• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
25 gün ben kendi annemle kalsam sorun çıkıyor değil kaynana
Kendi evinin içinde diken üstünde
Kadın niye kendi kızına kızkardeşine gitmiyor
Çünkü sorun olacağını biliyor kızının evliliği bozulmasın istiyor
Ama oğlununki bozulursa bozulsun koskoca bir oğlumunnnnn evi çıkar ağzından

Ben olsam gelirlerse ilgilenmez
En tırt yemekleri yapar yapar koyardım önlerine
Kocan çok biliyorsa kendi ağırlasın annesini

Aynısını yaşadım olduğum şehirde eşimin bütün kardeşleri var 5erkek 5kiz,erkekler toplu yakın birbirine ,kaynanam kayınbaba başka sehirdeydi birer ay kalalım dediler eşime sordum kızlarında da kalacak mi diye ,eşim yok onlarda rahat edemez damatlar dan çekiniyormus halbuki hepsi esnaf sabahın köründe gidip gece gelirler damatlar evlerine,bende bakamam o zaman dedim tartıştık ama benim istediğim oldu ,niye kızlarında rahat degillerde gelinde rahatlar anlamıyorum halbuki gelinle oturacak akşama kadar.Zamsninda büyük görümce demişti neymiş gelinler e dusermis yaşlanınca bakmak ben bakmam demiştim esime,saçmalık b sanki onlar büyüttü beni

Helal olsun sana. Gelinler mal onların gözünde. Sinir oluyorum şöyle zihniyetlilere... Malesef benim eşimin ailesi de bu görüşte.
Bi keresinde bi konu açılmıştı kaynanam yanındaki kadınla bu mevzudan konuşurken bana laf işittirdi. Daha sonra ona dedimki "Ben mi sana daha yakınım, kızların mı?"
Kızları tabi dimi... "Peki kızların mı sana daha iyi bakar, ben mi?" Sonra lafı çevirdi kendi kızı kaynanasına bakacakmışda
Yani demek istiyoki o kendi kaynanasına bakacak bana kim bakacak demeye getiriyo
Eeee büyük kızı var o en müsait durumda.
Ben bu insanları anlamıyorum hakikaten anlaşılabilir bi yanları yok
Allah herkese sağlık versin hastalık gibi durumlara bişey demiyorum zaruri durumlar ayrı ama "Nasıl olsa ilerde gelinim bana bakacak" düşüncesi yanlış
Sen kendi kızını sanki o evlenip gidince evlatlıktan çıkmış gibi sana bakmak zorunda olduğunu unutup gelini mecbur tutamazsın
Yeri gelince el kızı oluyoruz dimi
Ben el kızıysam sana bakmak zorunda tutamazsın beni

en gıcık oldugum durum bu
Kayınvalide damattan birşey beklemez
Ama kaynana gelını hizmetcı sanıyor
Bunu erkek anlamıyor
Kendı annene gulegule gıdıyorsun
Benim anneme gıtmek ıstemıyorsun diyor
Senin annede rahat bıraksın gıdeyım

Aynen öyle malesef benim eşim bana zorla yaptırmak istiyor bazı şeyleri
Mesela anneler gününde annemi ara der hemen, geçen gün kandilde ara annemi dedi
Yav sen bana diyeceğine önce sen arayıp kutlasana senin annen değilmi
Kendi bile yeri gelir kutlamaz ama beni zorla arattırır. Çok mu önemli benim söylemem?
Sen evladısın sen ara söyle... Ben içimden gelirse ararım söylerim o ayrı
Onun annesi beni üzüntülü zamanımda arayıp geçmiş olsun dememiştir ama benden o inceliği bekler benim eşim

Size hak veriyorum kolay değil ama biraz sabır gösterin. Kendinizi şimdiden dolduruyorsunuz ve hayatınizı zorlaştırıyorsunuz. Bu kadar sorun yapmayın. Kv. temelli gelmiyorki. Birçok insan çeşitli nedenlerle birlikte oturuyor.Sizinki misafir olarak gelip gidecek.Eşinizin hiç mi hatırı yok. Kavga etmeye değer mi.. Üstelik 25 gün uzun bir zaman değil. Sürenin uzamamasını eşinizle güzellikle halledin.kv. varken kendinize meşgaleler bulun onu kafaniza takmamış olursunuz. Huzurlu olmak elinizde..Başaracağınıza inanıyorum.

Size hak veriyorum kolay değil ama biraz sabır gösterin. Kendinizi şimdiden dolduruyorsunuz ve hayatınizı zorlaştırıyorsunuz. Bu kadar sorun yapmayın. Kv. temelli gelmiyorki. Birçok insan çeşitli nedenlerle birlikte oturuyor.Sizinki misafir olarak gelip gidecek.Eşinizin hiç mi hatırı yok. Kavga etmeye değer mi.. Üstelik 25 gün uzun bir zaman değil. Sürenin uzamamasını eşinizle güzellikle halledin.kv. varken kendinize meşgaleler bulun onu kafaniza takmamış olursunuz. Huzurlu olmak elinizde..Başaracağınıza inanıyorum.

Eşi keşke hatrı sayılır bi şekilde konuşsa belki bu kadın gönüllü olurdu
Adamlara da çok iş düşüyo ama incelik göstermeyi bile çok görüyolar
10 kere yaparsın iyi olursun, 1 kere yapmak istemeyince hemen kötü damgası vururlar
Allah yardımcısı olsun ne diyelim

Helal olsun sana. Gelinler mal onların gözünde. Sinir oluyorum şöyle zihniyetlilere... Malesef benim eşimin ailesi de bu görüşte.
Bi keresinde bi konu açılmıştı kaynanam yanındaki kadınla bu mevzudan konuşurken bana laf işittirdi. Daha sonra ona dedimki "Ben mi sana daha yakınım, kızların mı?"
Kızları tabi dimi... "Peki kızların mı sana daha iyi bakar, ben mi?" Sonra lafı çevirdi kendi kızı kaynanasına bakacakmışda
Yani demek istiyoki o kendi kaynanasına bakacak bana kim bakacak demeye getiriyo
Allah herkese sağlık versin hastalık gibi durumlara bişey demiyorum zaruri durumlar ayrı ama "Nasıl olsa ilerde gelinim bana bakacak" düşüncesi yanlış
Sen kendi kızını sanki o evlenip gidince evlatlıktan çıkmış gibi sana bakmak zorunda olduğunu unutup gelini mecbur tutamazsın
İlk gelin olarak ben bakmam dediğim için göz oldu kaynana benle diş biledi iftira attı kocamı doldurdu tartıştık sanki mecburum bakmaya, iki sene sonra kayinbaba öldü köye cenazeye eşim götürmedi bakmadım diye, yinede kendim çocukları aldım gittim hem barışalım hem başsağlığı dileyim diye,evine vardım eşimin kaynana beni çocuklarla kovdu evin önünden,4ay sonra yine bana bakın muhabbeti yaptı oğullarına yine kabul etmedim diger gelinlerde almadı evine şimdi ayrı evinde bakıyorlar ha eli ayağına tutuyor her işini yapar benden sağlam,yani bakmam dediysek diyenin bir sebebi var.bosanmanin eşiğinden döndük cahil insanlarla uğraşmak çok zor.

Yani dahada yaşanmışlıklar var uğraştı sürekli benimle şuraya yazsam sayfalar alır yazık açıyorum kendime bunlara harcadigim gençliğime zamanima kafa yormama degmezler inanın kimse

İlk gelin olarak ben bakmam dediğim için göz oldu kaynana benle diş biledi iftira attı kocamı doldurdu tartıştık sanki mecburum bakmaya, iki sene sonra kayinbaba öldü köye cenazeye eşim götürmedi bakmadım diye, yinede kendim çocukları aldım gittim hem barışalım hem başsağlığı dileyim diye,evine vardım eşimin kaynana beni çocuklarla kovdu evin önünden,4ay sonra yine bana bakın muhabbeti yaptı oğullarına yine kabul etmedim diger gelinlerde almadı evine şimdi ayrı evinde bakıyorlar ha eli ayağına tutuyor her işini yapar benden sağlam,yani bakmam dediysek diyenin bir sebebi var.bosanmanin eşiğinden döndük cahil insanlarla uğraşmak çok zor.

Sağlıkları yerindeyken milletin huzurunu kaçırmaya ne kadar meraklılar ne zevk alıyorlar bundan anlamıyorum
Dünya tersine döndü. Büyüklere büyüklüğü biz göstermek zorunda kalıyoruz bazen bide böyle çocuklaşıyolar resmen
Kendi öz kızlarına alınsınlar
Allah huzurumuzu bozmaya çalışanlara fırsat vermesin

Yani dahada yaşanmışlıklar var uğraştı sürekli benimle şuraya yazsam sayfalar alır yazık açıyorum kendime bunlara harcadigim gençliğime zamanima kafa yormama degmezler inanın kimse

Bilirim canım anlarım benimde yaşadığım çok şeyler oldu ama yine saygımdan susuyorum fakat şu da varki bazen sustukça daha çok istismar ediyolar herzaman susmakda çözüm değil

Direk konuya gireyim.
15 yıllık evliyim kv erkek kardeşiyle başka şehirde yaşıyor. Ama hep evinde sıkılıyor. Kardeşiyle pek iyi değiller. Eşim şimdi yasak kalkar kalkmaz gidip annemi buraya getireceğim diyor. Sıkılmıştır annem diyor. Tamam gelsin oğlunu torununu görsün ama gelince okadar uzun kalıyorki, hani gitme buraya taşın desek gitmez ebediyen. Bulunduğum şehirde bir kiz kardeşi var ama ona uğrayıp bize dönüyor. Önce bize gelse sonra oraya gitse çözülecek iş ama eşim bana karışma sen diyor.
Şimdi ben nasıl bir tavır takınayım ki eşim bana alınmadan bu uzun misafirliğe bir çare bulayım. En son geldiğinde 25 gün kalmıştı. O da benim eşime tamam hadi artık dememle bitti. Eşimle tartışmıştık.
(Bu arada kv min bulunduğu şehirde kızı var ama hiç gitmez ona rahatsız etmemek için. )

25 gün çok uzun değilmiş, inan okurken aylarca kalıyor sandım. Sanırım senin evinde rahat ediyor yada bilemedim. Zor kv, kp ile uğraşmak :(

Ya ne kötüler. Ben anlamıyorum. Kendi kızlarını da kocalarından boşatmaya çalıştı mı? Sende hi annenin kızı değil misim? Empati yoksunu cahiller.

Aynen öyle malesef benim eşim bana zorla yaptırmak istiyor bazı şeyleri
Mesela anneler gününde annemi ara der hemen, geçen gün kandilde ara annemi dedi
Yav sen bana diyeceğine önce sen arayıp kutlasana senin annen değilmi
Kendi bile yeri gelir kutlamaz ama beni zorla arattırır. Çok mu önemli benim söylemem?
Sen evladısın sen ara söyle... Ben içimden gelirse ararım söylerim o ayrı
Onun annesi beni üzüntülü zamanımda arayıp geçmiş olsun dememiştir ama benden o inceliği bekler benim eşim
hep ayni
Sahsen ben olsm elkizi hicbirsey beklemem
Ben mi doğurdum
Herkes kendi cocugundn beklesin

Direk konuya gireyim.
15 yıllık evliyim kv erkek kardeşiyle başka şehirde yaşıyor. Ama hep evinde sıkılıyor. Kardeşiyle pek iyi değiller. Eşim şimdi yasak kalkar kalkmaz gidip annemi buraya getireceğim diyor. Sıkılmıştır annem diyor. Tamam gelsin oğlunu torununu görsün ama gelince okadar uzun kalıyorki, hani gitme buraya taşın desek gitmez ebediyen. Bulunduğum şehirde bir kiz kardeşi var ama ona uğrayıp bize dönüyor. Önce bize gelse sonra oraya gitse çözülecek iş ama eşim bana karışma sen diyor.
Şimdi ben nasıl bir tavır takınayım ki eşim bana alınmadan bu uzun misafirliğe bir çare bulayım. En son geldiğinde 25 gün kalmıştı. O da benim eşime tamam hadi artık dememle bitti. Eşimle tartışmıştık.
(Bu arada kv min bulunduğu şehirde kızı var ama hiç gitmez ona rahatsız etmemek için. )
Yok daha neler ya. Git sende anneni getir. Kaynanan gidene kadar annen de sizde kalsın. Hatta annenle çok yakın ol ki kaynanan sinirlenip gitsin 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X