse bişey demedi zaten adam ın altından bambaşka bişey çıktı bilemedik ki nişanlılık sürecinde 4 5 kez görüştük zaten kp der başka şehirde biz köyde vs. ben eşimi sevdim malı mülkü önemli degil di kp derim deseydi ki kızım durumumu yok tamam derdim ama hep yalan söyledi hep kader galiba bilmiyorum çekilecek çilem varmış size biri yeminler etse şahit tutsa söz verse inanmazmıydınız ayrıca aynı evin içinde oturmak kölelik degil ki benim kardeşlerim in 2 side babamlarla 2 sene oturdular evlerini alıp birikim yapıp çıktılar annem iş bile buyurmaz gelinlerimize

Bilemedim, yani isteseydin eminim istedigin gibi dügüne, kendi evine hak sahibi olurdun ancak isine gelmedi. Bu adetler hosuna g
Tamam evlendin. Sonra bos evde naptiniz?
2 ay evin içinde oturduk kv de kovdu beni eşimde arkamdan geldi bir gün akşama kadar eşimle gözümüz yaşlı sokaklarda gezdik kimsemiz yok gidecek sonra bir arkadsı eşimi tanıdı bizi evine götürdü karnımızı doyurduk eşimle arkadaşı işe gitti arkadsının annesi bana yat biraz dinlen kuzum dedi ama aglamaktan uyuyamadım tesadüf o ki halamın kızı o kadının komşusuymuş o görünce beni aldı evine götürdü sarıldık aglaştık babamı aradı dayı gel haymeana bizde diye babacıgım kamyonu ankarda bırakıp geldi gece beni aldılar eşimi de aramışlar evine git oglum bu iş olmaz gayri diye eşim sabaha kadar kapımızda bekledi babam dayamadı çagırdı eşimi eşim de agladı bizde eşim haymeana olmadan yaşayamam o benim karım magdur edemem bırakamam dedi o zaman ufak bir ev tuttuk babam 2. el koltuk halı vs aldı evimizi döşedik vs neler neler

aslında mantık çok basit.. büyüyen, olgunlaşan, sorumluluk alan insanlar kendileri evleniyorlar.. bu devirde evet, taktir edilecek bir şey.. malum bizim millet 40 yaşındaki oğlunun sırtına hırka, ağzına lokma verir.. henüz olgunlaşmayan, her şeyi çevresinden bekleyen insanlarda "adet" adı altında kendini evlendiriyor, sonra da "vay k.validem tırt dedi-görümcem zırt dedi" diye söylenip duruyorlar..

konu sahibi, k.validenin yerinde olsam bunların yanında seni kovardım da.. dua et çok iyi birine denk gelmişsin..

yalnız anlamadığım bi nokta var.

yorum yapan herkes aynı şeyleri söylüyor.
biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık.
ben hiç bişey istemedim.
ben istemedim gittiler en pahalısını aldılar.

vs vs.
+ konu dışı yorumlar..
zaten karşıdaki sen istemeden alıyorsa sen de utanır istemezsin. ama bi kıyafete bile laf söyleniyorsa istemeden çirkefleşir insan yaaaa..

Bundan sonrasi acikcasi bana inandirici gelmiyor. Yesilcam filminden farki yok. Elbette tam aksisini iddia edeceksin. Ve bunu istedigin kadar dile getir, ben yine inanmam. Neyse, sana iyi forumlar diliyorum.

Bundan sonrasi acikcasi bana inandirici gelmiyor. Yesilcam filminden farki yok. Elbette tam aksisini iddia edeceksin. Ve bunu istedigin kadar dile getir, ben yine inanmam. Neyse, sana iyi forumlar diliyorum.
neden yalan söyleyim ki inanman inanmaman da önemli degil zaten herkes yaşadıgını bilir

Bu konuları okudugumda hep bedavaya gitmişim hissi oluşuyor ıcımde Gülüyorum.. Bana sordular ne istersin diye Bende onlar en iyisini bilir neye gücü yeterse dedim.. Neye yettiyse onu yaptılar Allah'a şükür.. Takı töreni sonrası saymadan koyduk bohcanın ıcıne verdik güvenilir birine..Bunlar dert mi....

Kayın valideniz gucu yetmedıgı ve sızın karsısında tavrınız bu sekılde oldugu ıcın sinirlenmiş, hazmedemeyip iyice olayı cırkınlıge vurmus.. Ogluna da pes dogrusu.. Hiç yakıstıramadım..

Altin istedi diye kiza demedigini birakmayanlar . Hakki olani istedi diye niye kiziyorsunuz dinimizde bile evlenirken Allah kadina boyle bir hak veriyor ister cok ister ister az ister bu ona kalmistir . Takilanlar edilenleri yine tek basina yiyecek degil yuvasi icin harcayacak. Durumu yoksa erkek tarafinin kiza guzellikle soyleyebilir. Benim sana istediklerini vermeye durumum yok kizim elimizden geldigi kadarini yapsak kabul edermisin demek cok mu zor . Burda kizilmasi gereken adamin ailesi. Ben de anneyim ve bir anne olarak annelerin her durumda hakli bulunmasini dogru bulmuyorum kimse anne olunca dokunulmazliga sahip olmuyor herseyde hakli olma hakki vermez anne olmaz babanin bedduasi tutar diyenler var benim esime babasi sabahtan aksama kadar beddua eder arkasindan eder yuzune eder haksiz hic bir beddua kabul olunmaz Allah kuluna zulum etmez annede olsa babada olsa haksizsa sucluysa herkes gibi muamele görür bu dinimizdede boyledir . Her durumda cocuklara yuklenmemeliyiz. Oglu bence tepki vermekte hakli o sinirle soyledigi sozu ne cok buyuttunuz . Burda kilavye artistligi yapanlarin evde anne babalarina olan tavrini gercekten görmek isterim. Dört dörtlük evlatlarmi bakalim.

S Sargoz elde avuçta yok siz neye güvenip evlendiniz ki,tamam sizi evden kovdular da gider kendimize ev tutarız diyecek durumunuz yokmuş

Tam bu yorumu bekliyodum konuda eksik bi bu vardı çünkü, dinimizde....

S Sargoz elde avuçta yok siz neye güvenip evlendiniz ki,tamam sizi evden kovdular da gider kendimize ev tutarız diyecek durumunuz yokmuş
biz bilemedik ki böyle olacagını kendi babam gibi sandım.babam hiç magdur etmedi gelinlerimizi de evlatlarını da biz eşimin maaşı artıncaya kadar evin içinde oturacak evden ayrılırken kp der ufak tefek yardım edecek eşim de eşyamızı düzecekti ama kv de evden kovunca işler sarma sardı babam ilk gelinimiz 2 yıl 2. gelinimiz 3 yıl evin içinde oturdu ayrılırlarken 20000 tl ye yakın paraları vardı babam evlerini dizdi 3 4 aylık market alışverişlerini yaptı öyle ayırdı evlerini .
eşimin dayısı gelini bu sene evden ayrıldı oglu para biriktirdi ev aldı öyle ayırdı evini eşimin dayıda evlerini düzdü ceplerine harçlık verdi tamam dedi elini çekti üstlerinden bizimkilerde eşya almamak için kavga çıkarıp evden attılar anlayacagın

Dinimizdeki mihir olayı tamamen farklı bir durum. Eğer kadın kendini o yaşa kadar şu devirde okul/işle garantiye almadıktan sonra mihire umut bağlayarak mı yaşayacak?
Kaldı ki multi milyoner olan adamın söz verdiği mihir için boşanırken durumu müsait olacak mı bakalım. Dünyanın 40 türlü hali var. Adam çulsuz kalıp üstüne evine haciz bile gelebilir. Bu durumda kadın mihir de mihir dese kaç yazar. Allah mihirden önce "OKU" demiş. Beşikten mezara kadar oku.
Oku ki el oğluna muhtaçlığın olmasın. Bir mihirle kendini teraziye koyma.

dinimizde var ama mehir başka bişey dini öyle bir anlatıyorlar ki insan sogur
kız da pazarlıga tutuşsun diye bişey yok yani o dedikleri nikahta verilen takı vs illa maddi bişeyde olmak zorunda degil

Kusura bakma ama baban bunları yapmak zorunda değil ki.
Evini damını geçinderemeyen insanlar neden evlenir ki?
Gelinleriniz çalışmıyordu sanırım??? Çalışsa bakış açıları daha farklı olurdu bence.

dinizmide diye başlayınca alerji mi yapıyor :)

mehir var ve evlenirken verilir, boşanırken değil ..
ama karşıdakinin gücü nisbetinde istenir.. en az miktarı kadını kendi başına 6 ay idare edecek miktarda olması imiş, tabi gücü yetiyorsa erkeğin.
bu kadının hakkını korumak içindir. herkesin ekonomik özgürlüğü yok sonuçta.

bunu ben konuyla alakası yok diye yazmamıştım, konu sahibi mehir den değil adetlerden bahsediyor çünkü..
konu zaten dağılmış, bir de benim katkım olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…