• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam hani bazısı çok şirret olur, oğlu bile istemez o ayrı. Ama yani yılda 25 gün annemiz evimizde gelip kalamayacaksa o evi ne yapayım ben. Açıkçası zaten kayınvalidem gelip 25 gün kalmaz ama kalmak istese de oglunun evi. Gelsin, yesin içsin toplasin kaldırsın kendi evi derim. Kendi annem gelir 10 gün kalır, ben işteyken toplar kaldırır pişirir dip köşemi bile temizler. Ikisini de ayırt etmiyorum. Çok şükür karşımda öyle bir insan var o da benimkini kendi annesinden ayırt etmez. Düşüncesizlik ayrı ama biseye karışmayan kendi halinde anne baba gelip evladında kalmasın istemeyen umarım insan sesine hasret olacağımız o günlerde evlâdım beni arasa, cagirsa seslerini duysam diye hasretle beklemez. zira yaşlıların çoğunun gerçekten tek beklentisi o. Babaannemin annem onunla sohbet ediyor diye mutluluğundan ağladığını hatırlıyorum.
Ablacım ben seni çok iyi anlıyorum. Keşke dediğin gibi anneler kayınvalideler olsa herkeste. Ama benim kayınvalidem aynı şehirde yaşayıp sürekli görüşmemize hatta onun evindeyken bile benden full hizmet beklerken kendi annem başka şehirden 2 günlüğüne geldiğinde dip köşe temizlik yapmıştı bırak anne yorulma dememe rağmen. Bu yüzden ikisini aynı kefeye koyamıyorum. Kaldı ki annem de 25 gün rahat edemez, biz de edemeyiz diye kalmaz o kadar. Düşüncelidir.

Sadece kayinvalidesiyle problem yasayan gelin gozuyle bakarsam bir gun bile zor gelir,esimin gozuyle bakarsam onun dogup buyuten kadin, annesi!,basinin uzerinde yeri var.,insan gozuyle bakarsam senede iki kere gelip 20 gun kalmasi "zor bir insan degilse" birsey degil bence.Burdaki mesele nasil biri oldugu ve ne kadar sureyle gelip kaldigi.
Ama ben de şunu anlamıyorum: eşini her fırsatta geren, üzen, rahatsızlık veren annesine niye tepki koymuyor bu erkekler? (Sözüm meclisten dışarı, çok şükür eşim için ben hep öncelikliyim çünkü annesi hak etmiyor)

Oğlununnnnn demenız cok yerınde olmus cidden boyle lv ler. Benımkı fe anneme ikide bır orası senın kızının ewı kendı ewın sayılır deyip duruyordu. Yanı dwmek istiyor kı benım evım oğlumun evı aslında. Ben de bi gun burası kımsenın evı degil benım evim desim.annemın evi bellı herkesın evi bellı canım nereden annemın evi oluyor dedim. Sen kızım sana soyluyorum gwlınım sen anla yaparsan aynı sekilde iade ederiz yanı.
Benim eşimin kardeşi gelecekti kalmaya, kv sürekli abinin evi diye bahsediyordu. En sonunda dedim ama orası benim de evim, bizim evimiz diye bastıra bastıra :rolleyes:

benim kimseye beddua ettiğim yok neyi nereden anlıyorsanız bilemem orasını. Dünya virusle ugrasirken sizler hala bi k. v derdine dusmussunuz başka sıkıntılarıniz yokmu baska proplemleriniz yokmu evlenirken eslerinizin annesi babasi ailesi olduğunu unutuyorsunuz galiba benim ailem nasılsa eşimin ailesi de benim için öyledir...
[/QUOT
Ne zaman kv ler kocanizin annesi saygı sevgi şart yazsam kv lerine düşmanlar hemen taarruzdalar😂 Sevgili çok ince düşünceli gelinler ilerde cocuklarinizin evlerine gitmek istediğinizde bunu hatırlayıp gitmeyeceksiniz😂 Sen kv yi istemiyorsan seni de gelinin istemeyecek.
Not: Ben de ilerde sizlerin Gelinleri ni burada çok begenecegim soz😂 Kolay gelsinnn
İ👏👏👏👏👏

Kimse o çocukları dünyayı getirirken çocuklara sormuyor. Aaa bebek sevelim, çocuk yapalım deyip siz getiriyorsunuz. Ondan sonra da karnımda taşıdım, bugünlere getirdim diye onların size bakmasını hak görüyorsunuz. Ben sırf bu sebepten çocuk yapmıyorum. Ülkenin, dünyanın durumu böyle. Ekonomik güç verebilecek miyiz eline, güzel okullarda okutabilir miyiz, ona mutlu bir ömür sağlayabilir miyiz diye kılı kırk yarıyoruz. Yaşlandığımda da asla ona yük olmak istemem. Hele ki keyif için 25 gün. Kalacaksam kızımda 5 gün, oğlumda 5 gün bitti. Her ikisinde de ben de bir şeylerin ucundan tutarım. Gelinim benim hizmetçim değil. Bunu bilirim. Hastalık durumu olursa zaten direkt derim bakıcı tutalım ya da huzurevi diye...
O sizin görüşünüz niye bu kadar tepkili davranıyorsunuz ben anneme de k. V de bakarım o benim evlatlık görevim ben evladimada dememem bana bakmaya mecbursun diye insan olan biraz vicdanı olanda götürüp huzur evine bırakmaz siz ister doğrun ister dogurmayin beni ilgilendiren konu değil. Dünyanın çivisi çıkmış hersey akt üst olmuş ekonomi bitmiş işsizlik almış başını gidiyor sağlık hiç kalmamış siz hala hergun burada k. V derdindesiniz memleket meselesi sanki.

O sizin görüşünüz niye bu kadar tepkili davranıyorsunuz ben anneme de k. V de bakarım o benim evlatlık görevim ben evladimada dememem bana bakmaya mecbursun diye insan olan biraz vicdanı olanda götürüp huzur evine bırakmaz siz ister doğrun ister dogurmayin beni ilgilendiren konu değil. Dünyanın çivisi çıkmış hersey akt üst olmuş ekonomi bitmiş işsizlik almış başını gidiyor sağlık hiç kalmamış siz hala hergun burada k. V derdindesiniz memleket meselesi sanki.
Ya herkesin kayınvalidesi kendi annesi gibi pamuk değil bunu anlamıyor musunuz??? Eşimin annesi diye saygı gösterdiğim zamanlarda bile ben aynı şeylere maruz kaldıkça hatta kadın bunu kendi oğluna bile yaptığı için artık canımıza tak etti şu an ikimiz de görüşmüyoruz annesiyle. Ben o kadına niye 25 gün keyfii bakayım kendi oğlu bile illallah etmişken? Çok sevimli hiçbir şeye karışmayan bir kayınvalide olsa niye böyle bi konu açılsın, niye bunca insan tartışsın? Ayrıca emin olun dünyanın genel durumundan çok daha haberdarım. Bu konu olmasa aklıma bile gelmezdi.

Kimse o çocukları dünyayı getirirken çocuklara sormuyor. Aaa bebek sevelim, çocuk yapalım deyip siz getiriyorsunuz. Ondan sonra da karnımda taşıdım, bugünlere getirdim diye onların size bakmasını hak görüyorsunuz. Ben sırf bu sebepten çocuk yapmıyorum. Ülkenin, dünyanın durumu böyle. Ekonomik güç verebilecek miyiz eline, güzel okullarda okutabilir miyiz, ona mutlu bir ömür sağlayabilir miyiz diye kılı kırk yarıyoruz. Yaşlandığımda da asla ona yük olmak istemem. Hele ki keyif için 25 gün. Kalacaksam kızımda 5 gün, oğlumda 5 gün bitti. Her ikisinde de ben de bir şeylerin ucundan tutarım. Gelinim benim hizmetçim değil. Bunu bilirim. Hastalık durumu olursa zaten direkt derim bakıcı tutalım ya da huzurevi diye...
Bence asıl sizin gibi zihniyeti olan,olabilenler çocuk yapmalı.Nerede sizin gibi düşünen insanlar..
Ben de kayinvalidemle aynı sehirde yaşıyorum .Kendi kizi üst katında oturuyor .Ne zaman kocası bir yere gitse bize gelir..Önceleri korkuyorum diyordu.Hstta bir kere kendi kardeşi abla korkacak bir sey yok aslında apartman üst katta da kziim var dedi.Yok ya korkmam dedi.Sonra da ilaç içiyorum ya basım dönerse kimse tuvalette beni bulamazsa demeye başladı.Arkasindan ben hamile kaldım.Benjm hsmileligimj bahane etti..Ya bir şey olursa diye.Simdi bebeğim oldu.Onu bahane ediyor.Bebekle yalnız kalma diye.Kendi annem olsa yalvarsam aynı şehirde gelip kalmaz.Kadin fırsat kolluyor.Ne var bu evde anlamıyorum ..Ve etliye sutluye karışmayan biri de değil malesef.Her şeye yorum yapar .Gerçekten sessiz olsa korktuguna gerçekten inansam asla sorun etmem ki etmedim de hep geldi.Ama kızına bir kere bile gidip kalmaz.Damadi varmış rahat edemiyormus.Ee Bu evde de gelin var.Biz neci oluyoruz anlamadım ..

Kayınvalide memleket meselesi olmasa da .Aile toplumun temel taşıdır ..Bir toplum küçücuk bir aileden doğuyor bakildiginda ve boşanan insanların bir çoğu kayinvalide yüzünden boşanıyor .Etrafımda bir suru örneği var.Kendi kızlarının yuvası yıkılmasın diye dayak yiyen kızına aman kızım yuvani bozma kocana şöyle davran böyle el üstünde tut diyen kayınvalide konu gelini olunca bir surat yaptı diye oglunu doldurup boşa bu kadını diyebiliyor ..Kendi kızınin evinde kuzuya dönen aman bir şey çıkmasın diye süt dökmüş kedi gibi oturan kayınvalide gelinin evine geldi mi dili açılıyor .Aslan kesiliyor ..Ama gelin bu tabi buraya konu bile acamaz .Hakkı yok ..

Doğru, siz bdv de atom parçalıyor veya ekonomiye çözüm arıyordunuz. Biz kv derdiyle sizin bilimsel çalışmalarınızı engelledik.

Bende size sorayım o zaman. Dünyanın çivisi çıkmış hersey akt üst olmuş ekonomi bitmiş işsizlik almış başını gidiyor sağlık hiç kalmamış siz hala hergun neden burada takulıyorsunuz?

Bir laf vardır dinime küfreden müslüman olsa diye..

Huzurevi demeyeydin iyiydi. Vicdansız etiketiyle linç yiyebilirsin her an :D

Benim kayınpederim ileri derecede alzaymır. Ben yoğun çalışıyorum, eşimde. Altını vs almak gerekiyor. Lüks bir huzurevine yatırdık. Çok da güzel bakılıyor. Biz de ilgileniyoruz. Ama sorsan bunlara biz vicdansız hayırsız evlatlarız.

Bence asıl sizin gibi zihniyeti olan,olabilenler çocuk yapmalı.Nerede sizin gibi düşünen insanlar..
Ben de kayinvalidemle aynı sehirde yaşıyorum .Kendi kizi üst katında oturuyor .Ne zaman kocası bir yere gitse bize gelir..Önceleri korkuyorum diyordu.Hstta bir kere kendi kardeşi abla korkacak bir sey yok aslında apartman üst katta da kziim var dedi.Yok ya korkmam dedi.Sonra da ilaç içiyorum ya basım dönerse kimse tuvalette beni bulamazsa demeye başladı.Arkasindan ben hamile kaldım.Benjm hsmileligimj bahane etti..Ya bir şey olursa diye.Simdi bebeğim oldu.Onu bahane ediyor.Bebekle yalnız kalma diye.Kendi annem olsa yalvarsam aynı şehirde gelip kalmaz.Kadin fırsat kolluyor.Ne var bu evde anlamıyorum ..Ve etliye sutluye karışmayan biri de değil malesef.Her şeye yorum yapar .Gerçekten sessiz olsa korktuguna gerçekten inansam asla sorun etmem ki etmedim de hep geldi.Ama kızına bir kere bile gidip kalmaz.Damadi varmış rahat edemiyormus.Ee Bu evde de gelin var.Biz neci oluyoruz anlamadım ..
Çok teşekkür ederim, sizin bebeğiniz de ne kadar şanslı böyle ebeveynleri var. Umarım hayatı boyunca refah, sağlık, mutluluk içinde yaşar...

İşte insanlar bunu anlamıyor. Ben evlenmeden önce kendi babannemi melek sanardım. Ama öyle değilmiş işte. Keşke her yaşlı teyze minnoş olsa. O zaman biz de isteriz kalmalarını. Sizin kayınvalidenizin bahanelerine bakılacak olursa sizi rahatsız etmek hobisi olmuş gibi görünüyor. Eşlerinin gözünde gelinlerini kötü duruma düşürmek için yaşıyor çoğu kayınvalide. Bu yüzden de istenmiyorlar. Benim kayınvalidem 1 gece kaldı burnumdan getirdi. Allahtan eşim de her şeyin farkında, görüşmüyoruz gerek olmadıkça. Öyle bayram seyran gelenekçi bir tip de değil eşim çokkkk şükür. O yüzden böyle kvlere karşı en büyük etken eş, eş, eş ❤

Huzurevi demeyeydin iyiydi. Vicdansız etiketiyle linç yiyebilirsin her an :KK70:

Benim kayınpederim ileri derecede alzaymır. Ben yoğun çalışıyorum, eşimde. Altını vs almak gerekiyor. Lüks bir huzurevine yatırdık. Çok da güzel bakılıyor. Biz de ilgileniyoruz. Ama sorsan bunlara biz vicdansız hayırsız evlatlarız.
Gerçekten çok doğru. Valla mis gibi bakılırım profosyenel bakıcılar tarafından. Arada ziyaretime gelirler özlediğimde. Ne ben onlara yük olurum, ne de içleri huzursuz olur.

Ya böyle bir kalbe sahip olduğun için sana sonsuz sevgilerimi yolluyorum. Ayağına taş değmesin ve evlatlarindan bu sevgiyi gör. Seni yetiştiren anneye sonsuz sevgiler. Ben annemi kaybettim benim için annene sarıl ve teşekkür et❤

Aynısını yaşadım olduğum şehirde eşimin bütün kardeşleri var 5erkek 5kiz,erkekler toplu yakın birbirine ,kaynanam kayınbaba başka sehirdeydi birer ay kalalım dediler eşime sordum kızlarında da kalacak mi diye ,eşim yok onlarda rahat edemez damatlar dan çekiniyormus halbuki hepsi esnaf sabahın köründe gidip gece gelirler damatlar evlerine,bende bakamam o zaman dedim tartıştık ama benim istediğim oldu ,niye kızlarında rahat degillerde gelinde rahatlar anlamıyorum halbuki gelinle oturacak akşama kadar.Zamsninda büyük görümce demişti neymiş gelinler e dusermis yaşlanınca bakmak ben bakmam demiştim esime,saçmalık b sanki onlar büyüttü beni

Ya böyle bir kalbe sahip olduğun için sana sonsuz sevgilerimi yolluyorum. Ayağına taş değmesin ve evlatlarindan bu sevgiyi gör. Seni yetiştiren anneye sonsuz sevgiler. Ben annemi kaybettim benim için annene sarıl ve teşekkür et❤
Teşekkür ederim başınız sağ olsun cnm maalesef sizin gibi benim gibi düşünen pek olmadığı için burda yazdıklarım bazılarına ters tepki yaptı. Ben teşekkür ederim asıl size Allah herseyi gönlünüze göre versin ❤️

Aynısını yaşadım olduğum şehirde eşimin bütün kardeşleri var 5erkek 5kiz,erkekler toplu yakın birbirine ,kaynanam kayınbaba başka sehirdeydi birer ay kalalım dediler eşime sordum kızlarında da kalacak mi diye ,eşim yok onlarda rahat edemez damatlar dan çekiniyormus halbuki hepsi esnaf sabahın köründe gidip gece gelirler damatlar evlerine,bende bakamam o zaman dedim tartıştık ama benim istediğim oldu ,niye kızlarında rahat degillerde gelinde rahatlar anlamıyorum halbuki gelinle oturacak akşama kadar.Zamsninda büyük görümce demişti neymiş gelinler e dusermis yaşlanınca bakmak ben bakmam demiştim esime,saçmalık b sanki onlar büyüttü beni

Ay ben anlamadım. Kızında da kalıyor mu 1 ay? Ay nasıl kabul ettirdiniz görümcelere vs. Başta kabul eder gibi yapıp size ötelemediler mi?

Ay ben anlamadım. Kızında da kalıyor mu 1 ay? Ay nasıl kabul ettirdiniz görümcelere vs. Başta kabul eder gibi yapıp size ötelemediler mi?
Yok baştan anlasamadik kalmazmis kızlarında rahat edemiyormus öyle olunca ben kabul etmedim diğer gelinleri de etmedi ayrı ev tutuldu inanın daha rahatlar böyle bizle kalsa böyle rahat olamazdı onlar için iyi oldu

Gorumceler sessiz kaldı ne olur ne olmaz tarzında ailesini biliyorlar tabi gelinlere baktırın diye onların desteği sesi çıkmadı bende kabul etmedim,ölene kadar böyle devam edecekti kabul etseydim

Zamsninda büyük görümce demişti neymiş gelinler e dusermis yaşlanınca bakmak
Ben de bunu anlamiyorum hayir ogula da değil geline düşermiş bakmak , bunu söyleyen kendi kayınvalidesini acaba bu mantıkla kabul eder miymis , kendi anasina bile bakmayan sanmam ki kv desine baksin, benim kv dem de kendi annesine 3 ayda bir bakarmis , genellikle büyük abisinin hanımı bakarmis , 4 sene önce vefat etmişti annesi , sonra dedi ki kv dem keşke kimselere vermeseydim de kendim baksaydim , ama baska zaman olsa gelin bakar kız değil hatta bununla alakalı çok baska biri için bir konu olduğunda da soylemisti gelin bakar diye , anne evlat bakar gelini kızı oğlu damadi yok bu isin demistim

Bu konunun uzmanı benim galiba. Benim Kv her sene gelip 6 ay kalıyor demiştim. Bu yıl da Ocak ayından beri bizde. Sözde nisan da gidecekti bu defa. Virüs girdi filan araya şimdilik çıt yok kendisinden gideyim diye. Eşime konuyu açınca nereye gitsin. Kendi annen olsa gönderir misin diyor. Halbuki evinin olduğu şehirde kızı da var. O bakar yani. Yaşı da çok ileri deği. 63 yaşında. Dediğiniz gibi kızının evinde kalmaz damattan dolayı. Bize geldi mi kendi evi gibi davranır. Artık ben de saldım çayıra mevlam kayıra durumu . Umursamamaya çalışıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X