Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O tamamen bambaşka bir konu. Ataerkil düzen konusu.. benim şimdiye kadar bahsettiğim ana baba hakkı konusu. En baştan eşe şu denebilir; annen baban gelebilir, kalabilir. Ama sorumlulukları sende. Ben sadece yaptığım yemeği biraz fazlalaştırırım. Yataklarıyla ilgilen, dağınıklıklarını topla, gönüllerini hoş et. Çıkıp gidip benim avutmamı bekleme. Düzenimi bozmam başım ağrırsa girer yatarım. Arkadaşım çağırırsa çıkarım.

Bu şartlarda erkek zaten uzun kalmalarını istemez. Kardeşini de arar annemi sizi davet diye. Ama baştan alıştırmak lazım. 15 sene sonra sen karışma der tabi adam.
Dediğiniz şartları hiçbir koca kabul etmez ettin desede yapmaz herşey gelinden beklenir oğlu iki gram yardım etse kılıbık der çıkarlar,dediğiniz hicbirseyi yapamazsınız evde kayınbaba kaynana varken ben bı markete gittim kızı(görümce) gelmiş o ara evime ,gelir gelmez markete gitti felan filan laflar duydum beni sinir edecek neymiş yanlız kalmışlar,yatak odasına çağırdım eşimi yorgan felan çıkarmak için kayınbaba salonda ne yapıyorlar yatak odasında diye karisina laf söylüyo,r kendi evimde özgür ve rahat değilim siz gezme diyorsunuz yok öyle özgürlük ne kendi ailem gelince yada eşimin ailesi gelince. O yüzden ne kendi ailemi ne eşimin ailesini evimde istemiyorum yakınımızdan ev tutsunlar herkes kendi ailesine baksin

O tamamen bambaşka bir konu. Ataerkil düzen konusu.. benim şimdiye kadar bahsettiğim ana baba hakkı konusu. En baştan eşe şu denebilir; annen baban gelebilir, kalabilir. Ama sorumlulukları sende. Ben sadece yaptığım yemeği biraz fazlalaştırırım. Yataklarıyla ilgilen, dağınıklıklarını topla, gönüllerini hoş et. Çıkıp gidip benim avutmamı bekleme. Düzenimi bozmam başım ağrırsa girer yatarım. Arkadaşım çağırırsa çıkarım.

Bu şartlarda erkek zaten uzun kalmalarını istemez. Kardeşini de arar annemi sizi davet diye. Ama baştan alıştırmak lazım. 15 sene sonra sen karışma der tabi adam.
Oyuzden kimseyi uzun süreli yatılı istemem kısa süre görsün misafir olsun gitsinler uzun süreli ev tutulur.

Sokakta değil ki :KK66:
Türk filmi dramasından çıkın.
İleride size baksın diye çocuk yapıyorsanız da o evlada yazık.
Siz öyle yaparsınız ozaman ileride çocuklarınıza bu övdü verirsiniz. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez güzelim. Sizin gibi bir düşünceye de sahip olmaktan Allah korusun

Siz öyle yaparsınız ozaman ileride çocuklarınıza bu övdü verirsiniz. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez güzelim. Sizin gibi bir düşünceye de sahip olmaktan Allah korusun
Aynı evde yaşamak zorundamisiniz yakınından ev tutsanız kimseyi rahatsız etmeseniz sevenleriniz rahatça size gelip gitse kalsa çocuklarınız rahatça gelse sohbet etseniz daha iyi olmaz mı niye aynı ev.burada tartışılan gelip gitmeme sürekli kalma durumu ,siz gerçekten annelik yaparsanız herkes baştacı eder zaten.

Aynı evde yaşamak zorundamisiniz yakınından ev tutsanız kimseyi rahatsız etmeseniz sevenleriniz rahatça size gelip gitse kalsa çocuklarınız rahatça gelse sohbet etseniz daha iyi olmaz mı niye aynı ev.burada tartışılan gelip gitmeme sürekli kalma durumu ,siz gerçekten annelik yaparsanız herkes baştacı eder zaten.
siz öyle yaparsınız o sizin düşünceniz lütfen alintilamayin kandil gecesi tartışmak istemiyorum

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Bu gelmelerin süresinin ucu açık bırakılmamalı bence.geleyim duruma göre kalırım olmaz. Ayrıca uzun bir süre evet. Kayınvalidem kardeşi ile yaşıyormuş zaten. Yalnız da değil aslında. Yapacağın kendine uğraş bulmak çalışıyormusun bilmiyorum ama evde Bi şeylerle uğraş. Hem anlayışsız biri olsanız kaplamaz bu kadar sizde

Bnm kv de uzakta 10 gün fln kalir. Daha fazla kalsa da sorun olmaz. Bana karışmaz ben işten gelir yatarım. Sizde kalırken sizi rahatsız etmiyorsa 25 gün fazla değil.

25 gün bence hiçbir şey. Henü. Sizden gencim fakat geçen haftalard 3 yıllık nişanlımdan ayrılmak zorunda kaldım. Annesi evde tek kalamıyor diye. Yılın yarısı birlikte yaşamayı teklif etmişti. :( insanlara kambur olan insanlardan nefret ediyorum !!

Çünkü sen gelinsin !!!
Hizmet etmekle sorumlusun !!!
Kizinin huzurunu niye bozsun !!!
Orada damat var !!!
Sen kimsin ki onun gozunde !!!
Kadin oğlunun evine geliyor !!!
Dikkat çekiyorum oglununnnnnnnnnnnnn!!!!!
bu yorumu beğenmeyenler kaynana falan heralde. ne düşünerek beğenmedim butonuna bastılar acaba

25 gün bence hiçbir şey. Henü. Sizden gencim fakat geçen haftalard 3 yıllık nişanlımdan ayrılmak zorunda kaldım. Annesi evde tek kalamıyor diye. Yılın yarısı birlikte yaşamayı teklif etmişti. :KK43: insanlara kambur olan insanlardan nefret ediyorum !!
Gelmesi problem değil. Hiç gitmemesi problem. Gitmesi için çok çabalamam gerekti hep.

Çünkü sen gelinsin !!!
Hizmet etmekle sorumlusun !!!
Kizinin huzurunu niye bozsun !!!
Orada damat var !!!
Sen kimsin ki onun gozunde !!!
Kadin oğlunun evine geliyor !!!
Dikkat çekiyorum oglununnnnnnnnnnnnn!!!!!
Bu yoruma eksi atanlar ironiden mi anlamıyorsunuz yoksa sizde mi bu msj daki gibi bir kaynanasınız 🤣🤣🤣

Senede 1 kere gelen ve üstelik sorunlu olmayan bir kv nin 25 gün kalmasında sakınca yok bence. Ha bana da 25 gün uzun gelir onun yerine senede 2 3 kere 10 15 günlüğüne gelse daha iyi ama olsun anne bu elbette gelecek. Kızında rahatsız etmemek icin kalmamasi ayrı konu. Türk işi aile işte.

Yorumunuz nokta atışı. Aslında kv ve oglu gelinden avutmayı beklemese kimseye yaptığı yemek temizlik fazla gelmez. Hem annemi çağırayım bende kalsın hem istediğimde odama cekileyim isime gideyim eşim yanlarında otursun. Yani gelini gelin olarak görmeyip girdi çıktı bizimle oturdu oturmadi biz varken arkadaşına gitti vs demeyip normal olsalar herkes rahatlar. Benim kv mi davet ediyoruz gelsin diye 5. kez arayıp anneciğim gel demediğim için gelmedi ve eşim yeterince içten cagirmadigimı düşündüğü icin surat astı. Kendi anneme anneciğim özledim gel demem ve kendisi de annesine demez. Ama ben gelinim yola kırmızı halı sermeliyim. Türk aile yapisindaki kv gelin sorunları feminizme darbe vuruyor.

Gelince koca kışı geçiriyor sandım. Kalacağı en fazla 1 ay. 2 aydır eve kapandık zaman çok çabuk geçiyor. 1 ayda geçer. 12ayın 1ayı kalsın yani, eğer çok kötü biri değilse. Herşeye karışmasa sıkıntı etmezdim. Dediğim özelliklere sahipse haklısınız kimse istemez. Benim annemde gelir kalır 2-3 hafta uzak çünkü, eşim çok memnun olur, annem babam gelince ne ikram edeceğini nasıl rahat etireceğini şaşırır. Kv yakın sayılır çok nadir 2-3 gece yatıya kalır. Sorun etmem. Hata memnun olurum, o varken çocukları bırakıp çıkarız eşimle gezeriz gece yarılarına kadar. Program yaparız özellikle çağırırz, biz çıkıcaz çocuklarla gel dur diye. Hiç itiraz etmez. Kafam rahat olur. Benim kv köşe yastığı değildir ama, yük olmaz.
Kaldırır, toplar, mutfağa girer, eleştirmez. Yanında çok rahat uzanırım, istediğimi giyer dolaşırım. Takılmam öyle şeylere ben. O gelince hazır ola geçmem yani. Tek sorunu anlatmayı çok sever, ondada sıkılınca çıkarım odadan oldu bitti.

Burada bunu çok duyuyorum. Alınmayın nolur ama kolay değil evi terk etmek. 40 yaşıma geldim. Benim evim bu Annem yok. Nereye gideyim ben şimdi. Otele mi?
Bekara karı boşamak kolay diye bi laf var. Bende farkediyorum. Biraz bişeylerden yakınınca bazıları var ki boşan demek için foruma giriyor sanki. Arkadaş çözüm fikrin yoksa oku geç. Boşanmak, evi terk etmek kolay şeyler değil ve ilk akla gelmesi gereken bir şey hiç değil bence. Kaldı ki siz kimseyi kırmadan nasıl işin içinden çıkabileceğinizi sormuşsunuz. Neyse sizin sorunuza benim bi çözümüm yok sanırım bu konuda biraz sesinizi çıkarsanız probleme dönüşecek. 25 gün 1 ay neyse sıkın dişinizi. Madem evi de karıştırmıyormuş. Sabır...

Ben annemi babamı 20 yıl önce depremde kaybettim. İçimde öyle büyük boşluk ki ben de yıllardır yaşlıların kaldığı bir yere gönüllü olarak gidiyorum. Bir telefon etsinler diye bütün gün bekleyenler var. Rahmetli olan bir teyze mız vardı ve 5 cocugu varmış hiç aramadilar kadın her gün sorar di ya nasıl bir acı bu. Çocukları sen bak Hayır sen bak diye birbirine girmişler ve hiç kimse aramadi bile. Kadının durumu da iyiydi maaşı da vardı ama üzüntüsünü asla unutamam. Bırakın gelsin ler kalsin lar ya. Canın annem babam hayatta olsaydı kocam gelselsr laf etseydi yemin ederim boşanma sebebidir.
Mübarek gunde dilerim herkes kalbinin ekmeğini yesin. Nefret ediyorum kv KP leri dislayan insanlarda n. Ben yılda 25 gün kızımın evinde kalamayacaksam lanet olsun herseye
Yengem gözleri görmediği için 80 yasindaki babannem ona ve çocuklara bakmak için onlarla yaşıyor. Yengem yemek yaptığı zaten yemek bile vermiyoruz sofraya kabul etmiyor. Ama sofrayı kuran, kaldıran, evi toplayan babannem. Benim yanimda bile o kadına neler diyor. Allahtan bahanemin kulakları pek iyi duymuyor da o hakaretleri, küfürleri, beddualari duymuyor. Zaten sohbeti iki kelamı geçtim. Bizim eve gittiği zaman kadının yüzünde güller açıyor, sırf annem sohbet ediyor bi iş yaptığında danışıyor konusuyor diye. Gerçekten beklediği sadece konuşmak. O yüzden yaşlılar tıpkı çocuk gibi çok soru soruyor herşeyi merak ediyor. Sırf iki kelam için. Allah rahmet eylesin anne babanıza. Ama hayattayken kıymet bilmek lazım. Benim ailem uzakta yaşıyor ailemle farklı sehirlerdeyiz muhtemelen hep ayrı kalacağız ve gerçekten evlenirken en büyük şartım ailem gelip kalacak, ben gidip kalacağım. Dediginiz gibi boşanma lafını pek ağzıma almam ama eşim bir gün bu konuda böyle düşünse davransa, evi de onu da bırakır giderim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X