Kv nin kızımı banyo ettirmesi

İç anadoludayız oturduğumuz yer biraz dağlık hafif bi serinlik oluyor evlerde, aslında evet dediğiniz gibi olabilir ama ne bileyim bian çok rahatsız oldum
Canim bende iç Anadoludayım buralar bayagi soğuk . Benim de bebeğim 7aylık odayı iyice elektrik li ile ısıtıyorm odada banyosunu yaptırıyor m...buralar Akdeniz ege havasına benzemez evin içerisi buz gibi

Haha, her gün yikamayin dediysem, araya 10 gün birak demedim canim :)

Biz iki günde bir yikiyoruz :)

Ablacım valla yapmaya kalkınca da anneliğimize laf ediliyor, kızım yaz bebeğiydi, yazın çorap patik giyen bebekleri görünce onların yerine ben bunalıyorum resmen, kızıma çorap giydirmezdim, bir penye elbise giydirir fırlardım sokağa, ne analığım kalmıştı, ne cahilliğim :))) günlük banyolarını da uyku saatine getirirdim, yıkanınca mışıl mışıl uyurdu, tek dikkat edilmesi gereken cereyanda kalmamaları o kadar.

Of valla sinir oldum beni de küçükken habire hasta olur diye az banyo yaptırırlardı ve sinir olurdum. Saçlarım yağlı olurdu bazen, arkadaşlarım dalga geçirdi. Yapmayın hazirandayız ne sobası?

Sonra böyle korunaklı büyüte büyüte, büyüyünce benim gibi alerjik, ota b.ka hastalanan bireyler yetiştiriyorsunuz. Ne var ya 5 dk yıkansın çıksın yani. Hiç görmediniz mi yurtdışında bebekleri soğuk suya sokuyorlar minicikken.

10 aylık oğlum var . Kışın ufoyu açıp odayı ısıtıp o şekilde yıkıyordum. Ama havalar artk çok sıcak hiç gerek yok soba falan yakmanıza.

Ne olursa olsun,kendiniz hasta olmadikca veya özel bir durum olmadikca çocuğunuzu kendiniz yıkayın.Ne karisiyorlar çocuk sizin çocuğunuz ben olsam vermem. Ağlamasınada kiyamam yaa..

Yok yok her gün duşa sokmuyorum genel olarak zaten. Parktan geldiyse falan direk sokuyorum.
Onda da en son ne zaman yıkadıysam ona göre şampuan kullanıyorum..

Ben kendim bile her zaman şampuan kullanmam. Saçım ve cildim zaten kurudur. Her gün yıkarsam ne hale gelir.

Millette de ne guzel sans var,senin gibi anasi var yahu

Aynen mune abla. Bulunduğum şehirden başka bi şehire gittiğimde soğukluk - 13e düşmüştü. Nefes alamıyorum sanmıştım aman Allahım nasıl soğuktu.

Ee bazı ülkeler - 25 derece ortalama. Bebekleri alıştırmak için görüyoruz bazen suya falan sokuyorlar insanlarımız da bilmeden yok efendim nasıl anne nasıl insan bunlar başlıyoruz :)
Alışması lazım bünyesinin.

Iyi ki ılık ülkedeyiz yoksa neslimiz devam etmezdi bizim soğuk ülkelerde. Bize ters onlar

Çocuğunuzu sizden başka kimse yıkamamalı bence. Çocuk böyle alışırsa,ilerleyen zamanlarda istismar edilirse, istismar edildiğinin bilincinde olmaz çünkü özel bölgelerini ebeveynleri dışında başkaları da görebiliyor her ne kadar babaanne, hala vs olsa da. Bundan sonra çocuğunuzu yıkamak için geldiklerinde daha yeni yıkadım dersiniz

:))) valla soğuk ülkede yaşayan arkadaşımızın bebeği doğduğunda her gün bebek hemşiresi gelmiş eve, evin sıcaklığını o ayarlıyormuş, bebeğin banyo suyu sıcaklığını, ne kadar giydirmeleri gerektiğini vs.
Bebeğin babası Türk anne yabancı, babaanne torununu görmeye gidiyor o ülkeye, bir bakıyor bebeğin ayaklar çıplak, kıyameti koparıyor, ördüğü hırkaları giydirmeye kalkıyor :))) oğlu ve gelini itiraz edince çok kızmış, Türkiye'ye dönünce anlattı giydirmiyorlar hasta edecekler ayakları çıplaktı diye, dedim ayakları soğuk muydu? Yok değildi diyor, e demek ki bebek üşümüyormuş, karışmamalısın dedim :)) sonuçta çocuk o ülkede büyüyecek, iklimine alışması lazım, biz cidden abartıyoruz bazı şeyleri, karnı tok altı temizse, bir sağlık sorunu yoksa çocuğun üstüne düşmeye gerek yok, ay üşütecek, ay aç kalacak dememek gerek, biraz rahat ve relaks olmak lazım ama toplum alıştırmış bizi, olması gerekeni yapınca topluma yetersiz geliyor, iyi anne değil deniyor, kriterimiz toplum olmuş :)

Babaanne torunu görmeye gidiyo dediğinde koptum :)) Allahım ya :))

Aynenn mune abla kriterimiz toplum olmuş..

ayni sekilde kizim yaz bebegiydi daha dogrusu mart sonu dogdu ama hava hep sicak olunca istanbulda yaşıyorum birde Allah razi olsun ablamin doktor kizi var abla her gun yika kat kat giydirme dedi onu kulagima kupe ettim asla sapka corap giymezdi bende hic israrci olmadim ince giydirirdim kizim simdi 5.5 yasinda hala kazak giymez kat kat giyinmez ama kolay kolayda hasta olmaz biz bazi olaylari cok yanlis anliyoruz kat kat lahana gibi giydirince hasta olmaz gibi tuhaf anlayislarimiz var malesef

2 haftadır banyo için onlar gelmeyince artık ben banyo yaptırdım diyen sizsiniz, sonra 1 haftadır banyo etmemişti görümcem indi banyo ettiricez diye dediniz burada insanlar neden onları bekliyorsunuz deyince yok ben 3 günde bir yıkıyorum diyorsunuz böyle 3 günde bir yıkıyorsunuz. Eşiniz akşam gelmiyor mu alırdı odun yıkardınız ya da sabah eşiniz gitmeden isterdiniz getirir yakardı soğuksa ev ben bu sözlerinizden onlarında yıkamak için boşuna kapınıza gelmediğini düşünüyorum 2 hafta gelmemişler zaten biraz yıkayın siz diye ama o sürede de yıkamamışsınız işte

Benim kızı Temmuz sıcağında patikle çıkartmıyorum diye işittiğim azarları hatırlıyorum :))) Bizde İstanbul'daydık kızım doğduğunda ve o sene aşırı sıcaktı, bir çıtçıtlı body yetiyordu bebeğe, herkes bir yana önce annem gözlerini belertiyordu bebeği gazlı yapacaksın deyip :)) hiçbirşey de olmadı doğrusu, yine bebeğim olsa aynısını yapardım, gerçi yaş geçti, ileri de torunu pehlivan gibi yetiştiririm nasipse :))

Çocuk haziran ayında üşüyüp zatüre olmaz ama 2 hafta yıkanmazsa pislikten hasta olur. 14 gün ne demek. bence kaynanaız ve görümceniz çocuğu severken koktuğunu ve çok pis olduğunu anlıyo sizden bekliyo siz yıkamayınca alıp yıkıyolar çokta iyi yapıyolar. eşinize de söyleyin saçmalamasın. haziranda sobayla tuttuğunuz çocuğu ocakta aralıkta napacaksınız sobanın içine mi atacaksınız. çocuğun vücut iklimini bozmayın. bebeklerin kan dolaşımı çok hızlıdır ve nabızları çok yüksektir. çok sıcağa gelmezler.

ya şu ettrmek bir terk benimi rahatsız etti
banyo ettirmek diye birşey yok yahu
yazmasam içinde kalacaktı

ayrıca ilk zmanlar fırsatı vermişsin
şimdi neden şikayet ediyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…