• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senede 1 kere gelen ve üstelik sorunlu olmayan bir kv nin 25 gün kalmasında sakınca yok bence. Ha bana da 25 gün uzun gelir onun yerine senede 2 3 kere 10 15 günlüğüne gelse daha iyi ama olsun anne bu elbette gelecek. Kızında rahatsız etmemek icin kalmamasi ayrı konu. Türk işi aile işte.
Herkes okumadığı için tek tek yazmak zorunda kalıyorum. Kv gelmesi konusunda hemfikirim. Gelsin ama ucu görünsün. 25, 35 bilmeliyim. Zira bütün sene kalabilir.

Sadece kayinvalidesiyle problem yasayan gelin gozuyle bakarsam bir gun bile zor gelir,esimin gozuyle bakarsam onun dogup buyuten kadin, annesi!,basinin uzerinde yeri var.,insan gozuyle bakarsam senede iki kere gelip 20 gun kalmasi "zor bir insan degilse" birsey degil bence.Burdaki mesele nasil biri oldugu ve ne kadar sureyle gelip kaldigi.

Kadın bakılma ya değil ziyarete geliyor oğluna. Siz ilerde 1 gün bile rahatsız etmeyin oğlunu zu bir gün bile

Yahu anlamıyor musunuz okuduğunuzu?
Kadın diyor ki ben müdahale etmezsem aylarca kalıyor gitmiyor. Ne gerek var buna eğer sağlık veya maddi problem yoksa? Kadın dese ki kvm hasta ve yaşlı veya parasız, o zaman bende derdim ki aylarca kalsın. Kaldı ki benim babannem bile hem maddi hem sağlık problemleri sebebiyle her yıl aylarca bizde kalır. Ama sağlıklı olsa ne gerek var?

Ben ileride oğluma giderim. 1 hafta kalırım. Ama bıktırmam.

Eğer birinin evinde 25 gün kalıyorsanız, ki o da en az, bakılıyorsunuzdur.

Siz öyle yaparsınız ozaman ileride çocuklarınıza bu övdü verirsiniz. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez güzelim. Sizin gibi bir düşünceye de sahip olmaktan Allah korusun

Ay hala drama, ajitasyon, hiç yorulmuyor musunuz güzelim?
Şimdi ben burada fikrimi yazdım diye kime ne yaşatmışım da ileride yaşamadan ölmeyecek mişim? :D
Flash Tv çok mu izlediniz? Sırlar Dünyası vs ?

Ay hala drama, ajitasyon, hiç yorulmuyor musunuz güzelim?
Şimdi ben burada fikrimi yazdım diye kime ne yaşatmışım da ileride yaşamadan ölmeyecek mişim? :KK70:
Flash Tv çok mu izlediniz? Sırlar Dünyası vs ?
Bence ağlanacak halinize gülüyorsunuz sizin gibi dudunmeyen sizin düşüncelerinize troki verenlere karşı agresiflesmeyinbenim tv izlimeye vaktim yok güzelim sizin gibi k. V çekiştirip duran biri değilim üzgünüm alintilamayin lütfen

Bence ağlanacak halinize gülüyorsunuz sizin gibi dudunmeyen sizin düşüncelerinize troki verenlere karşı agresiflesmeyinbenim tv izlimeye vaktim yok güzelim sizin gibi k. V çekiştirip duran biri değilim üzgünüm alintilamayin lütfen

Agresifleşen sizsiniz? Hemen beddua mode on a geçmişsiniz. Sanki yaşlılarımızı kamçılayıp sokağa atmışım gibi ileride yaşattığını yaşamadan ölme vs demişsiniz. E buna gülerim tabi. Kimseye bir şey yaptığım yok çünkü. Bu tür gelişine sallanan yersiz beddualarla ilgili çok güzel bir atasözümüz var ama buraya yazmayacağım ;)

Sizde alıntılamazsanız sorun yok...

Direk konuya gireyim.
15 yıllık evliyim kv erkek kardeşiyle başka şehirde yaşıyor. Ama hep evinde sıkılıyor. Kardeşiyle pek iyi değiller. Eşim şimdi yasak kalkar kalkmaz gidip annemi buraya getireceğim diyor. Sıkılmıştır annem diyor. Tamam gelsin oğlunu torununu görsün ama gelince okadar uzun kalıyorki, hani gitme buraya taşın desek gitmez ebediyen. Bulunduğum şehirde bir kiz kardeşi var ama ona uğrayıp bize dönüyor. Önce bize gelse sonra oraya gitse çözülecek iş ama eşim bana karışma sen diyor.
Şimdi ben nasıl bir tavır takınayım ki eşim bana alınmadan bu uzun misafirliğe bir çare bulayım. En son geldiğinde 25 gün kalmıştı. O da benim eşime tamam hadi artık dememle bitti. Eşimle tartışmıştık.
(Bu arada kv min bulunduğu şehirde kızı var ama hiç gitmez ona rahatsız etmemek için. )
Açıkca söylesen kavga çıkar.Ima etsen de kavga çıkar.Zor bir durum

Agresifleşen sizsiniz? Hemen beddua mode on a geçmişsiniz. Sanki yaşlılarımızı kamçılayıp sokağa atmışım gibi ileride yaşattığını yaşamadan ölme vs demişsiniz. E buna gülerim tabi. Kimseye bir şey yaptığım yok çünkü. Bu tür gelişine sallanan yersiz beddualarla ilgili çok güzel bir atasözümüz var ama buraya yazmayacağım :KK66:

Sizde alıntılamazsanız sorun yok...
benim kimseye beddua ettiğim yok neyi nereden anlıyorsanız bilemem orasını. Dünya virusle ugrasirken sizler hala bi k. v derdine dusmussunuz başka sıkıntılarıniz yokmu baska proplemleriniz yokmu evlenirken eslerinizin annesi babasi ailesi olduğunu unutuyorsunuz galiba benim ailem nasılsa eşimin ailesi de benim için öyledir...

benim kimseye beddua ettiğim yok neyi nereden anlıyorsanız bilemem orasını. Dünya virusle ugrasirken sizler hala bi k. v derdine dusmussunuz başka sıkıntılarıniz yokmu baska proplemleriniz yokmu evlenirken eslerinizin annesi babasi ailesi olduğunu unutuyorsunuz galiba benim ailem nasılsa eşimin ailesi de benim için öyledir...

Siz yazdığınızı anlamadan yazıyorsunuz belli
... benim anlattığım sizin anladığınız kadar olacağı için daha fazla size bir şey anlatmayacağım. İleride gelinin evine gidip aylarca kalın olur mu?

Bazı arkadaşlar yazmış yasattigini yaşarsınız diye şimdi benim kaynanam hiç yaşlı bakmamış annesi erkek kardesinin yanında ölmüş,kaynanası na bilerek bakmamış şimdi ben ona bskmazsam (bakmayacagim zaten de)haketmis oluyor mu?acimayayim o zaman ona.

Çünkü sen gelinsin !!!
Hizmet etmekle sorumlusun !!!
Kizinin huzurunu niye bozsun !!!
Orada damat var !!!
Sen kimsin ki onun gozunde !!!
Kadin oğlunun evine geliyor !!!
Dikkat çekiyorum oglununnnnnnnnnnnnn!!!!!
Oğlununnnnn demenız cok yerınde olmus cidden boyle lv ler. Benımkı fe anneme ikide bır orası senın kızının ewı kendı ewın sayılır deyip duruyordu. Yanı dwmek istiyor kı benım evım oğlumun evı aslında. Ben de bi gun burası kımsenın evı degil benım evim desim.annemın evi bellı herkesın evi bellı canım nereden annemın evi oluyor dedim. Sen kızım sana soyluyorum gwlınım sen anla yaparsan aynı sekilde iade ederiz yanı.

Yorumların hepsini okuyamadım ama çok sık gelmiyorsa 25 gün uzun bir süre değil bence. Yaşlı biri 1-2 gün kalıp gidecek gücü çok bulamaz o kadar yoldan.

Evet eşinizin tavrı yanlış, kadının kendi kızına gitmemesi de yanlış. Ama siz üstünüze düşeni yapın gerisini bırakın derim ben. Biz de yaşlanıcaz, Allah vermesin ama belki de elden ayaktan düşücez. Geleceği düşünerek de sabretmek yanlış tabi ama yine de vicdanen bakın olaya derim ben.

Düzelteyim bu arada müdahele etmesem aylarca gitmez diyorsunuz. Her seferinde müdahele edeceksiniz o halde. Aylarca kalmak da zorunlu haller dışında yersiz. Çok da eşinizi kırmadan, belki başka planlar yaparak tatil vs. gibi konuşun. Başka çare yok.

Oğlununnnnn demenız cok yerınde olmus cidden boyle lv ler. Benımkı fe anneme ikide bır orası senın kızının ewı kendı ewın sayılır deyip duruyordu. Yanı dwmek istiyor kı benım evım oğlumun evı aslında. Ben de bi gun burası kımsenın evı degil benım evim desim.annemın evi bellı herkesın evi bellı canım nereden annemın evi oluyor dedim. Sen kızım sana soyluyorum gwlınım sen anla yaparsan aynı sekilde iade ederiz yanı.
ıronı yaptım 👍

Ben de 25 gün kalırsa kalsın ne var bunda diyenlerdenim ama şöyle de bir ayrıntı varki konu sahibi bu her seferinde benim gayretlerim sonucunda 25 gün oluyor diyor.Mesele her yıl 1 ay gelmek değil ..Belkide konu sahibi müdahale etmese bu 2 ay 3 ay uzayıp gidecek.Aslina bakılırsa kayınvalide sanki yer yapıyor gibi .Elinden gelse kimse gitmese yerleşecek gibi.Ben yazıdan öyle bir şey çıkardım ..
Aman yaşlıdır .Hiçbir yere sigdiramiyorsunuz değil konu...Etliye sütlüye karışmayan,sessiz bir kişi olsa ,yaşlıdır sevaptir der çoğumuz çağırırım ama kayinvalideler öyle değil malesef..Siz de yaşlı olacaksınız yazılmış ama sorun nasıl yaşlı olacagimiz..Bu kayınvalide de arayıp kızım ben 20 günlüğüne size geliyorum bir şey istiyor musun dese.Eminim bu konu acilmazdii.Kayinvalide yerleşip kibarca gonderilene kadar kalıyor mesele bu..

Aynı odada yatilmuyor değil mi iyice saptirdiniz
Ya bazı kayınvalideler bakınız benimki, çocuk gibi gece 4e kadar oyun oynamak istiyor. Herkesinki oyun oynamasa bile uyumaz sohbet edilir, ya da o kendi uyumaz tv izler falan. Böyle bir durum varsa cinsellik yaşanmıyor ne yazık ki. İğrenç bir durum. Mümkün mertebe ne kayınvalidemlerde yatıyorum ne de o kalıyor zaten.

Insan sevildiği yere gider kızı yada oğlu fark etmez nerede rahat ediyorsa oraya gider benim anlamadığım bir evlat neden yetiştirilir yaslandigimizda başımız dara düştüğünde kime siginirsiniz evlat ya 9 ay karnında taşıdığı büyütüp beslediği ne fedakarlıklar yapan ANNEEEE yi BABAYI sokagami atalım gelin istemiyor damadın rahatı bozuluyor diye
Kimse o çocukları dünyayı getirirken çocuklara sormuyor. Aaa bebek sevelim, çocuk yapalım deyip siz getiriyorsunuz. Ondan sonra da karnımda taşıdım, bugünlere getirdim diye onların size bakmasını hak görüyorsunuz. Ben sırf bu sebepten çocuk yapmıyorum. Ülkenin, dünyanın durumu böyle. Ekonomik güç verebilecek miyiz eline, güzel okullarda okutabilir miyiz, ona mutlu bir ömür sağlayabilir miyiz diye kılı kırk yarıyoruz. Yaşlandığımda da asla ona yük olmak istemem. Hele ki keyif için 25 gün. Kalacaksam kızımda 5 gün, oğlumda 5 gün bitti. Her ikisinde de ben de bir şeylerin ucundan tutarım. Gelinim benim hizmetçim değil. Bunu bilirim. Hastalık durumu olursa zaten direkt derim bakıcı tutalım ya da huzurevi diye...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X