Kv nin kızımı banyo ettirmesi

Kv kışın haftada bir yıkardı ben en fazla 3 gunde bi yıkıyorum.
Evinizin durumunu bilmiyorum ama şartlar uygunsa her akşam yıkanması tavsiye ediliyor ki bir hafta büyük insan için bile çok uzun zaman. Ayrıca bu onun görevi değil. Sizin göreviniz. Sizin dışınızda kim olursa olsun (doktor hariç) çocuğunuzu çıplak görmemesi ve dokunmaması gerekiyor.

Valla gecen hafta afyondayim gece bile sicakti nasil oldu anlamadim banyo yagini ben de kullaniyorum,durulanma suyuna ilave ediyoruz basindan asagi cok seviyor su dokmeyi bizim oglan,cocuk degil ordek dogurmusum resmen

Siz bilip bilmeden yorum yapmayı çok seviyosunuz. Neyse daha fazla laf anlatmata ugrasmıycam zaten anlamıyorsunuz. Kendi kendinize anlamadan bilmeden konusun siz .
Bence sen ne yazdığını bilmiyorsun çocuk 2 haftadır yıkanmıyor yazdın ilk mesajlarında sonra 3 gunde bir yıkıyorum dedin.Ben bilip bilmeden yorum yapacak kadar akılsız,zekasız değilim okuduklarıma göre yorum yapıyorum ve birçok üye size aynı şekilde yorum yaptı.Asıl sizin gibi cahil birine laf anlatacak değilim yoksa karşıdan bakanlar 2 cahilin konuştuğunu zannedecekler ama sen bu lafıda anlamazsın!!!!

Ama alistirmayin boyle. Hafif serinde usumez ki. Asil bu kadar kollarsaniz hasta edersiniz. Cok usur diye tereddutunuz varsa birlikte girin kucaginizda yikayin.

Yazın ben de her seferinde şampuan sürmüyorum kafasına sık yıkandığı için. Gövdesini sabunluyorum ama kafasını duru suyla ıslatıyorum.

Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti
Cuma yikanmis cocuk diyorsunuz ilk mesajinizda da pazar banyo gunuydu 1 haftadir yikanmamisti diyorsunuz. Banyo bir bireyin temel ihtiyacidir. Sizin bunu karsilamamaniz sosyal hizmetlerde cocuk istismarina giriyor uzgunum. Eliniz altinda internet var. Acin ogrenin cocugunuza karsi gorevlerinizi.

16 aylık kızım var. çalışıyorum babannesi bakıyor. ona rağmen ben yıkıyorum.
kusura bakmayın ama siz 2 hafta onların yıkamasını bekleyip yıkamadıkları için yıkamışsınız. yani zorunda kalmışsınız.
sonra da onlar yıkayınca laf edemezsiniz. 1 sene boyunca her seferinde onların yıkamasını bekleyen kişi gelip almalarına gık edemez. alıştırmışsınız.

Ben gerçekten anneleri anlayamıyorum. bazı anlar o kadar özeldir ki. banyo yapması , uyuması yeni şeyler öğrenmesi vs. bunları nasıl başkasına yaptırıyorsunuz. kızımı 14 günlüğünden itibaren tek başıma ve yazın her gün kışın 2 günde bir yıkıyorum. açıkçası o özel anı da babası hariç kimseyle paylaşmam.

insanlara sorumluluk gibi yükleyip sonra yok kv yok görümce yok şu yok bu. burada şikayet edemezsiniz.

Benim.kizim 9 aylik ve 2 haftadir isitici acmiyorum havalar isindi artk hizlica yaptırıp giyindiriyorum MasaAllah hastada olmadı

Kendin yaptr artk onlarada soyle sagol.ben yaptırıyorum artik diye
Bunda cekinecek biseyde yok gayet net ve acik.soyle yani

Buyuk insan icin uzun ama bebek icin asiri uzun degil bence.. heleki bu havada buyukler her gun yapsinlar banyo..her gun banyo kis mevsiminde yaptirmadim ben cocuklarina..gun asiri yaptrdim .. yaza dogru dogani her gun yaptrdim. kusmazlarsa ya da abarti kaka yapmadikca mis gibiler ..,

Valla gecen hafta afyondayim gece bile sicakti nasil oldu anlamadim banyo yagini ben de kullaniyorum,durulanma suyuna ilave ediyoruz basindan asagi cok seviyor su dokmeyi bizim oglan,cocuk degil ordek dogurmusum resmen

Haha ay ne tatli. Bizimkide küvette su birakmiyor. Suyu hep dişariya atmaya çalişiyor :)

Çoçuğunu sağlik ile büyüt canim. Umarim ömrü uzun ve huzur ve neşe dolu olur.

eğer banyo yaptırmak için isteyebiliyorlarsa, kayınvalidenizin sizinle küs olduğundan haberi yokkendi kendinizemi küstünüz naptınızben birine küssem ciddi anlamda bir küslükse bu çocuğu alalım yıkayalım tavizini vermem çünkü..
insanlara istemediğiniz şeyler konusunda hayır demeyi öğrenin yoksa çok üzülürsünüz.

dark, bir bebeği yıkamak için odanın 35 derece sıcaklıkta olması gerekmiyor zaten, bebekler için ideal oda sıcaklığı 22-23 derecedir, bizde var bu aman bebeğim üşüyecek evhamı, bir arkadaşım soğuk bir Avrupa ülkesinde yaşıyor, eşi yabancı, bebeklerini asla sıcağa alıştırmadılar çünkü ülke zaten soğuk iklimli bir ülke, bebeğin o hava şartlarına alışması gerekiyordu, bizim anneler görse çıldırırdı eminim, anne babanın ebeveynliği bile sorgulanırdı kesin, kış aylarında asla çorap bile giydirilmedi o bebeğe, vücut sıcaklığına bakılır herşey normal denirdi, gayette sağlıklı büyüdü, hala kış aylarında kat kat giyinmiyor.

Bizler üşür diye giydirip evi de 35 derece yapıyoruz sonra çocuklar bir terliyor bir üşüyor hasta oluyorlar.

22-23 derece de oda sıcaklığını sabitlersin, bebeğin cereyana maruz kalmasını engeller bir güzel yıkarsın olur biter.

Ay benim eski komsum, cocuk usur diye kisin on gunde bir yikar, arada da cocugu islak nendille silerdi

Yazın ben de her seferinde şampuan sürmüyorum kafasına sık yıkandığı için. Gövdesini sabunluyorum ama kafasını duru suyla ıslatıyorum.
Aman zaten gerek yok sabuna sampuana her gun. Maksat suyla ferahlamasi civcivlerin.

Bu cocuk cok kucuk dehil ki 1 yasinda, neden hala babanne yıkıyor. Kucuk olmus olsa bile bence dogum anından itibaren Rabbimin bizlere verdiği annelik duygulari o kadar güçlü ki insan herseyin üstesinden gelir yikar o bebegi. Hala dogum zor geçmiştir ameliyat dikisleridir vs. Onlar istisna.
Benden size kucuk nacizane bir oneri yarin bir gun kayinvalideniz cocugunuzun yetiştirilme tarziyla ilgili müdahale etmeye başladığında ne yapacaksiniz. Cunku bu isler boyle kucuk seylerle baslar. Herkes doğurduğu cocuga bakabilir anacim bu kadar...

Canim bir arkadas yazmis, cocugun cilt dengesini bozmamak icin cok yikamayin diye. Darkin dedigi gibi ben de bezli oldugu icin sik yikiyorum, hatta evdeysem her kakada dusa sokuyorum, bazen kafayi islatmiyorum hatta :) ama sabun sampuan cok az kullanirim 4-5 gunde bir.

Aynen ablam. Doktorlar bile soyluyor sicaga alistirmayin, fazla giydirmeyin, oda isisi hep ayni olsun diye. Bu mevsimde agri dagi zirvesinde oturmuyorsak ne isi var sobanin? Cami pencereyi kapatir insan, hic imkan yoksa mutfak ortasina koyarsin bir legen eski usul yikarsin cocugu. Bitti gitti mis gibi oldu evlat.

Yabancilarin onda biri kadar olsak keske su bebek bakiminda,cocuk yetistirmede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…