Peh, konu sahibinden halliceymis.Ay benim eski komsum, cocuk usur diye kisin on gunde bir yikar, arada da cocugu islak nendille silerdi
Canim bende iç Anadoludayım buralar bayagi soğuk . Benim de bebeğim 7aylık odayı iyice elektrik li ile ısıtıyorm odada banyosunu yaptırıyor m...buralar Akdeniz ege havasına benzemez evin içerisi buz gibiİç anadoludayız oturduğumuz yer biraz dağlık hafif bi serinlik oluyor evlerde, aslında evet dediğiniz gibi olabilir ama ne bileyim bian çok rahatsız oldum
Canim bir arkadas yazmis, cocugun cilt dengesini bozmamak icin cok yikamayin diye. Darkin dedigi gibi ben de bezli oldugu icin sik yikiyorum, hatta evdeysem her kakada dusa sokuyorum, bazen kafayi islatmiyorum hatta :) ama sabun sampuan cok az kullanirim 4-5 gunde bir.
Aynen ablam. Doktorlar bile soyluyor sicaga alistirmayin, fazla giydirmeyin, oda isisi hep ayni olsun diye. Bu mevsimde agri dagi zirvesinde oturmuyorsak ne isi var sobanin? Cami pencereyi kapatir insan, hic imkan yoksa mutfak ortasina koyarsin bir legen eski usul yikarsin cocugu. Bitti gitti mis gibi oldu evlat.
Yabancilarin onda biri kadar olsak keske su bebek bakiminda,cocuk yetistirmede.
Ya gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadarbu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Haha, her gün yikamayin dediysem, araya 10 gün birak demedim canim :)
Biz iki günde bir yikiyoruz :)
Ne olursa olsun,kendiniz hasta olmadikca veya özel bir durum olmadikca çocuğunuzu kendiniz yıkayın.Ne karisiyorlar çocuk sizin çocuğunuz ben olsam vermem. Ağlamasınada kiyamam yaa..Ya gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadarbu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Canim bir arkadas yazmis, cocugun cilt dengesini bozmamak icin cok yikamayin diye. Darkin dedigi gibi ben de bezli oldugu icin sik yikiyorum, hatta evdeysem her kakada dusa sokuyorum, bazen kafayi islatmiyorum hatta :) ama sabun sampuan cok az kullanirim 4-5 gunde bir.
Millette de ne guzel sans var,senin gibi anasi var yahuAblacım valla yapmaya kalkınca da anneliğimize laf ediliyor, kızım yaz bebeğiydi, yazın çorap patik giyen bebekleri görünce onların yerine ben bunalıyorum resmen, kızıma çorap giydirmezdim, bir penye elbise giydirir fırlardım sokağa, ne analığım kalmıştı, ne cahilliğim :))) günlük banyolarını da uyku saatine getirirdim, yıkanınca mışıl mışıl uyurdu, tek dikkat edilmesi gereken cereyanda kalmamaları o kadar.
Aynen mune abla. Bulunduğum şehirden başka bi şehire gittiğimde soğukluk - 13e düşmüştü. Nefes alamıyorum sanmıştım aman Allahım nasıl soğuktu.dark, bir bebeği yıkamak için odanın 35 derece sıcaklıkta olması gerekmiyor zaten, bebekler için ideal oda sıcaklığı 22-23 derecedir, bizde var bu aman bebeğim üşüyecek evhamı, bir arkadaşım soğuk bir Avrupa ülkesinde yaşıyor, eşi yabancı, bebeklerini asla sıcağa alıştırmadılar çünkü ülke zaten soğuk iklimli bir ülke, bebeğin o hava şartlarına alışması gerekiyordu, bizim anneler görse çıldırırdı eminim, anne babanın ebeveynliği bile sorgulanırdı kesin, kış aylarında asla çorap bile giydirilmedi o bebeğe, vücut sıcaklığına bakılır herşey normal denirdi, gayette sağlıklı büyüdü, hala kış aylarında kat kat giyinmiyor.
Bizler üşür diye giydirip evi de 35 derece yapıyoruz sonra çocuklar bir terliyor bir üşüyor hasta oluyorlar.
22-23 derece de oda sıcaklığını sabitlersin, bebeğin cereyana maruz kalmasını engeller bir güzel yıkarsın olur biter.
Aynen mune abla. Bulunduğum şehirden başka bi şehire gittiğimde soğukluk - 13e düşmüştü. Nefes alamıyorum sanmıştım aman Allahım nasıl soğuktu.
Ee bazı ülkeler - 25 derece ortalama. Bebekleri alıştırmak için görüyoruz bazen suya falan sokuyorlar insanlarımız da bilmeden yok efendim nasıl anne nasıl insan bunlar başlıyoruz :)
Alışması lazım bünyesinin.
Iyi ki ılık ülkedeyiz yoksa neslimiz devam etmezdi bizim soğuk ülkelerde. Bize ters onlar
Babaanne torunu görmeye gidiyo dediğinde koptum :)) Allahım ya :)):))) valla soğuk ülkede yaşayan arkadaşımızın bebeği doğduğunda her gün bebek hemşiresi gelmiş eve, evin sıcaklığını o ayarlıyormuş, bebeğin banyo suyu sıcaklığını, ne kadar giydirmeleri gerektiğini vs.
Bebeğin babası Türk anne yabancı, babaanne torununu görmeye gidiyor o ülkeye, bir bakıyor bebeğin ayaklar çıplak, kıyameti koparıyor, ördüğü hırkaları giydirmeye kalkıyor :))) oğlu ve gelini itiraz edince çok kızmış, Türkiye'ye dönünce anlattı giydirmiyorlar hasta edecekler ayakları çıplaktı diye, dedim ayakları soğuk muydu? Yok değildi diyor, e demek ki bebek üşümüyormuş, karışmamalısın dedim :)) sonuçta çocuk o ülkede büyüyecek, iklimine alışması lazım, biz cidden abartıyoruz bazı şeyleri, karnı tok altı temizse, bir sağlık sorunu yoksa çocuğun üstüne düşmeye gerek yok, ay üşütecek, ay aç kalacak dememek gerek, biraz rahat ve relaks olmak lazım ama toplum alıştırmış bizi, olması gerekeni yapınca topluma yetersiz geliyor, iyi anne değil deniyor, kriterimiz toplum olmuş :)
ayni sekilde kizim yaz bebegiydi daha dogrusu mart sonu dogdu ama hava hep sicak olunca istanbulda yaşıyorum birde Allah razi olsun ablamin doktor kizi var abla her gun yika kat kat giydirme dedi onu kulagima kupe ettim asla sapka corap giymezdi bende hic israrci olmadim ince giydirirdim kizim simdi 5.5 yasinda hala kazak giymez kat kat giyinmez ama kolay kolayda hasta olmaz biz bazi olaylari cok yanlis anliyoruz kat kat lahana gibi giydirince hasta olmaz gibi tuhaf anlayislarimiz var malesefAblacım valla yapmaya kalkınca da anneliğimize laf ediliyor, kızım yaz bebeğiydi, yazın çorap patik giyen bebekleri görünce onların yerine ben bunalıyorum resmen, kızıma çorap giydirmezdim, bir penye elbise giydirir fırlardım sokağa, ne analığım kalmıştı, ne cahilliğim :))) günlük banyolarını da uyku saatine getirirdim, yıkanınca mışıl mışıl uyurdu, tek dikkat edilmesi gereken cereyanda kalmamaları o kadar.
ayni sekilde kizim yaz bebegiydi daha dogrusu mart sonu dogdu ama hava hep sicak olunca istanbulda yaşıyorum birde Allah razi olsun ablamin doktor kizi var abla her gun yika kat kat giydirme dedi onu kulagima kupe ettim asla sapka corap giymezdi bende hic israrci olmadim ince giydirirdim kizim simdi 5.5 yasinda hala kazak giymez kat kat giyinmez ama kolay kolayda hasta olmaz biz bazi olaylari cok yanlis anliyoruz kat kat lahana gibi giydirince hasta olmaz gibi tuhaf anlayislarimiz var malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?