Ablacım ben seni çok iyi anlıyorum. Keşke dediğin gibi anneler kayınvalideler olsa herkeste. Ama benim kayınvalidem aynı şehirde yaşayıp sürekli görüşmemize hatta onun evindeyken bile benden full hizmet beklerken kendi annem başka şehirden 2 günlüğüne geldiğinde dip köşe temizlik yapmıştı bırak anne yorulma dememe rağmen. Bu yüzden ikisini aynı kefeye koyamıyorum. Kaldı ki annem de 25 gün rahat edemez, biz de edemeyiz diye kalmaz o kadar. Düşüncelidir.Tamam hani bazısı çok şirret olur, oğlu bile istemez o ayrı. Ama yani yılda 25 gün annemiz evimizde gelip kalamayacaksa o evi ne yapayım ben. Açıkçası zaten kayınvalidem gelip 25 gün kalmaz ama kalmak istese de oglunun evi. Gelsin, yesin içsin toplasin kaldırsın kendi evi derim. Kendi annem gelir 10 gün kalır, ben işteyken toplar kaldırır pişirir dip köşemi bile temizler. Ikisini de ayırt etmiyorum. Çok şükür karşımda öyle bir insan var o da benimkini kendi annesinden ayırt etmez. Düşüncesizlik ayrı ama biseye karışmayan kendi halinde anne baba gelip evladında kalmasın istemeyen umarım insan sesine hasret olacağımız o günlerde evlâdım beni arasa, cagirsa seslerini duysam diye hasretle beklemez. zira yaşlıların çoğunun gerçekten tek beklentisi o. Babaannemin annem onunla sohbet ediyor diye mutluluğundan ağladığını hatırlıyorum.