- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Kimse istememişse belkide uygun olan budur o yüzden o kadar yargıladık konu sahibesini herkes üstüne geliyorsa belki ters gidiyorsundur olamazmı ?
yani ısrarla herkes döşemiş sayfalarca ben istemedim şunu kendim aldım bunu kendim aldım. herkes bi takdir bi nispet peşinde gibi geldi inanın.
işte buraya kadar yazdıkların normal de, senin veya ailenin "hop noluyor, hani eşya, hani düğün?" deyip çekip gitmeniz lazımdı. sessiz kalmanız ilginç olmuş.kp der bahaneler uydurdu vs ya eşyalara bakmaya gittik tele bakmadi vs daha neler neler inanın anlatmakla bitmez bide bizim buradalarda gelin kız pek gitmez oglanın ailesi gücünün yettiğini alır kp der düğün salonunu tuttum işte burası diye gösterdi bize ama o da yalanmış benim babam da erkek kardeşlerimin evini kendi düzdü ama gelinlerimize katalog gösterdik kendileri seçti bende katalogdan seçmiştim kp derin oyun yapacagı aklıma bile gelmemişti neşimde babasına güvenmiş bizim burada damatın babası elinden geldiğince evi düzer yani son 3 4 senedir gelin kızlar da çarşıya çıkar oldu köyümüzde
bizim oralardagenelde düğün salonu vs tutulmuyor evin bahçesinde düğün yapılır köy düğünü 2 ay nişanlılı durduk zaten ne bileyim imam olunca köylümüz olunca güvendik babam eşya lafını açtı diye kp der nişanı attı 1 hafta ayrı kaldık vs eşim hastalaanıp rahatsızlanınca nişanı tazeledik ve evlendik bence hiç komik degil acı bişey bizim köyümüzde herkes benim şartlarımda evlendi ama kimse magdur olmamıştı 6 7 yıl oldu hala konuşluyor kp derin yaptıkları ama babam a da saygı duyuyor herkes babam ben gelinlerimi magdur etmedim ki kızım da magdur edilmesin ama ALLAH a bıraktım diyebildiYa bu kadar da olmaz. Komedi yani. Eve gidip bakmaz mi insan? Dugun salonuna bakmaz mi?
evin içine oturdum ilk eşimin maaşı az diye ama 2 ay oturabildik evden kovuldugumuzda 580 tl alıyordu eşimYa bu kadar da olmaz. Komedi yani. Eve gidip bakmaz mi insan? Dugun salonuna bakmaz mi?
babam hocam en azından fırınını buzdolabını makinesini alın kuru yerde yatlır kalkılır ben de yokluk çektim bilirim ama buzdolapsız ocaksız olmaz diyince nişanı attı kp derişte buraya kadar yazdıkların normal de, senin veya ailenin "hop noluyor, hani eşya, hani düğün?" deyip çekip gitmeniz lazımdı. sessiz kalmanız ilginç olmuş.
ben evlenirken 5 tane en incesinden en hafifinden bilezik, yine en ucuzundan ve hafifinden alyans, tektaş ve küpe, bana alınanlar. gücü yok olsa alırdı, hem altın için değil mutlu olmak için evleniyoruz dedim. ama ev eşyasını eksiksiz döşedi, hem de kredi çekti, kendi ödedi eşim.İnan alyansımdan başka takım yok onu da oğlumun elini yüzünü çiziyor diye takmıyorum çoğu zaman,yani nispet edecek birşeyim yok bu anlamda olanlar beri gelsin
tüh. kurtulmuşsun diyecektim ama çekecek çilen varmış. geçmiş geri gelmez ki. inşallah bundan sonra geçmişi unutturacak güzel günler yaşarsın.babam hocam en azından fırınını buzdolabını makinesini alın kuru yerde yatlır kalkılır ben de yokluk çektim bilirim ama buzdolapsız ocaksız olmaz diyince nişanı attı kp der
İnan alyansımdan başka takım yok onu da oğlumun elini yüzünü çiziyor diye takmıyorum çoğu zaman,yani nispet edecek birşeyim yok bu anlamda olanlar beri gelsin
7 sene öncesinden küçük bir köyden bahsediyorum benim babam da iki oglan evlendirdi hem de tek maaşla ama hala konuşulur düğünleri tam 1 hafta sürmüştüKatologtan mobilya secmek mi? Bunlar nasil adetler?
Aklim cidden almiyor. Adam dügün yerini kendi secmiyor, sonra hüngür hüngür agliyor. Adetler olabilir fakat akli var, mantik var. Insan kendi dügün ve evinde nasil bir parmagi olmaz, nasil hak sahibi olmaz? Iki olgun insan degilde, iki cocuk evleniyormus gibi.
bacım ne diyon sen. eski yorumlarıma baktın mı hiç.
karşındaki arsız olunca kpder yemin etmişti magdur etmeyecegim diyeKatologtan mobilya secmek mi? Bunlar nasil adetler?
Aklim cidden almiyor. Adam dügün yerini kendi secmiyor, sonra hüngür hüngür agliyor. Adetler olabilir fakat akli var, mantik var. Insan kendi dügün ve evinde nasil bir parmagi olmaz, nasil hak sahibi olmaz? Iki olgun insan degilde, iki cocuk evleniyormus gibi.
bir an nispet yapmadım demek istedim yorumlarını okumuştum hatta ne güzel yazmış demiştim özdür dilerim
ben evlenirken 5 tane en incesinden en hafifinden bilezik, yine en ucuzundan ve hafifinden alyans, tektaş ve küpe, bana alınanlar. gücü yok olsa alırdı, hem altın için değil mutlu olmak için evleniyoruz dedim. ama ev eşyasını eksiksiz döşedi, hem de kredi çekti, kendi ödedi eşim.
şimdi ev aldık diye 3-5 parça altını da bozdurduk, eşimden tam tur pırlanta almasını istiyorum o kadar fedakarlığıma :)
yok senin şahsında demedim zaten. seni ve yorumlarını severim :) ben dürüstlüğüne inanıyorum. ama herkesin de burda kendi övdüğü kadar olduğunu düşünmüyorum.
konu hakkindaki yorumum belli zaten.
Başka konularda da denk geliyorum haklısın o konuda, eşimle ilişkiye giremiyoruz diyen kadına aaa biz haftada şu kadar yapıyoruz diyenler var
kv beni istemediği için, aklında başkası varmış, hiçbir şekilde katkı yapmadılar. 2-3 tane yün yorgan, içi sünger dolu 3-4 tane yastık. hepsi bu.Bizde hep eve pesinat yaptık 2.5 sene sonra ev sahibiyiz inşallah, kv min bize verdiği 15 binde kp imin emekli ilramiyesinin yarısı,15 bin büyük oğluna 15 bin de bize ayırmış,ta büyük oğlan evlenirken yarısı da x in demişler eşim için
mal mülk degil de insanı acıtan haksızlık zatenkv beni istemediği için, aklında başkası varmış, hiçbir şekilde katkı yapmadılar. 2-3 tane yün yorgan, içi sünger dolu 3-4 tane yastık. hepsi bu.
inşallah gönlüne göre olur eviniz.
7 sene öncesinden küçük bir köyden bahsediyorum benim babam da iki oglan evlendirdi hem de tek maaşla ama hala konuşulur düğünleri tam 1 hafta sürmüştü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?