Kv nin kızımı banyo ettirmesi

Onlar 2 hafta gelip çocuğu alıp yıkamadılar diye cidden yıkamadınız mı o kadar süre çocuığu ne alaka onların gelmesini bekliyorsunuz? Sonra da 1 hafta beklemişsiniz çok enteresan yani hem madem soba yanmıyor şu bu diye banyo ettiremediniz inat etmeyip yukarı siz çıkarsaydınız böyle böyle diye yaptırsaydınız.

Arada bir alıp banyo ettirmeleri sorun değil de sizinde cesaretiniz yok gibi onları 2 hafta beklediğinize göre geldiklerinde yaptırsınlar yok siz yaptırsaydınız yeni yaptırdım dersiniz bu kadar basit banyo olayından da küsülür mü.

İyide ben dün yıkıyacaktım eşim işe gitti kapıda odun yok. Odunların durduğu yer kilitli, neyse dedim yarın bi ufo alır yıkarız ev biraz serin oldugu için. Zaten sobadan korktum düştüğü için.sabahın köründe geldi görümce biz yıkıycaz diye. Tek bu değil görümcem her seferinde (onlar haftada bir yıkıyor) aa banyomu etti ya biz yıkıycaktık bugün. Annem yıkıyalım demişti yıkıycaktık vs vs. Diyip duruyor. Bunları demese tamam ben yıkayamadığım için aldılar diyicem ama sürekli bunu yapması bukadar meraklı olması sinirimi bozuyor. Utanmasa sen yıkama biz yıkıycaz diyecek. Ben nerde hatalıyım anlamadım ama sağolun genede.

Benim evim de soğuk ama ısıtıcı kullanmıyorum nisandan beri..
Gündüz öğle uykusu öncesi yıkayın..
Eşinizi de başkalarını da beklemeyin yıkamak için.. Gelene yıkadım ki ben deyiverin o sıralar yıkayacaksanız bile..

Kaç aylık çocuk acaba? ben Doğumdan itibaren sezeryanlı olmama rağmen herşeyiyle kendim ilgilendim hamd olsun. kimsenin lafına bakmadım. Bebeğim için en doğrusunu en iyisini ben bilirim Çünki...o yüzden kimseyi dinlemeyin üşür mü dediniz ya normal ısıda dirseğiniz yanmayacak kadar su doldurun küvetine süngerler var olmazsa kıyafet koyarsınız sırtı acımasın bebeğin, dikkatlice koyun içine bi elinizle kafasından desteklersiniz ağzına su kaçmasın burnuna filan anne karnında gibi hisseder Korkmaz ağlamaz üşümez çıkarınca havluya sarıp 2 dakkada giydirirsin korkacak bşy yok hasta olmaz

Nerede yasarsaniz yasayin,koyde bile bu devirde haftada bir ,15te bir yikanmaz cocuk. Odun yoksa ocaginiz da mi yok? İsitin bir tencere suyu,kaynatin iyice,ustune soguk su ekleyip cogaltirsiniz. Bu rutini olusturmaniz lazimdi 1 yilda. Ben koskoca kadinim,ketilda su isitip kendimi yikamisligim var elektrik kesildi diye. Yapmayin lutfen ya, su nerde inek icti,inek nerde daga kacti,dag nerde yandi bitti kül oldu gibi davranmayin. İsin ucunda cocugunuz var,kucucuk

Yok biz kv ile resmen birbirimize girdik hakaretler havada uçuştu 2 aydır görüşmüyoruz zaten. İlk zaman korktum tek başıma yıkamaya ama alıştım sonra 3 günde bir yıkıyodum tek bu değil görümcem her seferinde (onlar haftada bir yıkıyor) aa banyomu etti ya biz yıkıycaktık bugün. Annem yıkıyalım demişti yıkıycaktık vs vs. Diyip duruyor Utanmasa sen yıkama biz yıkıycaz diyecek. Sinirimi bu bozuyor

Küs olduğun kayınvalidene neden yıkaması için çocuğunu veriyosın? Benim çocuğumu benden başkası yıkayamaz. Hele emrivakiyle asla!!! Ayrıca artık havalar ısındı sobaya falan gerek yok. O çocuk senin ve senin iznin olmadan hiçbişey yapamazlar!!

Benim takıldığım nokta cocugunuzu neden siz yikamiyorsunuz ? Sizde cikin yukarıda yikayin ozaman istediğiniz zaman

Yaz ayındayız bu ayda çocuk sobasız banyo yapsa da üşümez. Ben her gün yıkıyordum çocukları ve yıkayıp üstünü giydirme toplamda 5 dakika sürüyordu, hızlı hızlı yıkayıp giydiriyordum hasta da olmuyorlardı.

Siz baştan o kendinize güvensizliği kv'nizin eline sunmuşsunuz ki 10 aya kadar kv ile mi yıkadınız yahu çocuğu? 1 yaşına kadar çoktan kendiniz yıkamaya başlamalıydınız 1 aylık bebek değil sonuçta korkabilirsiniz haklısınız demek için siz de de var kusura bakmayın!!

Nasıl yani ya çocuk nasıl 1 hafta hiç yikanmio anlamadım iki oğlum var kışın gün aşırı nisandan beride hergun yikiorum ikisinide ve soba falanda yakmıyorum çocuklarımda hiç hasta olmazlar maşallah sen öyle alistirirsan tabi hasta olur

Burda ufak bir anons yapayim, bir çocuğnda, yetişkininde her gün yikanmasi iyi değil. Ne derisi için, ne saçi için.

Iki günde bir yeter ve artar hatta.

Ha tabiki çocuk dişarda oynamiş ise ve pis ise yikanir tabi. Ancak evde kalmiş ise her gün yikamanin anlami yok.

Hayatim alti bezli cocuk oldugu icin her gun diyorum ben. Bezi cikarirsin,sabunsuz sampuansiz sadece ilik suyla bir dus aldirirsin,ferahlar cocuk. Rahat uyur,burnu bile daha rahat nefes alir,kakadan cisten arinir,islak mendilin etkisindense duru su daha iyi gelir vucuda.

Ilk zamanlar anlarim da 1 yaşında çocuk. Siz alıştırmışsiniz biraz. Zaten ilk baslarda da sizin evinizde yikansaydi böyle bir rutin oluşmazdı.

banyo hasta etmez bebeği.üşücek dıye haşur huşur çamaşır gıbnı yıkanan bebek ılerıde banyo yapamıcak derecede korku hastalağına kapılır ancak.

Aksam esinle yika. Hem bir cocugu yikamayi beceremiyosun hem de kus olmana ragmen yikayan gorumcene saydiriyosun. Evet ne dese hakli sen yikama biz yikariz dese de hakli cunku sen zaten yikayamiyosun madem beceremiyosun insanlara muhtacsin bari agzini kapat sinir oldum yaa kucucuk bebegi 15 gun yikamamk ne demek nasil insanlar var ya

Haftada 1 az değil mi?
Hadi sobalı ev, şartlar desem, en azından 3 günde bir yıkanması gerekiyor bebeğin.
Göbeği düştüğünden yaşı dolana kadar bebeklerimi her gün yıkadım.
Şimdi iki günde bir banyo yapıyorlar, yaz geldi, yine günlük banyoya geçeriz.
Çocuğunuzu kendiniz sık sık yıkayın.
Gerek kalmaz bir başkasının alıp yıkamasına.

Galiba kayınvalidem 5 çocuğu öyle büyütmüş. Ben yıkayalım diyince 'Kışın haftada bir yıkanır hasta mı etcen cocuğuuuu!' Diyen bi insandı. Yazında hergün yıkıyorduk. Bana görede yıkanmaz ama onlara göre öyle. Zaten şuan bu durum değişeli 1 bucuk ay oldu. 1 haftadan fazla yıkanmadığı zamanda insan ilk çocukta tecrübesiz oluyor işte. Ama siz hala oyle olduğunu düşünüyorsunuz sanırım. Hiç yıkamasam 3 gunde bir yıkıyorum. Benim sorunum sürekli kendilerinin yıkamak istemeleri her fırsatta.

Ağlaması, evi yıkıyor inanın ya içim dayanmıyor öyle ağlamasına. Ben ettiritken gık demiyor. Banyo suyu çok sıcak oluyor sanırım...

Sanırımlarla olur mu Allah aşkına? Bebeğinizin konforundan siz sorumlusunuz.
Kafanızda endişe varsa nasıl bırakabiliyorsunuz yıkamaları için? Demek ki bazı şeylerden rahatsız ki sizdeyken rahat olan bebek onlarla ağlıyor..
Bu havalarda gayet rahat yıkanır. Elinizi çabuk tutarsanız çok üşümez.

Küçük bir elektrikli soba pahalı bir şey değil..

Ayrıca yıkama aralığınız çok uzun. En az 3 günde 1 yıkayın. Daha rahat olur su şifadır. Alışsın hemen üşümez..

Hazirandayız hemen hasta olması için kutuplarda yaşamanız gerek... cocuk dişari nasil adapte olacak kişın sık sık hasta olur ..biraz sogugun ne zararı var ben cözemedım ..hemen yikayip havluya sarın...ben cidden anlamıyorum 1 haftada o çocuk kokar birde bezli ... ben akdenizde yasiyorum yuksek nem var ...hergun banyo yapmam lazım yoksa ben bile kokarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…