- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
Evinizin durumunu bilmiyorum ama şartlar uygunsa her akşam yıkanması tavsiye ediliyor ki bir hafta büyük insan için bile çok uzun zaman. Ayrıca bu onun görevi değil. Sizin göreviniz. Sizin dışınızda kim olursa olsun (doktor hariç) çocuğunuzu çıplak görmemesi ve dokunmaması gerekiyor.Kv kışın haftada bir yıkardı ben en fazla 3 gunde bi yıkıyorum.
Valla gecen hafta afyondayim gece bile sicakti nasil oldu anlamadimSadece o bölgeyi yikamak için iyi olabilir de, baştan aşagi hergün suyun içinde olmasi iyi değil. Bilemedim, burasi Türkiye gibi 35 derece sicakta olmuyor her gün :)
Ayrica kizimin deresi çok hasas. Onu özel banyo yaği ile yikiyoruz. Yazdiğim birazda bize verilen doktor tavsiyesi.
Bence sen ne yazdığını bilmiyorsun çocuk 2 haftadır yıkanmıyor yazdın ilk mesajlarında sonra 3 gunde bir yıkıyorum dedin.Ben bilip bilmeden yorum yapacak kadar akılsız,zekasız değilim okuduklarıma göre yorum yapıyorum ve birçok üye size aynı şekilde yorum yaptı.Asıl sizin gibi cahil birine laf anlatacak değilim yoksa karşıdan bakanlar 2 cahilin konuştuğunu zannedecekler ama sen bu lafıda anlamazsın!!!!Siz bilip bilmeden yorum yapmayı çok seviyosunuz. Neyse daha fazla laf anlatmata ugrasmıycam zaten anlamıyorsunuz. Kendi kendinize anlamadan bilmeden konusun siz .
İlk başta tek başıma cesaret edemedim yıkamaya ama zamanla alıştım 3 günde bi yıkıyordum .ama pazar akşamı soba yanarken düştü az daha yangın çıkıyordu yıkayamadım. Dışarısı sıcak ama evlerde hafif bi serinlik var. Bunlarda her fırsatta banyo etti mi, banyo ettirelim diye tutturuyolar. 2 gun sonra soba olmasada ettiricem bidaha kimseye bırakmam..
Hayatim alti bezli cocuk oldugu icin her gun diyorum ben. Bezi cikarirsin,sabunsuz sampuansiz sadece ilik suyla bir dus aldirirsin,ferahlar cocuk. Rahat uyur,burnu bile daha rahat nefes alir,kakadan cisten arinir,islak mendilin etkisindense duru su daha iyi gelir vucuda.
Kaç kere yazıcam daha aynı seyleri ? Ya cuma banyo etti bu cocuk cuma. Sanki 1 aydır yıkamıyomus muamelesi yapmayı bırakın artık. Herşey her an olmuyor. Hiç olmasa bugün sobayı yakar yıkardım zaten 2 hafta bekliycek değilim . Sorun yıkamak değil onların zırt bırt gelmesi ama kimseye anlatamadım bunu.
Cuma yikanmis cocuk diyorsunuz ilk mesajinizda da pazar banyo gunuydu 1 haftadir yikanmamisti diyorsunuz. Banyo bir bireyin temel ihtiyacidir. Sizin bunu karsilamamaniz sosyal hizmetlerde cocuk istismarina giriyor uzgunum. Eliniz altinda internet var. Acin ogrenin cocugunuza karsi gorevlerinizi.Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti
Buyuk insan icin uzun ama bebek icin asiri uzun degil bence.. heleki bu havada buyukler her gun yapsinlar banyo..her gun banyo kis mevsiminde yaptirmadim ben cocuklarina..gun asiri yaptrdim .. yaza dogru dogani her gun yaptrdim. kusmazlarsa ya da abarti kaka yapmadikca mis gibiler ..,Evinizin durumunu bilmiyorum ama şartlar uygunsa her akşam yıkanması tavsiye ediliyor ki bir hafta büyük insan için bile çok uzun zaman. Ayrıca bu onun görevi değil. Sizin göreviniz. Sizin dışınızda kim olursa olsun (doktor hariç) çocuğunuzu çıplak görmemesi ve dokunmaması gerekiyor.
Valla gecen hafta afyondayim gece bile sicakti nasil oldu anlamadimbanyo yagini ben de kullaniyorum,durulanma suyuna ilave ediyoruz basindan asagi cok seviyor su dokmeyi bizim oglan,cocuk degil ordek dogurmusum resmen
Bende haftada 1 kez sampuan buyuklere..7 aylik olana daha hic sampuan kullanmadim:) yikamasida daha kolay oluyo:)Yazın ben de her seferinde şampuan sürmüyorum kafasına sık yıkandığı için. Gövdesini sabunluyorum ama kafasını duru suyla ıslatıyorum.
Amin canim sagol. Allah hepimizin cocuklarini esirgesinHaha ay ne tatli. Bizimkide küvette su birakmiyor. Suyu hep dişariya atmaya çalişiyor :)
Çoçuğunu sağlik ile büyüt canim. Umarim ömrü uzun ve huzur ve neşe dolu olur.
Hanimin elinin altinda internet var,pek cok care uretebilir. Ocak soba yoksa alirsin internetten odersin kapida. Hic olmadi gidersin sehre,sirtlanir gelirsin soba mi ne lazimsa. Kucaginda cocukla her sey de yapilir. Soz konusu evlatsa her seyi de yapar insan. Onca zaman cocugu yikanmadan bekletmek nedir,resmen temel ihtiyaci karsilamamak, suc bu.
Hayatim alti bezli cocuk oldugu icin her gun diyorum ben. Bezi cikarirsin,sabunsuz sampuansiz sadece ilik suyla bir dus aldirirsin,ferahlar cocuk. Rahat uyur,burnu bile daha rahat nefes alir,kakadan cisten arinir,islak mendilin etkisindense duru su daha iyi gelir vucuda.
Aman zaten gerek yok sabuna sampuana her gun. Maksat suyla ferahlamasi civcivlerin.Yazın ben de her seferinde şampuan sürmüyorum kafasına sık yıkandığı için. Gövdesini sabunluyorum ama kafasını duru suyla ıslatıyorum.
Yazın ben de her seferinde şampuan sürmüyorum kafasına sık yıkandığı için. Gövdesini sabunluyorum ama kafasını duru suyla ıslatıyorum.
Aynen ablam. Doktorlar bile soyluyor sicaga alistirmayin, fazla giydirmeyin, oda isisi hep ayni olsun diye. Bu mevsimde agri dagi zirvesinde oturmuyorsak ne isi var sobanin? Cami pencereyi kapatir insan, hic imkan yoksa mutfak ortasina koyarsin bir legen eski usul yikarsin cocugu. Bitti gitti mis gibi oldu evlat.dark, bir bebeği yıkamak için odanın 35 derece sıcaklıkta olması gerekmiyor zaten, bebekler için ideal oda sıcaklığı 22-23 derecedir, bizde var bu aman bebeğim üşüyecek evhamı, bir arkadaşım soğuk bir Avrupa ülkesinde yaşıyor, eşi yabancı, bebeklerini asla sıcağa alıştırmadılar çünkü ülke zaten soğuk iklimli bir ülke, bebeğin o hava şartlarına alışması gerekiyordu, bizim anneler görse çıldırırdı eminim, anne babanın ebeveynliği bile sorgulanırdı kesin, kış aylarında asla çorap bile giydirilmedi o bebeğe, vücut sıcaklığına bakılır herşey normal denirdi, gayette sağlıklı büyüdü, hala kış aylarında kat kat giyinmiyor.
Bizler üşür diye giydirip evi de 35 derece yapıyoruz sonra çocuklar bir terliyor bir üşüyor hasta oluyorlar.
22-23 derece de oda sıcaklığını sabitlersin, bebeğin cereyana maruz kalmasını engeller bir güzel yıkarsın olur biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?