Ya aslında yıkıyorum. Normalde cuma günü yıkadım pazar tekrar yıkıycaktım aksilik oldu. Dünde biseyler oldu öyle kaldı. En kötü bu akşam yıkardım ben bugünde 4. Gün. Onlar Hiç bi fırsatı kaçırmıyolar ki hemen eskiye dönmeye calısıyolar.Kaç gün olmuş yıkayamamışsın çocuğu. Ordan bakınca hiçbirsey yapamıyor gibi gözükmen normal.
Yok o oldu yok bu oldu kaç gün geçmiş. Onlar da heralde bizim yıkamamızı bekliyor kendi yıkayamıyor deyip almışlardır.
Havayı bilemem yaşadığın yeri bilmiyorum. Şartları ayarla bir daha ki sefere sen yıkarsın. Sorarlarsa da alıştım artık yıkayabiliyorum ben sağolun dersin.
Hayır 3 günde bir yıkıyorum en fazla... kv kışın haftada bir yıkıyordu..Kocaman çocuğu haftada bir mi yıkıyorsunuz
Öyle hasta olur tabi
Gelişimi bile olumsuz etkilenir
Çok teşekkürkler haklısınız. Normalde 3 günde bir yıkarım en fazla. Bazı aksilikler olunca bugün 4. Güne kaldı. Anlamıyorum ki babannesi diye bişeyleriyle ilgilenmek felan mı istiyor ne.1 1mirac sen bebeğinin anlamadığını sanıyorsun ama onların da mahremi var.
Banyo bebek için özel ve en savunmasız hissetiği bir alandır. O yüzden tedirgin olurlar. Ve banyo yaptıran kişi onunla birebir ilgilenen kişi olmalı.
Muhtemelen yıkarken çok haşin davranıyorlar. Mesela benim oğlum kafasını durulayacağım zaman panik olur. Bir tek ben yıkıyorum. Eşim de o panikleyince paniklediği için yapamıyor.
Çocuk senin çocuğun. Onunla ilgili şeylere sen karar verirsin. Gerek yok ben yaparım yaptım demeyi öğren..
Bu ileride ona vereceğin mahremiyet eğitimi için de gerekli..
Bunun başka bir çaresi yok. Ben yıkadım diyeceksin yıkarım diyeceksin. Bir bahane bulacaksın madem istemiyorsun.Ya aslında yıkıyorum. Normalde cuma günü yıkadım pazar tekrar yıkıycaktım aksilik oldu. Dünde biseyler oldu öyle kaldı. En kötü bu akşam yıkardım ben bugünde 4. Gün. Onlar Hiç bi fırsatı kaçırmıyolar ki hemen eskiye dönmeye calısıyolar.
yahu o cocuk senin senin sen dogurdun saka misiniz kac yasinda kadinsin kendi evladini neden kaynanan gorumcen yikiyor soyleyecegin iki cift laf tesekkur ederim ama kizim artik buyudu ben yıkıyorum da gerek yok cocugun mahremini hice sayiyoyrsun bu dogru degilHayır 3 günde bir yıkıyorum en fazla... kv kışın haftada bir yıkıyordu..
Tam tersii onlar uzun süre yıkamıyor. Cuma yıkamıştım en son. Normalde dun yıkayacaktım bende. Onlar fırsat kolluyorkeşke cocugum olduğunda çocuğumun banyosunu yaptırmak isteyn kv ile görümcem olsa
şanslısınız bence
bebeği uzun süre yıkamamışsınız onlar gelip alıp yıkıyormuş daha ne
Sen boşver onuHayır 3 günde bir yıkıyorum en fazla... kv kışın haftada bir yıkıyordu..
aynen ettirmek ne ya :) kulaklarımı tırmaladıSiizn orda ettirmekett deniyor çok kullanmışsınız dikkatimi çekti konuya odaklanamadim.yaptırmak daha doğru bı terim deglmi.
Siz bilip bilmeden yorum yapmayı çok seviyosunuz. Neyse daha fazla laf anlatmata ugrasmıycam zaten anlamıyorsunuz. Kendi kendinize anlamadan bilmeden konusun siz .Sizin gibi birine sinir olmamak mümkün mü?Ne şekilde yıkıyorlarsa yıkıyorlar bişey yapıyorlarki o yavrucak ağlıyor ve hala gelmiş burda kafa tutuyorsun.O çocuk orada ağlarken nasıl vicdanın rahat bir şekilde evinde oturabiliyorsun? Burda millete laf yetiştireceğine çocuk bakımı nasıl olurmuş öğren.Ayrıca 1 hafta 2 haftada bir çocuk yıkanmaz bunuda öğren.Yaaa sana yazacak çok şey varda senin gibi biri için ban yemeye değmezsin.
Çocuğunuza sizin dışınızda kimse banyo yaptıramaz. Buna çocuk istismarı denir. Ayrıca siz neden daha önce onlara yikatiyordunuz ki! Bir de bu mevsimde ne üşümesi. Vermeyin çocuğunuzu bir daha. Ben yıkadım deyin.Ya gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadarbu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Hayatim alti bezli cocuk oldugu icin her gun diyorum ben. Bezi cikarirsin,sabunsuz sampuansiz sadece ilik suyla bir dus aldirirsin,ferahlar cocuk. Rahat uyur,burnu bile daha rahat nefes alir,kakadan cisten arinir,islak mendilin etkisindense duru su daha iyi gelir vucuda.
Kaç kere yazıcam daha aynı seyleri ? Ya cuma banyo etti bu cocuk cuma. Sanki 1 aydır yıkamıyomus muamelesi yapmayı bırakın artık. Herşey her an olmuyor. Hiç olmasa bugün sobayı yakar yıkardım zaten 2 hafta bekliycek değilim . Sorun yıkamak değil onların zırt bırt gelmesi ama kimseye anlatamadım bunu.Hanimin elinin altinda internet var,pek cok care uretebilir. Ocak soba yoksa alirsin internetten odersin kapida. Hic olmadi gidersin sehre,sirtlanir gelirsin soba mi ne lazimsa. Kucaginda cocukla her sey de yapilir. Soz konusu evlatsa her seyi de yapar insan. Onca zaman cocugu yikanmadan bekletmek nedir,resmen temel ihtiyaci karsilamamak, suc bu.
Kv kışın haftada bir yıkardı ben en fazla 3 gunde bi yıkıyorum.Ayrıca çocuk neden o kadar az yıkanıyor?
Ama 3 gunde bir zaten yıkıyorum ben. Aksilikler olunca bugün 4. Güne kaldı en son cuma yıkandıHanimefendi bakın şu konuda anlaşalım bebek 1 haftada 1 degil en az 2 3 defa yikanmalı ...siz eger bebegi vermek istemiyorsaniz vermeyin ...gidip kendiniz yikayin, gitmem diyorsaniz çare bulun ... yani gorumce de gorsun sizin bu işi başardiginizi ...demeye yüzü olmaz..ama siz birsey yapmadan beklersiniz ben olsam bende yikayimmi derim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?